Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:02:37
|
|
|
|
Tanja_
|
Da ne govorim o tem, da je veliko teh brezposelnih čisto sposobnih za delo, pa se mu uspešno izmikajo in od države vlečejo lepe denarce za podporo!
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:04:31
|
|
|
|
šivilja
|
Ledenka - nekaj mi je uspelo zamočit in sem dobila po dvoje vsakih kopalkic. V bistvu pa ni problema - bom pač poslala nazaj. Razen če rabi katera druga fantovske kopalkice (bokserice) št. 86/92 (se mi zdi) od Shiesserja za 9,11€ + četrtina poštnine CleCle. Na voljo sta dva komada
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:05:42
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Da ne govorim o tem, da je veliko teh brezposelnih čisto sposobnih za delo, pa se mu uspešno izmikajo in od države vlečejo lepe denarce za podporo! ja na žalost je tko ja,ampak jaz itak da bom šla delat,nisem jaz ena izmed takih brezposelnih!!! drugač pa itak da se ne splača delat sploh,mam 4 otroke država mi tistih 10 let plačuje delovno dobo in zavarovanje otroških pa dobivam 500€ tolk kot bi drugač plače-...
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:06:50
|
|
|
|
eelyy
|
Sem mislila ker sem enkrat poslušala na tv da se znesek podvoji sem mislila da potem kar prištejejo. Kolko ste me razdražle s to dohodnino zdej,kje pa to piše da prihaja v drugem krogu za otroka tisti ki so meli olajšave,ker me zdej kr mal skrbi da so kej zafrknili?Sej komi čakam da moj pride domov sam to bo komaj ob 17h....
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:08:12
|
|
|
|
šivilja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: šivilja IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 šivilja jaz sem s svojim zadovoljna. Jaz pa odkrito povedano ne - za tri otroke ne dobim niti 100€. Vem da so npr. v Avstriji veliko višji - ženske niso v službi in lahko s tem pokrijejo kar dobršen del gospodinjstva, jaz jim ne morem niti hrane kupit šivilja na žalost je v naši ljubi državi tako. Najmanj dobimo tisti, ki pošteno delamo in služimo svoj denar. Moja porodniška, z univerzitetno izobrazbo!, je skorajda takšna kot nanese od kakih mam, ki so brezposelne, tista pomoč plus otroški dodatek. Mi pa itak nimamo šans, da ga dobimo, ker cenzus presegamo. Sej ne bomo obubožali zaradi tega, ampak se mi pr.****njeno zdi, da za pošteno delo dobiš od države samo palico. Točno tako - midva sva ravno tako, da od države nič ne dobiva, samo povsod nasrkava (vrtec, davek) in ker vsa v javnih službah ne moreva nič skit in pogolfat. Tepejo naj spret pa zad, pa molzejo kjer hočejo. OK - če ne bi imela otrok, nama ne bi bilo hudega, s tremi otroci pa stanje ni več tako idealno. Priznam lahko bi bilo slabše ampak lahko bi bilo pa tudi precej boljše.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:08:24
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: eelyy Sem mislila ker sem enkrat poslušala na tv da se znesek podvoji sem mislila da potem kar prištejejo. ne več je za drugega...
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:10:21
|
|
|
|
šivilja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Da ne govorim o tem, da je veliko teh brezposelnih čisto sposobnih za delo, pa se mu uspešno izmikajo in od države vlečejo lepe denarce za podporo! ja na žalost je tko ja,ampak jaz itak da bom šla delat,nisem jaz ena izmed takih brezposelnih!!! drugač pa itak da se ne splača delat sploh,mam 4 otroke država mi tistih 10 let plačuje delovno dobo in zavarovanje otroških pa dobivam 500€ tolk kot bi drugač plače-... Dudi - nč razmišljat delat - mogoče bosta pa dvojčka Samo je res - sem jaz tudi že študirala, samo jaz bi bila na slabšem, ker imam višjo plačo, tebi bi se pa splačalo.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:11:00
|
|
|
|
majana79
|
eelyy, na zurnalu24 je pisalo, samo ne najdem ni mi pa jasno zakaj morate to iskat na pošto, če se informativni izračuni ne vročajo po ZUP ampak se samo vržejo v nabiralnik... in kolikor sem razumela so bili šele danes odpremljeni na pošto, kar pomeni da pridejo jutri oziroma v enem tednu, odvisno od pošte (vsaj pri nas to traja dolgo )
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:12:44
|
|
|
|
PapuaNG
|
IZVIRNO SPOROČILO: šivilja Jaz pa odkrito povedano ne - za tri otroke ne dobim niti 100€. Vem da so npr. v Avstriji veliko višji - ženske niso v službi in lahko s tem pokrijejo kar dobršen del gospodinjstva, jaz jim ne morem niti hrane kupit Ja, vse je odvisno od dohodka. V avstriji je pa načeloma tako, da vsi dobijo enak otroški dodatek, in kakor se spomnim, je višji od 100 evrov na otroka in raste s starostjo otroka. Na splošno ima slovenija najnižji dodatek v evroobmočju, nižjega imajo le nove članice. Za dva otroka se pa dodatek načeloma poviša, ker se dohodek deli z več člani, pa še višji je za drugega otroka. Si je pa mali lih ko sem tole pisala, priprl rokico v stojalo za cunje. Ga je seveda tok časa rukal, dokler ga ni zrušil in se je lih rokica vmes zataknila Sem jo z maslom namazala-sej to nej bi pomagalo, ne? Ni pa videt, da bi bilo kaj zlomljeno, ker normalno puza...mogoče se bo pa zdej le naučil,da se ne sme gor obešat...
