|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 2.del
8.6.2010 9:49:59   
archie
Tejci28: mene tudi vedno naroca ob torkih (ravno na 4 tedneuser posted image ). Edino sedaj me je dva dni kasneje, ker sem dobila popoldanski termin.

Joj, jaz ze celo zivljenje zivim v hisi in kar nekako dvomim, da bi zdrzala v bloku. Saj na trenutke bi prav zapasalo bit v bloku, ampak poleti je tam ponavadi grozno vroce... pa ko se pri nas zvecer shladi (tudi zaradi potoka), je v mestih se vedno vroce zaradi asvalta.

Saj dela je zunaj precej, ampak je pa tudi lazje, ker ni treba imeti psov in otrok stalno pod nadzorom, ker ni nikjer avtov, ceste, prometa, guzve...

Srecanje: meni je pravuser posted image user posted image

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 2026
8.6.2010 10:13:13   
nenka7
jaz na srečanje žal ne bom mogla, bom pa na kakga po dopustu priletela, upam da se bomo še kaj zmenile.
še dobr, da poveste, kako je s "henkipenki" po porodu, jaz nebi vedla drugač, dobro da imam vas, k ste že bile na tem!!
ja, kar težko je, če si navajen na hišo in zelenje, iti v blok, meni je kar težko že sami, kaj šele z otroci, ampak trenutno je pač tako, pa vprašanje, če ne bo tako ostalo, čist zavoljo financ, želja bo itak ostala verjetno doživljenjska. saj pravim, morda pa vseeno nekoč...
mene pa fuuuul želodček boli in to nepretrgoma, a je za to tud kak recept ala donat? je imela katera kdaj kaj težav??
ah, jaz sem pa danes prav nemarno lena, samo na RR pa na gmailu bi visela user posted image  ampak bom, do pol 12h bom že še zdržala, pa da oddam tale projektek, potem pa domov, možek ima dopust, bova šla mal skupaj bluzit, fletno bo user posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2027
8.6.2010 10:14:10   
tpmc
punce.. da vam naredim lušte - delam najenostavnejše in najhitreje pripravljeno pecivo iz jagod (nabrali smo jih v jagodni deželi) :)

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2028
8.6.2010 10:18:33   
tejči28
tpmc kako pa je to enostavno pecivo iz jagod? user posted image   a da imajo tudi školje za modrce,da se mleko not nabira? To pa nisem vedela in je zanimiva ideja,ker tiste moje blazinice so imele zjutraj pol kile.user posted image

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu tpmc)
Neposredna povezava do sporočila: 2029
8.6.2010 10:24:45   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: tpmc

punce.. da vam naredim lušte - delam najenostavnejše in najhitreje pripravljeno pecivo iz jagod (nabrali smo jih v jagodni deželi) :)

jaz vem, jaz vem!! Jagode naberes in jih pojes user posted image user posted image user posted image to sem jaz vceraj naredila (pa hotla sem samo eno probat user posted image user posted image )

(odgovor članu tpmc)
Neposredna povezava do sporočila: 2030
8.6.2010 10:25:49   
mala2001
Zjutri so blazinice tak polne tistih zrnc, da maš filing ko da maš kilo riža v modrcu.

A ni tisto mleko v  školjkah mal postano, dokler se ga nabere tolk da ga je za v flaško? Sicer stoji mleko kak dan vhladilniku in 3 mesec v zmrzovalniku, ampak ko se pajsa v školjki na telesni temperaturi?

Kaj bo pa danes za kosilo?

< Sporočilo je popravil mala2001 -- 8.6.2010 10:33:44 >

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 2031
8.6.2010 10:35:23   
nenka7
sam a niso školjke pol vseen boljše, tud če mleko zavržeš, vsaj nimaš dela z blazinicam in podobnim? jaz še nisem srečala teh školjk, tako da naslednjič bom vse prečekirala v BC, kako zgleda in te fore, da vidim kaj to sploh je...

