|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2010 - 2.del
14.7.2010 20:26:09   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

Katrinka super opravi pregled in želim ti,da ti naredi UZ. Jaz se bom naročila tu v MBju na Fontani na UZ.Ni drag,pride okoli 40€.

ej tole pa res ni drago,super...kdaj pa masuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: nenka7

punce, ali katera ve, kaj moraš delodajalcu za en obrazec nesti, da ti zrihta za plače? al to kar sam od sebe ve kaj pa kako? jaz nimam pojma, moram pa počasi začeti nabirati papirje, da ne bo potem preveč naenkrat...

mam jaz to na racunalniku spravljen,loh ti posljem na mail ce mi das svoj naslov - na zs
ja sam od sebe das delodajalcu - kadrovska oz.tistmu k ti place obracunauser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: luna2010

Punce mi lahka sam poveste kdaj pa za očetovski dopust treba dat papirje????Kao vseepovsod pise tud 60-30 dni pred PDP da oče vlogo na CSD.Pa moj nese na firmo potrdit pa ga ona skurca kam pa hiti da to mu bo izpolnala po porodu .Jst sem svoje ze vse oddala.Za njega mi pa  ni jasno.
kdaj bote ve se za njega dala?

Lep pozdrav!!! 

to se pa po rojstvu ureja zato k se danes se ne ve kdaj bo nastopil ga - dan namrec, loh preden pride pote v porodnisnico da greste domov to uredi na csd - samo pazi da so tist dan uradne ure...pred porodom pa loh ze v firmi mu izpolnijo prilogo za zadnjih 12 plac - vendar ce bos rodila augusta je zadnji dohodek torej julij, ce bos septembra rodila pa je zadnji dohodek torej v augustu - to se nam k smo na zcetku meseca pozna k se ne ve ker mesec bo treba se not dat, ampak to loh tvoj tud v firmi uredi k bos ti v porodnisnici...pa nekateri csd-ji radi vidijo da ocetje prinesejo potrdilo o rojstvu - to bomo me dobile pa pol ockom damo...ni panike

IZVIRNO SPOROČILO: archie

Glede papirjev: kje naj sploh zacnem?  A je najbolje, da grem kar na CSD in mi bodo tam vse povedali in dali vse podatke?
A je mozno sprintat obrazce iz CDS Siska in jih uporabit?

Kolikor mi je jasno, nastopim s porodnisko okoli 23.8 (30 dni prej, a ne?) in porodnisko si bom sla rihtat cimkasneje, da se mi bo upostevala se julijska placa (ki je pac visja kot lanska).

porodnisko nastopis 28 dni prej - itak da pojdi tko da se ti uposteva ta k je visja...bo povprecje boljse,
mam jaz vse papirje ce rabis, svoj mail mi na zs poslji pa ti posljem
ti doma vse izpolni,daj delodajalcu da ti izpolni pol pa nesi na csd - kar ne ves boste pa skupaj izpolnili...zakaj bi 2krat hodila

IZVIRNO SPOROČILO: Inčy

Očetovski dopust - moja sestra dela na CSD in mi je rekla, da će želim, da ima oče takoj ko rodim dopust, kar je seveda vse več kot priporočljivo, saj ga takrat najbolj rabiš ... moram it avgust na CSD, da se potrdi očetovstvo in potem ga lahko koristi že od prvega dne, ko se otrok rodi. Kako točno pa to gre, pa se še bom pozanimala Drugače lahko nastane problem, če se ureja takoj po rojstvu ... je veliko letanja s temi papirji ni, pa še zalivanje ga čaka nekje vmes .. hihihihi

lej, ocetje ne morejo prej papirjev oddat ce ne vejo kdaj bodo nastopili z dopustom, sicr ti pa itak pripada 2 dni dopusta v firmi za roj.otroka po zaonu,nekje po kolektivnih celo 3- pa se nekaj,kako pa vemo kok cajta bomo not...kaj ce se zavlece, moj bo vzel dopust tist dan k rodim da k seb pride, pol pa on komot dela - vazn da pride popoldne na obisk, pa dan dopusta k bom sla ven,naslednji dan pa zacne z ocetovskim - na csd bodo pa ze znali vsi it...jaz sm mojmu vse papirje dala v mapco,ve kje so,ve da gre najprej na svojo firmo pol pa na csd - pa je

tinkatonka - super za prebeljeno sobicouser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: zalcy

