|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
25.10.2010 15:17:18   
bela.kava
Torej center je napisal predlog za naju (to se je seveda zgodilo, ko so vsi centri podpisali, da nimajo domačih posvojiteljev), nato ga je poslal na komisijo. Zdaj bi morala komisija ta predlog potrditi in to odposlati v Ljubljano na ministrstvo.

Če so naju poklicali pred komisijo? Ne, poklicali pa so naju na nek zelo nenavaden sestanek na minist., kjer so naju spraševali, kako bova prepričala komisijo, da sva najprimernejša. Glede na to, da je center izbral naju kot najprimernejša posvojitelja za dvojčici, ne vem kaj bi komisija še potrebovala. In seveda nisva imela drugega odgovora kot da meniva da bi lahko bila dobra starša ...

A vaju pa so poklicali kar pred komisijo? Kako je pa to izgledalo?

(odgovor članu aprilski hrošček)
Neposredna povezava do sporočila: 3276
   [Brisano sporočilo]
25.10.2010 17:24:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bela.kava)
  Neposredna povezava do sporočila: 3277
25.10.2010 17:29:11   
aprilski hrošček
Ja naju so poklicali v Skopje na CSD pred komisijo. Tam so bili socialna delavka, pravnik, pedagog,.. mislim da okoli 6 ljudi. Hoteli so naju spoznati in malo povprašati kako živiva pa kakšne imava prihodke in kaj misliva v prihodnosti. Povedali so tudi kakšne so otrokove pravice,... Ko smo se vse pogovorili in sva se jim zdela OK so nama za 2 uri pripeljali hčerko, da smo se spoznali. Potem sva isti dan odšla domov in čez 14 dni so naju poklicali, da so papirju pripravljeni in da jo lahko prideva iskat, odpeljeva domov in se začne 6 mesečna adaptacija. Ma saj pravim, da je vsak mesec drugače. Ravno zadnjič je bil pri nama en par, ki si tudi želi posvojiti otroka v MK pa jim nisva nič mogla pomagat ker je zdaj vse drugače. 

Neposredna povezava do sporočila: 3278
25.10.2010 19:26:28   
Wendy
Aprilski hrošček, brez zamere, vendar si ne morem pomagati, da ne bi pobrskala po vprašanju, ki nas vse, ki čakamo na otroke iz Makedonije, hudo zanima ... ali sta imela kakšno izkušnjo s korupcijo, mogoče na kakšen od načinov, kot jih opisujemo tukaj.
Prosim, ne zameri, vendar trenutno je zadeva v Mak. pač takšna, da hitra posvojitev in v korist otroka, uspe predvsem tistim (ne pravim, da vsem), ki jim pod nosom pomaha s kuverto user posted image ali čim podobnim.

Pa seveda dobrodošla med nami in čestitke za dva angelčka user posted image user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3279
25.10.2010 20:15:09   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: aprilski hrošček

Ja naju so poklicali v Skopje na CSD pred komisijo. Tam so bili socialna delavka, pravnik, pedagog,.. mislim da okoli 6 ljudi.

Aha, no ta obisk s socialno, psihologinjo ipd. sva naredila lani poleti. Po sporazumu sicer tak obisk ni predviden, a če se ne greš osebno predstaviti, nimaš ravno nekih možnosti. Nama so tako razložili na centru, da se s tisitimi, od katerih imajo samo dokumente, a jih ne spoznajo v živo, sploh ne ukvarjajouser posted image .

No komisija, o kateri govorim jaz, pa je komisija na ministrstvu. Ko te center izbere kot najprimernejšega za otroke (to so pri nas naredili aprila), mora to izbiro potrditi še ta komisija na ministrstvu.

