|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
21.10.2010 12:44:53   
DaisyE
Dober dan! Danes je en tak lep sonček, pa upam, da nam bo malo pregnal žalost stran.

Saj je logično, da smo žalostni, ko pomislimo, kaj vse se dogaja z otroc širom sveta, ko beremo o korupciji, zanemarjanju in še in še. Ampak naša žalost sveta ne bo spremenila, samo nam bo težje. Zato - glavo pokonci, pa mislimo na tiste stvari, ki jih lahko spremenimo (peticija naše BK) in glejmo na pozitivne plati življenja. Izkušnje, takšne in drugačne, nas bogatijo. Če so težke, tega včasih ne vidimo. Verjetno pa nam te, na dolgi rok, največ dajo. Predvsem zato, ker se nas tako globoko dotaknejo.

Tina, ko boste z otročkom, ki vama je namenjen, končno skupaj, bo kar naenkrat vse prav. Tudi pot v Ukrajino in težke situacije v katerih sta se znašla. Nekje vaju čaka otrok. Točno določen otrok. Vajin otrok. In ko boste skupaj, bo vse, tako kot mora biti. In vse, kar dajeta skozi, bo dobilo smisel. In vse bo pozabljeno, ostalo bo samo zavedanje, da se, če bi bile stvari drugačne ali če bi vidva sprejemala drugačne odločitve, nikoli ne bi srečali. In zavedanje o čudežu, ki vas je pripeljal skupaj.

Wajtkofič in tvoje pupe bodo poslušale vse o tem, kaj sta dajala skozi, da ste končno postali družina. Kakšne bitke je bilo potrebno boriti. In to ju bo delalo še malo bolj posebni. Skozi in skozi žaželjeni. Da o ostalih parih, za katere prav tako utirata pot in o otrocih, ki bodo morda nekoliko hitreje pri svojih družinah, sploh ne govorimo.

Zatorej glavo gor in pogumno naprej. Veselimo se majhnih korakov na poti do cilja. user posted image

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3251
21.10.2010 20:29:47   
bela.kava
O Dejzika, to pa je vzpodbudni nagovoruser posted image . Tnxuser posted image  
Veš, da optimizma nikakor ne zmanjka, jaz sem itak že utrjena za slabe in slabše informacije ter jih obratnosorazmetno predelujem v dobre in boljše, po načinu preden je zelo super, je vedno še prej malo slabouser posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE

Wajtkofič in tvoje pupe bodo poslušale vse o tem, kaj sta dajala skozi, da ste končno postali družina. Kakšne bitke je bilo potrebno boriti. In to ju bo delalo še malo bolj posebni. Skozi in skozi žaželjeni.

user posted image user posted image user posted image  jaz, ki itak vedno za tri korake prehitevam, sedaj namesto o komisijah in peticijah tuhtam o tem, kako bom poskušala otroke čim manj obremenjevat s to malo daljšo in malenkost bolj ovinkasto potjo in jim zagotoviti približno normalno in povprečno otroštvo. Čisto jasno se namreč spominjam, kako sem sama zavijala z očmi (do belega, zagotovo), ko sta moja dva ljubeče obujala spomine na moje zgodnje otroštvo. No, če mi bo uspelo ohraniti njuno zdravo mero, bo kar okuser posted image  

Posebni, edinstveni, zaželjeni ... tako kot bi naj bili vsi otroci, pa če se zgodijo po eni strastni noči ali po letih čakanja, špikanja ali prepričevanja komisije s peticijo ... otroci so otrociuser posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3252
21.10.2010 21:08:24   
DaisyE
Če smo pa nekako kar zatolčeni. No, al se pa samo jaz tako počutim. Potem pa s tako žalostjo gor špegam, da včasih raje kar ne špegam... user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava
Čisto jasno se namreč spominjam, kako sem sama zavijala z očmi (do belega, zagotovo), ko sta moja dva ljubeče obujala spomine na moje zgodnje otroštvo.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa tiste so tud dobre, kolk časa sem te rojevala in v kakih mukah.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mah, malo morš met na zalogi, da jim lahko pol, ko si v domu za starostnike, zbujaš slabo vest, če premalo hodijo na obisk. Jaz mam na srečo islandski vulkan. user posted image

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 3253
21.10.2010 21:23:30   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE

Mah, malo morš met na zalogi, da jim lahko pol, ko si v domu za starostnike, zbujaš slabo vest, če premalo hodijo na obisk. Jaz mam na srečo islandski vulkan. user posted image

sej, ker nimamo 24 urnega rojevanja, je treba imeti nekaj primerljivo dramatičnega za spravljanje najstnilkov v zadregouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3254
21.10.2010 22:23:59   
Matejčika
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Faci sta! user posted image

Kje je pa Eva??? Da nam ni že kje v Afriko pobegnila!?user posted image

< Sporočilo je popravil Matejčika -- 21.10.2010 22:24:44 >

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

Neposredna povezava do sporočila: 3255
22.10.2010 8:28:24   
Wendy
Ne ne ne ne ne user posted image , cel teden nisem bila tu gor, zdaj pa, ko sem komaj čakala vse dobre novičke, pa lahko samo jokam user posted image . Sedim pred računalnikom, z robčkom v rokah in smrkam, pa možu berem vaše poste. Ogorčena sva!

BK in Tina, res nimam več pravih besed ... po vsem, kar sem prebrala in doživela, je razočaranje nad človeško raso popolno. 
AMPAK NE DAMO SE, A NE? Naprej, v boj, ni še konec! Pokažimo jim zobe! user posted image

(odgovor članu Matejčika)
Neposredna povezava do sporočila: 3256
22.10.2010 13:43:23   
korinam
Pozdravljene punce!

Rada bi se vam pridružila kot bodoča posvojena mama.
Že dolgo prebiram vaše poste in vse ste občudovanja vredne. Po prebiranju vaših postov sem se nehala smiliti sama sebi, ki (verjetno) ne bom nikoli rodila in začela pozitivno razmišljat o posvojitvi. In moram reči, da sem presenetila samo sebe. Prav vesela in ponosna sem oz. oba sva, da bova posvojila otroka in nehala sem se cmerit vsak mesec ob obisku tete s Krvavca.
Danes bova nazdravljala, ker sva od danes naprej vpisana v register posvojiteljev. Celo postopek je hitro stekel, od prvega obiska vse do včeraj. Mogoče tudi zato, ker je psihologinja na CSD na porodniški in nisva opravila psihološki test, ki baje po zakonodaji tudi ni obvezen. Se je pa zato socialna delavka malo bolj potrudila. Ker sem pa vseeno malo skeptična, da ne bi imela en minus, ker ne bi imela psihološkega testa, smo se zmenili, da ko pride psihologinja s porodniške, da opraviva test naknadno. Ziher je ziher.
Tako, da sem danes zelo vesela. Si nisem nikoli mislila... In prav optimistična sem... Seveda se zavedam, da je otrok v Sloveniji zelo malo za posvojitev, vendar ker sva še baje sorazmerno mlada posvojitelja (30letuser posted image ) in si še želiva izboljšati stanovanjski okoliš (beri rada bi imela svoj lastni dom-hiško), se nama niti toliko zelo ne mudi. Če pa slučajno pet let ne bodo klicali iz CSD, pa imava plan B- tujina. Tako, da močno verjamem, da bova postala starša. Komaj čakam!
Hkrati sporočam vsem bodočim mamam, še posebej beli kavi in tini, da močno držim pestke, da boste kmalu videle svoje otroke. Čeprav je trnova pot, bo na koncu toliko lepše. Samo obupat se ne sme, ker potem so zaman trnove rane. Vaši otroci bodo toliko bolj željeni. In hvala vsem že posvojenim mamam, da delite svoje dragocene izkušnje.
Lp

(odgovor članu Wendy)
Neposredna povezava do sporočila: 3257
22.10.2010 14:59:34   
bela.kava
Dobrodošla korinamuser posted image
bravo, naša skupina se veča. Sicer pa super plan, bom spremljala  kako se bo odvijala prva petletka (in navijala, da bo čim krajšauser posted image  ).  Najina vstopna leta so bila tudi okoli 30user posted image

(odgovor članu korinam)
Neposredna povezava do sporočila: 3258
23.10.2010 6:20:31   
DaisyE
Oj korinam, tole je pa krasno prebrat. Čestitke za odločitev, držim pesti, da se vama nasmehne sreča že kar tule v Sloveniji.

Drugače pa - dobrodošla!

No fajn, pa bomo spet navijali.user posted image

Ko bo seznam (zdaj moram na kufe), boš pa ziher gor.