Archie, zate je v začetku avgusta , potem ko ti izračunajo julijsko plačo, še dovolj zgodaj, da oddaš. Jaz nastopim porodniško 18.8., pa mi je na CSD rekla, da je v začetku avgusta še dovolj zgodaj. Je pa res, da potem šele septembra dobiš tudi denar za paket za novorojenčka (skupaj s prvo porodniško).

jas začnem s porodniško 13.8. in mi je rekla, da lahko papirje pridem uredit v začetku avgusta... vlogo za paketek pa sem že izpolnila, in sem obkrožla enkratno denarno pomoč, pa mi je rekla, da jo dobim že 15. avgusta, ne pa šele s prvo porodniško.. tak, da nevem

ker eno in drugo nista povezana,jz sm odlocbo za denar ze dobila,za porodnisko bo cez kak mesecuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: zalcy

patronažna sestra - kdaj pride prvič? en mesec pred rojstvom?

a sploh pride pred rojstvom jas sem mislila, da samo po rojstvu...
hmm... nevem, naj povedo tiste ki to vedo... hehe

same jih moramo poklicat, porodnisnice jim ne sporocajo vec da smo rodile - po mestih seveda, seznam katera je v katerem mestu je priliman po porodnisnicah zraven pa telefonske, poklices jih naslednji dan k si ze doma - zjutraj k jih se dobis, pol so po terenih, pred rojstvom ne hodijo

mrezaste hlacke - v tosami v domzalah imajo prfektne...priporocamuser posted image

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 3401
14.7.2010 20:26:57   
katrinka
ostalo pokomentiram jutri pa se kaj napisem o mojem pregledu - itak je bil kr nekiuser posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3402
14.7.2010 20:58:46   
Klemcy
Danes MŠ zelo poučna. Moj je včeraj npr. spal napol, danes mu je blo pa fuuul zanimivo. Se splača hodit za tiste, ki smo prvič user posted image , ker o večini stvari nimam pojma in sem se res dost naučila. user posted image

Natalija28 in tpmc, med tolkimi pari mislim, da se ne bomo še do konca našle, razen potem drug teden, ko bodo vaje in bomo v manjših skupinah, če bomo sploh v isti user posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3403
14.7.2010 21:02:36   
archie
Obisk patronazne: nam je rekla v MS, da ti res pripada en obisk pred porodom. Da jo je treba samo poklicat in pride.
Jaz je prej ne bom nic klicala.

Katrina: o super za obrazce!! Ti posljem mail (ceprav bi ga mogla se imet, ker si mi ze posiljala obrazce za darovanje maticnih celic). Obrazce bom pa kar doma izpolnila, ker sem doma zaposlenauser posted image

vroceeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

16.9.2010 se nama je spremenilo življenje... :)

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3404
14.7.2010 21:31:33   
bambinca
vročina ubija...in za povrh je še ta mali ves tečen, ker mu zobki rastejo, pa hodil bi in moram cel čas za njim lazit...nekajkrat na dan se mi kar malo strga

še malo, pa bom polnih 33 tednov, potem bi pa res že bil čas, da cunjice poiščem in malo pripravim...mislim, da bomo mi kar avgusta šli proti P.

danes sem uredila papirje za porodniško, zdaj pa še za očetovstvo...

nenka ne razmišljaj o tem, kdaj te bo zagrabilo; če ne prej,pa ko boš dobila otročka v naročjeuser posted image user posted image user posted image
archie dober datum si si izbralauser posted image user posted image user posted image

danes sem mojemu prebrala kaj piše za ta teden nosečnosti ( govori o gnezdenju) in je samo rekel, da on je mislil, da moje gnezdenje prenaša že pol leta in kaj šele bouser posted image

