bela.kava
|
IZVIRNO SPOROČILO: DaisyE Wajtkofi, ti si pa neverjetna s svojimi živci. Že jaz komaj čakam, da bodo tile papirji prišli tja, kjer jim je mesto. Pred enim tednom bi bilo zame že prepozno. A peticija je šla naprej? Podpisi se še zbirajo in se bodo vse do trenutka, ko bo akcija do zadnje točke izplanirana (ne vem kje sem sedaj to besedo našla, a je še najprimernejša) ... se pa dogaja ogromno, vsekakor je moja želja, da se najde rešitev tudi za ostale v isti situaciji... Pri nas papirji še vedno niso tam, kjer na bi bili ... slej kot prej bodo papirji na pravem mestu ... časovno okvir je v tej situaciji irelevanten ... Živci, hm znatno vzdržljivejši, kot sem si še nekaj mesecev nazaj mislila ... no zdaj se mi vse skupaj sploh ne zdi več tako tragično, je pa res da se mi zdi tragično to kar počnejo pri psovojitvah v never never land ... najin primer sploh ni nekaj posebnega, tako se tam "posluje" ... Da je povraševanje še večje, lansirajjo info, da je za posvojitev zelo malo otrok, kar NI RES. Imajo nov zakon, ki jim omogoča, da bi lahko hitreje reševali status otroka, a papir je eno in realnost drugo ... še sto novih zakonov lahko napišejo, dokler se s tem ukvarja ista skupina trgovcev, tako dolgo bo vse enako ... ponudba in povpraševanje ... če je "artiklov" na videz malo, lahko nabiješ ceno ... tržna logika. Imajo pa tudi izdelan sistem, kako ljudi prisilijo, da plačajo ... navežeš potencialnega posvojitelja na otroka, ga prepričaš, da je že njegov in tik pred zdajci vse zaustaviš ... ja in ljudje plačajo, nekateri očitno že v štartu vedo kako to gre, nekateri spoznajo šele čisto na koncu. Sporazum je naredil po mojem mnenju naredil dodatno škodo. Kdor je pred sporazumom posvajal tam doli, je dobil informacije od predhodnikov in zagotovo so se zmenili "kaj in kako". No po Sporazumu, so ljudje poslali papirje dol prek centra in ministrstva in večini je bila edina ifo. to kar so povedali na našem centru. Kjer razumljivo niso imeli drugih info. kot to kar piše v sporazumu (btw piše res fajn, da ne bo pomote). Potem malo brskaš po spletu in vidiš, da bi naj tja dol tudi sam klical in kaj vprašal, ker brez tega ne gre ...Če bi takrat sam šel natančno brat sporazum je raven komunikacije itak določena in takšnega klicanja naj sploh ne bi bilo. Potem pa ti še sami povedo, da imajo veliko vlog iz Slo, a se z njimi sploh ne ukvarjajo, ker nihče še ni poklical. Torej sami itak ne upoštevajo tega Sporazuma. Jaz menim, da ko se izteče, ker ni podpisan v neskončnost, naj ga ne obnovijo več. Ker dela škodo. Kdor ima namen posvojiti otorka na tak način , ga bo tudi brez sporazuma, le naivcev kot sva bila midva, ne bodo več maltretirali. Kaj pa delajo domačim parom, ki se ne morejo obrniti dejansko na nikogar in se bojijo maščevanja, če bi koga prijavili, o tem pa sploh ne morem pisati, grozljivka v glavnem.
|