|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Celjske srečke nosečke
10.9.2010 10:59:44   
Anonimen
obcinarka ti zdravniki so smotani včasih, res delajo paniko brezveze:
http://www.ringaraja.net/clanek/tabela-rasti-ploda-po-tednih_138.html
to je neka srednja krivulja rasti, lahko so odstopanja pa računaj, da se seveda tudi zmotijo pri meritvah. meni so že tudi razlagali, da je otrok prelahek; potem čez 3min se je pa obrnil in je bilo vse super... pa zavedaj se, da brce pri 22.tednih pa res niso intenzivne, nekatere takrat šele začutijo prvi dotik!

(odgovor članu obcinarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4051
   RE: Celjske srečke nosečke
10.9.2010 11:02:28   
Arwenko
lidik...ne skrbi, tudi jaz čutim samo nežne brcike, pa še to samo ko se umirim, vležem zvečer npr, ali pa res občasno čez dan. Baje pri nas z malo več zaloge to sploh ni nič čudno, tako da se ne sikirat. Kolegica mi pa pravi bodi srečna, ker mene tak brca, da ni več prijetno, ampak boli, je pa v 27. tednu zdaj. 

(odgovor članu obcinarka)
Neposredna povezava do sporočila: 4052
   RE: Celjske srečke nosečke
10.9.2010 11:20:59   
obcinarka
mah sej se strinjam z vama... res, ker ne vem no, ampak po mojem si vsako dete " vzame" tisto kar rabi... arwenko.. jaz nimam glih zaloge od prej, sam se res ne bom sekirala s tem... sva pa obadva z mojim tud mogoč manjše rasti, pa tud kg pr obema so ne ravno veliki, ampak sva obadva bolj drobna... neki pa najbrž to eno promilo pomaga... pol bom pa dol padla ko bomo dobli enga" mišelinkota"... hahahahah sm že boljše volje.user posted image user posted image . kaj naj dans kuham????????????? neki bolj ne easy bi... tule v službi pa skoz telefoni, mater, res.... komi čakam da odletim domov, dans me bo še arwenko prehitela... sicer pa.. do 65. leta bomo tak tu ne?? evo naša bejba je to čula in me opozorila... grem kuhat kafeee

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4053
   [Brisano sporočilo]
10.9.2010 11:28:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu urskaf)
  Neposredna povezava do sporočila: 4054
   RE: Celjske srečke nosečke
10.9.2010 11:28:52   
Anonimen
mah veš, meni se zdi vse skupaj res pretirano. za vsako peezdarijo naredijo sceno čeprav sami vedo, da se lahko "uštejejo" tudi za pol kg pri meritvah teže... ok pri tebi še res ne ampak npr. od 35.tedna dlje pa že. in potem psihirajo mamice in so one živčne in s tem bolj škodijo otroku kot s čimerkoli drugem - in to zaradi npr. 100g teže, ki dejansko ni premajhna ampak je v trenutku meritve samo otrok "tako" obrnjen.
saj je super imeti vedno UZ na pregledu, da "vidiš kako dete napreduje" ampak ti povem, da v bistvu pa to niti ni tako dobro ravno iz tega razloga. naj mamicam rajši že na začetku nosečnosti razložijo, da "štetje gibov" pride v poštev šele po enem 35.tednu (to je nam v m.š. svetovala babica) in ne prej, ker je vsaka drugačna, vsak otrok leži drugače, vsak.... mah toliko je enih dejavnikov...
pri meni npr. vpliva vreme in moje počutje - če se jaz počutim ok bo tudi dete bolj aktivno, če pa sem sama utrujena je tudi dete bolj mirno. pa če sem aktivna je manj gibov kot če dam mir pa....