Neposredna povezava do sporočila: 3280
25.10.2010 20:38:40   
DaisyE
Uff pridne babe, ste se razpričale! user posted image user posted image user posted image

Pijič, si vprašala, kdaj veš... Jaz sem že razlagala, ampak, ker tako strašno rada govorim, bom še enkrat. user posted image user posted image user posted image

Dve leti nazaj sem bila čisto antiposvojiteljska. Sem rekla, da je to popolnoma druga štorija, ki prinaša popolnoma nove zaplete in da jaz v to ne grem. En argument je bil tud ta, da si če itak prav fino fajn ubit od postopkov, potem se boš pa jovo na novo podal na še bolj zaklomplicirano pot. Ne, nimam ne energije in ne živcev. Poleg tega se mi je zdelo, da je posvojitev za tiste, ki so se "predali". Se pravi posvojitev pride na vrsto, ko se sprijazniš s tem, da ne moreš imet svojih otrok. Jaz pa še takooo daleeeč od tega. Se pravi - NE.

Potem me je pa v enem momentu prešinilo, da posvojitev dejansko nima veze z mojimi postopki. Jaz ne rabim obupat nad svojo sposobnostjo reprodukcije. Jaz se lahko matram do 43 leta vsako leto, če hočem in se ne vdam v usodo, posvojim lahko pa kljub temu. In ko sem to misel razvijala naprej, se je vse poklopilo. Ali bom, če mi slučajno uspe zanositi, imela posvojenega otroka kaj manj rada? NE! Ali je posvojen otrok nadomestek za biološkega, ki ga ne morem imeti? NE (kdo je pa rekel, da jih ne morem imeti)! In to je bilo to. Rusija, here I come.

Najprej sva imela idejo, da en postopek stisnema vmes, med posvajanjem, pa potem ni bilo ne časa in ne energije. Zdaj jeseni sem pa šla v postopek zato, ker sem doma in ne rabim nikomur v službi nič razlagat (tako sočustvujejo z mano, da jih ne znam več potolažit user posted image ), drugače ne bi šla. In, ko sem bila tam, sem se prvič resno vprašala, zakaj mi je tega treba. In zaenkrat smo zaključili s postopki. Bi rada rekla, da za vedno, ampak sem raje tiho, ker človek nikoli ne ve.

Definitivno bi bilo manj komplicirano (organizacijsko), če bi  mi uspelo v postopku, ampak očitno smo namenjeni za druge vrste velikih stvari (zapakiranih v čisto majčkeni embalaži).

Zdaj pa še na kratko, da bo bolj jasno - 1ali ima prav. user posted image user posted image user posted image  Stvari se kar naenkrat poklopijo, padejo na svoje mesto, potem te pa nobena stvar na poti do cilja ne ustavi več.

Helou Fidi, dobro ti furaš tole anonimnost. user posted image user posted image user posted image user posted image

Aprilska hroščica, fino, da si se oglasila. A te pripopam na ultramegakičast seznam?

Metulj, meni so tud te naše slovenske zgodbe malo lase pokonci postavljale. Pa bolj kot razmišljam, bolj se mi zdi, da je posvojitev za Slovence v osnovi en tak horror story. Mogoče pa še iz časov sirote Jerice izvira, takrat ko jo je mačeha vsak dan po lobanjici do krvi tolkla, al kako že. Pol pa ni čudno, da smo vsi zmešani. Boga sirota Jerica.

Aja, pa še to za naše makedonke - ful se mi zdi fajn, da se vas je malo več nabralo, tud takih s pozitivnimi izkušnjami. Pa fajn, da se lahko tolk odprto pogovarjamo tud o korupciji. Saj je prav, da folk ve, v kaj se spušča.

Pridne ste vse čvekulje na tej temi, zato vas moram nujno počastit z eno user posted image .

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 3281
26.10.2010 10:25:38   
hedviga
IZVIRNO SPOROČILO: nokes

draga tina, user posted image user posted image user posted image bi še kaj napisala, pa ni pravih besed. samo ubogi fantek mi ne gre in ne gre iz glave....user posted image   

objem in moč in lepše dni vsem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tina zlata, pod tole se tudi jaz podpišem! Zelo, zelo mi je žal zaradi tebe in tvojega moža!!

Prav tako pa sem se prav razjokala zaradi tegale fantiča...user posted image user posted image user posted image
Iz srca upam, da mu bo enkrat nekdo ponudil roko, ljubezen, potrpljenje in čas!

