|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ljubljanske nosečke - 3.del
30.3.2010 15:32:42   
krtkova
IZVIRNO SPOROČILO: nax05

IZVIRNO SPOROČILO: krtkova

krtkova si packa. Bi lahko poklicala, da greš a Bled. Ne bi sama obujala spominov, da smo bili zadnjič mi tam s Taiem, ampak bi jih skupajuser posted image
Pa upam, da ti ni več tok slabo kot včerajuser posted image

je blo itak slabo vreme, se nisva nič sprehajala, samo kremšnito pojedla. user posted image user posted image

Ni mi več tok kot včeraj, me pa daje miljon drugih tegob.user posted image user posted image user posted image

Temu se reče, da si nosečauser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  očitno bo kr držalo!!

Vse skrbi so zdaj odveč,
Ema z nama si,
ne boj se nič več.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 851
30.3.2010 15:39:44   
MaliMišek

krtkova si packa. Bi lahko poklicala, da greš a Bled. Ne bi sama obujala spominov, da smo bili zadnjič mi tam s Taiem, ampak bi jih skupajuser posted image
Pa upam, da ti ni več tok slabo kot včerajuser posted image

je blo itak slabo vreme, se nisva nič sprehajala, samo kremšnito pojedla. user posted image user posted image

Ni mi več tok kot včeraj, me pa daje miljon drugih tegob.user posted image user posted image user posted image

Temu se reče, da si nosečauser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  očitno bo kr držalo!!

Pa še vreme vpliva zraven!!!

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 852
30.3.2010 15:47:20   
neka_noč
Krti sem te hotela vprašat (obzirno) ali morda nisi v službi... user posted image pa si. Pokaj domov! Za tam nimam nasveta - žal. user posted image Bi šlo morda pod mizo? user posted image

(odgovor članu MaliMišek)
Neposredna povezava do sporočila: 853
30.3.2010 15:53:17   
neka_noč
Nax pa kako si tvoj p predstavlja široko povijanje do enega leta - četudi od 6. meseca "le" ponoči? Haloo? Meni je to neživljenjsko. Pa sem zagovornik širokega povijanja. A ne tako dolgo. Kako pa naj bi potem sploh user posted image kaj napredoval?! user posted image Mislim, če ima noge stalno čisto narazen... Ne vem no. Si ne predstavljam. Naš sine je pri 6-ih mesecih že lepo sedel... Pa tudi ponoči se je, kasneje, postavljal na nogice ... in da bi bil na široko povit... ne, si ne predstavljam. Sorry. Vem, ti nisi nič kriva, samo vprašam. Meni je to čudno. Pa še npr. čez poletje - a veš kako je revčkom vroče. Moj je bil široko povit od konca junija do konca sept. . Vem kako to izgleda.... Joj, sem zakomplicirala... Ampak, meni res ni nič jasno. Ne razumem. 

(odgovor članu neka_noč)
Neposredna povezava do sporočila: 854
30.3.2010 16:09:03   
katrinka

Je rekel, da v košari. Ker ima v lupinici ful čudno glavo, to se strinjam, ker vidim, kako ima mali glavco, samo jaz ga še vedno dajem v lupinico. Niti si ne predstavljam kako za vraga privežeš košaro na sedežuser posted image Samo nisem niti spraševala, to ga je moj bolj poslušal, jaz sem ravno tamalega oblačila in se je drl, tako da sem bolj malo slišala. 

aha...ok, k so cist majckeni res ni lih prav jim ampak v prvem mesecu ful zrastejo in potem se mi zdi cist primerna - sodim po hcerki, osebno sem se pa drzala nacela da je lupinca za prevoz in ne da je otrok cel dan v njej...kot ene mame pocnejouser posted image
tudi meni ni jasno kako bi kosara delovala v avtuuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: živa

IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

bcljka - a mi naredis uslugo - k bos sla po nalepke - dej vprasi ce jih morm dvignt samo za dekompresijo - k mš sm lansko leto obiskovala, letos bi sla samo na dekompresijo...hvala

