Anonimen
|
Hej punce! Se se jaz malo javim, ker je glih polcas. Torej, mi smo nazaj iz morja. Bilo je superfinofajn. Se bolj pa bo cez 2 tedna, ko gremo se enkrat na ta pravo morje za dlje casa. To je bilo namrec le stih proba, kjer se je otrok zelo izkazal (spanje je podaljsala eno noc celo na 12 ur brez prebujanja - sem ze mislila, da se ji je kaj zgodilo ), noge je z veseljem stegovala v mrzlo morje, stoicno prenasala miljone neznanih ljudi, ki so jo grabili in se druzila s potepuskim mackom, ki se je hodil hranit k nam. Enkrat se ji je celo na glavo vlegel. Mene je skoraj kap No, reakcije ni bilo, torej lahko tudi doma kaksnega potepuskega macka zacnemo hraniti. Ampak druga zgodba so pa ljudje v kampu! Unbelivable! V ta kamp hodimo skoraj 10 let in se seveda vsi poznamo, ampak ocitno se z rojstvom otroka ne spremenijo samo relacije mama-tasca, ampak tudi vsi v kampu bolje vedo kaj je dobro za tvojega otroka, tudi ce ga prvic vidijo. Ena soseda ji je namrec dala lubenico! In mi cez 2 dni povedala kako je Zoja z veseljem vlekla tisti koscek in vodo, ki je ven tekla. Pa kaj je normalna! Uvaja gosto hrano mojemu otroku, ki se doji Noro! Potem mi je govorila, da naj ji dajem cuker v caj in vodo. Da so njeni z veseljem pili. Ja, se spomnim njene hcerke, ki je imela cisto gnile, crne zobe. Ampak to bojda ni bilo od tega. Ne ne, kje pa. Ampak zmagovalna je pa ta: Jaz Zoji ne pustim, da vlece prst in sem ji dala roko iz ust. In soseda me prepricuje, da se da prstka ful hitro odvaditi. In jo vprasam kako so se oni. In mi pove, da je imela njena hcerka kronicne pljucnice (prvic pri 5 mesecih) in ker je bila cist fertik in dehidrirana so jo v bolnici na silo hranili in je bila polna cevk in ni bilo prostora v ustih za prst. Wtf?! Tako se torej odvaja prsta. Otroka das v cevke. Kristusmarija kaksen folk! Konec avgusta gremo torej na Cres. V hiso. Kjer nam nihce ne bo tecnaril in nas bodo vsi pustili na miru. Potem bo nase dete lahko v miru poizkusalo gosto hrano. Pediater nama je namrec rekel, da cez kaksna 2 tedna komot zacneva dodajati GH. Ampak on za prvi obrok priporoca pretlaceno jabolko in banano skupaj (v enakem razmerju), ki se jo lahko zmesa s pomarancnim sokom. Zanimivo. Bom porocala. Se pa noro veselim Aja, pediater. Nasega otroka je razgnalo!! Torej Zoja Sofia pri 3. mesecih 6460 g in 67 cm. Manekenka Bila je tudi cepljena, je zacvilila za 10 sekund in potem pozabila. Zvecer je pa dobila vrocino in je bila vsa sitna in jokasta, pa sem ji dala pol svecke (60g) v crevo (groza me je bilo. Se vedno mi to apliciranje v anus ni kul) in je ful dolgo spala. Mogoce bi ji se kdaj dala malo svecke. Kar tako, za mirnejso noc Joj pa ta zagon v rasti. Skoz je visela na meni, tako da se mi je vmes ze zdelo, da nimam nic vec mleka. In sem ji kar malo Aptamila dajala. Zdaj se mi pa zdi, da sem zaj***, ker se mala ful tezko doji in joka in cvili in se stran trga. Takoj, ko pa samo VIDI (!!) flasko pa neha in zacne usta odpirati in se smejati. Pa naj se kdo rece, da se otroka ne da razvaditi do 6. meseca. No, jaz zdaj malo crpam, malo dojim, malo dodajam in se veselim GH. Ampak res! Je pa ta zagon prvi, ki je prinesel rezultate. Ne samo, da je zrasla za skoraj 7 cm v dobrem mesecu ampak se je koncno zacelo nekaj dogajati. Igra se zdaj ze konkretno z igrackami, jih prijema z obema rokama in gleda kaj dela, odkriva svoje noge in si jih tlaci v usta, suvereno pase kravice in se celo odriva na kolenih in steguje eno roko po igrackah, ki so pred njo in se kotali iz boka na bok in na pol na trebuh. Tista roka, ki ostane spodaj jo se malo zafrkava in ne ve tocno kam bi jo dala, ampak pocasi bo. Koncno! No, dovolj o nas. Kaj naj pokomentiram pri vas, ce ste ze itak vse resile sproti. Najbolj sem si zapomnila filane paprike od Tintin (prioriteta je hrana. itak). Pa tasce in mame (najbolj fous sem dacy. You rock!). Pa da nama je didi nasla se eno sestrico (boga tvoja mami didi). Pa da Aprilcica pumpa in se pripravlja na faks (najbolj pridna!!). Cojka je mlekarca, to je ze znano. Pa Maj od Mamike ima zobka (bravo!). Country kapo dol za dvojcke + eno od prej! Pa da gre Amelie se na en opasan obisk. Stej do 10. Veckrat. Pa moski po porodu. Sem ze rekla. Zaenkrat nimam hujsih pripomb. Problemi so, problemi bodo, klinc jih gleda seveda (Zmelkoow citiram. Kaj je narobe z mano?) Ne no, res. Problemi in prepiri pridejo pa grejo. Ce pa ne bo kul, ga bom pa reklamirala. Pa Natasa s svojim tropom fantkov se tudi javlja. Dobro jih to postimas. Super! Jaz pa kar bluzim po svetu (no, pa na pilates se vedno hodim) in spim. Evo, saj sem vedla, da bo prej konec polcasa kot posta. Ah, to moje papanje Lepo bodite!
|