katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tejči28 Katrinka super opravi pregled in želim ti,da ti naredi UZ. Jaz se bom naročila tu v MBju na Fontani na UZ.Ni drag,pride okoli 40€. ej tole pa res ni drago,super...kdaj pa mas IZVIRNO SPOROČILO: nenka7 punce, ali katera ve, kaj moraš delodajalcu za en obrazec nesti, da ti zrihta za plače? al to kar sam od sebe ve kaj pa kako? jaz nimam pojma, moram pa počasi začeti nabirati papirje, da ne bo potem preveč naenkrat... mam jaz to na racunalniku spravljen,loh ti posljem na mail ce mi das svoj naslov - na zs ja sam od sebe das delodajalcu - kadrovska oz.tistmu k ti place obracuna IZVIRNO SPOROČILO: luna2010 Punce mi lahka sam poveste kdaj pa za očetovski dopust treba dat papirje????Kao vseepovsod pise tud 60-30 dni pred PDP da oče vlogo na CSD.Pa moj nese na firmo potrdit pa ga ona skurca kam pa hiti da to mu bo izpolnala po porodu .Jst sem svoje ze vse oddala.Za njega mi pa ni jasno. kdaj bote ve se za njega dala? Lep pozdrav!!! to se pa po rojstvu ureja zato k se danes se ne ve kdaj bo nastopil ga - dan namrec, loh preden pride pote v porodnisnico da greste domov to uredi na csd - samo pazi da so tist dan uradne ure...pred porodom pa loh ze v firmi mu izpolnijo prilogo za zadnjih 12 plac - vendar ce bos rodila augusta je zadnji dohodek torej julij, ce bos septembra rodila pa je zadnji dohodek torej v augustu - to se nam k smo na zcetku meseca pozna k se ne ve ker mesec bo treba se not dat, ampak to loh tvoj tud v firmi uredi k bos ti v porodnisnici...pa nekateri csd-ji radi vidijo da ocetje prinesejo potrdilo o rojstvu - to bomo me dobile pa pol ockom damo...ni panike IZVIRNO SPOROČILO: archie Glede papirjev: kje naj sploh zacnem? A je najbolje, da grem kar na CSD in mi bodo tam vse povedali in dali vse podatke? A je mozno sprintat obrazce iz CDS Siska in jih uporabit? Kolikor mi je jasno, nastopim s porodnisko okoli 23.8 (30 dni prej, a ne?) in porodnisko si bom sla rihtat cimkasneje, da se mi bo upostevala se julijska placa (ki je pac visja kot lanska). porodnisko nastopis 28 dni prej - itak da pojdi tko da se ti uposteva ta k je visja...bo povprecje boljse, mam jaz vse papirje ce rabis, svoj mail mi na zs poslji pa ti posljem ti doma vse izpolni,daj delodajalcu da ti izpolni pol pa nesi na csd - kar ne ves boste pa skupaj izpolnili...zakaj bi 2krat hodila IZVIRNO SPOROČILO: Inčy Očetovski dopust - moja sestra dela na CSD in mi je rekla, da će želim, da ima oče takoj ko rodim dopust, kar je seveda vse več kot priporočljivo, saj ga takrat najbolj rabiš ... moram it avgust na CSD, da se potrdi očetovstvo in potem ga lahko koristi že od prvega dne, ko se otrok rodi. Kako točno pa to gre, pa se še bom pozanimala Drugače lahko nastane problem, če se ureja takoj po rojstvu ... je veliko letanja s temi papirji ni, pa še zalivanje ga čaka nekje vmes .. hihihihi lej, ocetje ne morejo prej papirjev oddat ce ne vejo kdaj bodo nastopili z dopustom, sicr ti pa itak pripada 2 dni dopusta v firmi za roj.otroka po zaonu,nekje po kolektivnih celo 3- pa se nekaj,kako pa vemo kok cajta bomo not...kaj ce se zavlece, moj bo vzel dopust tist dan k rodim da k seb pride, pol pa on komot dela - vazn da pride popoldne na obisk, pa dan dopusta k bom sla ven,naslednji dan pa zacne z ocetovskim - na csd bodo pa ze znali vsi it...jaz sm mojmu vse papirje dala v mapco,ve kje so,ve da gre najprej na svojo firmo pol pa na csd - pa je tinkatonka - super za prebeljeno sobico IZVIRNO SPOROČILO: zalcy Archie, zate je v začetku avgusta , potem ko ti izračunajo julijsko plačo, še dovolj zgodaj, da oddaš. Jaz nastopim porodniško 18.8., pa mi je na CSD rekla, da je v začetku avgusta še dovolj zgodaj. Je pa res, da potem šele septembra dobiš tudi denar za paket za novorojenčka (skupaj s prvo porodniško). jas začnem s porodniško 13.8. in mi je rekla, da lahko papirje pridem uredit v začetku avgusta... vlogo za paketek pa sem že izpolnila, in sem obkrožla enkratno denarno pomoč, pa mi je rekla, da jo dobim že 15. avgusta, ne pa šele s prvo porodniško.. tak, da nevem ker eno in drugo nista povezana,jz sm odlocbo za denar ze dobila,za porodnisko bo cez kak mesec IZVIRNO SPOROČILO: zalcy patronažna sestra - kdaj pride prvič? en mesec pred rojstvom? a sploh pride pred rojstvom jas sem mislila, da samo po rojstvu... hmm... nevem, naj povedo tiste ki to vedo... hehe same jih moramo poklicat, porodnisnice jim ne sporocajo vec da smo rodile - po mestih seveda, seznam katera je v katerem mestu je priliman po porodnisnicah zraven pa telefonske, poklices jih naslednji dan k si ze doma - zjutraj k jih se dobis, pol so po terenih, pred rojstvom ne hodijo mrezaste hlacke - v tosami v domzalah imajo prfektne...priporocam
|