(odgovor članu korinam)
Neposredna povezava do sporočila: 3259
23.10.2010 8:43:58   
Wendy
Pozdravljena, Korinam user posted image

(odgovor članu korinam)
Neposredna povezava do sporočila: 3260
23.10.2010 11:45:40   
Tia-na
Posvojena mama ima pet min za net, je ata otroke odpeljal na sprehod, da ujamejo še mal sončka, mam pa kuha tako, da ima na pultu zraven kastrol še računalnik :)

Korinam, dobrodošla :)
Pri nas doma že pridno stiskamo pesti za vse nove pa tudi "stare" borke.

Danes zjutraj mi je tavelika žaba tako polepšala dan, da vam moram napisat. Je priracal v našo sobo, se stisnu k mani in rekel: mami, ti si tako luštna, te imam rad. Še zdaj se topim ...

(odgovor članu Wendy)
Neposredna povezava do sporočila: 3261
23.10.2010 11:57:42   
Matejčika
Tiana, iiiiiiiiiiiiiiiiiii user posted image kak lepo!

Korinam, dobrodošla.

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu Tia-na)
Neposredna povezava do sporočila: 3262
24.10.2010 20:43:20   
Pija76
Končno najdem na računalnik in doživim ŽALOST!!!!!!! Tina in BK user posted image .

HB za našo Dejzi ki vedno najde nekaj pametnega za napisat.

Iza in Tiana lepo nas seznanjata z novičkami vaših malčkov.

Kje je res Eva?

Korinam dobrodošla in srečno.

No da napišem kje smo mi: ah še vedno na istem, smo se šli mal pogovarjat za nov postopek, zdaj sem pa s5 v šprecepu, probat ali pač € namenit v posvojitev. Si rečem ah brez veze, če dam za prevajalko npr bo vsaj nekaj, če dam za postopek mogoče ne bo nič, ampak če ne poskusim si bom pa lahk kdaj očitala, pa no sej sam še tale....evo takale borbe imam sama s sabo. Itak sem dala zadevo na hladno do spomladi, ker imam do takrat druge posle user posted image . Me nekaj zanima: kdaj ste rekle NE postopkom? Tisto zadnje...zdj pa fertig, res se ne gremo več....Drugače smo izbrani med rejnike, bom šla mal na izobraževanje user posted image . Sej ne vem, to verjetn so kar vsi al kako? No jaz sem si full v čast štela user posted image

Lep pozdravček vsem...

Neposredna povezava do sporočila: 3263
24.10.2010 21:24:02   
Matejčika
Pija, za postopke sem jaz rekla, da je zadnja meja 6. postopek-ki je še na zavarovanje. Čeprav sem še vedno mnenja, da najbrž nebova prišla niti do tretjega. Meni je to enostavno preveč stresno-fizično in psihično. 3 zamrznjenčke še imava, po te greva, naprej pa nevem...

Za rejništvo user posted image user posted image povej, kako sta se za to odločila? Midva še vedno kolebava, predvsem za to, ker sva oba proti temu sistemu. Pa malo me je tudi strah...nevem kak bi se znašla v tej vlogi.

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 3264
25.10.2010 10:49:01   
1ali
Juhu za počitnice! Naš prvošolec vsak dan vpraša, koliko dni je še ostalo počitnic, čeprav zelo rad hodi v šolo in učiteljica je zakon.

Pozdravljene vse nove in stare somišljenice in tudi tiste, ki nas samo prebirate.
Predvsem tistim, ki še kolebate kolikokrat na postopek, posvojiti ali ne, rejništvo ali ne, da boste vedele, kdaj je čas. To preprosto začutiš in takrat se ne sprašujeješ več ampak narediš, kar je najbolje.
Vsa vprašanja, jezo, razočaranja, vse dvome in postopke sem dala skozi in ko gledam nazaj, nisem storila veliko napak, le prepozno sem posvojila user posted image . Zato tiste, ki se odločate, vse kar želite narediti, delajte hitro. Čas tako hitro beži. Ko sem se pri 30 počutila neverjetno mlado, nisem vedela, da bom čez 15 let gledala nazaj in vedela, da tudi pri 30 ne bi bila nič "premlada".
V soboto sem se srečala z veliko posvojitelji in kopico otrok. Bilo je noro. Otroci iz Rusije in Ukrajine prihajajo, vedno več jih je, eni so šli v Rusijo že po drugega, celo tretjega(morda celo četrtegauser posted image ). Iz Ukrajine prihajajo nazaj petčlanske družineuser posted image .
Moram nehati, ker naš mulček hodi okoli mene, sprašuje zakaj sem naredila smeškote in kaj pišem, če sem napisala kakšen klicaj in kje so vejice in ...