< Sporočilo je popravil bambinca -- 14.7.2010 21:41:12 >

moje poslanstvo so moji otroci

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3405
   [Brisano sporočilo]
14.7.2010 21:51:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3406
14.7.2010 21:58:13   
sanje2
večer!

končno se je mal ohladilo, sem doma na pohorju in mi je vroče ko sto user posted image user posted image user posted image , kako je šele vam ki ste v nižini.

patronažna: je pri moji prvi prišla sama, so ji v porodnišnici javili da sem rodila, je pa res da ponekod tudi prej hodijo pogledat kao če ima nosečnica vse perajt in če ima kakšna vprašanja. k meni je ni bilo, je prišla drugi dan ko sva z hčerko prišle domov.

očetovstvo: hvala bogu sem poročena in tega ne rabim, sva pa pri moji mali mogla it podpisat takrat ko se je rodila, prej nisva mogla,....pa tudi tega denarja, ki ga od občine dobiš ni bilo prej.

ok lepo sanjajte, upam da vam ne bo preveč vroče

(odgovor članu bambinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3407
14.7.2010 22:11:15   
tejči28
patronažna- v prvi je prišla k meni  že pred porodom in pol do prvega kopanja,pol pa je prišla samo še 1x.Čeprav bi naj večkrat prišla.To je spet kak je kateri.user posted image

Vrooočeee,zdaj sem si dnevno malo ohladila z klimo,ker je nevzrdžno,na balkonu pa je tudi vroče od asfalta.Se sploh ne ohladi.
Pa mala mi pritiska na mehur,mam skozi občutek,da se bom polulala.So pa gibi že počasnejši in bolj intenzivni,se točno čuti in vidi kje ima kaj.Zanimivo je.user posted image  

8.9.2008 nas je razveselil prvi sonček
8.9.2010 pa smo dobili drugo sončico

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 3408
14.7.2010 22:11:42   
tejči28

user posted image Naši       pregledi!  user posted image

user posted image    Redni pregledi  user posted image

14.7.
maca29,katrinka,klemcy
15.7. binabina,božička09
16.7. tannya,malecka_mateja,benika-posvetovalnica
19.7. meri15031981
20.7. tinkatonka,sanje2,benika-APN
        blanči
21.7. bambinca,zalcy
22.7. hanizali,nenka7,archie
23.7. cresisy
26.7. lillchy123,corfu
27.7.
mala,SOncIca
28.7. laliela
30.7. tejči28
02.8. nadka30,natalija28
03.8.
T.Z.
04.8. tpmc,mala2001,klemcy
05.8. lenca78
11.8. almera
18.8. inčy

user posted image     UZ pregledi    user posted image

14.7. maca29
20.7. tinkatonka
,katrinka,lillchy123
28.7. laliela
02.8. nadka30,nenka7
04.8. tpmc

user posted image      CTG      user posted image

20.7. benika
22.7. hanizali
23.7. cresisy
03.8. T.Z.

(odgovor članu tejči28)
Neposredna povezava do sporočila: 3409
14.7.2010 22:16:52   
tannya
Dober večer...

ravno sem z enega predavanja o negi dojenčka in so nam rekli, da popka nič z alkoholom čistit, razen, če bi se res zelo zagnojil in bi smrdel...pa še takrt najprej k zdravniku. Pa po novem pravijo, da je treba dojenčke tudi kdaj s trdim milom umiti, pa gube z oljčkom namazt...Predavala pa je ena mlada babica iz LJ porodnišnice.

Almera: zelo lep trebuščekuser posted image user posted image user posted image Za ZOO pa se strinjam, ko se malo ohladi. Zdaj je neznosno, midve sva tudi kar bolj notri.

Pa še vprašanje glede veljavnosti potrdila o obisku šole za očeta: Moj je bil pred petimi leti (datum 23.6.2005), pa ne vem ali še to velja, danes sem pa pozabila vprašat.

