Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 20.4.2010 21:04:27
|
|
|
|
anajrim
|
Tanika1 - jaz sem mojega Nika rodila 7 dni čez rok, natanko tako kot pri tebi ni nič kazalo na ctg, ko sem pa prišla na pregled v P pa so rekli samo še gremo rodit sem bila odprta že 5cm... Upam da čim prej cartaš!!! Nataša - srečno
|
|
[Brisano sporočilo] 20.4.2010 21:13:11
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 20.4.2010 21:13:19
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mkbk aja, nax škoda kr nisi mogla, so vse tolk hvalile tvojga cortkota... A tko ste ga opravljale Sej bi ful prišla, ker mam tok rada horsa, no pa tud vaše družbe se ne bi branila, sam tamal mi že cel dan bruha. Sploh ne vem več kaj naj naredim Nataša srečno! IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia Danes je bilo drugace kar v redu. Me pa res jezi to vtikovanje in siljenje vame. Tako sestra sploh ne verjame, da ne sme na obisk v porodnisnico in grem stavit, da bo probala tja priti. In ena kolegica mi tudi kar smse pise. Ko bos pa rodila, pa pridem v porodnisnico in me nic ne briga ce bos utrujena in bos zelela mir. Dovolj dolgo ze na Zojo cakam! Groza no, kako so ljudje neuvidevni. Jaz bom pa potem imela samo probleme tam z babicami na oddelku In tudi za potem, ko bova prisle iz porodnisnice, so se vsi druzinski clani ze najavili na obiske. In ko sem rekla, da ne vem koliko nama bo z mozem do tega, da bodo 3 dni starega otroka po rokah vlacili je ze ogenj v strehi! Moja mami je zacela jokat (izsiljevanje), sestra pa itak najbolj ve kako se dela z majhnimi otroci, ker jih ima rada in ker jih je vcasih babysittala. Mene pa itak noben ne poslusa. Prav jezna sem. In zalostna Aglaia kok je meni to znano. Moja mami je na vsak način hotela pridt v P, sem ji mogla vsak dan na novo razložit, da ne more, ampak ona je še kr neki bluzila, da nje to ne zanima. bla, bla, bla. Sem ej bila že prov sita. Moj je, še ko sem bila noseča, povedal, da nočeva da bo vsak dan nekdo visel pri nama in mečkal tamalga in je moja mami isto začela ful jokat. Kr ena scena. Ji je bilo treba parkrat povedat iste stvari pa mal znort, zdej je pa ok.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.4.2010 21:15:38
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 20.4.2010 21:17:56
|
|
|
|
Anonimen
|
cojka kok mi je tole s fortom in trgovino znano. Sam da se midva ponavad še skregava (no zdej že dolg nisva bila skupi v trgovini, zarad varnostnih razlogov , se skor pobijeva). Mene je vedno spravil ob živce s tem laufanjem po trgovini, k sva prišla pa na blagajno ej bil pa ko gorenjc. Nabavil za 200 eur, hkrati pa ni hotel kupit vrečk, ampak sem mogla tlačit v tiste plastične, ki so jih zdej ukinil. Si predstavljaš koliko vrečk sem mogla vzet, da sem vso to robo notri spravila. Jao.
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 20.4.2010 21:24:02
|
|
|
|
mkbk
|
Kaj češ pa napisat na sms - sm že pozabla kaj sm prejšnič.. a nej napišem "cenjeni sorodniki in prijatelji, rodila sem...Open Sesame! . Lahko si pa damo powerpoint prezentacijo s ploskanjem Rola se mi že počas, grem predn še kakšno bedarijo napišem (glede na to, da so ble do zdaj same pametne) A kera slučajn ve kolk časa trajajo rotavirusi in podobne kurčevine...moja babica je namerč danes zagnala celo paniko ko je vidla filipa golega, ker je suh kot en somalijček in ma ful napet trebušček. Vem pa ,da mu najbrž še ni ok, ker ne je normalno. men se je pa jasno kot vestni materi to usedlo na srce.
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 20.4.2010 21:28:43
|
|
|
|
anajrim
|
Joj jaz bi pa danes celi dan samo jokala...kar tako...mi tako nihajo čustva... en dan smeh drugi dan pa jo...za brezvezne stvari...kdaj to mine!!!
