|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Posvojene mame ;)
18.10.2010 19:02:03   
bela.kava
Kaj naj rečem... spet same pravljice, komisija baje sedaj obravnava samo tiste, za katere je bil predlog narejen pred novim zakonom, nas pa bodo pač enkrat, mogoče, bla, bla, bla ...

Z vsemi podrobnostmi našega primera (imena, slike, datumi, telefonske ...) so že nekaj časa seznanjeni na našem ministrstvu in na naši ambasadi v Skopju. Hkrati so bili predstavniki rr.mk  v zvezi z našim primerom na sestanku z različnimi ljudmi, tudi  z namestnikom ministra za delo in soc. politiko v MK.

Vsi vedo vse.

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 3226
18.10.2010 19:51:42   
DaisyE
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava
Vsi vedo vse.

Zdaj pa da jih vidimo... user posted image

Me prav zanima, kaj bodo naši nardili. Politika. Tega pa ne morjo kar tako pustit in pomest pod preprogo. Ali pač?

< Sporočilo je popravil DaisyE -- 18.10.2010 19:52:29 >

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu bela.kava)
Neposredna povezava do sporočila: 3227
18.10.2010 19:59:57   
Tina1
Drage moje navijačke-ne bom vsake posebaj imenovala, da katere ne izpustim. Najlepše se vam zahvaljujem za vse dobre želje, objemčke, pestke oz. pestkanje.
Moje zle slutnje so se uresničile. Pa lepo po vrsti:
Kako je bilo v četrtek na uradu več ali manj veste. Podatke, ki jih je dala prevajalka v Kijevu so bili zelo pozitivni. Rečeno nama je bilo, da je fantek v redu, da sicer še ne hodi, posledica naj bi bila ker se nihče kaj dosti ni znjim ukvarjal, da je tik pred tem da shodi, da čeblja, da je radoveden, dobrovoljen. Da še ne hodi nama ni bila ovira, saj sva si rekla, jaz, pa moj, pa kuža pa otrok na sprehod vsak dan-2x na dan, počasi bomo premagali oviro, shodili, laufali. Rojen je bil prezgodaj, zato sva nekako to povezala.Rečeno je še bilo,da ima malo švoh mišice. Vse sem se že pozanimala- o telovadbi za otroke skupaj s starši, ki je zelo v redu za mišice. Nekako smo se že videli skupaj. Po slikici sodeč fantku res ni nič manjkalao, zgledal je močan, pa pravi cuker.
V petek smo šli na urad po napotnico in do odvetnikove pisarne po najine papirje za sirotišnico. Tam sva doživela prvi šok. Mnenja sva bila, da bi že v nedeljo odpotovala v mesto, kjer je sirotišnica in tam ostala. Odvetnik naju je previdno opozoril, da naj pustiva prtljago v Kijevu, ker se znava še isti dan vrniti nazaj, da je dobil informacije, da je fantek zelo bolan. Pa kako hudiča, če je pa prevajalka, ki je bila z nama na uradu rekla da je z njim vse ok. Odvetnik je rekel, da ima različne informacije- en vir pravi da je vse ok, drugi da je vse narobe. Pa sva si nekako rekla, da tko al pa tko ne verjameva nobenemu več in da ga greva pogledat.
Danes zjutraj ob 7uri smo se odpeljali. Prvo na en urad, kjer je inšpektorca pregledala najine papirje in se z nami odpeljala proti sirotišnici. Tam smo se prvo pogovorili z direktorico, ki pove:  Otrok je bil odvzet staršem, od petega meseca je v sirotišnici.....
Potem pride zdravnica in začne listati po fantkovi kartoteki. Ko je povedala tisoč in eno stvar, od tega da ne je sam, da ne hodi, da se ne igra, da komaj sam sedi, da je samo pasirano hrano, da ima mikrocefalija(glava je glede na spol, starost, višino.. premajhna), da je težak samo 7kg, visok 72cm, da se je v enem letu zredil za cca 400g. In povrhu vsega še težave s srčkom. Ok, sva si rekla, dokler ga ne vidiva ne verjameva.
Potem so naju odpeljali v sobo in ga prinesli. Meni se je srce trgalo. Vse je bilo res. Otroček je čisto brez moči, sploh ne stoji samostojno, se ne odziva na ime, ne sliši.....
Prevajalka, ki je bila z nama je bila čisto bleda, ko sem se z otročkom v naročju približala k njej se ga sploh ni upala prijeti.
Odšla sva zelo razočarana. Ko sem fantka oddala varuški v naročje mi je šlo na jok, bolelo me je v srcu. Kako težko je. Ko sva se pogovarjali z  prevajalko iz Ljubljane ni bilo nobeni jasno, spet so se dogajale mučke in spet so odpovedali vski, ki bi nama morali vsaj približno resnico povedati.
Kaj in kako bova naprej se nama ne sanja, Prvo morava pridet domov in potegniti finančno črto. Kar nekaj € je šlo.
Mogoče bova pa mamice ruskih otročkov prosila za pomoč in se odpraviva v Rusijo. Kaj pravite mamice ruskih otročkov, če se odločiva ali lahko računam na vašo pomočuser posted image .
Jutri zgodaj zjutrej-ob 7.45 imava let do Munchen-a potem pa od tam do Brnika,
BK drži še jaz sem stabouser posted image
Je nastalo dolgo sporočila, pa vseeno- ste si zaslužila izvedeti kaj se tukaj dogaja.