Upam, da ste se že kej shladileuser posted image

(odgovor članu sanje2)
Neposredna povezava do sporočila: 3410
14.7.2010 22:20:01   
tinkatonka
Hej punce, kako kaj?

Vam je kaj vroče?
Mi se prijetno hladimo s klimo, zunaj pa malo vetrčk potegne, pa kr gre kljub 36°C.

Sem bila pa zdele zvečer ful pridna in nakuhala spet malo za skrinjo in za jutrišnje kosilo. Ker jutri bo pa baje še stopinjo huje in res nimam nobene želje stat dolgo za štedilnikom in kuhat, ampak fantoma je pa vseeno treba dat kaj konkretnega za jest. No tak da kosilo za jutri je že v hladilniku! user posted image user posted image user posted image

tannya...škoda ker nisi utegnila, pa drugič. Aneju je bilo kr dolgčas, je bil edini otrok tam. Jaz sem si pa revije Mama vzela in mal prelistavala. Mi je prav pasalo sedeti v senčki. No po kaki uri in pol me je sinko prosil, če greva domov, sva šla samo še v mesnico, potem pa kr v hišo na hladno, ker zunaj ni bilo za živet. Pa sej v senci sedet je še prijetno, ampak A. bi po največjem soncu traktor pa kolo vozil, čst brez kontrole ga pa kljub temu ne morem pustit in seveda po soncu hodim potem še jaz. user posted image

katrinka..predvidevam, da nisi imela UZ.Kot vidim na seznamu ga imave obe na isti dan, naslednji torek. user posted image

majica za dojenje...bom kupila, če bo dojenje steklo, prvič nam namreč ni. user posted image Glede na zimski čas, ki bo pred nami, pa ker bi tudi sama rada bila čimveč zunaj, bodo pa majice seveda dobrodošle.

patronažna...prvič slišim, da jih je treba poklicat. Predvidevam, da ti seznam dajo v porodnišnici, al ga moraš sama izbrskat v tistih treh dneh bivanja tam?

očetovstvo...HB da sem poročena user posted image . Ampak moram pa fotokopijo poročnega lista vsaj naredit. user posted image

torba za v porodnišnico...itak,da je še prekmalu. Ampak ko sem ravno prišla iz dopusta, svojega toaletnega kovčka nisem pospravljala, ampak je v kopalnici na sušilcu, potem pa kr sproti mečem notri stvari, ki mi bodo prišle prav, ko bom torbo pa zares pripravljala. Obleke (razen nogavic in spod.perila ki bo sel z mano v torbi), mi bo stvari za mene (obleke in čevlje) ter stvari za dojenčka (obleke) prinesel mož, ko bom šla domov.

brce....sem jih vesela, ker sem mirna, da je vse OK, samo danes se je pa tok v moja rebra uprl z nogo, da sem kr v luft skočila. Naj bi bila brce manj izrazite nekje v mojem tednu user posted image , ker naj bi imel user posted image manj prostora, no njegove/njene brce so pa vsak dan močnejše in bolj boleče. Ampak kr naj brca, sem vsaj brez skrbi.

NiNiBo...srečno pot domov, uspešno razpakiranje doma in privajanje na novo obdobje. Pa seveda čimhitrejšo priključitev na net, da boš lahko klepetala z nami. user posted image

potrdilo za očete...jaz sem klicala tja, da sem sebe prijavila in povedala, da je moj mož  MŠ opravljal pred 4,5 leti, če rabi še enkrat hodit. Je rekla, da ne in da bomo 2.8. ko začnemo z MŠ vse uredili. Pomojem oni to pobrskajo po računalniku in izpišejo potrdilo, potem greš pa samo plačat. Važno je plačilo, ker brez plačila mamica itak ne dobi odpustnice iz porodnišnice.