(odgovor članu mala2001)
Neposredna povezava do sporočila: 2032
8.6.2010 10:35:29   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: mala2001

Kaj bo pa danes za kosilo?

pri nas bo domac ta nov krompir pecen v pecici in domaca zelena solata. Kdor je meso, bo dobil se pecen zrezek.

(odgovor članu mala2001)
Neposredna povezava do sporočila: 2033
8.6.2010 10:42:20   
nenka7
midva pa verjetno spet čevapčiče, k so ostali od piknika, pa mi jih je škoda preč vreči... pa solatka s paradižnikom in papriko, kruhek in ajvar, pa je to to... če pa ne to, pa namest čevapov testenince, bomo vidli, kaj bo moj rekel, ima dopust, mogoče bo pa že kaj pripravil preden pridem domov, je tolk priden, da ni za prehvalit user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2034
8.6.2010 10:50:12   
mala2001
Našla sliko školjk....
http://download.p4c.philips.com/files/s/scf157_02/scf157_02_pss_slv.pdf

A se vam že delajo kaj strije?

< Sporočilo je popravil mala2001 -- 8.6.2010 10:56:38 >

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 2035
8.6.2010 11:02:30   
Natalija28
mala2001 - hvala ti za link. Te školjkice izgledajo zakon!!! Definitivno jih bom uporabljala. Kak je fajn RR, no punce ste ful fajn. Za nas prvorodke pa sploh. Res se da vse izvedet tukaj.user posted image  
Strije se meni še ne delajo. Se mažem, pa ni še nobene (nove) videt. Nekaj jih imam od prej. Celulit pa ja. Ta pa se mi je razpasel.user posted image Pa sem si kupla Roll on proti celulitu pa bomo vidli, če bo pomagalo.

< Sporočilo je popravil Natalija28 -- 8.6.2010 11:04:53 >

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu mala2001)
Neposredna povezava do sporočila: 2036
8.6.2010 11:03:03   
nenka7
a to je iz silikona, mala2001?
jaz imam strije po riti in bokih, ampak to že od prej, po mojem sem jih sam mal še pridobila. drugje pa nič še, upam da jih tud ne bo, k se res skoooos packam s kremco!! a se to kasneje bolj začne delat, ko user posted image  hitreje raste in se tudi več mleka dela??

(odgovor članu mala2001)
Neposredna povezava do sporočila: 2037
8.6.2010 11:05:10   
zalcy

jas jih za zdaj še nimam, pa sem v 27. tednu, pa res srčno upam, da jih ne bom dobila...user posted image user posted image
kaj pa ve, jih mateuser posted image

(odgovor članu mala2001)
Neposredna povezava do sporočila: 2038
8.6.2010 11:05:44   
Natalija28
remco!! a se to kasneje bolj začne dela
IZVIRNO SPOROČILO: nenka7

a to je iz silikona, mala2001?
jaz imam strije po riti in bokih, ampak to že od prej, po mojem sem jih sam mal še pridobila. drugje pa nič še, upam da jih tud ne bo, k se res skoooos packam s kremco!! a se to kasneje bolj začne delat, ko user posted image  hitreje raste in se tudi več mleka dela??

Baje se jih največ naredi po porodu. (ne vsem)

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu nenka7)
Neposredna povezava do sporočila: 2039
8.6.2010 11:16:06   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

men, ja... user posted image user posted image user posted image user posted image  celo nosečnost niti ene, po porodu, ko trebuh kar naenkrat skup skoči, pa na dveh mestih toliko, kot da bi se na kakem smučišču po onih kucelnih vozil user posted image user posted image user posted image  najprej so bile vidne iz aviona, po kakšnem letu sem jih sam jaz videla, drugi edino, če so jih iskal in sem jih pokazala user posted image  zdej so pa te iste postale spet vidne in upam, da ostanem samo pri njih, drugih nekako ne rabim user posted image

kuhanje... če ne bi bilo tamale, bi samo solato, tko moram pa nekaj zanjo scoprat in še ne vem, kaj

kupovanje cot vnaprej... na začetku nisem, ker totalno različno rastejo, kot je tinkatonka napisala. eni imajo pri enem letu št. 92, drugi 74... zdej, ko je mal večja, pa občasno kupujem vnaprej

