Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 13:09:36
|
|
|
|
tinkatonka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Božička09 Tinka, nam je rekla tudi za alkohol zadnjič. Potem pa itak po želji narediš, ti imaš že prakso ja obkladki (npr za popek) se zdaj po novem delajo v zdr. domovih samo s fiziološko (moja mami je med.sestra v otr. dispanzerju, tak da so info sveže). Alkohol naj res ne bi bil nujen, sicer pa kot si rekla, kakor je kakšna navajena.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 13:15:14
|
|
|
|
nadka30
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka tiste, ki ste že bile v MŠ, kakšno kozmetiko so vam že naročili, da se rabi pri dojenčku?? jaz imam v spominu še od prvič, da rabim: - bepanthen z roza črto
- hladilno mazilo za ritko
- fiziološko raztopino (kolikor vem alkohol ni več nujen)
- trdo milo za kopanje
- sterilne zložence
- olivno olje
- kaj še????? Mislim izključno kozmetiko, ne pripomočkov?
alkohol je fajn ker baj hitreje popek celi tako da jaz sem ga nabavila, kupila sem pa tudi še vato, ter sudocremo za močno vneto ritko(za ziher), jaz sem vzela namesto olivnega-mandeljevo olje, hladilno mazilo imam bebival, kupila sem tudi baby palčke, lanolin za bradavice, prsne blazinice za enkratno uporabo-da en bo mleko teklo povsod,to pa je msilim da sve
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 14.7.2010 13:19:52
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 14.7.2010 13:25:29
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 14.7.2010 13:31:55
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 13:32:52
|
|
|
|
archie
|
IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca IZVIRNO SPOROČILO: archie Hvala Bozicka. po tem izracunu zacnem jaz uradno s porodnisko 26.8. Eno precej bistveno vprasanje: a dokumente je treba rihtat min. 30 PRED PDPje ali 30 dni PRED nastopom porodniske?? Ker v prvem primeru je zame dovolj zgodaj sredi avgusta, v drugem primeru pa bi morala urejat ze konec tega meseca. Archie, zate je v začetku avgusta , potem ko ti izračunajo julijsko plačo, še dovolj zgodaj, da oddaš. Jaz nastopim porodniško 18.8., pa mi je na CSD rekla, da je v začetku avgusta še dovolj zgodaj. Je pa res, da potem šele septembra dobiš tudi denar za paket za novorojenčka (skupaj s prvo porodniško). ok, super! Meni je v bistvu prav vseeno, kdaj dobim denar za novorojencka. Bolj se mi gre za to, da mi v obracunu upostevajo se julijsko placo (ze tako mi ni prav, da mi avgustovske ne bodo ).
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 13:33:34
|
|
|
|
tinkatonka
|
Ja sej za mamo je pa moj seznam tak: - lanolin (baje je po izkušnjah mamic boljši kot bepanthen roza)
- prsne blazinice
- nastavki za dojenje (ker sem imela že prvič težave pri dojenju, pa nisem imela nastavkov pravočasno)
- črpalka (jo imam še od prvič, drugače ni nujno, da se sploh rabi, če imate možnost si sposodite)
- pa modrčki za dojenje, enga imam (Muller), druge bom kupovala po porodu, ko bom vidla al se bodo prsa povečala al ne. Bo pač mož kupil, ali pa preko Alisine spletne strani naročiš.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 13:35:40
|
|
|
|
zalcy
|