Neposredna povezava do sporočila: 3228
18.10.2010 20:04:25   
tasa_m
ojej, Tina kaj to berem.
En velik in močen objem vama pošiljam. Obema z dragim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3229
18.10.2010 20:14:06   
DaisyE
Na, dons je pa res eno sranje. user posted image

Tina, ne znam si predstavljat, kako se počutiš. Upam, da bo bolečina čim prej mimo. Mi pa ni jasno, kaj se dogaja, zakaj se to dogaja in kaj gre narobe. Če bosta šla v Rusijo, bomo (prepričana sem, da lahko govorim za vse nas) pomagali kolikor se da.

Drži se, pa varen let domov.

Ojej, ojej, kako sem kar žalostna.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3230
18.10.2010 20:14:30   
ninocka26
Tina in BK pa to je grozno.user posted image Kot, da ni dovolj hudo, da se moramo najprej boriti z neplodnostjo in predsodki, ki spadajo zraven, potem pa ko odprete srce in sprejmete otroka pa take igrice. Zakaj ne znajo ljudje povedati po resnici, tako pa tako je? Meni je vedno lažje, če mi že od začetka povedo po resnici, da vem s čim se spopadam in kako naprej. To kar je pa pri vama je pa pravi tobogan čustev. Si ne znam predstavljati, da bi morala jaz skozi to. Res držim pesti, da dočakata vajine otročke in končno srečno zaživite skupaj.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3231
18.10.2010 20:17:19   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE
Na, dons je pa res eno sranje. user posted image

Ne govori, s takim upanjem sem šla odpret tole temo... Kar srce se mi trga user posted image user posted image user posted image Pa to ni fer, GROZA!!!

bela.kava in Tina1, za vsako en res iskren user posted image , ni mi vseeno user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 3232
18.10.2010 20:22:06   
Iza12345
Draga Tina, tudi meni se trga srce, ko berem tvojo zgodbo. Ubogi otroček, pa vse zaradi njihove brezskrbnosti.
Te pa popolnoma podpiram v tvoji odločitvi. Če boš rabila karkoli, kakršnokoli info glede Rusije, se le javi. Meni so pomagali pari pred mano in tudi jaz z veseljem pomagam parom za mano. Da bi le čimprej zaključila to res žalostno zgodbo in začela na novo!!!!! Poljubčki in srečno pot domov.

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 3233
18.10.2010 20:26:16   
Iza12345
IZVIRNO SPOROČILO: bela.kava

Kaj naj rečem...  
Vsi vedo vse.

.... pa hkrati kao nič. Packi, grdobe, barabe, grrrrrr.... sem tolk jezna, kako se igrajo iz ljudi. Dej pošlji jim dol ene 5 digitalcev, pa natempiraj jih!!!!!!!!!!!!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3234
18.10.2010 20:37:39   
Tina1
Vsem iskrena hvala. Res je hudo, žalostno. Tudi jaz se sprašujem zakaj hudiča ne povejo po resnici, kot da bi se ping pong igrali z nama. O brezbrižnosti, sploh do teha fantka bi se pa dalo kaj napisati. Se je prav videlo, vsi otroci iz skupine so se igrali, samo to ubogo dete so prinesli iz posteljice. Očitno ga imajo ves čas  v posteljici in njegovo življenje je samo točka na stropu, v katero se zagleda. Ko sva midva sedela z njim na tleh in se igrala z igračko liki, ki jih vstavljaš se je fantku prav videlo, da je z zanimanjem poskušal kocko prestaviti v pravo luknjo. Pa ves čas se je postavljal na nogice, čeprav revše naredi dva koraka in ne more več, ker ima tako oslabljene mišice. Pa se sprašujem: kaj hudiča so delali z njim skoraj dve leti. Če bi se z njim ukvarjali bi otrok napredoval, tako se mi pa zdi da nazduje.
Ninočka26, dober izraz si uporabila-tobogan čustev. Dobre, slabe, dobre, slabe novice. Kot po tobuganu dol pa gor, dol pa gor.
Hvala vsem, za Rusijo vas pa držim za besedouser posted image