< Sporočilo je popravil tinkatonka -- 14.7.2010 22:23:06 >

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3411
14.7.2010 22:52:08   
tpmc

IZVIRNO SPOROČILO: nadka30

tpmc- kaj za en voziček si izbrala, full je lep.Škoda da ne bomo še enga kupovali ampak sedaj bi sigurno izbrala tvojo varijanto

hej vrjetno nisi vidla da sem že včeraj odgovorila. Kupila sva ga na ebayu, naročeno v nemčiji. Plačala sva ga 136 eur, poštnina manj kot 20eur. Reče se mu magic sleeper :) zdaj pa upam da boš vidla, če ne pa.. v tretje gre rado user posted image

patronažna - kolegica je rodila v maju, ona mi je rekla da pride mesec dni prej, da je k njej prišla (občina:lenart). No jaz je ne bi klicala nič prej.. :)

MŠ - praktilčen del imam v 22 ob 17 a vidve tudi? :) takrat nas bo malo, se lahko spoznamo ;) je pa moj danes srečal dva prijatelja, ki imata nosečko. Kako je svet majhen in kakšen baby boom je :) mi pa je danes bilo res zanimivo, mojemu sicer manj..

tista ki pravi da čuti brce sedaj bolj - na rr v nos.koledarju piše da bodo brce sedaj za hip na vrhuncu in se bodo kasneje umirile.

Dianatal - jaz sem se odločla da ga ne bom kupila. Prevelik strošek da bi ga potem še kje prodajala.

za vikend sva želela na odih, ja vraga.. moj ma gužvo na šihtu in bo še vrjetno delal v soboto,grr.

moja dva imata naslednji teden 25 obletnico poroke user posted image in jima pripravljam fotoknjigo :) mi je mama kupila brezalkoholno pivo, saj ne bo panike če ga spijem a ne? po samih sokovih sem še bolj žejna..

lepo spančkajte

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 3412
14.7.2010 23:47:10   
lillchy123
čer drage moje souser posted image  user posted image user posted image user posted image

archie- na fb-ju sem že dolgo, ampak dolgo nisem želela, da bi vsi vedeli za user posted image , zato se vam nisem pridružila. zdej pa tko že vsi vejo, pa bom še tam mal čvekala z vami. no pošlji mi tvoje ime, da te najdem user posted image

tinkatonka- kar se tiče kozmetike sem jaz mela v začetku še krpice za enkratno uporabo za umivanje ritke, praško pašto za vneto ritko, bibi palčke za dojenčke, aspirator za čiščenje noska, škarjice za nohtke. pa namesto trdega mila sem imela že od štarta tekoče milo.
aha, vidim, da ste že velik opol napisale. sorry, ker sproti komentiram, saj drugače pozabim user posted image

za mamo- že nujno s sabo v porodno kremo za bradavice in labelo za ustnice, in napihljiv obroč, če bo ktera slučajno šivana

pa bravo za sobico!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image mi mormo najprej našemu škratku sobico zrihtat, ga preselit, pol pride  pa mala čopka na vrsto user posted image user posted image tko da mora še kr neki časa v bauhiju ostat user posted image

ninibo- uf, ti nisem nič fouš tole pakiranje in pot. čimbolj prijetno in mirno pot vama želim

tpmc- ah dej no, tud če spiješ mal navadnega piva ne bo nič narobe user posted image pivo je drugače dobr za dojenje, tko da.. ne škodi, res pa ne rabiš pretiravat user posted image

katrinka,tinkatonka- vidim, da mamo na isti dan UZ. jaz imam v porodnišnici v 4.nadstropju ob treh. še katera takrat?

zdej pa pančkat, nočko

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010

(odgovor članu Božička09)
Neposredna povezava do sporočila: 3413
15.7.2010 8:10:28   
tinkatonka
tpmc in pivo...jaz mislim, da ni nič narobe. Jaz sem pa tja naredim kdaj kakšen požirek radlerja, ki ima notri alkohol, pa mislim, da user posted image res nič ne škodi. Ker s količino ne pretiravam. Pri finalu fuzbala, sva si z možem razdelila vsak pol radlerja, bil je prijeten nogometni večer, žejna sva bila in je prav pasalo. Pa smokiji seveda zraven user posted image . Kakšna kalorijska bomba. 