Archie, zate je v začetku avgusta , potem ko ti izračunajo julijsko plačo, še dovolj zgodaj, da oddaš. Jaz nastopim porodniško 18.8., pa mi je na CSD rekla, da je v začetku avgusta še dovolj zgodaj. Je pa res, da potem šele septembra dobiš tudi denar za paket za novorojenčka (skupaj s prvo porodniško). jas začnem s porodniško 13.8. in mi je rekla, da lahko papirje pridem uredit v začetku avgusta... vlogo za paketek pa sem že izpolnila, in sem obkrožla enkratno denarno pomoč, pa mi je rekla, da jo dobim že 15. avgusta, ne pa šele s prvo porodniško.. tak, da nevem
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 13:40:08
|
|
|
|
nadka30
|
lanolin-jaz sem ga uporabljal pri prvi nosečnosti in je res bil fajn pa še dolg ga ni bilo treba umivat pred dojenjem, ker nekatere kreme moraš pred dojenjem dol umit moder-jaz imam tudi iz mullerja V vsakem primeru pa ne grem v porodnišnico brez nastavkov-jaz sem v prvi nosečnosti imela čist ploske bradavice in nikakor nisem mogla na začetku dojit, pol so mi pa v porodnišnici dale neke gromozanske nastavke potem je pa šlo in tako ko je bilo možno sem klicala mojega da naj kupi nastavke in mi jih prinese; potem pa je punce šlo z lahkoto, najprej sem cca 2 meseca dojila z nastavki potem pa kot bi odrezal sem enkrat probala brez in je šlo kot po maslu.Tako da sedaj jih bom ziher kupila samo še ne vem katere ali aventove ali chicco.Ali mogoče katera ve obstajajo še katere?Jaz sem prvič imela chicco pa so bili full velike
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 13:42:11
|
|
|
|
archie
|
kaksna je razlika med modrckom za dojenje in navadnim? Ocitno je delo od CSDja do CSDja razlicno in bo najbolje, da se enkrat tam pri njih oglasim.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 13:50:59
|
|
|
|
nadka30
|
IZVIRNO SPOROČILO: archie kaksna je razlika med modrckom za dojenje in navadnim? Ocitno je delo od CSDja do CSDja razlicno in bo najbolje, da se enkrat tam pri njih oglasim. upam da ti boom znala razložit razliko. V bistvu je razlika v tem da se moder za dojenje odpira spredaj ali pa da se košarice odprejo in ti ni potrebno moderca dol vlečt ko dojiš. Upam da boš razumela kaj mislim povedat. ker ne znam glih točno ti razložit.Košarice se zgoraj pri naramnicah odhakla in potem imaš dojko fraj drugače ti pa ne znam razložit
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 14:11:20
|
|
|
|
tannya
|
Hej,hej Prijateljica me je zvabila na svojo novo hiško,kjer je bila super senčka in sva fino kofetkali . Potem pa sva si privoščili še dobro kosilo in zdaj lahko v miru noge v luft držim. Tinkatonka, zato me ni bilo do brunarice, pa še Ajdo imam v vrtcu, jo bo naslednjič doma obdržala, da se bosta z Anejem lahko igrala. Kozmetika za dojenčka: jaz se nič ne spomnim, da bi bilo še kaj treba...se mi zdi, da ste vse napisale. Tudi jaz bom zdaj poskusila lanolin. V prvi sem imela kremo od Aventa za bradavice in je bila ok, je pa lanolin bolj natur, zato bom zdaj to nabavila. Modrc za dojenje sem si kupila od TCM (kataloška prodaja v Šparu) in lepo zgleda in tudi udoben je. Stal je pa 11 EUR.Bom pa še kakšnega nabavila. A bo katera kupila te majice za dojenje? Meni se zdijo kar praktične za hladne dni, ker predvidevam, da bom dojila povsod, tako kot prvič. Almera: nisem zasledila, da si že nazaj . Kako je bilo? Se bomo zmenile za kakšen dan v ZOO-ju? Uživajte, T
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 14:16:09
|
|
|
|
archie
|
Nadka; ja, hvala za razlago. Sedaj si malo bolj predstavljam kako to deluje. Se pravi, da so fajn, niso pa nujni. Kaksna je pa majcka za dojenje?
