Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 22.6.2010 13:24:06
|
|
|
|
urskaf
|
Ne me narobe razumeti. Nimam nič proti nosečkam, ki se odločijo za karkoli, da jim olajša porod. Zase pač pravim, da ni tak hudo, da ne bi zdržala še drugič brez vsega. Normalno pa je, da vse mislimo samo na to, da bi bilo čim lažje in čim hitreje skozi. Uide pa tak nobeni ne, tako ali drugače.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 22.6.2010 13:28:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Nisem razumela narobe, brez skrbi. Saj tudi jaz nimam nič proti tistim, ki so zadrogirane med porodom pa nič proti tistim, ki imajo res vse na živo. Sama samo iščem neko najbolj naravno in zame sprejemljivo možnost in sem npr. pripravljena poskusiti takšne zadeve namesto npr. EA. Ampak saj pravim... lahko sem pa še zdaj pametna, ko niti ne vem kako zgleda porod - sodim samo po zgodbah drugih in hvala bogu vse okoli mene pravijo, da je hudo ampak ni pa TAKO hudo. Če bi si pa lahko olajšala z naravnimi metodami pa nimam nič proti. Itak pa smo tu, da si izmenjavamo mnenja in izkušnje, morda še kdaj kaj novega izvemo (jaz npr. do 2meseca nazaj sploh nisem vedela za akupunkturo za nosečnice,...).
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 22.6.2010 13:36:54
|
|
|
|
urskaf
|
Ja, saj, ponavadi zveš vse stvari prepozno, ali pa zveš za njih pravočasno, pa niso na voljo v tvojem kraju. Pri porodu je pa najhuje samo na koncu, kake pol ure, tik preden rodiš. Sam ko vidiš potem svoje detece, pozabiš na vse. Jst vem, da so me popadki na koncu ful mučili. Sem jih imela na 2 min, pa sem za vsako zaspala vmes od utrujenosti. Tak je blo fajn vmes, ko ni nič bolelo. Sam je pa res, da je vsak porod drugačen. Če je moj trajal 4 ure in pol ni nujno, da bo od katere druge tudi.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 22.6.2010 13:38:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja res je. Mah... jaz sem zdaj že čisto v tej fazi priprave na vse skupaj. Zadnje tri mesece bo itak minilo kot bi mignil, zadnji mesec nekih velikih priprav res nočem imeti več in bi se rada vsaj glede "osnovnih" stvari vsaj okvirno prej odločila...
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 22.6.2010 13:48:53
|
|
|
|
urskaf
|
Ja, verjamem. Midva sva pri prvem zadnji mesec na polno finiširala z otroško sobico, pa stanovanje sma prebelila,... Jst sem bila vsak večer čisto crknjena od vsega, pa še prepognila sem se tak težko. Zdaj pri drugem me pa sploh ne skrbi. Je tak fajn. Cotke imam vse pripravljene, edino opremo morama tavečjemu novo kupit, da bo tamali dobil njegovo. Sam počivala pa itak ne bom, ker smo na kmetiji, pa mi ne bojo pustili. Je namreč krma za spravit, pa jeseni bo koruza za silirat,... Edino čemur se bom lahko izognila, bodo koline. HB, vsaj to!!!
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 7:35:50
|
|
|
|
lidik
|
ojla punce. No v glavnem jaz sem čisto razočarana nad včerajšnjim izpitom Žensko bi najraje kr brcnila skozi okno. Tako dolgo vrta v tebe, dokler ne pride do nečesar česar ne znaš - potem pa to obrača in obrača in v glavnem čisto sem bila na koncu zmedena, da še to nisem vedela kako mi je ime. Ooooo vidim da imate že temo porod. No v glavnem jaz moram priznati, da me je malo strah poroda, zato zaenkrat še raje ne razmišljam o tem. Akupunktura za nosečnice????? No T.Z. jaz sem prejle prebrala o tem prvič?
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 8:04:31
|
|
|
|
urskaf
|
Dobro jutro! Ja, ja, smo že načele tabu temo nosečnic.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 8:09:07
|
|
|
|
lidik
|
ha ha ha sem videla ja.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 8:29:49
|
|
|
|
Anonimen
|
lidik: a veš da mene sploh ni strah poroda, kot da bi me bilo strah. pač se zavedam da ni to ravno nek sprehod ampak me ni strah premišljevati o tem. mi je lažje če iščem kakšne zadeve, ki bi znale pomagati kot da razmišljam kako bo hudo. pač ven mora pridet naše dete tako ali drugače... a to pomeni, da nisi naredila izpita? nisem dovolj pesti držala? ali pa je moj pobral vso srečo....