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 3282
26.10.2010 11:06:54   
Matejčika
Hrošček, hvala za tvojo zgodbo. Mene tudi zanima, koliko vaju je stala posvojitev iz MK, pa če je blo treba kaj podkupit?

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 3283
26.10.2010 19:16:42   
korinam
Kako zelo žalostno, da se vse tako zakomplicira, ko države medsebojno podpišejo sporazum glede posvojitve...Ni posrednega zaslužka, potem pa sprobavajo živce bodočih posvojiteljev. In seveda njihovo radodarnost v obliki denarja. Katastrofa. To bodo še plačali, tako ali drugače!
Srčno upam, da ko bova midva šla v tujino po otroka (kar je roko na srce najverjetneje), da z Rusijo ne bodo podpisali kakšnega sporazuma. Glede na vaše poste se mi zdi, da je v Rusiji še najbolj transparentno in najhitrej. In na trenutke pomislim, al naj sploh čakava? Kajti, če sem iskrena s seboj, 30-ta niso več rosno mlada leta..Pa nikoli ne bova imela vse idealno pošlihtano za gnezdece...Občudujem te Daisy, kako ti je naenkrat 'kliknilo' in sta šla takoj v akcijo. Bravo, res. Pa če gledaš na finančno stran, cca 20.000 je enako kot malo ta boljši avto. In če za avto vedno vzamem kredit, zakaj ne bi še za administrativne in ne vem še kakšne ostale stroške, a ne? Glede na znana dejstva, kako vse funkcionira v Rusiji, se v teh stroških prav gotovo skrivajo posredniki, podkupnine. Pa vedno pomislim na rek, da vse se vrača, vse se plača. Daisy, kdaj bo ultra megakičast seznam ?user posted image  Rada bi se videla na njemuser posted image

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3284
27.10.2010 11:06:58   
aprilski hrošček
Bom kar napisala najino zgodbo. Ko sva se midva odločila, da bova šla v posvojitev in sva se odločila za MK sva šla na obisk k enemu paru, ki je takrat pred 6 leti posvojil deklico. Najlažje izveš kako pa kaj iz prve roke. Samo je bil takrat drug sistem kot potem pri naju. Torej prva stvar, ki sta nama jo položila na srce, da naj si če le lahko v MK najdeva kakšno vezo, ki bo kakorkoli pripomogla k temu, da bo šla najina vloga čimhitreje naprej, da ne bo ostala kje med kakšnimi papirji in ker seveda nisva nikogar poznala tam dol, sva povedala vsem prijateljem na kakšno pot se podajava in da sigurno pa nekdo koga pozna,... In res sva prišla do zelo močne veze (možakar, ki je najino vlogo potem "preložil" na vrh kupa je bil na zelo visokem položaju). Bila je usluga za uslugo on pomaga nama, midva pa njemu v Sloveniji. To ni nobena skrivnost, vsi vemo kako sistem laufa in jaz vsakemu paru, ki se odloča rečem, da če si le lahko naj si dol najde kakšno vezo ali pa najame odvetnika al kogar koli, ki bo le lahko kako pomagal. Vem da se sliši grozno in tudi je grozno (pa kdo reče ne bom kupil otroka,...) ampak jaz na te stvari ne gledam tako, bi dala vse na tem svetu da sem pripeljala mojo punčko domov in ji s tem omogočila boljše življenje (vsaj upam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ) , ker danes, ko imamo doma dojenčka vidim koliko ljubezni potrebuje, pa crkljanja,... in za kaj vse je bila v tistih 6 mesecih moja hčerka ko je bila v sirotišnici prikrajšana. Ko pestvam tamalega mi včasih gre kar na jok ko gledam mojo pupko in potem jo napadem polubčkam , stiskam,.. mala se pa samo čudi kaj se je mamici zmešalo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Zato mi gre pa ta sistem tako zelo na živce in ne vem zakaj otročkov ne dajo takoj ko se jim biološke memice odpovedo v posvojitev user posted image !!!!! Otrok ne potrebuje popolnoma ničesar drugega kot samo veliko veliko ljubezni (no ja pa hrano pa obleke da ge ne zebeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ) in te revčki v sirotišnici so za to ljubezen prikrajšani za vsak dan posebej!!!!!!!!!!!!!!! Moja hčerka je bila tako otopela, ko sva jo pripeljala domov da ni znala niti jokati, tudi solzice ni potočila, kamor si jo postavil tam je bila, joj sploh se ne smem spomniti me kar pri srcu stisne user posted image ! Smo potrebovali kar 6 mesecev, da je pogruntala da je zdaj to to in da smo mi družina. No toliko o tem.
DaisyE kar daj me na seznamček, sem ponosna posvojena mama user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu korinam)
Neposredna povezava do sporočila: 3285
27.10.2010 11:30:40   
bela.kava
No pa še moj up date ... pred nekaj dnevi so mi sporočili iz ambasade, da jim je mk. stran sporočila, da je pričela z delom nova komisija in da naj bi zadeve razrešila v najkrajšem času. Glede na to, da je od takrat poteklo že kar nekaj časa, so jih ponovno z noto zaprosili, da jih obvestijo, v kateri fazi postopka se naš predmet nahaja in  apelirali, da zadeve čimprej rešijo.

