pika27 -> RE: januarke 2011 (17.11.2010 21:06:32)
|
Mislim, da lahko lego dojenčka G in babice določijo že s tem, da pretipajo trebuh, pač izkušnje. Drugače je pa moja G eni prijateljici (mava isto) ker se ni obrnil delala UZ na vsakem pregledu, da je videla kako je obrnjen. Se ji ni obrnil tako, da je imela zunanji obrat, ni omenjala da bi posebno bolel. Sva se pa zadnjič pogovarjale od tega in je rekla, da za zunanji obrat morajo biti izpolnjeni določeni pogoji (dovolj plodovnice, popkovina ne sme biti okoli vratu, ostalega se ne spomnim) in ti preden ga izvedejo naredijo detailen UZ da ugotovijo vse pogoje. V LJ ga izvajajo šele po 37. tednu, ker če je kaj narobe (na primer s posteljico) da greš lahko takoj rodit. V KR mislim, da delajo v 35. tednu in se poslužujejo tudi nekih zdravil za mehčanje maternice. Spet ma ziher Pušenjak ful odgovorov na to temo, on obrate v LJ tudi izvaja, sta pa prisotna 2 porodničarja. Sem pa enkrat zasledila, da je uspešnost pribljižno enaka, sicer po statistiki imajo v KR večjo, ampak on pravi, da je enaka zato, ker se določen % plodov sam obrne do 37. tedna. Če je otrok v medenični vstavi imaš vaginalni porod v kolikor je otrok dost majhen (ne vem točno do katere teže), mislim pa da če presega 3,5 kg imaš carski rez. Poznam eno, ki si na obrat ni upala, pa je prišla v P v LJ in je bla tok prestrašena, da je mela pulza okoli 150 in so ji pol že zarad njene varnosti naredili CR. Poznam eno drugo, ki je šla na obrat in se je otrok po obratu ulegel počes in so ji pač potem napisali, da more imet CR in poznam eno, pri kateri je obrat uspel in je normalno rodila. Sama po enem vaginalnem porodu ne bi mela CR, čeprav me je v prvo to ful mikal. Si ne predstavljam, glede na to, da mam že enega doma, kako bi zgledal, da jo ne smem niti dvignit. Sicer pa ne vem koliko časa to velja, ampak verjetno se morajo mišice zacelit. Tko da upam, da se bo tale naš počas nehal vrtet. Punce uživajte pa čim manj težav!
|
|
|
|