Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 13:21:49
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: majana79 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Kdaj naj bi pošiljali dohodnino? In punce, ki prejemate otroški dodatek ali se na to spoznate. Jaz sploh nisem dala vloge, ker sem mislila, da presegava cenzus. Pol mi je pa zanč lake rekla, da se ji zdi, da itak vsem pripada nek min. znesek, ne glede na višino OD. A je to res? prve pošiljke so šle danes ven s tem da če uveljavljaš olajšavo, dobiš šele v naslednjem paketu Moj uveljavlja.Ampak nakažejo pa potem čez sto let šele, a ne? ja, pod pogojem, da so ti sploh prav upoštevali vse moj je lani dobil nazaj denar šele novembra
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 13:23:05
|
|
|
|
Tanja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: majana79 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: majana79 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Kdaj naj bi pošiljali dohodnino? In punce, ki prejemate otroški dodatek ali se na to spoznate. Jaz sploh nisem dala vloge, ker sem mislila, da presegava cenzus. Pol mi je pa zanč lake rekla, da se ji zdi, da itak vsem pripada nek min. znesek, ne glede na višino OD. A je to res? prve pošiljke so šle danes ven s tem da če uveljavljaš olajšavo, dobiš šele v naslednjem paketu Moj uveljavlja.Ampak nakažejo pa potem čez sto let šele, a ne? ja, pod pogojem, da so ti sploh prav upoštevali vse moj je lani dobil nazaj denar šele novembra Jaz sem dobila konec maja.Danes so odposlali moj izračun. Upam, da se niso ušteli. Enkrat sem si že računala za lansko leto, pa sem kar zadovoljna
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 13:23:39
|
|
|
|
ledenka
|
moram oblečt M in greva končno gume menjat... pridne bodite!
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 13:25:14
|
|
|
|
majana79
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: majana79 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ IZVIRNO SPOROČILO: majana79 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Kdaj naj bi pošiljali dohodnino? In punce, ki prejemate otroški dodatek ali se na to spoznate. Jaz sploh nisem dala vloge, ker sem mislila, da presegava cenzus. Pol mi je pa zanč lake rekla, da se ji zdi, da itak vsem pripada nek min. znesek, ne glede na višino OD. A je to res? prve pošiljke so šle danes ven s tem da če uveljavljaš olajšavo, dobiš šele v naslednjem paketu Moj uveljavlja.Ampak nakažejo pa potem čez sto let šele, a ne? ja, pod pogojem, da so ti sploh prav upoštevali vse moj je lani dobil nazaj denar šele novembra Jaz sem dobila konec maja.Danes so odposlali moj izračun. Upam, da se niso ušteli. Enkrat sem si že računala za lansko leto, pa sem kar zadovoljna jaz sem bila tudi, sem misla da mi pri porodniški več odvajajo kot pri plači, potem sem pa ugotovila da sem lani dobila en honorar, pa je šlo vse po gobe dobiš denarja za en komplet gum za avto, pa plačaš državi za 2 nazaj
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 13:40:19
|
|
|
|
koala.cek
|
meni je tudi danes durs poslala. lepo to. upam, da čimprej dobim kakšen euro, pa regres...čutim da je šoping na vidiku
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 13:44:07
|
|
|
|
šivilja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Kdaj naj bi pošiljali dohodnino? In punce, ki prejemate otroški dodatek ali se na to spoznate. Jaz sploh nisem dala vloge, ker sem mislila, da presegava cenzus. Pol mi je pa zanč lake rekla, da se ji zdi, da itak vsem pripada nek min. znesek, ne glede na višino OD. A je to res? JA ITAK VSEM PRIPADA!!! Hitro oddaj vlogo al pejt pa še kej vprašat kako je s tem za nazaj Pa kaj še, če presegaš določen dohodek, se obrišeš pod nosom. Socialna država my a.. Pa obvestil o preteku tudi ne bojo več pošiljali, mormo spet začet pazit, kdaj preteče
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 13:47:26
|
|
|
|
šivilja
|
Papua - mi smo tudi tako pirhe barvali - lani sta tudi otroka pomagala, letos se pa ne bo izšlo
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 13:55:51
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: šivilja IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Kdaj naj bi pošiljali dohodnino? In punce, ki prejemate otroški dodatek ali se na to spoznate. Jaz sploh nisem dala vloge, ker sem mislila, da presegava cenzus. Pol mi je pa zanč lake rekla, da se ji zdi, da itak vsem pripada nek min. znesek, ne glede na višino OD. A je to res? JA ITAK VSEM PRIPADA!!! Hitro oddaj vlogo al pejt pa še kej vprašat kako je s tem za nazaj Pa kaj še, če presegaš določen dohodek, se obrišeš pod nosom. Socialna država my a.. Pa obvestil o preteku tudi ne bojo več pošiljali, mormo spet začet pazit, kdaj preteče pol očitno v naših krajih nihče ne presega ker majo vsi otroške dodatke...