(odgovor članu Iza12345)
Neposredna povezava do sporočila: 3235
18.10.2010 20:38:29   
Iza12345
Drage moje, za popestritev teh nič kaj spodbudnih novičk iz MK in UK, naj povem, da naš sine zelo dobro napreduje, da je osvojil že vsa takšna in drugačna izsiljevanja, pa čerav sta bila mama in ata več kot 100%, da njun otrok pa ne bo mala jokica..... En poljubček poplača vse, vsa jeza in dvignjen pritisk je v trenutku pa-pa. Za podaljšan vikend smo se namakali v morju (bazen) in uživali na orto, mali pa je vse po vrsti osvajal v jedilnici, v lobbyju, v bazenu, na sprehodu.... še maserka je skoraj pozabila mamo zmasirati.... je res en tak mali šarmer in res se vsi limajo nanj....
Najboljši komentar preteklega meseca pa je bil iz ene gostilne, ko je gospa pri sosednji mizi (ki je bila še polno obložena in zato čisti magnet za našega malega) rekla možu, pa dej no, kako si lahko tak, daj mu že en kalamar... potem si lahko mislite, da JE BILO HUUUUDO. Drugi zmagovalni komentar pa je, kako je lep fantek, pa kako črne laske ima, komu je pa podoben, ja laske ima črne kotočka.... no, moj mož je že skoraj čist srebrne ke u lase ;). Tretji po redu pa je bil ta od danes zjutraj, ja malček, kako imaš ti lepe laske, tako črne, tako goste, potem se pa teta obrne k očiju in mu reče, če je mali imel veliko laskov že ob rojstvu, hahahahaha, no, čist vsaki babnici pa že ne bomo razlagali, da tega pa pravzaprav sploh ne vemo ;).
Pestro je! Ampak zelo lepo! Srečni smo..

(odgovor članu Iza12345)
Neposredna povezava do sporočila: 3236
18.10.2010 20:51:57   
nokes
draga tina, user posted image user posted image user posted image bi še kaj napisala, pa ni pravih besed. samo ubogi fantek mi ne gre in ne gre iz glave....user posted image  

iza, lepo, res lepo user posted image , po moje bi še jaz lahko kdaj kako tako neprimerno pripomnila user posted image , kao laske in podobno...

BK, eh user posted image , saj ne vem...

objem in moč in lepše dni vsem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nokes

(odgovor članu Iza12345)
Neposredna povezava do sporočila: 3237
18.10.2010 21:04:16   
ledenka
Tina user posted image user posted image user posted image

BK user posted image user posted image user posted image

nimam besed... naj bo jutro lepše od večera...

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 3238
18.10.2010 21:20:02   
Adelina
Cel dan sem hodila gledat, če je že kaj spodbudnih novic, pol pa prvi šok od Bele kave in nato še od Tine1. Sem brez besed, kaj se dogaja in kaj morate prestajati. Naj vama čimprej posije sonce! user posted image user posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3239
18.10.2010 22:43:54   
1ali
Tina1, težko mi je, ko te berem. Ampak dobro vem, da ni nič končano, dokler je pot in špranjica skozi katero še vedno lahko greš v Rusijo. Upam pa da z Ukrajino še vedno ni zaključeno.
Kako komentirajo, ti ne ponudijo še kakšne možnosti? Povedala sem že, da poznam pare s podobnimi izkušnjami, a vsi imajo danes otroke, ne vem, zakaj tebi ne bi uspelo.

Če boš potrebovala pomoč za Rusijo, mislim, da boš težko našla "rusko" mamo, ki ti ne bi pomagala po najboljših močeh.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3240
18.10.2010 22:55:38   
1ali
Bela kava, to pomeni, da so idioti, barabe, zavlačevalci, nesramneži ... in vedno bolj se mi zdi, da ima zraven prste še politika. Zanimivo bi bilo vedeti, kaj pomeni v Makedoniji beseda komisija.
Torej bomo skupaj z deklicama morali še malo počakati. Bomo pa čakali. Mi smo tu.