Aprilski hrošček, hvala za tvoje izčrpne informacije. Midva sva se v MK podala opremljena z informacijami našega centra, ki je urejeval papirje in jih poslal dalje (Sporazum) in ene uspešne zgodbe, kjer sem dobila info, da moraš sam veliko klicati in to je to.

Neposredna povezava do sporočila: 3286
27.10.2010 11:58:43   
aprilski hrošček
Ja se strinjam klicati, klicati,... samo kaj ko enkrat dobiš enega pa pove nekaj, pa drugi spet pove nekaj pa se to vleče v nedogled user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!! Kaj sploh rabijo toliko brezveznega časa, ko so vama že hčerkici namenili?! Joj sem jezna!!!! Pa prosim, če nisem tečna kaj naša država ali bolje rečeno vajin center spoh pomaga če kaj?! Priznam, da ne poznam sistema ki zdaj to ureja. A vidva lahko direktno kličeta v MK ali to ureja vajin center. Ni mi čist jasna pot kako zdaj to poteka???? Pa če ni skrivnost na katerem centru v MK pa imata vlogo? Pa so vama hčerkici že pokazali, ste se že spoznali? Joj, če sem preveč tečna mi kar prosim povej pa ne bom več toliko spraševala, samo 2 leti kolikor že imata vlogo se meni zdi predolga doba!!!! Se pa spomnim, da ko sva midva urejala papirje da sva hčerko peljala domov bi ti raje 25 kafetov skuhal kot pa en papir napisali. Ja njim teče čas popolnoma drugače kot nam!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3287
27.10.2010 12:00:28   
Iza12345
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

No pa še moj up date ... pred nekaj dnevi so mi sporočili iz ambasade, da jim je mk. stran sporočila, da je pričela z delom nova komisija in da naj bi zadeve razrešila v najkrajšem času. Glede na to, da je od takrat poteklo že kar nekaj časa, so jih ponovno z noto zaprosili, da jih obvestijo, v kateri fazi postopka se naš predmet nahaja in  apelirali, da zadeve čimprej rešijo.

držim pesti

Neposredna povezava do sporočila: 3288
27.10.2010 12:02:56   
Iza12345
IZVIRNO SPOROČILO: 1ali

V soboto sem se srečala z veliko posvojitelji in kopico otrok. Bilo je noro. Otroci iz Rusije in Ukrajine prihajajo, vedno več jih je, eni so šli v Rusijo že po drugega, celo tretjega(morda celo četrtegauser posted image ).