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 14:03:48
|
|
|
|
KatMat
|
IZVIRNO SPOROČILO: ledenka moram oblečt M in greva končno gume menjat... pridne bodite! jest bi še malo počakala....jutri bo sneg
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 14:04:58
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat IZVIRNO SPOROČILO: ledenka moram oblečt M in greva končno gume menjat... pridne bodite! jest bi še malo počakala....jutri bo sneg jp...mi še tudi ne bomo
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 14:17:27
|
|
|
|
PapuaNG
|
glede otroškega dodatka-je tako, kot so druge povedale, do njega si upravičen samo, če ne presegaš cenzus povprečne bruto plače na družinskega člana. Za nazaj se pa ne da uveljavljat-zato je treba biti pozoren pri vlogah, saj je treba oddati novo vlogo preden izteče stara vloga. Za tiste, ki so rojeni maja, je torej potrebno poslati vlogo do konca aprila. Predlani je bila povprečna plača 1377 eur (bruto), tako da bo za lani pomoje malenkost višja, ampak za orientacijo bo.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 14:17:50
|
|
|
|
šivilja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: KatMat IZVIRNO SPOROČILO: ledenka moram oblečt M in greva končno gume menjat... pridne bodite! jest bi še malo počakala....jutri bo sneg jp...mi še tudi ne bomo Jaz sem pa pozabila na to
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 14:18:57
|
|
|
|
šivilja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: šivilja IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_ Kdaj naj bi pošiljali dohodnino? In punce, ki prejemate otroški dodatek ali se na to spoznate. Jaz sploh nisem dala vloge, ker sem mislila, da presegava cenzus. Pol mi je pa zanč lake rekla, da se ji zdi, da itak vsem pripada nek min. znesek, ne glede na višino OD. A je to res? JA ITAK VSEM PRIPADA!!! Hitro oddaj vlogo al pejt pa še kej vprašat kako je s tem za nazaj Pa kaj še, če presegaš določen dohodek, se obrišeš pod nosom. Socialna država my a.. Pa obvestil o preteku tudi ne bojo več pošiljali, mormo spet začet pazit, kdaj preteče pol očitno v naših krajih nihče ne presega ker majo vsi otroške dodatke... Očitno, samo itak je bolj miloščina
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 14:19:14
|
|
|
|
Dudica1
|
Sej če maš dva otroka se pa vloga oddaja samo enkrat ane?
< Sporočilo je popravil Dudica1 -- 31.3.2010 14:20:12 >
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 14:19:50
|
|
|
|
Dudica1
|
šivilja jaz sem s svojim zadovoljna.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 14:20:49
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 IZVIRNO SPOROČILO: maja1488 IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 maja si že kej pogledala račun? joj...zdej bom šla. 30,44€ ok...pol je isto kot na netu
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 14:20:52
|
|
|
|
eelyy
|
Evo sem vas končno najdla...pa še geslo sem pozabla in sem sem se matrala da sem se sploh vpisala. Punce dejte mi povedat mali je spet začel kašljat in ker se je nama zjutraj zgodilo nekaj strašnega zdej nevem al čem komlicirat tle gor al to čist tko vzet da ni nič hudega.Mali se je naenkrat tolk zakašljal in v tem momentu začel jokat da sploh zadihal ni nekaj časa sem kr vpila in pihala Tian Tian sploh nisme vedla kaj nardit kar šok me je prijel......in je revček kašljal kašljal jokal vmes in komaj dihal v obraz je bil čist rdeč....na usta in nos mu je kr slina udarla in no in potem se je nekako umiril(spodaj pri vratu pa ima ene rdeče pike....al je možno da je kakšna alergija al kaj in da je stem kašljem povezano....?)Ali pa to da je samo,ker se je čist tko zakašljal. Dohodnine....moj gre danes na pošto zdvigniti(ena je rekla,da v drugem krogu pridejo za olajšave,samo kako če je moj mel malega na sebi za 7 mesecev od maja-decembra)..sej ni valda možno da bo plačal?