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:14:28
|
|
|
|
šivilja
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 eelyy, na zurnalu24 je pisalo, samo ne najdem ni mi pa jasno zakaj morate to iskat na pošto, če se informativni izračuni ne vročajo po ZUP ampak se samo vržejo v nabiralnik... in kolikor sem razumela so bili šele danes odpremljeni na pošto, kar pomeni da pridejo jutri oziroma v enem tednu, odvisno od pošte (vsaj pri nas to traja dolgo ) verjetno je kaj drugega, ne pa dohodnina, je še prezgodaj
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:17:48
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: šivilja IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Da ne govorim o tem, da je veliko teh brezposelnih čisto sposobnih za delo, pa se mu uspešno izmikajo in od države vlečejo lepe denarce za podporo! ja na žalost je tko ja,ampak jaz itak da bom šla delat,nisem jaz ena izmed takih brezposelnih!!! drugač pa itak da se ne splača delat sploh,mam 4 otroke država mi tistih 10 let plačuje delovno dobo in zavarovanje otroških pa dobivam 500€ tolk kot bi drugač plače-... Dudi - nč razmišljat delat - mogoče bosta pa dvojčka Samo je res - sem jaz tudi že študirala, samo jaz bi bila na slabšem, ker imam višjo plačo, tebi bi se pa splačalo. Ja resnično je tko,kolegica ma 4 otroke in nekaj čez 500€ otroških itak da je doma,samo mora met pol mož dobro plačo in gre. Dvojčka...ne hvala
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:19:38
|
|
|
|
šivilja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: šivilja IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Da ne govorim o tem, da je veliko teh brezposelnih čisto sposobnih za delo, pa se mu uspešno izmikajo in od države vlečejo lepe denarce za podporo! ja na žalost je tko ja,ampak jaz itak da bom šla delat,nisem jaz ena izmed takih brezposelnih!!! drugač pa itak da se ne splača delat sploh,mam 4 otroke država mi tistih 10 let plačuje delovno dobo in zavarovanje otroških pa dobivam 500€ tolk kot bi drugač plače-... Dudi - nč razmišljat delat - mogoče bosta pa dvojčka Samo je res - sem jaz tudi že študirala, samo jaz bi bila na slabšem, ker imam višjo plačo, tebi bi se pa splačalo. Ja resnično je tko,kolegica ma 4 otroke in nekaj čez 500€ otroških itak da je doma,samo mora met pol mož dobro plačo in gre. Dvojčka...ne hvala Je bil samo predlog, da bi lahko prej doma ostala
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:20:58
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: šivilja IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: šivilja IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Da ne govorim o tem, da je veliko teh brezposelnih čisto sposobnih za delo, pa se mu uspešno izmikajo in od države vlečejo lepe denarce za podporo! ja na žalost je tko ja,ampak jaz itak da bom šla delat,nisem jaz ena izmed takih brezposelnih!!! drugač pa itak da se ne splača delat sploh,mam 4 otroke država mi tistih 10 let plačuje delovno dobo in zavarovanje otroških pa dobivam 500€ tolk kot bi drugač plače-... Dudi - nč razmišljat delat - mogoče bosta pa dvojčka Samo je res - sem jaz tudi že študirala, samo jaz bi bila na slabšem, ker imam višjo plačo, tebi bi se pa splačalo. Ja resnično je tko,kolegica ma 4 otroke in nekaj čez 500€ otroških itak da je doma,samo mora met pol mož dobro plačo in gre. Dvojčka...ne hvala Je bil samo predlog, da bi lahko prej doma ostala Razumem...ampak še vseeno no-go Moram mal med ljudi...
