Božička09
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejči28 Bom pa tudi jaz v drugo bolj "tečna" mama,kot je že napisala tinkatonka.Bolj bom stroga glede obiskov in reda okrog dojenčka.Ker zdaj sem ugodila vsem,da ne bi bilo zamere,zdaj pa me briga za zamero,bodo že počakali en mesec,da se navadimo. Se strinjam. Mene so že moji čudno pogledali, ko sme rekla, da mi je povsem vseeno, če v porodnišnico ni nikogar, razen mojega partnerja, sevede. Se mi zdi, da je najprej mir in potem ostalo. Doma pa tudi, razen tašče, ki živi v spodnjem nadstropju in mojih staršev prvi mesec nočem nikogar, sploh pa ne nekih tet po njegovi strani, ki jih itak ne poznam. Mi ni do tega, da bi si malo vsi podajali iz rok v roke, kot da je otrok. Ponekod prve tri mesece sploh ne dovolijo, da bi otroka pestoval kdo drug razen matere, zaradi zmed evseh energij, ki tako pridejo do otroka, ki je izredno dovzeten za vse takšne in drugačne vplive. Upam, da bo šlo to skozi Zaprtje: moram trkat, jaz še vedno hodim vsaj dva - trikrat dnevno. Sem pa pred nosečnostjo res hodila po petkrat Srečanje: morda pridem na brzino na kepico jagode in čokolade tudi jaz, ob 20h pa skočim delat - itak v BTC-ju, tako da ne bo panike Hiša/blok: zrasla sem v stolpnici, ampak smo bili res ogromno časa v naravi in na potepih, zdaj imam pa to srečo, da sva v hiši in je travnik zunaj, cesta v naši ulici enosmerna itd ... To mi je ful všeč, je res veliko bolje za otroka. Še visečo mrežo si napnem med slivo in češnjo, pa bo Strije in celulit: tudi jaz še nobene nove, imam pa še od pubertete precej fletno zbirko, hihi. Pa se človek navadi. Prisno se mažem vsak dan oziroma vsaj enkrat, zvečer pa me ponavadi moj dragi. Aja, s emoram pohvaliti, da je on nedavnega moj zaročenec Roll on: preveri sestavine, če imaš vmes karkoli, ki se konča na paraben, paraffin ipd, parfum, urea ... Jaz ne bi uporabljala. Sestavine so, milo rečeno, škodljive, vse pa prehajajo skozi kožo v krvi obtok, torej tudi do deteta. Najdi si organsko alternativo z varnimi in zdravju prijaznimi sestavinami, oziroma počakaj na 'sanacijo' po porodu Je pa fino, da se kožo maže med nosečnostjo tudi zato, ker se nahranjena koža lažje povrne v prvotno stanje po porodu. Bojda je pa tako, ne ... Si lahko brez strij do 39. tedna, nakar se dete odloči za eno res konkretno brco na napčno mesto in koža poči. Zdaj se pa ti pojdi Oblačila: hvala za nasvete in mnenja, sme s eodločila, da vnaprej ne bom kupovala. Pleničke: boste na pralnih ali za enkratno uporabo? Midve bova rito zavijali v racmanke oz. v eko pleničke za enkratno uporabo, ko bomo šli kam na obisk. Kot prvo zaradi tega, ker plastike mali na rito ne mislim tlačit, rada bi se izognila pleničnim izpuščajem, kot druga pa so mi razne Pamperske totalno neekološke. Mali se tudi hitreje odvadijo pleničk v pralnih, če bom imela pa energijo, bova pa poskušali brezplenično varianto. Pustimo se presenetiti Vseeno pa bo na rezervi organsko mazilo za malo ritko, ki je preverjo in pohvaljeno s strani mamic, PurBabies. IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka Pa HB imam tud moža z zdravo pametjo in on reče, kaj se sekiram. Če me tok moti, naj grem na operacijo, ampak njega strije ne motijo, važn je da on ve zakaj jih imam - zato, ker sem mu donosila njegovega otroka. No evo, to je - vsaj meni - dokaz zdravega razmerja, spoštovanja in ljubezni Hemoglobin: zaenkrat vse bp, bomo videlo, kako bo naprej. Se držimo med 120-130. Dekompresija: Tudi jaz si jo bom privoščila, upam, da se srečam s katero tam Kako pa je s Katrinko, nič se še ni javila ...?