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 3414
15.7.2010 8:19:11   
tinkatonka
Hej!

joj včasih si prav želim vstat ob 6h. Ker danes ob pol osmih je že tok vroče zunaj, da že težko preluftaš stanovanje. user posted image Ah bo že. Midva sva že ready steady to go - ven na dvorišče, kjer so temp. znosne. Je pa moj revček ful bogi, ker imava jutri okulista mu že 4 dni dajem ene kapljice v oko, ki mu širijo zenice in je ful občutljiv na svetlobo, posledično tečen, je pa priden HB, kar se tiče nošenja očal in kape, ker vidi, da mu je lažje .No jutri bo pregled za nama in da vidimo, ali bomo dobili še enega naočnika v familiji.

lillchy in UZ...jaz ga imam v ZD Fužine že dopoldne, tak da se žal ne bomo srečale

srečanje...ste že kaj razmišljale na vašem zadnjem snidenju, kdaj bi se lahko spet kaj dobile?

dianatal....BV  vsaj zame. Dajat za nekaj cca 100€ za kar niti ne veš če boš uporabila. Ne vem no. Porod je boleč, to vam vse, ki smo to dale že skozi priznamo, ampak se da preživet, notri ni še noben ostal in verjemite, da boste pozabile na vse bolečine, ko boste na trebuščka dobile svojega otročička. Ampak itak se bo vsaka pri sebi odločila s čim si bo lajšala porodne bolečine.

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 3415
15.7.2010 8:27:39   
katrinka

Obisk patronazne: nam je rekla v MS, da ti res pripada en obisk pred porodom. Da jo je treba samo poklicat in pride.
Jaz je prej ne bom nic klicala.

Katrina: o super za obrazce!! Ti posljem mail (ceprav bi ga mogla se imet, ker si mi ze posiljala obrazce za darovanje maticnih celic). Obrazce bom pa kar doma izpolnila, ker sem doma zaposlenauser posted image

vroceeeeeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ves - takrat sem vam vecim na enkrat posiljala pol pa ne vem tocn kater je od kere...ti samo poslji naslov pa dobisuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Almera

Patronažka - v Lj prvič pride prvi dan ko si doma iz porodnišnice - Katrinka - a to je sedaj novo, da jih me kličemo, ker pred 2 letoma je bila obveščena zame

Uf, ste se razpisale. No, pa še moj piskrček k trebuščku (oa nisem jaz mulatka, ampak je mali tako hudo svetel)

user posted image

ja,same klicemo,zaradi varstva podatkov porodnisnice vec ne sporocijo podatkov

oooo...kok smo lepi

IZVIRNO SPOROČILO: tannya

Pa še vprašanje glede veljavnosti potrdila o obisku šole za očeta: Moj je bil pred petimi leti (datum 23.6.2005), pa ne vem ali še to velja, danes sem pa pozabila vprašat.

nam je lansko leto rekla da 5 let, letos so govorice da 3 leta...raje preveri

IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

potrdilo za očete...jaz sem klicala tja, da sem sebe prijavila in povedala, da je moj mož  MŠ opravljal pred 4,5 leti, če rabi še enkrat hodit. Je rekla, da ne in da bomo 2.8. ko začnemo z MŠ vse uredili. Pomojem oni to pobrskajo po računalniku in izpišejo potrdilo, potem greš pa samo plačat. Važno je plačilo, ker brez plačila mamica itak ne dobi odpustnice iz porodnišnice.

ja res je

IZVIRNO SPOROČILO: lillchy123

katrinka,tinkatonka- vidim, da mamo na isti dan UZ. jaz imam v porodnišnici v 4.nadstropju ob treh. še katera takrat?