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 8:43:16
|
|
|
|
lidik
|
no sej tudi jaz ne morem rečit da me je ravno strah. Sej v bistvu ne znam povedati kaj me je. Itak vem da mi za pikico ne bo nič težko, je pa res, da vsake toliko slišiš za kakšen zaplet pri porodu in zato me je v bistvu strah - da ne bi šlo kaj narobe, ampak da bi šlo vse tako kot mora. Za izpit pa ne vem. V ponedeljek je bil pisni, včeraj ustni, tako da ne vem, zdaj bo oceni združila in čez en teden bodo rezultati. Bomo videli .Malo upanja imam še glede na pisni del, ampak včeraj me je pa res razjezilo. Kako je šlo pa tvojemu na izpitu?
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 8:47:04
|
|
|
|
Anonimen
|
itak boš dobila pozitivno. moj je pa z 10 naredil, bi bil itak grooooznoooo razočaran če bi bilo manj ker je res ogroooooooooomno truda in časa vložil. jaz sem pa tako rekla, da če ga bo slučajno kaj zaje...al da grem tja pa profesorja pretepem. urskaf: kako si pa ti kaj?
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 10:27:42
|
|
|
|
lidik
|
bravo za tvojega !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! uffff še dobro za profesorja da mu je dal 10, ker če bi imel s tabo opravka mu pa nič ne zavidam.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 11:23:32
|
|
|
|
lidik
|
hi hi hi sej to sem predvidevala. No pa sej veš kako pravijo - nosečko razjeziti -uffff zna biti hudo. Po tem sem sklepala. No super za vzdušje. Kaj greste danes spet kaj prej domov? Joj še pol urce pa grem na pregled !!!!! Jaz že komaj čakam !!!!!!
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 11:25:19
|
|
|
|
Anonimen
|
hehe ne ne, ni treba da sem noseča. jaz imam temparament na višku kadarkoli in kjerkoli. vsa čustva pokažem na polno že od nekdaj. ooooooo poročaj potem kako bo za pregled!!! in ja, danes gremo tudi prej, valda. max do 14h delamo
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 11:29:13
|
|
|
|
lidik
|
seveda poročam. Sporočim kaj je sploh bilo. Ufff moram it malo prej, da dam prej vodo pa upam, da bodo hitro izvidi. Ej T.Z. naj te neki vprašam. Kaj si se ti zadnjič pogovarjala o neki telovadbi ki bi naj bila v ZD Celje, ali v Bolnici ali kje že?
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 11:30:38
|
|
|
|
Anonimen
|
ne, nisem se jaz pogovarjala. ampak bi pa hodila če katera ve kaj o tem!!!
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 11:31:59
|
|
|
|
lidik
|
jaz bi tudi hodla, sej zato me pa zanima. Hmmm kje sem pa potem jaz to pobrala?
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 11:34:00
|
|
|
|
Anonimen
|
možno da si na tej temi ampak jaz nisem govorila o tem... daj če imaš danes pregled vprašaj sestro če kaj ve o tem pa potem še meni sporoči a boš? sestre pri G ponavadi vejo VSE!!!
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 11:35:17
|
|
|
|
lidik
|
hja sam veš jaz hodim v šentjur, to bi naj bilo pa v celju bom pa vprašala za vsak slučaj.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 11:37:14
|
|
|
|
Anonimen
|
saj po moje bo vedela.... drugače se bom pa jaz v torek pri svoji pozanimala...
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 11:38:00
|
|
|
|
lidik
|
ok super. Drugače pa mogoče najboljše da kr v zd celje pokličem. Hmmm no najprej grem vprašat sestro, potem pa naprej v akcijo če ne bo vedela.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 11:39:58
|
|
|
|
Anonimen
|
superca :) ej a ti k simonitiju hodiš?
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 11:40:27
|
|
|
|
lidik
|
aha k njemu ja.
|
|
|
|
RE: Celjske srečke nosečke 23.6.2010 11:41:07
|
|
|
|
Anonimen
|
ti pošljem zs!!!
|
|
|
Kako ste rodile?endrinapo naravni poti, brez šivov (
32%)
po naravni poti, s šivi (
49%)
s carskim rezom (
15%)
po naravni poti,vakumsko (
5%)
Število vseh glasov: 462Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!