(odgovor članu obcinarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4055
   RE: Celjske srečke nosečke
10.9.2010 11:34:08   
Arwenko
obcinarka...sma istocasno pisali, tako da tvojega nisem videla. Ah, te mere no, kaj pa vem, jaz tudi bolj kot berem bolj opazam kako se lahko zmotijo, tako da te meritve so res nenatancne. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4056
   RE: Celjske srečke nosečke
10.9.2010 12:32:45   
Anonimen
Punce po dolgem času sem spet prejela tale mail... pa mi je takooo lep:

"Moški se je pozno vrnil iz službe, utrujen, nervozen in najde svojega 5 letnega sina pred vrati, ker čaka nanj.
SIN: "Očka, te lahko nekaj vprašam?"
OČE: "Da, seveda, kaj pa je ?"
SIN: "Očka, koliko zaslužiš na uro?"
OČE: "To se tebe ne tiče. Zakaj me to sprašuješ?" reče nejevoljno.
SIN: "Prosim, zanima me, samo povej mi, koliko zaslužiš na uro?"
OČE: "Če že hočeš vedeti, zaslužim 50 dolarjev na uro."
SIN: "Oh," odgovori deček in povesi glavo.
SIN: "Očka, prosim, mi lahko posodiš 25 dolarjev?"
Oče se je razjezil: " Če je to edini razlog, zaradi katerega me sprašuješ, koliko zaslužim, da naj ti posodim 25 dolarjev in si boš z njimi kupil kakšno brezpedmetno igračo, potem se takoj obrni in pojdi v svojo sobo in dobro razmisli, zakaj si tako sebičen ! Ne hodim v službo zaradi takšnih otroških bedarij!"
Deček je tiho odšel v sobo in zaprl vrata.
Oče se je usedel in postal še bolj besen zaradi fantovih vprašanj:" Le kako si dovoli kaj takega spraševati samo zato, da bi dobil denar!??"
Čez nekaj časa se je oče pomiril in pomislil:" Mogoče je pa nekaj resnično potreboval za teh 25 dolarjev ? Za denar ne prosi velikokrat!?"
Oče je odšel v sinovo sobo in odprl vrata: "Že spiš, sine?" ga je vprašal.
SIN: "'Ne, očka, buden sem," odgovori deček.
OČE: "Razmišljal sem...morda sem bil prestrog do tebe malo prej. Imel sem težak dan in sem se znesel nad tabo. Na, tukaj imaš 25 dolarjev, ki si jih želel."
Deček se je vzravnal in se nasmehnil: "Oh, hvala ti, očka," je kar zavriskal!
Potem je izpod postelje potegnil škatlo in iz nje vzel šop bankovcev.
Ko je oče videl, da ima sin denar, se je ponovno razjezil.
Deček je počasi preštel svoj denar.
OČE: "Zakaj si hotel še denar, če ga pa že imaš??"
SIN: "Zato, ker ga nisem imel dovolj, sedaj ga pa imam!
Očka, sedaj imam točno 50 dolarjev. Lahko kupim eno uro tvojega časa!! Prosim, pridi jutri prej domov, želim si, da bi skupaj večerjali."
Oče je bil skrušen. Objel je sina in ga prosil odpuščanja.
TO JE SAMO KRATKO SPOROČILO ZA TISTE, KI VELIKO PREVEČ PREŽIVITE SVOJE DNEVE NA DELOVNEM MESTU . NE SMETE DOVOLITI, DA ČAS BEŽI MIMO VAS NE DA BI PREŽIVELI NEKAJ ČASA Z  OTROKI, Z DRUŽINO.
ČE UMRETE JUTRI,  BODO V SLUŽBI HITRO NAŠLI ZAMENJAVO ZA VAS, DRUŽINA, KI OSTANE ZA VAMI, PA VAS BO POGREŠALA DO KONCA ŽIVLJENJA!!!"


