|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
5.5.2010 13:14:24   
uwaga
Jeeeeee! Bravo punce!user posted image user posted image user posted image

Matejčika super za tak dober pogovor!
Dejzika jaz tut odštevam.
Bela kava upam da čimprej pošljejo to pošto.

Punce svaka vam čast! Berem to temo, navijam za vse vas; pišete pa tako dobro, da se zaraven smejim, jokam, "švicam"...

Pa še malo navijam!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 851
5.5.2010 13:14:45   
Eva**
Hlapci sem mislila

Eva**
Glasujte za našo slikico, radi bi imeli novi fotoaparat ;)) ....klik
http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/8695

(odgovor članu Eva**)
Neposredna povezava do sporočila: 852
5.5.2010 13:41:57   
Chokled
Uu,..se res dogaja! user posted image

Matejčika čestitke za uspešno opravljen razgovor in za prvi korak, zdaj pa čimprej akcija! user posted image

bela.kava še kr držim pesti za čimprej prispelo pošto!user posted image

Daisy, čestitke za pravnomočnost, ki je nastopila danes!user posted image user posted image user posted image

Life is about contentment

Neposredna povezava do sporočila: 853
5.5.2010 14:26:28   
Matejčika
Hvala Eva! user posted image

Še bomo razmislili o tem. Se pa strinjam s tistim, da imajo nekateri več otrok v rejništvu in zase zapravijo vse kar dobijo za rejnike, le-ti pa so reveži. Ko dopolnijo 18 let, pa jih postavijo pred vrata. Žalostno.

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu Chokled)
Neposredna povezava do sporočila: 854
5.5.2010 15:11:31   
Ribica **
user posted image user posted image user posted image  bela kava in Matejcika!

Neposredna povezava do sporočila: 855
5.5.2010 16:47:04   
DaisyE
Uffff, zdaj se moram pa kar pripravit na tole odgovarjanje, toliko je vsega! Ja, kot sem rekla - ko so šihtni dnevi, pa vsi sem pridete. user posted image user posted image user posted image

Zjutraj je bil po previdevanjih problem vstat, ampak sem nekako zmogla. Koala, se bom javila Pahorju, da me ponuca za reševanje krize. Oz. da me eliminira. user posted image Že tako ima, ubožček, tudi brez mene dovolj problemov. user posted image

Kavica, krasna si, krasna! Saj itak ni blo druge, kakor klicat. Ko boš v petek spet klicala, če je že poslano, ga še za TRR vprašaj, da malo nakažemo za vse te hude stroške.

Oooo Matejčika, vidim, da si krasno opravila! Čestitke za prizadevno in ambiciozno socialko! Take rabimo. Tile se bo, kot kaže, še bolj mudilo kot vama! Pa to je čudovito. Za rejništvo so ti verjetno že povedale, ampak če pristavim svoj piskrček... meni se zdi pri rejništvu najslabše to, da nisi skrbnik otroka. O njegovi dobrobiti odloča CSD, kar je po moje včasih težko za rejnike. Otrok obiskuje svoje starše, kar je vse lepo in prav, ampak so včasih (navadno) slednji tako razštelani, da ti je to kot rejniku po moje težko gledat. Otroc v rejništvu izhajajo iz zelo težkih razmer in po moje je res grozno, če veš, da se čez vikend vračajo tja. Nikoli nimate urejenih pravnoformalnih razmerij med otrokom in tabo, kot bi jih imeli, če bi bila ti starš, otrok ima lahko občutek, da ne pripada nikomur in da si ga podajajo iz rok v roke. To pa za otroka definitivno ne more bit fajn. Rejništvo naj bi bil začasen ukrep, pri nas žal ni tako in je res bolj tako, kot je Eva rekla. Dobiš ga starega osem mesecev, potem je pa do 18 leta tvoj rejenec. Jaz sem tud rekla, da v rejništvo ne grem, ker se mi zdi to popolnoma druga stvar, polna hudih preizkušenj tako za otroke, kot rejnike in nisem prepričana, če bi to zmogla. Mislim, da je rejništvo za ljudi z jeklenimi živci. Vsak definitivno ne more biti rejnik.

Čoki, uwaga tnx.

Evo, saj ni bilo tako hudo. user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil DaisyE -- 5.5.2010 16:51:18 >

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 856
5.5.2010 16:50:22   
DaisyE

IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE

Vsak definitivno ne more biti rejnik.

Čeprav, kolikor sledim, je menda glih to tud velik problem. Da je pravno skoraj vsak lahko rejnik. Pa naj je tak, ali drugačen. Potem maš pa milijon žalostnih zgodb.