Mi je žal, da sem prepozno izvedela za srečanje in tako žal ni uspelo videti te velike klape. Upam, da naslednjič!!! Verjamem, da je neverjetno lepogledati ta lepa bitja, naše otroke :)

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 3289
27.10.2010 12:26:57   
bela.kava

Ja se strinjam klicati, klicati,... samo kaj ko enkrat dobiš enega pa pove nekaj, pa drugi spet pove nekaj pa se to vleče v nedogled user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!! Kaj sploh rabijo toliko brezveznega časa, ko so vama že hčerkici namenili?! Joj sem jezna!!!! Pa prosim, če nisem tečna kaj naša država ali bolje rečeno vajin center spoh pomaga če kaj?! Vsi pristojni  imajo vse informacije, le za ambasado vem, da nekaj dela, kar ne pomeni, da drugi ne delajo, le jaz nimam te informacije. 
Priznam, da ne poznam sistema ki zdaj to ureja. A vidva lahko direktno kličeta v MK ali to ureja vajin center. Ni mi čist jasna pot kako zdaj to poteka???? Po sporazumu naj ne bi bilo direktne komunikacije, hkrati pa je vsem jasno, da moraš poklicati in se vsaj predstaviti. Pa če ni skrivnost na katerem centru v MK pa imata vlogo? Najino vlogo so premeščali Gevgelija - Skopje - Gevgelija. Pa so vama hčerkici že pokazali, ste se že spoznali? Vem koga čakamo. Joj, če sem preveč tečna mi kar prosim povej pa ne bom več toliko spraševala, samo 2 leti kolikor že imata vlogo se meni zdi predolga doba!!!! Se pa spomnim, da ko sva midva urejala papirje da sva hčerko peljala domov bi ti raje 25 kafetov skuhal kot pa en papir napisali. Ja njim teče čas popolnoma drugače kot nam!!!

Sistem, kot sva ga izkusila midva iz prve  roke ... kličeš in kličeš in kličeš in se najde nekdo, ki bi ti strašno rad pomagal, ker ima tako rad otroke in ker za romske otroke doma ni posvojiteljev itd, itd. Potem spelje postopek, center napiše predlog, ga pošljejo na komisijo. Nato te ista prijazna oseba pokliče, kako moraš nujno na sestanek s to in to osebo na min. In seveda greš z zmedenimi občutki. Tam te oseba ta in ta, na visokem položaju eno uro sprašuje, kako boš prepričal komisijo, da si pa ti najprimernejši. In poslušaš o tem, da je šest ljudi v komisiji, da je komisija malo staromodna itd.

Danes pa vem tudi (ne vprašaj, kako mi je žal, da vsega tga nisem vedela prej):
- da domači pari čakajo na malega zdravega otroka do šest let,
- da v nekaterih primerih pokličejo s centra in ponudijo otroka domačemu posvojitelju, nato pa se pojavi še klic iz ministrstva, kjer sporočijo tudi znesek,
- da dajo otroka na adaptacijo domačim posvojiteljem, nato sporočijo znesek in če ga ne plačaš (najvišja cifra, ki sem jo slišala do sedaj je 25.000 eur) otroka preprosto vzamejo in vrnejo v sirotišnico,
- da imajo domove polne, a urejajo status za posvojitev le določenim (sistem najprej se javi posvojitelj, nato mu najdemo otroka)
- da imajo v Bitoli ločene prostore, posebej zdrave bele otroke, romske in hendikepirane pa v drugih prostorih
- in še in še in še ...

Neposredna povezava do sporočila: 3290
27.10.2010 12:31:13   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3291
27.10.2010 13:00:04   
aprilski hrošček
Danes pa vem tudi (ne vprašaj, kako mi je žal, da vsega tga nisem vedela prej):
- da domači pari čakajo na malega zdravega otroka do šest let,
- da v nekaterih primerih pokličejo s centra in ponudijo otroka domačemu posvojitelju, nato pa se pojavi še klic iz ministrstva, kjer sporočijo tudi znesek,
- da dajo otroka na adaptacijo domačim posvojiteljem, nato sporočijo znesek in če ga ne plačaš (najvišja cifra, ki sem jo slišala do sedaj je 25.000 eur) otroka preprosto vzamejo in vrnejo v sirotišnico,
- da imajo domove polne, a urejajo status za posvojitev le določenim (sistem najprej se javi posvojitelj, nato mu najdemo otroka)
- da imajo v Bitoli ločene prostore, posebej zdrave bele otroke, romske in hendikepirane pa v drugih prostorih
- in še in še in še ...