isto,le ob 12ihuser posted image

ok,naj vsem povem - ze pred lanskim letom je prislo do sprememb,zaradi varstva osebnih podatkov,porodnisnice ne smejo vec sporociti podatkov o nas in otrockih patronaznim sluzbam zato moramo same poklicat k pridemo domov, jaz sem prisla domov v cetrtek popoldne, v petek ob sedmih zjutraj sm jo klicala - preden je sla na teren,ob enajstih je bila ze pri meniuser posted image

za ljubljancanke in okolica - seznam patronaznih sestr po okrajih ...npr. moste,polje,vic,ig,brezovica itd imamo priliman v vsaki sobi v lj.porodnisnici, predvidevam da je po ostalih porodnisnicah enakouser posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3416
   [Brisano sporočilo]
15.7.2010 8:44:04   
Brisani uporabnik

(odgovor članu zalcy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3417
15.7.2010 8:51:05   
archie
tpmc: tudi jaz sem v tej nosecnosti spila ene par Bandidosov. Mogoce je pa zato moja punca bolj mirna user posted image user posted image user posted image user posted image . Seveda ne hkrati, ampak recimo v enem mesecu sem spila 1 (v povprecju).

Alemera: lusten busi user posted image

NiniBo: srecno pot domov!!! In upam, da se nam spet cimprej prikljucis!

Kaksne so te majice za dojenje? Kako se razlikujejo od navadnih? In kje se jih lahko kupi (v Lj)?

Modrci za dojenje: kje v Lj ste jih kupile?

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3418
   [Brisano sporočilo]
15.7.2010 8:54:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3419
   [Brisano sporočilo]
15.7.2010 8:58:28   
Brisani uporabnik

(odgovor članu archie)
  Neposredna povezava do sporočila: 3420
15.7.2010 9:01:04   
archie
a lahko se konkretno kje v Mullerju? V kateri trgovini? Jaz sem v Mullerju vedno kupovala samo kozmetiko, nikoli oblek user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3421
15.7.2010 9:46:24   
lillchy123

a lahko se konkretno kje v Mullerju? V kateri trgovini? Jaz sem v Mullerju vedno kupovala samo kozmetiko, nikoli oblek user posted image

spodaj, kjer so stvari za dojenčke. jst sem fulllll mela teh modrcev, ker kot že rečeno, so mi ful po kislem mleku smrdeli in sem zihr porabla 2 na dan, pa enega ponoči.
so bli pa meni lepi od Lisce, sam precej dragi. Se dobijo pa tudi v H&M-u na nosečniškem oddelku, meni sicer niso bili tok praktični in udobni kroji, so bli pa tudi precej poceni, pa še malo lepši za tu in tam, da sem se malo bolj žensko počutila in ne sam kot mlekarna.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3422
15.7.2010 9:49:56   
Natalija28
Dober dan souser posted image .

Kako ste mi kaj?

Pa da začnem... tejči28-sedaj živim v Dupleku. Papirji so že urejeni in spremenjeni. Počasi bodo začeli dokumenti domov prihajat, te pa akcija na CSD-ju.
tmpc in Klemcy - že večkrat sem se trudla in vaju poskušala poiskati med poslušalkami predavanja, pa mi še ni uspelo.user posted image Mogoče bo vama lažje mene najt- jaz sem tista, ki je včeraj prišla zadnja v predavalnico (oz. predzadnja, ker je en par zamudil). Črnolaska z očali (z rumenim okvirjem) in velikim trebuščkom.user posted image Ko moj utegne pride z mano na predavanje, drugače pa pridem sama. Pa na koncu sem jaz bila tista, ki je dala pripombo okrog cigaretov v nosečnosti, ker nekateri G opravičujejo puncam kadilkam, da če jim je preveč težko nehat kadit, je bolje, da kadijo kot da so živčne... Jaz mislim, da bi lahko kakšen dan se potrudile in se spoznale.user posted image  

