pika27 -> RE: januarke 2011 (19.11.2010 20:44:49)
|
Mafika bolniška za 2 tedna sploh ni problem, tko kot so rekle, ti jo da osebni zdravnik, G ne rabiš niti omenit. Lu glede razmaka, vem da je v LJ tako, da pride po porodu fizioterapevtka preverit kakšen je in potem naprej ukrepajo če je potrebno. Meni so v prvi nosečnosti rekl, da v kolikor razmak med nosečnostjo presega 3 prste potem je potrebno nositi pas, da se ne bi mišice še bolj razmaknile. Ampak konkreten pas, je rekla da se dobijo za sigurno samo v sanolaborju, taki, ki so ustrezni (pač takrat). Mislim pa da je že ena enkrat pisala (takrat ko smo se pogovarjale o teh pasovih), da ga je mela v prejšnji nosečnosti, se pa ne spomnim katera. Darchy razmak se ugotovi tako, da preveriš s prsti rob trebušnih mišic (kok prstov gre vmes). Drugače pa je rekla na fizioterapiji, da če se uležeš in napneš mišice, ala trebušnjak, če se ti naredi greben na trebuhu (zgleda podobno kot da bi se mački naježil hrbet) potem maš razmak 3 prste in več, čeprav se mi zdi, da se ta greben pojavi tud če maš manj... Men se je v prvi nosečnosti proti koncu, zdej pa že ful prej, samo naš čist znori v kolikor poskušam s kakršnim koli pasom tako da bomo vidl kaj bo po porodu. Recimo, da bo šel nazaj, če ne bomo pa telovadil Prevleko od lupinice mi je oprala prijateljica, ki jo je imela sposojeno, sicer pa so dojenčki notr oblečeni, poleti smo mi mel pa še eno tetra plenico spodaj, ker se je drugače preveč potila, tko da ni nekega velikega kontakta med dojenčkom in blagom. Glede prevleke, so jo pa ti prijateljici na vsak način hoteli prodati v babycentru, češ da se bo blago tok uničlo, da mi bo mogla kupit novo lupinco... kr neki. Je še kot nova. V Lj se po novem tretira kot da so vsi kolki ok, vsaj tko sem jaz razumela. Jaz sem si nekak tko zamislila, da bom na prvem pregledu zatežila pediatrinji, da nej ji naredi UZ, ker ga ma itak v ambulanti. Pol bomo pa vidl kakšno bo stanje. Upam pa da široko povijanje odpade. Drugače pa priporočam 30 tetra plenic, sicer boste pa same vidle, krpic se mi zdi pa 20 rahlo preveč. Jaz sem mela 6 večjih (pa se mi zdi, da tud če jih ne bi mela, sej so pribljižno enake velikosti kot tetra plenice), pa 6 tamalih, ampak sem jih pol še 6 dokupla. Tamale so mi ble zakon za pod modrc zataknit al pa pod brado pri dojenju pa za kopanje. No sicer bo pa vsaka po svoje pokombinirala. Jaz še nimam skoraj nič pripravljeno. No nakupljeno mam v večini oz. itak mam vse od prej, kakšne malenkosti morm še kupit od kozmetike, pa nekaj stvari ala ležalnik še čakam od kolegic. Vse kar mam je košek in v košku pripravljene cunce 50 in 56, da če me kej prehiti lahko samo rečem naj mi tisto operejo. Drugače pa itak še nismo uspel dojenčkove sobe zrihtat do konca, ampak spal bo itak pri nama, sobo bomo pa tud že zrihtal če bo nuja. Drugač pa lepo počasi... jaz mam še dobrih 8 tednov. Putka meni je ob Vesna in Katja prvo prišlo na misel Gašper. Drugače jih je pa še veliko nekaj predlogov, ki niso posebej popularni te dni (glede na statistični urad): Mitja, Gregor, Erazem, Sergej, Uroš, Simon, Samo, Peter, Tomaž... Meni osebno sta bila za fante najljubša Žiga in Aljaž, ampak sta v zadnjem času precej popularna. No pa mi smo se zarad konsistentnosti v družini itak odločili da more bit na T, tko da bo Tim. Patricija30, meni ga je dala 2x v prvi nosečnosti, ampak ni blo prevelikega uspeha glede na to, da si tistih tablet nikakor nism uspela not spravit Jaz sem bla na zadnje ful zadovoljna z gynophilus, se dobijo v prosti prodaji. Anny_ glede pomagal sem jaz še vedno za ultivo, sem jo mela tud prvič. Upam sam da jo bom dobila. V LJ o kakšni EA verjetno lahko samo sanjamo. Za gel se mi zdi pa brez veze dnar dajat. Strije... Jao. Sem že enkrat v enem postu hotla to oment, pa me je takrat ven vrglo. Po trebuhu jih za enkrat še nimam, tud upam da jih ne bom mela, v prvi nosečnosti nisem mela niti ene, nikjer. So se mi pa že kakšen mesec nazaj naredile po notranjem delu stegn in celo naprej pod kolenom Kr neki. So pa kr konkretne. Očitno sem se zelo v noge zredila al kaj. No ja sicer sem na + 17 tko da ni nč čudnega. Upam sam, da bodo šle te kile kdaj tud nazaj. Kremo mam jaz prav proti strijam in tudi za popravljanje, če se pojavijo od Vichyja. Sicer je mal draga, ampak dokler sem jo uporabljala samo za trebuh ni blo panike. Zdej k jo pa še za noge je pa ratala kr strošek. Špica84 sicer ne vem, če se dobro vidi s slike http://www.recinko.si/povijalne-plenice-p-2327.php Niso samo za široko povijanje, ampak so primerne tudi za čez pampersko, če ne uporabljate bodijev, ampak samo majčke. Za to jih na primer uporabljajo v porodnišnici. Drugač je pa pri meni počasi prišlo obdobje ko si prvič v življenju želim, da bi šel čas hitreje in da bi bil čimprej januar, oz. konc januarja. Sem že pošteno utrujena od vsega, pa se mi zdi, da mam ful manj težav kot v prvi nosečnosti. Je pa res, da v prvi sem se lahko ko sem prišla domov spočila, zdej mam pa tamalo, pa še pri tašči morm bit vsak dan med tednom (mi ona tamalo merka, ker ni v vrtcu), ker drugač mi skoz ene čudne spušča, kregat se mi pa ne da. No ja HB da je vikend, pa upam da se bom kej spočila. Uživajte punce pa čuvajte svoje bušije!
|
|
|
|