(odgovor članu Arwenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 4057
   RE: Celjske srečke nosečke
10.9.2010 12:55:48   
obcinarka
punce, jaz sm pa sitna ko sam vrag dan, a kaJ??? OBČUTLJIVA, PA.... jaoooooooooooooooooooooo... najedm mojmu vse-eno tel. št. za izolacijo, naslov, mail, mu pošljem že dva dni nazaj na dva e naslova, zdej me pa kliče in kaj mislite da je blo?? a mi daš tisto št. od izolacije'?????????? sej se mi je iz glave pokadilo, noooooooooooooooo... a morm domov?? vse mi gre dans na user posted image user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4058
   RE: Celjske srečke nosečke
10.9.2010 12:58:42   
Anonimen
ahahahaha babe pa kdaj se bote nehale sekirat za to, ker so dedci zmedeni? mislim... a lahko kaj druga od njega pričakuješ, kot da po dveh dneh itak vse založi? jaz vidim da če ne "poštima" takoj potem a) traja b) se nikoli ne zgodi c) imam scenarij "kje pa je zdaj.." user posted image

(odgovor članu obcinarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4059
   RE: Celjske srečke nosečke
10.9.2010 13:31:50   
obcinarka
ehhhhhhhhhhhhhhhhhh sej to je vse res, včasih se mi pa zdi da je tak lol, da.... ampak vseen se ni za pritoževat drugače.... tud jaz bom počas zaključla in šla domov.. dost mam službe..  a je še ideja za kosilo?? na hitro, kaj naj??user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4060
   RE: Celjske srečke nosečke
10.9.2010 13:59:16   
obcinarka
takole... grem proti domu, no mislim da bom zavila še v trgovino prej, uživajte kar se da vikend.... se vam javim kaj.... če ne prej pa po pregledu v pondelk!!!.
user posted image
velik sončka, dobre volje in nč stokanja!!!

(odgovor članu obcinarka)
Neposredna povezava do sporočila: 4061
   RE: Celjske srečke nosečke
10.9.2010 14:00:17   
Anonimen
obcinarka: lep vikend pa mirne živce user posted image

(odgovor članu obcinarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4062
   RE: Celjske srečke nosečke
10.9.2010 15:48:17   
lidik
o T.Z. super hvala ti za tolažbo in razlago. Ja sej ko me kdo vpraša kaj že kaj brca, mu vedno rečem ja narahlo in pol pa dej, veš kak trebuh že maš, to bi pa ja že mogel, in se potem samo nasmejim in rečem, ja ja, je dosti špeha še vmes, tako da bo moglo za orng brco dete imeti že kr moč, sam je pa res, da pol pri sebi se pa vseeno sekiram. user posted image Ampak sej pravim, hvala T.Z. Bom zdaj čisto mirna.

Drugače pa v službi bom zgleda jaz zdaj bolj malo na RR, ker so mi danes dali eno, da jo začnem uvajati. Uau, ne moreš verjeti. Pa še to zgleda samo zato, ker sem prišla in povedala da pridem samo še 33-krat in da zadnji dan delam 28.10.. No čez pol ure sem že dobila še eno zraven. Bom jo pa sigurno kako zaposlila, da vas vsaj prebrat pridem, pa sigurno še tudi kaj napišem. user posted image user posted image user posted image user posted image Sej veste, da čveka ne more brez vas. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4063
   RE: Celjske srečke nosečke
10.9.2010 15:58:37   
Anonimen
lidik resno, za ostale se pa sploooh ne sekiraj, itak so vedno vsi najbolj pametni. skozi eno uho not skozi drugo ven.
jaz sem polovico nosečnosti preposlušala, da imam sigurno dvojčke, ker sem imela precej velik trebuh - me je hitro razgnalo. no zdaj pa poslušam kako majhen trebuh imam glede na to, da grem rodit kmalu - me je pa nehalo razganjati. ampak jaz sem res trebuh dobila expresno, nekatere so bile takrat še ploh! Folk itak mora nonstop nekaj pribijati in govoriti, drugače niso srečni. Ne zavedajo pa se, da če je katera občutljiva lahko s tem naredijo ogromno škode - za njene živce. pa tudi če se ženska samo eno uro brezveze sekira tisto uro izgubi za neumno stvar namesto da bi dejansko uživala v nosečnosti.
a veš lidik, tudi na koncu ne bo otrok tako zelo aktiven. in nekdo, ki izjavi "imaš ja že takšen trebuh, bi morala pa ornk čutit" po moje pojma nima, ker otroka na koncu nosečnosti čutiš bolj rahlo kljub veliko večjem trebuhu (ne pa redkeje) kot npr. v 32.tednu - ker ne brca več ampak se "samo" še preteguje in miga. posledica pomanjkanja prostora.
ah ko bi se vsak brigal bolj zase kot za to kako bo znerviral nekoga poleg sebe bi bil svet toooooliko lepši, res!