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 2040
8.6.2010 11:26:04   
corfu
IZVIRNO SPOROČILO: khurde

IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

men, ja... user posted image user posted image user posted image user posted image  celo nosečnost niti ene, po porodu, ko trebuh kar naenkrat skup skoči, pa na dveh mestih toliko, kot da bi se na kakem smučišču po onih kucelnih vozil user posted image user posted image user posted image  najprej so bile vidne iz aviona, po kakšnem letu sem jih sam jaz videla, drugi edino, če so jih iskal in sem jih pokazala user posted image  zdej so pa te iste postale spet vidne in upam, da ostanem samo pri njih, drugih nekako ne rabim user posted image

kuhanje... če ne bi bilo tamale, bi samo solato, tko moram pa nekaj zanjo scoprat in še ne vem, kaj

kupovanje cot vnaprej... na začetku nisem, ker totalno različno rastejo, kot je tinkatonka napisala. eni imajo pri enem letu št. 92, drugi 74... zdej, ko je mal večja, pa občasno kupujem vnaprej

Jaz nisem še nikoli kupovala vnaprej...moj sine pri petih letih in pol nosi 104, ko večina njegovih vrstnikov v vtcu najmanj 110 če ne še več...Tako da meni je to nesmisel, kupiš ko rabiš in takrat dejansko to tudi nosiš, se pravi mojemu sinu, bi bile v tem primeru kratke majice prav decembra, nima smisla user posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 2041
8.6.2010 11:50:25   
tpmc

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

tpmc kako pa je to enostavno pecivo iz jagod? user posted image   a da imajo tudi školje za modrce,da se mleko not nabira? To pa nisem vedela in je zanimiva ideja,ker tiste moje blazinice so imele zjutraj pol kile.user posted image

Bebi piškote (tako mi pravimo) namočiš v mleku ko so že v plehu, v eni posodi pa zmešaš jogurt (bilo kak, po okusu)- mi smo jagodnega danes in smetano. Razmerje je isto, 50-50. Poliješ po keksih, daš za malo časa v skrinjo in je že :)

ja poglej na aventovo stran, školjkice so, sicer nisem še brala komentarje uporabnic ampak jaz bom poskusila z njimi. Pa še drage niso :)

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 2042
8.6.2010 11:51:49   
teodora75
Drage moje, jaz sem pa sedaj malo zmedena...

Hodimo že pridno v MŠ, kjer seveda izveš marsikaj. Včeraj smo imeli predavanje o negi dojenčka in patronažna ki je predavala, me je malo presenetila;Bila sem namreč kar precej ziher, da bo naše dete imelo rit zavito v pralne pleničke, ona je bila pa kar nekako bolj 'naštimana' na 'ta hitre'.

Je pa čisto 'noro' to, kako različne pristope imajo že samo znotraj Slo. Je rekla, da je gorenjski del absolutno za 'ta hitre'. LJ je neka vmesna varjanta, štajerska pa menda 100% zagovarja široko previjanje kot pred 30 leti. Potem se pa znajdi.

Tudi glede mazanja ritke je razlika. Je rekla, da v KR porodnišnici porabijo cca 100gr hladilnega mazila na teden, med tem ko na JE absolutno sploh ne mažejo in so vse ritke super fajn. No, omenila je todvoje, ker pokriva njihovo področje.

Saj ne vem, ali smo se tukaj že kaj dosti pogovarjali o pleničkah ali ne, ampak me zanima, v katero smer vas bolj 'nese'?

Pa še komentar glede spola: tudi mi čakamo na presenečenje. Prav zares prav nočeva vedeti, kaj bo in tudi na morfologiji sva G rekla, naj pove, kdaj bomo 'raziskovali' tisti del, da gledava stran (na monitorju). No, je itak rekla, da to sploh ni tako enostavno videti in da se tudi ona kar namuči, da pogrunta. Se mi je pa res 2 dni nazaj sanjalo o malem lepem fantku (hmmmm).