Jaz sem jih vzela samo za dekompresijo. So pa menda iste nalepke.

naj bi bile ja, no ce si jih ti vzela, potem jih bom tudi jaz dobila...super...hvala

ziva - jaz sem nasli dala pod rito se eno tetra plenico na zacetku ker je bila tok mala...da ni opletala v lupinci - tisto lok zgoraj pa imamouser posted image

aja, košare; košare za v avto so posebne, ni vsaka OK. In lupinica MORA imeti tisto za okoli glavice, če nima MORAŠ sama neki dati.

res jeuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: neka_noč

Lupinica - sem tudi sama slišala deljena mnenja. Mi bomo našega fanta prevažali kar v lupinici. Ti pa, Nax svetujem, da mu daš še pod ritko eno pleničko (ali pa dve) in bo lepše sedel oz. bo lepše glavica v lupinici. Probaj. Mi smo našemu na začetku vedno morali dajati še pod rito dve plenički (tetra, lepo zloženi) ali pa manjšo dekico - tako je bil nekoliko dvignjen.

pri nas je tole delovalouser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: bcljka

no pa se moj spomin ne moti...hehe, ja mas prav k se spravis k delu zadeva ni tok strasna k zgleda, pravis da rabis za metodologijo - kaj pa studiras ce loh vprasam - vem da si pri nosecih studentkah - sm hotla se tm se pofockat pa itak nimam cajta se za tu...kaj sele vec

fakulteta za šport pa ti?

fdv - politologijauser posted image

voznja avta
- znanka je rodila 10 dni po roku - sama se je vozila vsak dan v porodnisnico na ctg-je...brez tezav...loh da je izjema...ne vem nouser posted image

siroko povijanje
- nasa ga je imela - kot neka noc - od junija do septembra...ufff je bilo revici vroceuser posted image

pecem palacinke ....sibamuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 855
30.3.2010 16:09:36   
Anonimen
neka_noč to do 1 leta tudi jaz ne razumem. Meni je bilo že do 6 meseca veliko, ko je rekel. Jaz sem se odločila, da ga bom široko povijala tam do 4 meseca, potem pa konec. Edino če mi bo res priporočal, da je še treba. Bomo videli sproti. Ampak se pa definitivno strinjam z njim, da otroci morajo biti široko poviti. Se pa seveda vsaka sama odloči ali ga bo ali ne in do kdaj. Je pa rekel, da poleti, ko je vroče imaš otročka lahko samo v pamperski, ko je doma, ker njemu bodi skupaj stisne. 

(odgovor članu neka_noč)
  Neposredna povezava do sporočila: 856
30.3.2010 16:14:32   
Anonimen

Je rekel, da v košari. Ker ima v lupinici ful čudno glavo, to se strinjam, ker vidim, kako ima mali glavco, samo jaz ga še vedno dajem v lupinico. Niti si ne predstavljam kako za vraga privežeš košaro na sedežuser posted image Samo nisem niti spraševala, to ga je moj bolj poslušal, jaz sem ravno tamalega oblačila in se je drl, tako da sem bolj malo slišala. 

aha...ok, k so cist majckeni res ni lih prav jim ampak v prvem mesecu ful zrastejo in potem se mi zdi cist primerna - sodim po hcerki, osebno sem se pa drzala nacela da je lupinca za prevoz in ne da je otrok cel dan v njej...kot ene mame pocnejouser posted image

No to pa tud men ni jasno, ko vidim koga, ki ima otročka v lupinici. Ok sej ne rečem za kratek čas, samo da bi ga pa imela skoz notri mi pa ni. Mi imamo isto lupinico samo za v avto in če greva npr v trgovino po par stvari, da je tistih 5 minut. Samo, da bi bil pa ful časa, si pa ne predstavljam. A ni to slabo za fantke? neka_noč??? Nekje sem slišala, da so fantki tudi v kenguruju lahko samo 40 minut, ker jim preveč pritiska na lulčka.