(odgovor članu lidik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4064
   RE: Celjske srečke nosečke
10.9.2010 16:06:13   
lidik
ja T.Z. sej imaš prav. Sej sem skoz poskušala tako za rezervo jemati vse skupaj, samo hudiča, pol ko ti jih pa par to reče, pol pa se začneš res malo sekirat. Se pa tudi meni zdi, da imam že kar nekaj časa isto velik trebuh, ker tudi mene se mi zdi, da me je takoj razgnalo, zdaj pa ne vem no se mi zdi da mi počasi raste. Ok, al pa se sam tolažim s tem. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4065
   RE: Celjske srečke nosečke
10.9.2010 16:18:43   
Anonimen
ja ja, kar tolaži se. čeprav poslušam, da imam majhen trebuh pa da se meni tudi ne zdi nekaj fuuull velik ko se pogledam v ogledalo na sliki vidim lep "napredek". tako da dejansko sploh ne vem s čim ljudje primerjajo, ko karkoli komentirajo user posted image

(odgovor članu lidik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4066
   RE: Celjske srečke nosečke
10.9.2010 17:47:36   
Chandra
ooooo čestitke Nadki in zdravja mali zvezdici user posted image  ja no, a se je splačalo, da so jo tak dolgo matrali, pol pa vseeno naredili cr user posted image  Evo, to je to kar že leta poslušam o ce bolnici, da tiste ki majo težek porod prav mrcvarijo, jaz ne vem a je to kak fetiš al kaj user posted image  groza, mene tam res ne vidijo. Tiste ki majo pa hiter in nekompliciran porod, pa itak da so zadovoljne in se nimajo kaj pritoževat, to je logično. Samo kako pa naj ženska ve v katero kategorijo bo padla? Jaz niti slučajno ne grem razkirat, pa da mi priskutijo, da bi še kdaj imela kakega otroka.

Jap T.Z. ma prav, različne smo si in nikoli ni enako pri vseh, tak da če ste nagnjene k temu, da hitro paniko zaženete ne brat določenih zadev. Preprosto uživajte v nosečnosti in verjemite da je vse ok, ker tudi je. Rizično obdobje je mimo in je res tako majhen procent (ki sploh ni omembe vreden) možnosti, da gre kaj narobe... Z našimi user posted image  je vse vredu in tudi bo vse vredu user posted image . Moj miškolin tudi ni vsak dan živahen, je precej odvisno tudi od mojega počutja. Včasih se samo premika, včasih brca, veliko časa pa prespi, kar je normalno. Včasih dobim pa kar nekaj zaporednih ultra brc, da me kar prestavi user posted image . Eh glede trebuhov je tudi tak, da je tak različno da kar hudo, ene dobijo potem na koncu ornk trebuhe, drugim zraste takoj v začetku in potem ne več tolk... težko je dan danes določit po trebuhu v katerem mesecu je ženska.

