aprilski hrošček
|
Pozdravljene! No pa se javlja še ena posvojena mama ! Tudi midva imava doma posvojeno deklico, ki bo čez dobre tri mesece upihnila 6 svečko. Posvojila sva jo ko je imela 6 mesecev, prišla pa je iz Makedonije. Po 9 letih zdravljenja 7 IVF-ih, 1 SS, 1 izvenmaternični nosečnosti sva se odločila da tej moriji narediva konec in sva se odločila da greva v posvojitev. Papirje sva začela urejati septembra 2004, bila sva ekspresna, ker sva najini socialni "težila" da bomo čimprej dobili vsa mnenja, tako, da sva pri nas s papirji zaključila decembra, jih takoj poslala v Makedonijo, februarja 2005 sva dobila pozitivno mnenje in julija 2005 sva najino princesko pripeljala domov !!!!! Ker pa življenje vedno preseneča in ker nikoli ne veš kje te čaka sreča sem po 13 letih spontano zanosila in zdajle v najini veliki postelji spi 7 mesecev star fantič . Toliko na hitro o nas. Moram priznati, da sem se zelo razveselila, ko sem izvedela, da sta Slovenija in Makedonija podpisali sporazum o mednarodnih posvojitvah in sem mislila da bo parom sedaj veliko lažje, saj naj bi pomagala tudi naša država, vendar kot berem je sedaj še veliko bolj zakomplicirano, kot je bilo, ko sva posvojila midva. Mi gre prav na bruhanje - se opravičujem izrazu - da tako zelo komplicirajo!!!!!!!!!!!!! Ko sva midva šla po hčerko je bilo v sirotišnici v Bitoli 95 otrok od 0 pa do 3 let, ma da ga dobiš je pa cela znanstvena fantastika. Otročke bi morali dati v posvojitev, takoj, ko se jim mame odpovedo, ker vsak dan ki ga preživijo tam notri je popolnoma nepotreben. Najina deklica pri 6 mesecih ni držala glave pokonci, leve roke sploh ni znala uporabljati in da ne govorim o tem, da je bila psihično popolnoma otopela. Najhuje pri vsem pa je to, da ti pripada samo 5 mesecev porodniške kar je absolutno premalo, saj je potrebno kar veliko časa, da se otroček privadi na tebe in ti na otročka. Problem, ki sva ga midva imela je bil takrat tudi ta, da je bil v Makedoniji še v veljavi zakon, da je morala biti najina hči pri nama 6 mesecev na adaptaciji, predno sva jo lahko uradno posvojila in ker je bila v naši državi tuj državljan nebi mogla po končani porodniški niti dobiti vrca za njo, da ne govorim o zdravstvenem zavarovanju. Sva imeli privat pediatrinjo, ker ni imela zdravstvenega zavarovanja. Jaz sem ostala doma eno leto in ko je bila stara 1 leto in 9 mesecev je šla šele v vrtec. Danes je že prava mala damica, ve da je posvojena in iz kje prihaja, super je bilo, ko sem bila noseča smo se veliko pogovarjali, da ona pa ni prišla iz mojega trebuščka, temveč da ima dve mamici (ampak rada imam samo tebe mi reče) in da je njo pripeljal avion. Zelo lepo je tudi sprejela bratca in je prava velika sestrica zelo zelo zaščitniška. Veliko se pogovarjamo in gledamo albume in ona vedno reče, da je podobna očiju, bratec pa mamici. No, da ne bom preveč dolgovezila bom kar končala . Bela kava zanima me samo kako dolgo je že kar sta dala vlogo in kje pri bogu se zdaj komplicira Lep dan še naprej!!!
|