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 20.4.2010 21:39:35
|
|
|
|
mkbk
|
Pismo tok časa je trajal, da sm pritisnla na pošlji, da se je 5 novih vsulo... Nax - a tamal ti tolk poliva al kaj? Cojka si kar predstavljam sceno tm po štacuni in vrjamem, da si zgubljala živce. Ja fotri so res posebni primerki. Jst pa mojga moža dans sploh ne bom vidla, k gre na barbinton ob polenajstih (kdo že takrat špila? Halo.) Mislm itak sva pa spičena k mi vsakdan ven odnese un štender za perilo in ga postavi direkt nad škarpo, ker se kao atm najlepše posuši, pa problem je v tem,da pol veter vse skupi en meter dol v zemljo rukne in je štender čisto zvit in popraskan, cunje pa najbrž tud (ne vem ker je bla danes črna runda) Grrrr... ampak to debato sva mela že parkrat on je pa še kr pameten, mislm ejjjjj
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 20.4.2010 21:46:26
|
|
|
|
krtkova
|
Hoj, evo mene! Aglaia - men moja mati sploh ne verjame, da so omejeni obiski in vsem prov zaničljivo razlaga, da sm jst rekla, da ne sm priti. Jutri bom šla mimo P in bom fotkala obvestilo!!!! Jst ti nič ne težim, če si že rodila, ker pričakujem, da me boš kaj obvestila. Ja,pa še to - gledam fuzbal. Itak!!! Midva sva z mojim šla po kosilu na en sprehod, je bil kr mal nervozen ker je mogu ful počas hodit. Da ne omenjam, da mi je pri ksilu, oz. natančno ko sem zabodla vilico v torto, rekel, da preveč jem in da moram res začeti bolj paziti, ker bom potem težko shujšala in bom depresivna. WTF?? Sm bla mal užaljena. Pa sej ne da nima prov, sam vseeno ni prijetno to poslušati. No, pol sva šla na en drink, ker pravi, da hodim premalo med ljudi. Prov luštn je blo. Zdej je on s frendi v lokalu in gledajo fuzbal, vmes me pa pokliče, da še skupi pokomentirava tekmo. hi hi Jst sm pa zdej dala vse ven iz embalaž, da dam prati in ugotovim, da imam samo 5 (!!) belih plenic in 7 pisanih. Mislim, da moram še ene 5 belih najmanj kupit,a ne????? Ker s pisanimi verjetno ne bom previjala. Al mislite, da ne rabim kupovati?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.4.2010 22:00:08
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.4.2010 22:00:26
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 20.4.2010 22:13:46
|
|
|
|
amazonka3
|
Nataša, držimo pesti, mogoče čisto po malem za eno , ampak res brez heca, upam da bo imela lepo izkušnjo. No, Aglaia, you're next, ne pa da te Živa in Saša prehitita Potem pa še Cojka, ko bo dirk konec (al imaš naslenji teden za pregledat še domačo nalogo ) No, me veseli, da smo se vse tako lepo napapcale. Mkbk, rok imam 23.6 - ampak že zdaj vem da bo 14 dni prej (uterus bicornis in ni placa). No, potem pa Tivoli tudi kdaj pade za sprehod! Ej Krtkova, sam tole s hrano pa res ni lepo, prov lušna si, nič se ne sekiraj, kar gre gor bo šlo tud dol, mogoče pa ni nič grdega mislu, sam slišal se je tako Cojka, sem zvečer mislila nate, ko sem se basala z jagodami Rotavirusi: trdovratni te dajejo tudi do 14 dni skupaj....opomoreš si pa v celoti šele po kakšnih 3 tednih. Upam, da si to spraševala. Evo čveke, sem zgubila zdaj rdečo nit....aja, Mirjana, tole čustveno nihanje je pa itak čist značilno ne sam za nosečnice, ampak za ženske nasploh , tko da ne se sekirat, pač mal več robčkov kupi
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.4.2010 22:22:37
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 20.4.2010 22:29:39
|
|
|
|
mkbk
|
IZVIRNO SPOROČILO: amazonka3 Rotavirusi: trdovratni te dajejo tudi do 14 dni skupaj....opomoreš si pa v celoti šele po kakšnih 3 tednih. Upam, da si to spraševala. Ja hvala, to sm mislila...sej ne vem, kaj ma, samo prejle mi je spet bruhal...v spanju...groza. Jutri ga peljem k zdravniku že nevemkerič, pa naj ga dajo na infuzijo če je treba, sam nej en neki nardi!!!
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 20.4.2010 22:53:02
|
|
|
|
amazonka3
|
Ej mkbk, jaz nočem sicer pametovat, ampak kolk časa Filišp že bruha??? Rotaviroza: značilno je tekoče odvajanje in bruhanje Potem imaš še eno gnilo vrsto virusa iz družine Calcii virusi, ki je tudi trdovratna za ****, je pa sama bruhica in to tudi do 14 dni. Problem pri tamalih je izguba elektrolitov. To se ob grozovitem buhanju kaže tako, da je koža čist upadla, pa če uščipneš npr. na vrhu dlani ni prožno....no ko je otrok resno dehidriran (kar vbistvu pri tamalih veš tudi po tem, da se jim samo spi), potem je problem, da se to najprej pokaže kot krčenje mišic - in ker je želodček mišica, seveda ne morejo nehat bruhat. Takle sranje je mela naša tamala 2 mesca nazaj. Men se je skoraj skegljalo. Res je velik bruhala, do žolča. Vbistvu je pristala na infekcijski na infuzii in ne morš verjet, tam je v dveh urah zacvetela (in začela sanjat o hrani) in konc bruhanja. Ko se je infuzija stekla, smo šli domov. Evo, upam da ti kaj pomaga tole, bodi vztrajna, naj tamalega ornk pogleda zdravnik. Ti se pa drži, upam da ne bo treba nikamor.