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 14:23:28
|
|
|
|
Dudica1
|
elyy Maj tud tko zjutraj kašlja da skor bruha in ne vem kaj še vse,in tista sluz mu gre skozi nos in usta,najbrž je tud Tianu...za tiste pikice pa ne bi vedela
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 14:27:40
|
|
|
|
eelyy
|
Dudi: ma ne spet vidim da se je ta kašelj povrnil sam ni tok se pravi da pokašlja ene parkrat zaradi te sluzi..a si ga peljala k zdravniku,kateri sirup uporabljate.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 14:29:35
|
|
|
|
šivilja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 šivilja jaz sem s svojim zadovoljna. Jaz pa odkrito povedano ne - za tri otroke ne dobim niti 100€. Vem da so npr. v Avstriji veliko višji - ženske niso v službi in lahko s tem pokrijejo kar dobršen del gospodinjstva, jaz jim ne morem niti hrane kupit
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 14:33:33
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: eelyy Dudi: ma ne spet vidim da se je ta kašelj povrnil sam ni tok se pravi da pokašlja ene parkrat zaradi te sluzi..a si ga peljala k zdravniku,kateri sirup uporabljate. peljala ker je še hropel in piskalo mu je,dala mu je ventolin če bi imel astmo ampak jo nima tko da je nabrž zaradi okužbe in mine samo s časom...nimamo nobenega sirupa ker baje ni okej kaj dajat
< Sporočilo je popravil Dudica1 -- 31.3.2010 14:35:23 >
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 14:35:01
|
|
|
|
Dudica1
|
IZVIRNO SPOROČILO: šivilja IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 šivilja jaz sem s svojim zadovoljna. Jaz pa odkrito povedano ne - za tri otroke ne dobim niti 100€. Vem da so npr. v Avstriji veliko višji - ženske niso v službi in lahko s tem pokrijejo kar dobršen del gospodinjstva, jaz jim ne morem niti hrane kupit Ja seveda ker imata najbrž velike dohodke-plačo...zaenkrat ko sem še brez službe sem ful zadovoljna mam 200€ za oba...potem pa ko bo služba(če bo kdaj) bo pa itak drugač,ampak kej dost spet ne ker sigurno ne bom mela velike plače za to kar sem.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 14:45:25
|
|
|
|
eelyy
|
Midva mava kar velik dohodek pa dobimo 30 eur otroškega d. čist po resnici povedano sem bla še stem zadovoljna kako pa gledajo če imaš dva otroka(a to potem samo prištejejo dvojno)al kako? Ja pri tebi Dudi imaš pomoje največjega ker si brezposelna.Sam vseno šivilja je 100 eur zelo malo za tri otroke gledajo pa itak na dohodek..tako da nemoreš nič.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 14:53:53
|
|
|
|
Dudica1
|
eelyy ne ne prištejejo enkrat tolk ampak mislim da imaš za vsakega naslednjega otroka več.
|
|
|
|
RE: Z majčki 2009 - 12. del 31.3.2010 15:00:28
|
|
|
|
Tanja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: šivilja IZVIRNO SPOROČILO: Dudica1 šivilja jaz sem s svojim zadovoljna. Jaz pa odkrito povedano ne - za tri otroke ne dobim niti 100€. Vem da so npr. v Avstriji veliko višji - ženske niso v službi in lahko s tem pokrijejo kar dobršen del gospodinjstva, jaz jim ne morem niti hrane kupit šivilja na žalost je v naši ljubi državi tako. Najmanj dobimo tisti, ki pošteno delamo in služimo svoj denar. Moja porodniška, z univerzitetno izobrazbo!, je skorajda takšna kot nanese od kakih mam, ki so brezposelne, tista pomoč plus otroški dodatek. Mi pa itak nimamo šans, da ga dobimo, ker cenzus presegamo. Sej ne bomo obubožali zaradi tega, ampak se mi pr.****njeno zdi, da za pošteno delo dobiš od države samo palico.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?