DaisyE
|
IZVIRNO SPOROČILO: črticaa malo me zanima zakaj posvajaš otroka iz rusije,..a pri nas nista dobila??? pa koliko te bo stalo??? in vidim da že čakaš na otročka,..koliko je pa star,..ime,.. kdaj naj bi končno prišel v SLO??? Otrok v Slo je veliko, sem glih včeraj pisala tu gor, da ima CSD Šiška na svoji strani objavljeno, da jih je okoli 1300 v rejništvu. Ampak glih tule je keč - so v rejništvu. Za posvojitev jih je pa malo, morš met kar veliko srečo, da ga dobiš. In če jih je 1300 v rejništvu, sem prepričana, da je cifra vseh otrok, ki ne bi smeli bit doma, vsaj dvakrat večja. Sicer krožijo okol ene zgodbe, da "socialna kar pride in ga vzame, pa sploh ne vemo zakaj.", ampak kolikor jaz vem, si socialna vzame kar veliko časa, preden otroka odvzame iz neprimernega okolja. Njihov princip je, da je treba prej izčrpat vse možne pomoči, ki jih lahko nudi družini, da se spravi v red. In po eni strani je prav tako. Otroci, ki jih vzamejo, pogosto želijo samo domov, nazaj k mami, ne glede na to, kaj vse so tam dajali skozi. Po drugi strani, pa ni prav, ker trpijo in trpijo in trpijo. Drugi problem je to, da lahko rejništvo traja v nedogled. In potem otroci nikoli nimajo prave družine. Od enega do drugega in nazaj. Zame rejništvo nikoli ni bila opcija, ker vem, da nimam muda za tako kalvarijo. Ga maš rad, pa rad bi ga zaščitu, pa rad bi mu pomagu, pa verjetno večkrat ne morš naredit tega, kar si želiš. Nov družinski zakonik (če bo šel skozi), bo te zadeve malo spravil v red. Rejništvo bo skrajni ukrep - starša bosta imela po odvzemu otroka še nekaj časa, da se sestavita, če se bosta, se bo otrok vrnil, drugače pa posvojitev. Ampak o teh stvareh je meni takole na splošno kar težko govorit, ker je vsaka zgodba, zgodba zase, na splošno si pa težko pameten. Zakaj torej Rusija. Ko se daješ z IVF postopki, se kar zmatraš. Jaz sem med drugim tud vedno rekla, da ne vem, če bom imela energijo za posvojitev, najprej za čakanje na otroka, nato še eno leto, ko imajo starši možnost, da si premislijo. Tole se mi je zdelo na deseto potenco težje, kakor 10 IVF postopkov skupaj. Rusija je slovanska država, ki mi je bila vedno všeč, sistem posvojitve je hiter in pregleden. Pa ti gre kljub temu ogromno živcev. Prva ideja je bila vsekakor Slovenija. Mislim, da je od vsakega našega posvojitelja prva ideja Slovenija. Ampak kaj, ko nam tujci vse posvojijo. - SORI, NISEM SI MOGLA POMAGAT!!! Še zdaj crkavam od smeha, ko vidim, da lahko tujci pri nas posvajajo. No tako. Doma bomo maja, star je 13 mesecev in osem dni, imena pa ne bom gor dajala. Kdaj maja pa še ne vem. Čakam klic.