Za novi družinski zakon pa jaz tud strašno držim pesti, ker naj bi kar pošlihtal tole področje.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 857
5.5.2010 16:59:01   
m_o_i
se mi zdi, da je tisto zacetno pisemce malciku sprozlo neverjetno reakcijo user posted image

"ovulacije", "zagledani pluski oz. crtice" (brez zamere, ker primerjam z nosecnostjo tele vase korake) in finisiranje po ciljni ravnini - svet se res vrti v pravo smeruser posted image

stiskam pestke in navijam za vas, bejbe user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 858
5.5.2010 18:09:18   
sami0804
Poslušam Tošeta in njegovo "Igri bez granici".
Se mi zdi,da v tem deževnem vremenu prav paše na to temo,čeprav so novice vse prej kot žalostneuser posted image .
bela.kava,user posted image user posted image user posted image user posted image ,naj se te stvari čimprej naberejo..user posted image user posted image user posted image

Matejčika,res lepo,da si dobila tako zagnano svetovalkouser posted image user posted image user posted image .

Včasih sem se poigravala z mislijo o rejništvu,predvsem še v času,ko sem se borila za svoja dva bauca.Sicer itak nimam pogojev za rejništvo,ampak me pa po drugi strani čudi,kakšni ljudje pa imajo(nekatere poznam celo osebno,jaz jim ne bi dala v varstvo niti zlate ribice,ne pa malega,ubogega otroka...)

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 859
5.5.2010 20:25:23   
Eva**
Rejnik je lahko vsak, narediš šnelkurz in to je to, v bistvu pa je rejništvo povsem nekaj drugega kot posvojitev.
No pa me zanima kako komentirate vse te polemike okrog novega zakona in vso to štalo okrog istospolnih posvojitev.

Vsak definitivno ne more biti rejnik.

Čeprav, kolikor sledim, je menda glih to tud velik problem. Da je pravno skoraj vsak lahko rejnik. Pa naj je tak, ali drugačen. Potem maš pa milijon žalostnih zgodb.

Za novi družinski zakon pa jaz tud strašno držim pesti, ker naj bi kar pošlihtal tole področje.

Eva**

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 860
5.5.2010 20:26:47   
Eva**
nekatere poznam celo osebno,jaz jim ne bi dala v varstvo niti zlate ribice,ne pa malega,ubogega otroka...)

Kruto ampak resnično

Eva**

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 861
5.5.2010 20:27:08   
Pija76
sem rekla da vas ne zanemarim danes, ker pol res nisem za kakšne posvojence ali rejence user posted image

Tina1 midva imava razgovore, pa razgvore na CSD, pa najina svetovalka al karkoli je okromno časa user posted image . Madoniš danes ko sem prebrala od Matejči zgodbo sem s5 zaprepadena nad svojo svetovalko user posted image . A bi ti meni poslala kontakt za Ukrajino? prosim lepo...
Pa zelo vseš mi je tvoje navdušenje nad nakupovanje user posted image user posted image user posted image . Itak da bomo vse norele ko bomo lahko ane? Jaz sem tud podoben patron...user posted image

Matejči bravo deklič, dobr si opravila ti tole na CSD. Mi poveš lahko kdaj imata naslednji termin, oz koliko je razmika med termini? Pa bila je čist pripravljena da gresta v mednarodno posvojitev? Ker moja me kar presliši pri tem....

Daisy ti revčka pa ustat nisi mogla? Pa kdaj te bo izučilo da je treba spat hodt user posted image , aja čez 2 leti user posted image . lepo da nakupuješ čeveljce, a vprašam jaz svojo sister če ima kakšne viške cunc?

Eva všeč mi je kako lepo deliš svoje izkušnje z nami!

Vsem en pozdarvček, prileteli obiski.....

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 862
5.5.2010 20:32:21   
Pija76
no še tole moram pokomentirat:

rejništvo: ja smilijo se mi pogosto otročki, ki so dani v velike družine, na kmete, kjer delajo kot kojni, včasih bi mislil da namesto njih. In te rejniki služijo na račun tega povrhu. Potem ko ni več podpore pa na cesto. Poznam zelo dobro en tak primer, tako da ne nabijam v prazno. Ko je dopolnil 18 let na cesto....res žalostno.

Sama bom mogoče naredila ta schnellkurs za rejnico, ampak samo zato ker je v sloveniji večja možbnost ( če sploh kakšna) da iz rejnika postaneš posvojitelj. no tako smo mi povedali.,..

novi zakonik: absolutno sem proti da istospolni posvojijo otroka, predvsem istospolnega kot so sami. poleg tega pa ja od kje ga bojo pa posvojili: v Sloveniji al kje? sej jih ni, za tujino pa verjetno veljata obe zakonodaji..tega še ne vem. Pa da se zastopimo nič nimam drugače proti istospolnim partnerjem dokler imam jaz mir user posted image