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 14:24:39
|
|
|
|
nadka30
|
IZVIRNO SPOROČILO: archie Nadka; ja, hvala za razlago. Sedaj si malo bolj predstavljam kako to deluje. Se pravi, da so fajn, niso pa nujni. Kaksna je pa majcka za dojenje? točno tako so fajn niso pa nuja.Je pa res da si bolj komot, odhaklaš in se prisesa na svojo kosilce
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 14:56:53
|
|
|
|
tejči28
|
mrežaste hlačke- pri nas jih imajo v sanolabor trgovini. za bradavice sem imela lanolin,pa ga Hb nisem dostikrat uporabila,ker nisem imela nič probleov z bradavicami. Sem pa imela modrce za dojenje in za pozimi eno majčko za dojenje,na vrh pa kako na preklop,da je vse hitreje pri roki.
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 14:57:14
|
|
|
|
tejči28
|
Naši pregledi! Redni pregledi 14.7. maca29,katrinka,klemcy 15.7. binabina,božička09 16.7. tannya,malecka_mateja,benika-posvetovalnica 19.7. meri15031981 20.7. tinkatonka,sanje2,benika-APN blanči 21.7. bambinca,zalcy 22.7. hanizali,nenka7,archie 23.7. cresisy 26.7. lillchy123,corfu 27.7. mala,SOncIca 28.7. laliela 30.7. tejči28 02.8. nadka30,natalija28 03.8. T.Z. 04.8. tpmc,mala2001 05.8. lenca78 11.8. almera 18.8. inčy UZ pregledi 14.7. maca29 20.7. tinkatonka,katrinka,lillchy123 28.7. laliela 02.8. nadka30,nenka7 04.8. tpmc CTG 20.7. benika 22.7. hanizali 23.7. cresisy 03.8. T.Z.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 15:17:01
|
|
|
|
NiNiBo
|
Uh cveke.. Midva imava stanovanje spucano, vse najine stvari ze napoti proti Sloveniji in danes je samo se na off. Dopoldan sva sla h kolegom pogledat dojencka, star je 2 tedna..joj kolk lusten. Sedaj pa lenariva v praznem stanovanju in uzivava se zadnje urice. Jutri ob 10.00 imava predajo stanovanja, potem pa pot pod noge in proti Sloveniji. Potem pa ponovi vajo, torej razpakiranje v novo stanovanje. Roba naj bi iz carine prisla jutri zvecer oz. petek dopoldan, torej bo vikend spet deloven. Pa kaksne temperature naju cakajo, joj to bo se zabavno in predvsem vroce. Kar ne morem verjeti, da sedaj gre pa sedaj zares in se za naju pricenja nekaksno novo obdobje. Dvakrat se bova okol obrnila in ze bomo trije..kar pa komaj, komaj cakam!! Upam, da nama bo priklop na siol uspel relativno hitro in, da se vam bom kmalu lahko spet oglasila. Do takrat pa vsem skupaj en lep pozdravcek!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 15:24:24
|
|
|
|
Klemcy
|
Danes sem se pa načakala v čakalnici!!! Moj G je sicer na dopustu in imajo nadomestne. Sem pa vseeno zelo zadovoljna, saj me je vzela ena super in mlada ginekologinja. Pregledala me je vaginalno, če bi se kaj že odpirala, me kar lep čas spraševala o vsem in naredila še UZ. Beba je primerne velikosti in teže, torej za 32. teden in že lepo obrnjena navzdol, kar je super in upam, da tako ostane. Naslednič pa spet dat kri in vodo. To bo čez 3 tedne. Po tistem pa se baje hodi vsak teden na ctg-je. No v glavnem- srečni smo!!! Naslednji pregled 4.8.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 17:12:40
|
|
|
|
tpmc
|
IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28 tmpc - prešpricala MŠ včeraj s5? Nismo meli tistega predavanja kot je pisalo na listu, ker porodničarke, ki bi naj to predavala ta teden ni. Smo meli predavanje o poporodnem obdobju-to kaj bi naj meli na zadnjem predavanju. Bo pa pol to predavanje NAJBRŽ drugi teden v sredo, ko smo zaenkrat meli prosto... Hej ti. Pri mojem majo gužvo na šihtu in je delal včeraj do večera, sami pa se mi ni dalo it ker sem bla včeraj tako hin. Danes pa greva- govorili bomo o dojenju :) Sem ravno iz csd tako da upam da bo dovolj časa še za tuš in da se malo v red spravim od vse vročine :) no pa saj če malo zamudim tudi ni panike kajne. Natalija jaz še zdaj ne vem katera si s partnerjem hodiš? Sem danes na csd vzela knjigico: BABY BOOK in pišejo same zanimive stvari. Kljub vsem forumom in podobnim me je naučila spet dosti novega :) Dajte mi povedat kdaj se ureja očetovstvo? Koliko prej in kje? Sem bila zdaj na csd in pravi pred rojstvom, so me poslali še na drug vhod csd pa vprašam za ziher še enkrat pa rečejo po rojstvu.. hmm! Za očetovski dopust vem da se ureja po rojstvu, tako so pa celo obojni rekli :) hehe glede poroda.. jaz bi najraje rodila še v znamenju leva, sem strelka in se baje najbolje ujamemo z levi. Device so tako... vsako devico ki jo poznam si nekak nisem v najboljših odnosih z njo. Torej bi moja babika mogla bit 23 dni prehitra. Ampak bom odmislila astrologijo in mislila na zdravje pupike - rodi se naj takrat ko bo zdrava popolnoma in pripravljena na zunanji svet :) patronažna sestra - kdaj pride prvič? en mesec pred rojstvom? Vsak dan smo bližje
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 17:15:44
|
|
|
|
tpmc
|
joj še nekaj mariborčanke, ko imamo praktičen del MŠ to je previjanje in tako? ;)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 17:30:28
|
|
|
|
zalcy
|
patronažna sestra - kdaj pride prvič? en mesec pred rojstvom? a sploh pride pred rojstvom jas sem mislila, da samo po rojstvu... hmm... nevem, naj povedo tiste ki to vedo... hehe
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 18:01:34
|
|
|
|
nadka30
|
TPMC glede očetovsta je tako jaz imam rok v začetku septembra in sem brez problema lahko z mojim podpisala očetovstvo, tako da to lahko urejaš pred porodom.Patronažna pa pri nas pride po rojstvu otrok, ko greš domov greš v zdravstevni dom in poveš da si rodila, da sta doma , poveš telefonsko in naslov kje sta.Tako je bilo takrat ko sem prvič rodila sedaj imam pa tako direk telefonsko od babice, ki jo moram poklicat ko bom šla domov iz porodnišnice. tpmc- kaj za en voziček si izbrala, full je lep.Škoda da ne bomo še enga kupovali ampak sedaj bi sigurno izbrala tvojo varijanto Super izbira
|
|
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 18:15:53
|
|
|
|
sarcy21
|
živjo Glede očetovstva imam jst že 14 dni papir da je moj oče otroka v Šiški ne komplicerajo s tem kolk prej pa to.. Midva sva prišla tja tisti dan ko sem oddala ostale papirje sva se hotela naročiti pa sploh ni bilo potrebe, takoj na vrsti trajalo pa je 10 minut :)
|
|
RE: Septembrke 2010 - 2.del 14.7.2010 18:23:31
|
|
|
|
Anonimen
|
jaz sem se glede priznanja očetovstva tudi danes dogovorila, da prideva takrat, ko bom prinesla papirje za porodniško. torej: pred porodom. je pa res, da pripada en obisk patronažne tudi pred porodom, samo ne vem, da bi kdaj katera to pravico dejansko izkoristila....
< Sporočilo je popravil T.Z. -- 14.7.2010 18:24:10 >
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?