Neposredna povezava do sporočila: 3265
25.10.2010 11:30:11   
aprilski hrošček
Pozdravljene!
No pa se javlja še ena posvojena mama user posted image ! Tudi midva imava doma posvojeno deklico, ki bo čez dobre tri mesece upihnila 6 svečko. Posvojila sva jo ko je imela 6 mesecev, prišla pa je iz Makedonije. Po 9 letih zdravljenja 7 IVF-ih, 1 SS, 1 izvenmaternični nosečnosti sva se odločila da tej moriji narediva konec in sva se odločila da greva v posvojitev. Papirje sva začela urejati septembra 2004, bila sva ekspresna, ker sva najini socialni "težila" da bomo čimprej dobili vsa mnenja, tako, da sva pri nas s papirji zaključila decembra, jih takoj poslala v Makedonijo, februarja 2005 sva dobila pozitivno mnenje in julija 2005 sva najino princesko pripeljala domov user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!! Ker pa življenje vedno preseneča in ker nikoli ne veš kje te čaka sreča sem po 13 letih spontano zanosila in zdajle v najini veliki postelji spi 7 mesecev star fantič user posted image . Toliko na hitro o nas.
Moram priznati, da sem se zelo razveselila, ko sem izvedela, da sta Slovenija in Makedonija podpisali sporazum o mednarodnih posvojitvah in sem mislila da bo parom sedaj veliko lažje, saj naj bi pomagala tudi naša država, vendar kot berem je sedaj še veliko bolj zakomplicirano, kot je bilo, ko sva posvojila midva. Mi gre prav na bruhanje - se opravičujem izrazu - da tako zelo komplicirajo!!!!!!!!!!!!! Ko sva midva šla po hčerko je bilo v sirotišnici v Bitoli 95 otrok od 0 pa do 3 let, ma da ga dobiš je pa cela znanstvena fantastika. Otročke bi morali dati v posvojitev, takoj, ko se jim mame odpovedo, ker vsak dan ki ga preživijo tam notri je popolnoma nepotreben. Najina deklica pri 6 mesecih ni držala glave pokonci, leve roke sploh ni znala uporabljati in da ne govorim o tem, da je bila psihično popolnoma otopela. Najhuje pri vsem pa je to, da ti pripada samo 5 mesecev porodniške kar je absolutno premalo, saj je potrebno kar veliko časa, da se otroček privadi na tebe in ti na otročka. Problem, ki sva ga midva imela je bil takrat tudi ta, da je bil v Makedoniji še v veljavi zakon, da je morala biti najina hči pri nama 6 mesecev na adaptaciji, predno sva jo lahko uradno posvojila in ker je bila v naši državi tuj državljan nebi mogla po končani porodniški niti dobiti vrca za njo, da ne govorim o zdravstvenem zavarovanju. Sva imeli privat pediatrinjo, ker ni imela zdravstvenega zavarovanja. Jaz sem ostala doma eno leto in ko je bila stara 1 leto in 9 mesecev je šla šele v vrtec. Danes je že prava mala damica, ve da je posvojena in iz kje prihaja, super je bilo, ko sem bila noseča smo se veliko pogovarjali, da ona pa ni prišla iz mojega trebuščka, temveč da ima dve mamici (ampak rada imam samo tebe mi reče) in da je njo pripeljal avion. Zelo lepo je tudi sprejela bratca in je prava velika sestrica zelo zelo zaščitniška. Veliko se pogovarjamo in gledamo albume in ona vedno reče, da je podobna očiju, bratec pa mamici.
No, da ne bom preveč dolgovezila bom kar končala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Bela kava zanima me samo kako dolgo je že kar sta dala vlogo in kje pri bogu se zdaj komplicirauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lep dan še naprej!!!

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 3266
25.10.2010 11:57:45   
1ali
Aprilsko hrošček, pozdravljena. Lepo, da si se oglasila, ker mislim, da tukaj prebirajo tudi tiste, ki se še sprašujejo in zbirajo pogum postati mame.
Ker nas je veliko takšnih, ti si prav gotovo čudovit primer, ki imamo s posvojitvijo dobre izkušnje, je dobro, da jim malo pomagamo z izkušnjami.