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 20.4.2010 22:55:54
|
|
|
|
krtkova
|
IZVIRNO SPOROČILO: cojka Moj je prišel A nisi rekla, da je rekel, da bo prišel prej kot ob 22h??? poglej uro objave, da je prišel!! kupla bom še 5 belih, torej bom mela skupaj 10 belih in 7 pisanih. Še premalo?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 20.4.2010 23:00:14
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 20.4.2010 23:18:49
|
|
|
|
Masha_M
|
IZVIRNO SPOROČILO: cojka Samo tile tvoji so pa res kruti. Zakaj sem tako čudna, da se mi očitno eni redkih zdi EDINO normalno, da mamica in očka povesta kdaj presojata, da sta fizično ready za obiske in kdaj si jih sploh želita. **** pa taki brezobzirni prijatelji in familija. Cojka: Za tiste z dobrim spominom sem najbrž že prepozna, ker sem že sčvekala pravi datum. Ma jaz se zaprem 1 teden prej v karanteno in ne dvigam nobenemu razen babicam in dedkom in dragemu. Sem in tja si bom pač privoščila misliti najprej in predvsem nase. :) Uf, sem se razhudila. petrca: V soboto zjutraj. V petek pakiramo, v soboto pičimo.
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 20.4.2010 23:20:52
|
|
|
|
krtkova
|
jst se tud poslavljam, grem na prvo rundo spanja. nočko
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 21.4.2010 7:35:49
|
|
|
|
petrca2507
|
Dobro jutro vsem skupaj Jst sm danes tko zanič, da bi šla najraj nazaj domov in spat. Celo noč sem se nekaj zbujala, trebuh me je bolel, zvijal me je, simfiza me je matrala, ... Ko je blo zjutraj treba vstat sem se komaj pokonci postavla. Na levi strani spodaj sem imela neko čudno bolečino in sem stala ter hodila kot stara mama. Zdej je že mal bolš, še vedno pa se premikam bolj počasi. Po mojem bo dobr šele, ko bom šla na veliko potrebo. Vsaj tak občutek imam. Bomo vidl. Toliko za enkrat. Danes sem v službi brez mojega nadomestka, tko da bo mal več za delat.
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 21.4.2010 8:05:31
|
|
|
|
anajrim
|
Dobro jutro! Jaz tudi čedalje slabše spim in sem hotela ob enih ponoči kot krtkova prižgat računalnik...nikakor se ne morem naštimat, vse me boli in grrrrrrrr... Mkbm - pri nas imamo podobne težave z Nikom...res pa je da sedaj že nekaj časa ne...jaz mu zvečr ko ima te težave ne dajem pit mleka, ker to zapacka grlo in potem jih draži...ne vem pa kako je pri tebi...vsekakor pa ga pelji k zdravniku pa naj mu pogledajo kri in urin, lahko da ima kakšno bakterijo ali pa kaj drugega...alergijo... vem pa da je grozno sredi noči vse čistiti...joj te popolnoma razumem!!! Krtkova - jaz sem imela 20 tetra plenic pri Niku in je bilo več kot dovolj...jih ene par sploh še nikoli nisem rabila...je pa res da ninikoli polival in nisem široko povijala... lep dan...
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 21.4.2010 9:05:00
|
|
|
|
Masha_M
|
Danes sem pa tudi jaz obupno spala. Zbujala sem se, premetavala, glupa simfiza itak boli še vedno, nekaj me je zategovalo v spodnjem delu trebuha, proti jutru mi je postalo pa še vroče. Skratka, ni da ni. :( Vsem vam, ki očitno še drnjohate pa želim lep začetek dneva!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 21.4.2010 9:11:15
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 21.4.2010 9:11:23
|
|
|
|
katrinka
|
aglaia - naj te potolazim in ti povem da nobeni ne bo ratal da te pride obiskat v porodnisnico - mislim seveda za ljubljansko, ni sans da pride mimo vratarja - je moja mami probala pa se je skregala z njim pa je ni pustil gor - moje mami bi bila jaz vesela, a tako sem se vsaj drugih losala - hehe, sicr vem kako se izognit vratarju samo te sestre na oddelku vidijo, medtem ko moski lahko pridejo pa jih noben nic ne vprasa
|
|
|
|
RE: ljubljanske nosečke - 3.del 21.4.2010 9:12:18
|
|
|
|
katrinka
|
IZVIRNO SPOROČILO: cojka Ojla srake. Novičke od Nataše: Nataša sporoča: Bela štorklja je 21.04. široko krila razpela in nam ob 00.56 uri košaro z 3765g težkim, 52cm dolgim Simonom v naročje skrila. Nataša, še tukaj čestitke Veliko cartanja in prespanih noči oooooooooooooo iskrene cestitke konkreten fantek in moram reci - prelepo ime...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorjaČe mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
Zadnje s foruma
Teža med nosečnostjo.
пеперутка16
Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?