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 863
5.5.2010 20:34:54   
Tia-na
Spet smao na hitro pozdravček, finiširamo sobico ... barve, okraski itd :)))

kavica, seveda dobiš slikce ;)

dejzi, že veš glede registracije? Če ne, imam jst rešitev, registracijo v eni uri ;)

pozdravčki vsem mamicam in mamicam to be :)

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 864
5.5.2010 20:37:49   
DaisyE
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

V OBRAVNAVI user posted image

user posted image Pija76 - še razmišljajo kam
user posted image trenutno v obravnavi na slovenskem CSD
user posted image DaisyE - Rusija user posted image
user posted image 17. 5. 2010 - migrantski urad

user posted image Tina1 - Ukrajina
user posted image 12. 8. 2010 - izvejo datum prvega srečanja

user posted image bela.kava - Makedonija user posted image user posted image
user posted image papirji pripravljeni za pot v SLO

user posted image Tia-na - Rusija user posted image user posted image
user posted image drugi teden maja sodišče

user posted image Matejčika - Makedonija
user posted image drug teden v maju dostavijo papirje na CSD

ŽE DOMA user posted image

user posted image Eva**
user posted image Slovenijauser posted image user posted image Rusija 2009user posted image

user posted image 1ali
user posted image Rusija 2006 user posted image

user posted image FENKLUB user posted image

user posted image

marta82, sami0804, thaiss, *miska.mcc*, Chokled, vitabella, krtačka, metulj333, tassi1, tasa_m, zvesta, nokes, gloria, kind lady, emaa, malena, naja6, lara light, miska73, power girl, hermy1, arneja, RAKICA2007, ledenka, blemma, koala, aleži, uškinamama, hektorina, m_o_i, zarja1, gigi1, emma83, uwaga, agataema, pumpkin23, Maisha, tajtaja, mismis, blanč, špelin@

user posted image

user posted image ZAČETNO BRANJEuser posted image

RUSIJA
http://tvslo.si/predvajaj/posvojitve-otrok-v-tujini/ava2.66013883/
http://bibaleze.si/clanek/starsi/preprosto-mame-ljubezen-iz-rusije.html
http://www.adopt-in-russia.ru/

UKRAJINA
http://www.jana.si/druzina-in-dom/otroci-in-starsi-/Posvojitve-biznis-z-otroki.html

MAKEDONIJA
http://www.videoarhiv.com/ana-vaticar-o-novostih-pri-posvojitvi-v-makedoniji/video/43576
http://www.dz-rs.si/index.php?id=101&type=98&vt=6&mandate=-1&o=540&unid=SZ%7CC12563A400338836C125739C0026B57D&showdoc=1

SPLOŠNO
http://www.zurnal24.si/otrok/posvojitev-otroka-20-dot-000-evrov-164971

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 865
5.5.2010 20:49:50   
DaisyE
Evo, da sem vas malo updejtala. Težave imam z iskanjem čtiva za makedonijo, belikufe, se priporočam, če maš kaj fajnega. Pa če zna kdo hiperlinke delat, se tud priporočam, ker tole malo glupo zgleda.

Tia-na tole za šnelkurs registracijo se priporočam - valjda!

Kar se tiče novega Zakona sem jaz za, da se ga v celoti sprejme. Homoseksualne družine že obstajajo, samo priznajo jih ne. In potem taki in drugačni statusi otrok niso urejeni. Kar se tiče pa posvajanja v sloveniji, je pa itak misija nemogoče, za strejte, geje, samske, pač za vse (izjeme izvzete). Je pa taka debata v tem trenutku najbolj hvaležna, da se vse živo na mrtvo skrega. user posted image Mi se pa ne kregamo, ker nismo v parlamentu user posted image user posted image user posted image

Sami, si grem tud jaz zdaj igro bez granici naštimat. user posted image

m_o_i, jaz mislim, da nas je tisto pismo user posted image samo na plano privleklo. Vsi tolk hočmo čvekat o tem, teme pa nikjer. user posted image ko pridemo domov, začnem zate navijat, za čim lažji porod.

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 866
5.5.2010 20:58:16   
Matejčika
Dejzi, ful si se lepo potrudila z seznamom. Linki pa take pa to. user posted image user posted image

Pija, si me spraševala, če je socialna navijala za mednarodno posvojitev. Ja! Dejansko res. Že kar na začetku mi je povedla, da še ni izpeljala nobene mednarodne posvojitve (kasneje je povedla, da sploh še nobene) in ko smo se pogovarjali o posvojitvi, naju je trikrat vprašala, če sigurno greva še posvajat iz Makedonije. In kr sprintane je imela te zakone (haška konvencija-sporozum med državama) in rekla je da bo še na ministrstvo poklicala in se še bolj pozanimala kako in kaj. Pa vmes ko sva spraševala za Slovenijo kakšne so čakalne dobe, nama je kr rekla: pa za Makedonijo tudi, ne? Ful je bla posrečena. Mi je všeč. Oba z možem sva dobila res ful občutek, da tudi ona komaj čaka, da začnemo s postopkom posvajanja, da bo pridobila izkušnjo. user posted image