< Sporočilo je popravil Dudica1 -- 31.3.2010 15:21:37 >
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:34:57
|
|
|
|
KatMat
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp tukaj si lahko izračunate... tiste pa ki ne grejo otroci še v vrtec ne pozabite napisat al pa dat novo vlogo ker imamo 20% višje otroške. kaj??
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:36:46
|
|
|
|
PapuaNG
|
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp tukaj si lahko izračunate... tiste pa ki ne grejo otroci še v vrtec ne pozabite napisat al pa dat novo vlogo ker imamo 20% višje otroške. kaj?? če otrok ni vključen v vrtec, si upravičen do 20% višjega dodatka. V tisti rubriki, kjer vpisuješ otroka, imaš na koncu en stolpec 'otrok vključen v vrtec' in tam napišeš ne. Moraš pa potem, ko se vključi v vrtec, to v 8 dneh sporočiti na csd.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:42:36
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG IZVIRNO SPOROČILO: KatMat IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp tukaj si lahko izračunate... tiste pa ki ne grejo otroci še v vrtec ne pozabite napisat al pa dat novo vlogo ker imamo 20% višje otroške. kaj?? če otrok ni vključen v vrtec, si upravičen do 20% višjega dodatka. V tisti rubriki, kjer vpisuješ otroka, imaš na koncu en stolpec 'otrok vključen v vrtec' in tam napišeš ne. Moraš pa potem, ko se vključi v vrtec, to v 8 dneh sporočiti na csd. samo ti to najbrž upoštevajo šele ko je otrok star 11 mesecev, prej ga v vrtec po zakonu itak ne sprejmejo
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:42:38
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG IZVIRNO SPOROČILO: KatMat IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp tukaj si lahko izračunate... tiste pa ki ne grejo otroci še v vrtec ne pozabite napisat al pa dat novo vlogo ker imamo 20% višje otroške. kaj?? če otrok ni vključen v vrtec, si upravičen do 20% višjega dodatka. V tisti rubriki, kjer vpisuješ otroka, imaš na koncu en stolpec 'otrok vključen v vrtec' in tam napišeš ne. Moraš pa potem, ko se vključi v vrtec, to v 8 dneh sporočiti na csd. tako ja,Maj gre septembra in do takrat maš 20% višje
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:42:57
|
|
|
|
koala.cek
|
sem napisala tejle vidi ne ga srat pa je napisala: predlagam, da preideva na bolj zrelo stopnjo komunikacije
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:43:31
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 IZVIRNO SPOROČILO: PapuaNG IZVIRNO SPOROČILO: KatMat IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp tukaj si lahko izračunate... tiste pa ki ne grejo otroci še v vrtec ne pozabite napisat al pa dat novo vlogo ker imamo 20% višje otroške. kaj?? če otrok ni vključen v vrtec, si upravičen do 20% višjega dodatka. V tisti rubriki, kjer vpisuješ otroka, imaš na koncu en stolpec 'otrok vključen v vrtec' in tam napišeš ne. Moraš pa potem, ko se vključi v vrtec, to v 8 dneh sporočiti na csd. samo ti to najbrž upoštevajo šele ko je otrok star 11 mesecev, prej ga v vrtec po zakonu itak ne sprejmejo tko je ja
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:44:01
|
|
|
|
koala.cek
|
šivilja - daj bolj podrobno specificiraj tiste kopalke, sem zainteresirana
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:44:47
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: koala.cek sem napisala tejle vidi ne ga srat pa je napisala: predlagam, da preideva na bolj zrelo stopnjo komunikacije
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:52:05
|
|
|
|
eelyy
|
Jah nevem kaj bi lahko potem prišlo iz dursa ma prav občutek imam da bo nekaj narobe s to dohodnino. Aha dobro da vemo za otroški da je 20% višji(sam jst še nisem dobila odločbe od vrtca)in še nič nevem,odati pa moram do konec aprila,sej če dobi potem pa pred septembrom sporočim 8 dni do takrat pa ima višje doklade.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 16:00:14
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: koala.cek sem napisala tejle vidi ne ga srat pa je napisala: predlagam, da preideva na bolj zrelo stopnjo komunikacije lol
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?