(odgovor članu aprilski hrošček)
Neposredna povezava do sporočila: 3267
25.10.2010 12:44:17   
Anonimen
Prav vsem čestitke za pogum in velike srčke. Hvala, ker svoje izkušnje delite z nami.
Jaz se zaenkrat javljam kot anonimna (čeprav sploh nevem če znam, kako se javiš kot anonimen), ker sva še v fazi odločanja. Bi pa vprašala sledeče: Ali je treba biti poročen, da si primeren za posvojitelja. Glede na vaše izkušnjeuser posted image , me zaenkrat zanima predvsem Moskva.
Pestke za vseuser posted image

(odgovor članu 1ali)
  Neposredna povezava do sporočila: 3268
25.10.2010 13:18:02   
bela.kava
aprilski hrošček, kako zelo lepo je prebrati kaj pozitivnegauser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: aprilski hrošček

Bela kava zanima me samo kako dolgo je že kar sta dala vlogo in kje pri bogu se zdaj komplicirauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

2008 smo poslali papirje v MK, letos aprila so dali predlog na komisijo za naju in punčki (takrat sta bili stari dve leti), prvič je padel na komisiji, ker je naredil predlog (kot so objasnili)  napačen center, nato je pravi center naredil predlog, sedaj pa čakamo, da ta bo ta predlog obravnavala komisija. In je že oktober. Informacije zakaj še predlog ni obravnavan so pa v stilu, vaš primer ni prioriteten, komisija obravnava zdaj predloge od prej po starem zakonu, vi pa spadate pod novega ipd.

Neposredna povezava do sporočila: 3269
25.10.2010 13:20:17   
bela.kava
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Ali je treba biti poročen, da si primeren za posvojitelja.

dobrodošlauser posted image
za tujino vsekakor moraš biti poročen

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3270
25.10.2010 14:04:36   
Fidolina
user posted image Hvala bela kava,
izgleda, da se bova po več kot 15 letih skupnega življenja, pač poročila user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3271
25.10.2010 14:08:06   
Fidolina
Hotela sem ostati anonimna, a sem že prej napisala, da mi to ne gre dobro od rokuser posted image user posted image user posted image .
In se je izkazalo, da imam pravuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Fidolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3272
25.10.2010 14:11:46   
bela.kava
no pa boš že imela enega od številnih papirjevuser posted image
je treba začet nekje, ni druge user posted image

(odgovor članu Fidolina)
Neposredna povezava do sporočila: 3273
25.10.2010 14:45:48   
aprilski hrošček
bela kava če ti čisto odkrito povem ne razumem kakšen predlog user posted image . Ko sva midva urejala papirje so se najini hčerki morali odpovedati vsi centri v MK (da kao nimajo potrebe po takem otroku). Midva sva imela vlogo v Skopju in ko so se ji vsi odpovedali oziroma dali negativno mnenje sva jo midva lahko posvojila. Ma sem huda ko hudič, ker kar naprej nekaj spreminjajo in mi, ki smo že posvojili sploh ne moremo z informacijami pomagati bodočim posvojiteljem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Dolgo, predolgo se že vleče vajina vloga!!!!! pa so vaju že sploh poklicali v makedonijo pred komisijo???? Joj, tako bi ti rada kaj koristnega povedala pa saj veš samu upanje in vztrajnost pomaga!!! Ko sva se midva podala na to pot naju je že prevajalka čisto zabila in mojemu možu, ki ji je prinesel papirje v prevod rekla, da se nama ne splača, da je škoda denarja, ker otrok v MK ni. Jaz bi kapitulirala, vendar se moj ni predal in mi je že takrat rekel, da bom imela drugo leto dojenčka doma in res sva ga imela!!!!!!!!!!!!!
Uglavnem punce moje držim pesti za vse, ki se podajate na to težko pot, samo ne obupati!!!!!!!!!!!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3274
25.10.2010 15:14:55   
1ali
V Rusiji lahko posvojijo poročeni ali samski, koruzništvo odpadeuser posted image . Se jih je kar nekaj na hitro poročilo po  veliko letih koruzništva.

Neposredna povezava do sporočila: 3275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......