Tudi meni je bilo predavanje včeraj zelo všeč. Smo se fajn nasmejali, ko pa je predavateljica imela take pripombe.user posted image
Ko sem pa mojemu povedala obnovo stvari, ki smo se jih naučili včeraj, se pa ni strinjal s kar nekaj stvarmi, ki jih je ona povedala.user posted image Moški, kajne...?

tmpc-ti kar mirno spij kakšno hladno brezalkoholno pivce.user posted image Saj si slišala kaj je rekla na predavanjih včeraj. Na praktični del sem pa se pozabila vpisat.user posted image Pismo rozino... Ja nič, bom mogla do torka počakat, da se bom vpisala. (če ne bom s5 pozaaaaaabla) user posted image Ej, da me na čase daje taka nosečniška pozabljivost.user posted image

Za Ptuj vem, da pride patronažna sestra 1x pred porodom, če želiš. Kdaj pa pride pa ne vem...

Shopping za user posted image včeraj je uspel. Je pa res, da sem se trudla, da sem se nazaj držala, da nisem pretiravala, ker berem po forumu, da je bilo kar nekaj prvorodk, ki so veliko preveč stvari kupile in jih user posted image ni imel niti na sebi. Sem rekla, da bom tisto malenkost, ko bo potrebna sproti kupila. Pa Dormeo jogi sem včeraj naročila. Po posteljico in komodo/previjalno greva pa v torek.user posted image Komaj čakam, da začne najina soba dobivat podobo, ki kaže na to, da se nama bo kmalu pridružil nov član.user posted image  

Glede darovanja matičnih celic se pa z mojim ne moreva odločit, ali bi dala shranit ali ne... Prej sva bila trdno odločena, da ja. Zdaj, ko pa se vedno bolj bliža dan D pa prebirava razne članke pa nisva več tak 100%...user posted image

Pa še o dianatal gelu: jaz si ga imam namen nabavit. HB, če bi se moj porod tako hitro dogajal, da mi ga ne bi utegnili vstavit, vendar to so iluzije oz. so redke, ki hitro rodijo. Pa še nekaj: ta gel nima protibolečinskega učinka kot nekatere mislijo in pišejo, ampak:
Dianatal porodni gel skrajša čas poroda in preprečuje poškodbe presredka. Razvit je bil posebej za pomoč pri vaginalnem porodu. Dianatal porodni gel v vaginalnem porodnem kanalu ustvari bioadhezivno prevleko z majhnim trenjem in tako zmanjša trenje med otrokom in vaginalnim porodnim kanalom, ki sicer lahko oteži porod.
Dianatal porodni gel se lahko uporablja za prvorodnice in za ženske, ki so že rodile, po carskem rezu ali za dokončanje poroda z vaginalno operacijo.

Dianatal gel je sterilen, nealergen ter ne draži mukoznih membran in oči. Uporablja se za:
- lajšanje vaginalnega poroda za zaščito matere in otroka z zmanjšanjem trenja, ki lahko ovira porod tako pri prvorodnicah kot pri ženskah, ki so že rodile, po carskem rezu, za porode v vodi, za prezgodnje porode, po raztrganju amnijskega mehurja,
- pomoč v primeru dolgotrajnega poroda,
- lajšanje vaginalnih operacij,
- zaščito presredka med vaginalnim porodom,
- lajšanje ročne odstranitve placente.

Res je, da je dragi kot žafran, ampak jaz se od poroda najbolj bojim ravno trganja ali rezanja presredka, teh kasnejšega šivanja.user posted image In tako sem se pač odločila zanj. Odvisno od vsake posameznice kaj in kako si želi.user posted image

No, to pa je vse zaenkrat. user posted image

Lep sončen dan vam želim.

Lp

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3423
15.7.2010 9:50:12   
archie
ok, se tretjic vprasam: kje v Lj je ta trgovina? V BTCju? 

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 3424
15.7.2010 10:06:00   
lillchy123

ok, se tretjic vprasam: kje v Lj je ta trgovina? V BTCju? 

aha. sorrcy. ja, v btc-ju user posted image blizu baby centra

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 3425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  135 136 [137] 138 139   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?