Pa še nekaj nazaj je ena komentirala glede kg. Jaz jih imam v 24t + 11. Ajaj. A se misli to kaj ustavit, ker sicer si ne predstavljam, kako se bom kotalila do konca septembra. Je pa res, da sem začela na (svoji) dokaj nizki teži in očitno je telo prav zato še toliko bolj 'težilo' s tem, da si moram narest nekaj rezerve. No, ampak zdaj je imam zares že čisto dovolj.

Samo še tole: res smo vsi čakali na sončka, ampak jaz bi komot spet kak 'moker' (ali vsaj hladen) dan. sploh si ne predstavljam, kako bom preživela tole poletje, ki ga že sicer prav ne maram...

Ah ja.

Lep dan vsem in pesti so ves čas stisnjene za vse, ki vas čaka kakšna zoprna reč v teh dneh!

T.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 2043
8.6.2010 11:58:26   
tpmc

IZVIRNO SPOROČILO: mala2001

Zjutri so blazinice tak polne tistih zrnc, da maš filing ko da maš kilo riža v modrcu.

A ni tisto mleko v  školjkah mal postano, dokler se ga nabere tolk da ga je za v flaško? Sicer stoji mleko kak dan vhladilniku in 3 mesec v zmrzovalniku, ampak ko se pajsa v školjki na telesni temperaturi?

jaz sicer nimam izkušenj s tem, ampak mislim da nobena ne zadržuje mleka po dosti ur noter v školjkicah. Ko govorite o teh blazinicah, a tiste ste tudi redko menjavale, ali ste menjavale vsakič ko ste začutile da bi bilo super? Pač odliješ mleko vsakič ko se spomniš in ga postaviš v hladilnik. Tako je moje mnenje o tem ;)

si pa le najdla slikico, kakšno pa imaš mnenje sedaj ? :)

nenka7 vsekakor je boljše. Spet- nimam izkušenj z nobenim, samo mnenje izražam. Tudi jaz nisem vedla do nedavnega pa sem bila v takem zagonu da ugotovim kaj je s temi prsnimi črpalkami, ali so super ali ne, da sem celo aventovo stran obrnila.. in tam so bile :)

strije - dobila sem jo na roki, v bližini pazduhe. Kako sem jezna!

(odgovor članu mala2001)
Neposredna povezava do sporočila: 2044
8.6.2010 12:02:13   
tpmc

IZVIRNO SPOROČILO: teodora75
štajerska pa menda 100% zagovarja široko previjanje kot pred 30 leti. Potem se pa znajdi.

V porodnišnici MB previjajo samo na široko in nikakor drugače. Preverjeno :)

(odgovor članu teodora75)
Neposredna povezava do sporočila: 2045
8.6.2010 12:09:41   
tinkatonka
IZVIRNO SPOROČILO: zalcy

jas jih za zdaj še nimam, pa sem v 27. tednu, pa res srčno upam, da jih ne bom dobila...user posted image user posted image
kaj pa ve, jih mateuser posted image

Jaz jih imam še iz 1. user posted image . sem jih začela dobivat po 30.tednu (pa sem se vsak dan mazala) na koncu sem bila pa taka, da se tud pogledat nisem mogla. Strije dolge od malo nad popkom do sramne kosti in vsaka široka vsaj tm ene 2cm. Grozno je bilo za pogledat. Pa vse rdeče, srbelo je. O fuj in fej. Ne bo mi ravno vseeno če še kakšno dobim v tej user posted image , ampak drugače se pa ne bom prav dosti sekirala, glede na to, da sem že itak cela "razpokana". Strije so še najmanjši davek, ki ga dam za zdravega otroka. Pa HB imam tud moža z zdravo pametjo in on reče, kaj se sekiram. Če me tok moti, naj grem na operacijo, ampak njega strije ne motijo, važn je da on ve zakaj jih imam - zato, ker sem mu donosila njegovega otroka. user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu zalcy)
Neposredna povezava do sporočila: 2046
8.6.2010 12:11:30   
khurde
IZVIRNO SPOROČILO: teodora75