Glede zakona o posvajanju istospolnih partnerjev...sploh nisem vedla da se pripravlja. user posted image V glavnem, moje mnenje je, da družina sta žena in mož in le takšna formacija lahko ima otroka. Tak kot po naravni poti. Tak da jaz sem itak da proti. Čeprav, pomoje lahko sprejmejo zakon, otroka pa tak nebo mogu tak par posvojit. Saj veste kako je, tudi samska oseba zakonsko lahko posvoji otroka, ampak ga bodo vedno dali paru. Po vsej vrjetnosti poročenemu. Tak da kje so še potem istospolni partnerji. Za samskimi! Tudi če bi tak par imel veliko denarja, otroka (sploh v Rusiji, ki je še za zahodnjaškim svetom) nebi dali v posvojitev. Pomoje. V sloveniji pa itak da ne!

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 867
5.5.2010 21:00:33   
DaisyE

IZVIRNO SPOROČILO: Pija76

poleg tega pa ja od kje ga bojo pa posvojili: v Sloveniji al kje?

Gre bolj zato, da imamo vsi iste človekove pravice. Homoseksualni pari imajo navadno otroka via rojstvo (en starš je BIO) in gre tud bolj za to, da se tudi drugega prizna kot starša, da se jih vse prizna kot družino, kar dejansko so. Takšna ali drugačna.

Če se jim bo priznala pravica, bodo še vedno daleč, daleč stran od posvajanja v Sloveniji, tako kot so daleč stran samske ženske (ki tudi imajo to pravico), ker imajo pač prednost pari. Samo možnost bodo imeli, da starševstvo pravnoformalno uredijo tudi v SLO, kar je do zdaj uspelo samo enemu homoseksualnemu paru, ki sta v Ameriki našla nadomestno mamo. Zgodba tule:
http://bibaleze.si/clanek//starsi/resnicna-zgodba-nadomestno-materinstvo-in-gejevska-druzina.html

Zdaj bom pa na to temo tiho.

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 868
5.5.2010 21:02:41   
Matejčika
Mogoče pa jaz nevem za kak zakon se gre? user posted image user posted image

Še nekaj sem hotla komentirat, pa sem pozabla....hm.....

aja! Nama pa je danes rekla, da pri njih nimajo nobenega tečaja za rejnike. Pač je podoben postopek kot pri posvajanju, da na kak tečaj pa nerabiš it. Ni obvezen. Pa v MB rejnikov iz našega območja tak baje ne vzamejo v tečaj. Rekla je, da edino kako knjigo o vzgoji prebereš in je to to.

Neposredna povezava do sporočila: 869
5.5.2010 21:02:41   
DaisyE
user posted image user posted image user posted image user posted image

Matejčika, a si midve misli bereva, al kaj?

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 870
5.5.2010 21:04:05   
Matejčika

user posted image user posted image user posted image user posted image

Matejčika, a si midve misli bereva, al kaj?

Zgleda! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 871
5.5.2010 21:04:07   
sonček33
Daisy, a ti veš, da ce bliža dan D? madona, to bo en dva tri ...pa boste trije

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 872
5.5.2010 21:05:32   
Matejčika
To zgodbo pa sem že brala. Pa saj dejansko nimam nič proti njim. Naj živijo! user posted image Samo ko se pa gre za starševstvo, pa želim...ne, HOČEM bit pred njimi. Malo sebično.user posted image

< Sporočilo je popravil Matejčika -- 5.5.2010 21:06:07 >

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 873
5.5.2010 21:06:39   
DaisyE

IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika
Rekla je, da edino kako knjigo o vzgoji prebereš in je to to.

Tole je sicer daleč od tega, da bi bilo smešno, ampak si ne morem pomagat...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mislim!? A je sploh še treba kaj dodat?

Neposredna povezava do sporočila: 874
5.5.2010 21:08:58   
DaisyE

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Daisy, a ti veš, da ce bliža dan D? madona, to bo en dva tri ...pa boste trije

It's the final countdown!!!!!!!!!!!!

Včeraj sva dobila karte za letalo. In ma naša žaba čisto svojo karto. Počasi pronica v zavest, da nam bo res ratalo skupaj domov prit... In srotko lahko celo 10 kg prtljage s sabo na fliger nese. Tolk kolikor je sam težek. Jaz se kar topim. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Koliko otrok načrtujete?
jagodka7

Koliko otrok želite imeti/imate?

Nobenega (5%)

1 (11%)

2 (35%)

3 (37%)

4 (7%)

5 ali več (5%)

Število vseh glasov: 297

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!