Zdaj si me pa čisto šokirala!!!!!!!!!!!!
- kolikor jaz vem (midva sva ostala v zelo dobrih stikih z eno izmed glavnih na CSD-ju v Skopju - se občasno še šlišimo po tel.) mi je ona razlagala, da domači posvojitelji čakajo dolgo, zato, ker si striktno želijo makedonskega otroka in ne romskega. pripovedovala mi je celo o primerih, ko so bodoči makedonski posvojitelji prišli po otroka in so ga čez mesec ali dva prinesli nazaj
ker da to ni to kar so oni pričakovali?!
- ko so nama dali hčerko v adaptacijo ti morajo priložiti tudi vse dokumente o adaptaciji,... kako ga lahko potem sploh vzamejo nazaj???'
- jaz sicer v Bitoli nisem bila, so hčerko ko sva jo prvič videla pripeljali s sirotišnice in ko sva midva rekla da jo "vzameva" so jo za tistih 14 dni kolikor so še urejali papirje dali v rejništvo neki gospe. Je bila pa ena moja prijateljica v Bitoli, ker sta šla pa hčerko tja "prevzet" leto za nama pa mi ni nič omenila, da bi imeli otroke ločene.
Mi je prav slabo če to res počnejo, pa kam gre ta svet user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3292
27.10.2010 13:12:09   
bela.kava
Hrošček, prve info, ki sem jih dobila, so bile iste kot tvoje.  
No kasneje, pa se je pojavila še druga stran, Makedonci, njihove izkušnje s posvajanjem, zgodbe iz prve roke ... očitam si lastno naivnost.

In ko postaviš informacije eno ob drugo, se ti odprejo oči na široko ...

Neposredna povezava do sporočila: 3293
27.10.2010 13:16:41   
bela.kava

Mi je prav slabo če to res počnejo, pa kam gre ta svet user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zagotovo vem to, kar delajo nama ... za ostalo pa bi si tudi jaz močno želela, da ne bi bilo res ...

Neposredna povezava do sporočila: 3294
27.10.2010 13:22:21   
uškinamama
In res sva prišla do zelo močne veze (možakar, ki je najino vlogo potem "preložil" na vrh kupa je bil na zelo visokem položaju). Bila je usluga za uslugo on pomaga nama, midva pa njemu v Sloveniji. To ni nobena skrivnost, vsi vemo kako sistem laufa in jaz vsakemu paru, ki se odloča rečem, da če si le lahko naj si dol najde kakšno vezo ali pa najame odvetnika al kogar koli, ki bo le lahko kako pomagal.

Hrošček, dobrodošla med nami. No jaz sem v fen klubu. In me zanima, upam, da nisem preveč direktna ali je bila ta usluga denarna? Ker to mislim, da nas vse zanima.

Popravljam, na željo bk.

< Sporočilo je popravil uškinamama -- 27.10.2010 13:29:09 >

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

Neposredna povezava do sporočila: 3295
27.10.2010 13:28:19   
bela.kava
Lepo prosim ne mi pomagat, v tej situaciji sem prav zaradi vse te "pomoči" user posted image
Kakorkoli težko je to sprejeti, če moram plačati naj bo tam, kjer se od začetka ve komu in kako (Rusija) in ne tako, da nas nekdo izsiljuje ...

Še vedno upam, da nas bo komisija potrdila.

< Sporočilo je popravil bela.kava -- 27.10.2010 13:32:01 >

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 3296
27.10.2010 14:27:18   
Raho
Aprilski hrošček, jaz te bom pa samo pozdravilauser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3297
27.10.2010 14:44:36   
aprilski hrošček
O Raho a si me našla user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 3298
27.10.2010 14:50:09   
Raho

O Raho a si me našla user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vse se enkrat zgodi - sicer imam pozne reakcije - saj veš, da sem blond! Kako ste?

Neposredna povezava do sporočila: 3299
27.10.2010 15:21:25   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Iza12345

držim pesti

Hvala Iza user posted image

(odgovor članu Iza12345)
Neposredna povezava do sporočila: 3300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......