Saj ne vem, ali smo se tukaj že kaj dosti pogovarjali o pleničkah ali ne, ampak me zanima, v katero smer vas bolj ''nese''?

neki je bilo govora. jaz sem imela pralne, racmanke. zdej bom imela tut. za ponoči in redko, če gremo ven, dobi za 1xno uporabo - kupujem alana iz dm ali moltex eko iz mullerja. razlogi za te plenice sam to, da so malo bolj eko plenice, niso beljene s klorom itd. za pralne sem se odločila, ker dejansko precej prišparaš, ni tok več dela, je veliko bolj ekološko. no, edino zdaj, ko je toplo, ji dam samo spodnje hlače, ene hlače čez, pa greva. toj to. mogoče jih bom še kaj dokupila, bom videla.

sem pa na  začetku ji dajala za 1xno uporabo, ker je bila mala rita in so mi velike izgledale. oz. se je zdelo, kot da leži na hribu user posted image  sicer naj to ne bi bil problem, ampak meni se je zdelo čudno user posted image  pa še k sem jo prijela, jo je bila sama plenica user posted image

glede mazanja rite... jaz delam to po potrebi. če je rdeče, namažem z bepantenom, hladilno mazilo sem imela samo prvi mesec, dva, potem pa ne več, pa še to samo bolj za zvečer. se mi zdi, da če ni problematično, ni treba pretiravat s tem. pa še jaz sem jo imela skoraj vedno čez dan brez plenic, od nekje 5. meseca naprej, pa ni bilo potrebe mazat. ker mažeš bolj zaradi vlage v plenici, če se rita zrači, ni panike.

< Sporočilo je popravil khurde -- 8.6.2010 12:13:22 >

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu teodora75)
Neposredna povezava do sporočila: 2047
8.6.2010 12:14:48   
Anonimen
Glede plenic se še jaz tudi nisem odločila.
Strije: še ni panike, mislim da sem eno samo dobila čisto na bikini predelu ker sem bila 3 dni lena z mazanjem.
Celulit: no o tem pa ne debatiram. user posted image

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 2048
8.6.2010 12:23:10   
tinkatonka
NiNiBo in dekompresija....

Abdominalna dekompresija. Nosečnice po dvaintridesetem tednu nosečnosti se lahko naročijo od ponedeljka do petka od 13.00 do 15.00 ure. Tudi za abdominalno dekompresijo potrebujejo nosečnice nalepke, ki jih dvignejo v sprejemni pisarni nove porodnišnice. Abdominalna dekompresija je namenjena boljšemu počutju nosečnice in otroka v maternici, pospeši se vensko cirkulacija v nogah, olajša pritisk v trebušni votlini.

Pa še par linkov do tem o tej zadevi in o izkušnjah tistih, ki so tam že bile.
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=916174&mpage=1&key
http://www.mama.si/forum/index.php?topic=16623.0
http://med.over.net/forum5/read.php?19,945624,945697

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 2049
8.6.2010 12:35:51   
Izabelina
dan!

js sm mal u ilegali, vidm, da me nč ne pogrešate user posted image user posted image

delam izpite, kuham u novi kuhni, čakam, da začnejo delat kopalnco in tko... nč posebnga... mal sm žiučna, ko vidm, da mate že velik stvari za user posted image prštiman js pa še vedno žvim doma, u stanovanju pa taka bomba, da ni za govort... ni vidt, da se bom do naslednga septembra tja preselila... in to me kr mal žalosti, ker se moj dragi dečko sploh ne zgane, da bi se kej pospešlo delo... ko da mu je useen kam prideva midva z dojenčkom...

dete je drugač pridno, brca ko za stavo, še enkrat smo vidl, da je user posted image , za tedne nosečnosti je pravšnje velikosti... me pa vedno bol moti moja G, ker mi nč ne pove in pol k sm vidla kaj use so vm gledal sm ji kr težila: ja kok je pa velka, kaj pa teža pa obseg trebuščka,... sm se sama seb tečna zdela...

zdej pa nazaj u ilegalo user posted image

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 2050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  80 81 [82] 83 84   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?