(odgovor članu 1ali)
Neposredna povezava do sporočila: 3241
18.10.2010 22:56:47   
gigi1
Tinček moj ......user posted image  user posted image  user posted image  danes ni naš dan. Sem zvečer gledala Tednik, kjer je bil prispevek o avtističnih otrocih. sem se kar zjokala in upala, da se posvojene mamice ne boste srečale z otroci s posebnimi potrebami....sama s tem živim od svojega osmega leta in vam povem....ni je ljubezni na tem svetu, kolikor je premore ta otrok...ni je ljubezni, ki si jo lahko v sanjah zamislite, kar vam ta otrok da....in vendar je to veliko odrekanje... Vem o čem pišeš user posted image  in priznam, da kljub vsemu ne bi zmogla tega. Kruto....predvsem do otrok (ki ogromno čutijo - po mojem osebnem mnejnu je njihov nivo čustvovanja veliko višji od našega) in do nas...ki si želimo otročka user posted image . Danes sem res samo za pod kovtr.... Oprostite čustvenemu izpadu...vem, da bi mogla spodbujat...samo danes so me Tinine in Kavicine novice res potrle user posted image  

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 3242
19.10.2010 7:11:57   
Anonimen
o, matr.. jezna sem, besna, žalostna..user posted image user posted image user posted image user posted image   Kako vam lahko dajo upanje in ga potem tako razbijejo? Ni mi jasno... kakšni ljudje so to.. user posted image user posted image

(odgovor članu gigi1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3243
19.10.2010 7:27:15   
ajmd
Berem vas že cca 6 mesecev, oglašam se prvič.

S takimi pričakovanji sem danes odprla ta forum, potem pa novici bele.kave in tine. Ne morem verjet, da je mogoče občutit toliko žalosti in razočaranja nad dogodki, ki se tičejo oseb, ki jih še nikoli v življenju nisi srečal, po drugi strani pa toliko veselja in sreče ob dogodkih oseb, ki jih prav tako ne poznaš, a se jim je v življenju uresničilo tisto, kar so si najbolj želeli.

Edino kar mi pride še na misel je, da za vsakim dežjem posije sonce in res vam vsem na tem forumu, ki z neznanci delite svojo srečo in žalost, želim, da vam posije sonce.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3244
19.10.2010 7:55:43   
buhtlčk
user posted image tina in Bela Kava....zelo sem žalostna in hkrati še vedno stiskam pesti, za naprej

zaradi otročkov se mi pa srce trga.....

(odgovor članu ajmd)
Neposredna povezava do sporočila: 3245
19.10.2010 9:24:27   
Matejčika
Tina user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kaj drugega kot debel virtualni objem ti nemorem dat user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vse besede pa so čisto odveč.

B.K jooooj ta balkan je pa res pravi balkan!user posted image user posted image user posted image

Ne mečte pušk v koruzo, ker se lahko zataknejo v moj kombajn, potem pa mam pravo sranje! :)

(odgovor članu buhtlčk)
Neposredna povezava do sporočila: 3246
19.10.2010 9:54:24   
hermy1
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m

ojej, Tina kaj to berem.
En velik in močen objem vama pošiljam. Obema z dragim user posted image user posted image user posted image

Midve tudi

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 3247
19.10.2010 11:14:53   
špelin@
Tudi sama ne morem zadržati občutkov jeze, nemoči, občasno besa in žalosti... Stisne me v grlu, ko pomislim na to, kar dajeta skozi bela.kava in Tina1... Zjokala bi se, ampak ne bi nič pomagalo user posted image

Za vse vas tale pesmica:
http://www.youtube.com/watch?v=faKFcfytlxU&feature=related

Posvetilo bo sonce, MORA!

user posted image

(odgovor članu hermy1)
Neposredna povezava do sporočila: 3248
   [Brisano sporočilo]
19.10.2010 14:19:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 3249
19.10.2010 17:29:55   
Tia-na
Tina, bela.kava ... saj ne vem, kaj naj rečem.
Največje žrtve so žal nedolžni otroci, ker zaradi pohlepnosti in pokvarjenosti ostajajo brez otroštva. Žalostno.

Tina, približno si predstavljam, kaj podoživljaš, saj sva imela zelo podobno izkušnjo, prav tako fantek, star dobre dve leti in zelo, zelo bolan. Nama je bilo zelo težko in sva res s težkim srcem rekla NE, vendar sva si rekla, da bi bila rada starša in ne negovalca. Če že svojih otrok ne moremo imeti, si lahko vzamemo vsaj to pravico, da rečemo ne .... in gremo naprej.
Če se odločiš za Rusijo, je tako, kot so ti rekle ostale posvojene mame ... sem prepričana, da ti bo vsaka z največjim veseljem pomagala z vsemi izkušnjami, ki so se nam nabrale.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Oblika penisa je pomembnejša od velikosti
Ste vedeli, da lahko s posebnimi tehnikami pomagate penisu, da dobi optimalno obliko. V resnici je oblika pomembnejša od...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......