Anonimen
|
Hej punce! Po 100 letih se od mene malo nabijanja za to sobotno jutro. Najprej, dobrodosla Barby! In lepo ime ima malcica. Ajla je ena moja zelo dobra kolegica iz Sarajeva, v Bosni je to kar popularno ime. No, brez y. Sem pa jaz hotela, da bi bila nasa mala Lejla, pa se z mozem nekako nisva mogla dogovoriti. Zdaj pa kar se spomnim. Mamika, za tvojo puncko! Nejanejc, vidve z mamiko imata res "zobate" otrocke. Se namesto nasih brezzobih. Sem vidla slikice Nejca kako se smeje. Ful so lustni ti mali beli zobki. No, nasa se kar tala brezzobe nasmehe Natasa, kot vedno: kapo dol! Amelie, tole cebljanje je precenjeno (ce mene vprasas). Nasa tudi sekundo ni tiho. Saj je lustno in vse, ampak vcasih je pa ze kar prevec. Sploh meni, ki sem cel dan z njo. Moz je cisto navdusen, ko ceblja, ko ga vidi. Jaz bi bila tudi po 9 urah tisine Aja, in to, da otroci pri 5 mesecih recejo mama in ata in to namenijo tocno doloceni osebi, ker vejo kdo je mama in ata ni mogoce. Ker enostavno ne razumejo se sorodstvenih vezi in pomena oseb v njihovem zivljenju. No, pa saj ste vse vidle clanek v sobotnem Objektivu o obsesivnem starsevstvu. To, da otrok pri 5 mesecih govori ata, mama in enopomenske besede (sori Katy, nisem se drugega spomnila ) pase tocno tja. No, to je samo moje mnenje, da ne bo kera jezna Aja, prejsnji teden je bila pri meni patronazna. O uvajaju GH v Ljubljani ne bom zgubljala besed (ali pa o moji patronazni), ker je bilo kr neki. Je rekla, da je za krompir se definitivno prezgodaj pa ko sem ji povedala, da sem ji dala skuto se je kar zgrozila. Brezveze. Itak pa jo je vse drugo bolj zanimalo. Zakaj na primer se dviguje v sedeci polzaj pa plazi. Ja ne vem, ker se hoce verjetno. Kaj naj naredim? Dol jo tiscim? Pa rekla je, da se ji vidi, da ima nekaj po meni ker skoz ceblja. Res? To ona ve, ker je bila 3x pri meni. Whatever. Pa ta je bila zmagovalna. Me je vprasala, ce si ze zelim kaj v sluzbo in sem rekla, da ja. In potem me je pogledala, kot da ji hocem ledvico vzeti in z najbolj zgrozenim glasom rekla:"Joj, to ste pa ena izmed zelo redkih, ce ne celo edina, ki si ZE pri 5 mesecih zeli v sluzbo. Ponavadi si mamice takrat SE ne zelijo v sluzbo" Wtf?!? Mene je skoraj kap. Kaksna bedarija. Ene si zelijo, ene pa ne. Big deal. In te socialne norme, da moras na porodniski stokati in jokati nad neskoncno sreco, ki se ti je zgodila z rojstvom otroka so po mojem mnenju totalno nepravicne. In sem ravno razmisljala o tistih mamicah, ki jih poporodna depresija zagrabi. Pri taki patronazni bi se mene skoraj. Katastrofa. Tako, da Agha, upam, da tvoja prijateljica najde primerno pomoc. Ker poporodne depresije niso cisto nic nenavadnega in slabega. Ampak je pa ta pritisk nad mladimi mamicami, da so lahko srecne, ker ... (vstavi poljubno) neverjeten. Kaj sem se hotela? Aja, Kranjcanke kaj je zdaj s tem zrakom v Planet Tus? Zadnjic sva sla v kino z mozem in se mi je res zdelo nekam "nesveze" notri. No, je pa kino 100x boljsi kot Kolosej, zato se mi kar veselo do Kranja vozimo. In sem ravno razmisljala, da glede na tunel in avtocesto imam 20 minut do Kranja, ce lahko kdaj tudi z naso malo pripeketam v Kranj na srecanje? Pretty please? Aha, se Aprilcico sem pozabila. Pridna si, da hodis na faks! Res. Pa cestitam za republisko. A so kaj dvignili te stipendije? Jaz sem imela Zoisovo pa se nisem glih nekaj obogatila s tistim, kot se spomnim. Pa, ko sem brala, kako ti je hudo, ker te cel dan ni, me je malo zaskrbelo. Namrec, jaz se dogovarjam za novo sluzbo, ki sicer ne bo imela delovnega casa 20 ur na dan, ampak vkljucuje veliko sluzbenih potovanj. In to ne v Krsko za 2 uri popoldan ampak 10-14 dni na vsake 3-4 mesece. Zaenkrat so v planu Kitajska, Avstralija, Kanada in Malezija. Na nekaj poti bosta sla tudi otrok in moz zraven, na vse pa verjetno ne. Zdaj pa ne vem. A bom (spet) slaba mama, ce bom sla stran od otroka za 2 tedna? Se zimska vreca. Midva je nisva dobila zraven vozicka, ker jih je zmanjkalo (imava Jane) in nove so 80 eur. Sva jo potem na Bolhi kupila za 60 eur. Ful sva prisparala ja. To pa je moj moz, ker ne zna kupovati rabljenih stvari. Malo je manjkalo pa bi prodajalki dal 70 eur. Cudak Katy, pri nas je tudi GH sla kar ok, potem pa kar naenkrat ne vec zlica, ampak samo se flaska. Lahko bi ji drevo zrezala pa dala v flasko pa bi pojedla. Sem bla vsa iz sebe. Potem pa vceraj, kot bi odrezal, je postala zlicka spet zanimiva in koncno je nehala jezik ven rinit. In je lepo jedla. Po novem ji je vsec mango in avokado. Kako vam gre kahlica? Jaz sem koncno nabavila nastavek za skoljko (cist micken in roza), pa ji ni glih prevec vsec. Raje lula in kaka, ce jo jaz drzim. Kdo bi vedel? Aja, glede poganjalcka. Komot ga grem iskat in ga spravim, ce rabis. Pa ti ga prinesem, ko bomo sli na Stajersko. Ali pa pridite vi novoletne lucke gledat v LJ. Vsako leto se rezim tistim ogromnim spermijem na Presernovem trgu Ziher sem se kaj pozabila. No, bodi dovolj mojega nabijanja. Zelim vam vsem lep vikend!
|