DaisyE
|
Oj Pija Bom jaz kar tule malo napisala od našga CSDja. Midva sva klicala in potem so nama rekli naj pošljeva vlogo. Ko je bila vloga poslana, so nama domov poslali papirje povezane s posvojitvijo. Ko sva zbrala vse, kar je potrebno, smo se dogovorili za obisk socialne delavke in psihologinje na domu. Na koncu je prišla samo socialna. Malo smo se pogovarjali, pa stanovanje si je ogledala, in to je bilo to. Potem sva mogla pa 1x skupaj k psihologinji, nato še vsak posebej 1x in potem smo se še enkrat vsi štirje skupaj dobili (na tem zadnjem sestanku sta mi deca malo zrevoltirale ). Nato sta si onidve vzeli čas ene dva tedna, da sta spisali socialno anamnezo in psihološko poročilo. saj pravim, relativno hitro, glede na to, da sva vlogo oddala avgusta, oktobra sva imela pa papirje doma. V vmesnem času, sva midva že zbirala papirje za Rusijo in vso zbrano dokumentacijo so nama potem na centru pregledali in potrdili, da ustreza dejanskemu stanju. Naš center, ne glede na to, kje nameravaš posvojiti, pelje postopek enako, edino na koncu potem naredijo še tisto, kar je treba dodatno za tujino. Kaj je dodatno, je od države do države različno - to zveš potem, ko se za državo odločiš. Vitabela, sem mislila, da tvoja mama še ne ve za tvoj plan. Da ve za malčika, mi je jasno, ker bice pač ne znajo drugače. Našadva sta včeraj prispela dol. Čoki, pa saj bi šlo z avtom - ne bi bilo prvič. Grem zdaj probat seznam zrihtat. Če me do večera ni nazaj, to pomeni, da se je zapletlo.