Opažam pa že kar nekaj časa, da me pogosto na levi rebra bolijo, a še mogoče katero? Baje je to precej pogosto in veliko nosečnic potoži... Upam, da ne bo mel mali noge tam in me veselo brcal haha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4067
   RE: Celjske srečke nosečke
11.9.2010 8:12:03   
lidik
ja no T.Z. nekako se pa moram tolažit no. Sej ok, napredek pa itak da je, to tudi jaz opazim. Hudiča včasih sem se še lahko kje vmes prigurala, no zdaj moram pa definitivno vedno po daljši poti, ker drugače se zakačim in ne gre več naprej. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Chandra)
Neposredna povezava do sporočila: 4068
   RE: Celjske srečke nosečke
11.9.2010 10:15:45   
Anonimen
a se spomniš, ko sem ti razlagala, da je cela komedija, ker mislim, da lahko še vedno pridem med dvemi avti na parkingu mimo... potem se pa pri ogledalih obračam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lidik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4069
   RE: Celjske srečke nosečke
12.9.2010 9:58:46   
mami_1979
Pozdravljene!
Po dolgem času se malo oglašam, ker vidim, da sem pozabila napisat kdaj imam naslednji pregled. NP 20.9.2010.  
Trenutno sem bolj redko na forumu, ker imam bolj malo časa, tako, da vas tudi za nazaj še nisem uspela prebrat, tako ste bile pridneuser posted image .

Zanima pa me nekaj. Ali si misli katera od vas ogledat celjsko porodnišnico!? V prejšnji nosečnosti sem nameravala, pa nisem uspela. Nekatere se spomnim so takrat priporočale, da je fajn, da mal babice spoznaš, pa malo ti razložijo vse skupaj. Glede pravic mislim. Mojegauser posted image so pred dvemi leti sestre kar domov poslale,da ne sme zraven, sedaj pa preberem, da so lahko očetje prvi dan, ves dan, zraven v sobi. ( Saj moj ne bi zdržal ves dan, fajn pa je, da je vsaj nekaj ur zraven)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4070
   RE: Celjske srečke nosečke
12.9.2010 16:39:37   
kpmk
Hej
ena koristna info in če ima kdo stik z nadko ji naj pove, morda pride prav user posted image  

http://www.ringaraja.net/forum/Nega_na_domu_za_porodnico_po_CR/m_5109984/tm.htm

_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4071
   RE: Celjske srečke nosečke
12.9.2010 21:23:01   
Arwenko
Ooooo...berem na septembrkah, naša T.Z. je rodila...

Danes ob 17h je na svet po slabi uri mamicinega bivanja v bolnici privekal malo Filip, velik 50cm in tezek 2910 gr. Z obema je vse v najlepsem redu! Presrecna mami in ati

Iskrene čestitke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 4072
   RE: Celjske srečke nosečke
13.9.2010 6:20:47   
lidik
ja jupi naša T.Z. ima malega Filipa !!!!!!!!!! Jaz sem včeraj prepozno prišla domov, da bi šla še vam potem napisat, pa itak bi me že Arwenko prehitela. user posted image user posted image user posted image user posted image Čestitam T.Z. - in ati seveda -  in živijo mali Filip !!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Aja pa pozabila sem povedati da mi je nadka sporočila, da sta se s T.Z. spoznali in da sta le 5 sob narazen. In da je mali Filip res pravi sonček !!!!


< Sporočilo je popravil lidik -- 13.9.2010 6:21:34 >

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 4073
   RE: Celjske srečke nosečke
13.9.2010 7:03:09   
kpmk
jej jej čestitke t.z.  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu lidik)
Neposredna povezava do sporočila: 4074
   RE: Celjske srečke nosečke
13.9.2010 7:14:55   
obcinarka
ooooooooooooooooooooooooooooojjjjjjjjjjjjj kakšen krasen začetek delovnega tedna!!!!!!!!! bravo t.z., pa filip in ati seveda... kako lepo!!!!!!!!!! zdej imamo pa že en par... lepo jo pozdravite, seveda tudi nadko še..
jaz sm prpravljena za odhod k dr. filipu se pokazat, pa napit se cukra!!!!!!!!!!!!!
vam javim, če le ne bom preveč sladkana!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lidik)
Neposredna povezava do sporočila: 4075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  161 162 [163] 164 165   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




gosta hrana
Evica22

kdaj ste začele uvajati gosto hrano?

pri treh mesecih (14%)

pri štirih mesecih (25%)

pri petih mesecih (26%)

pri šestih mesecih (35%)


Število vseh glasov: 692

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!