(odgovor članu katrinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 857
30.3.2010 16:27:05   
neka_noč

No to pa tud men ni jasno, ko vidim koga, ki ima otročka v lupinici. Ok sej ne rečem za kratek čas, samo da bi ga pa imela skoz notri mi pa ni. Mi imamo isto lupinico samo za v avto in če greva npr v trgovino po par stvari, da je tistih 5 minut. Samo, da bi bil pa ful časa, si pa ne predstavljam. A ni to slabo za fantke? neka_noč??? Nekje sem slišala, da so fantki tudi v kenguruju lahko samo 40 minut, ker jim preveč pritiska na lulčka.

Ne vem. Žal. Prvič slišim. user posted image Za fantke je itak že too much pamperska - zaradi vročine in segrevanja jajčk (kasnejej plodnosti),...
Midva sva Luka imela v lupinici za v avto, v trgovino, na obiske,... s tem, da sva imela s seboj ležalnik/gugalnik kamor sva ga nato dala npr. na obisku. Ni nama bilo da bi bil ves čas v lupinici - mu je bilo vroče.
Zdaj bova ravno tako prakticirala. Doma sva ga imela v posteljici oz. na začetku na sedežni v eni sicer igralni podlogi, ki se lahko spremeni v posteljico z okvirčki (medvedek Pu) - je ful praktična, da ne omenjam, da je tudi ful kjuti. Tako bo tudi sedaj.
Kengerujčka nismo uporabljali. Nekako ni bilo potrebe. Imela sem sicer tisto "ruto" za okoli naštelat (mislim, da se ji reče štorklja), ki pa mi tudi ni prišla nič prav. Žal.
A ni tako, da kengerujčka lahko uporabljaš šele od tretjega meseca dalje? Vem, da mora že sam držati glavico user posted image Tokrat mi jo bo kolegica posodila, ker ga mislim uporabljat za prenos user posted image na plažo - tja kamor mi hodimo je nemogoče it z vozičkom. Mi je pa kolegica priporočala, da naj je ne kupujem, ker ni rečeno, da bo mali hotel biti sploh v kengeruju, ter da so zelo različni in je velika razlika v kvaliteti oz. nošnji kengeruja. Ona ima punčko, prej je imela fantka - mi ni nič omenila glede jajčk oz. lulčka in 40 minut..... Je pa res, da se njen mali ni maral nositi v kengeruju. Upam, da se moj bo - tistih 10 minut do plaže, potem pa ga imam namen dati v ležalnik, ali pa v Pu-ja.
Več ne vem povedat. user posted image   Mnenja so itak različna. Mislim pa, da je potrebno upoštevati nekako svoje oz. dojenčkove potrebe, uporabit tisto kar lahko/ti pride prav/je dojenčku ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 858
30.3.2010 17:06:20   
živa

marjanaj nama je P rekel, da on priporoča široko povijanje in sicer do 6 meseca čez dan in ponoči, od 6m do 1 leta pa ponoči. Razlagal je o nekih študijah in pa da bodo imeli vsi otroci, ki sedaj niso široko poviti, pri 50ih probleme s kolki. Da se starši ne zavedajo, da škodujejo otroku. Ker če pogledaš otročka, on da sam po sebi že bolj narazen noge, ko mu daš pa ti gor bodi, mu jih pa avtomatično da bolj skupaj in potem ga seveda v lupinici zadekaš in mu s tem daš še bolj skupaj noge.

neka_noč to do 1 leta tudi jaz ne razumem. Meni je bilo že do 6 meseca veliko, ko je rekel. Jaz sem se odločila, da ga bom široko povijala tam do 4 meseca, potem pa konec. Edino če mi bo res priporočal, da je še treba. Bomo videli sproti. Ampak se pa definitivno strinjam z njim, da otroci morajo biti široko poviti. Se pa seveda vsaka sama odloči ali ga bo ali ne in do kdaj. Je pa rekel, da poleti, ko je vroče imaš otročka lahko samo v pamperski, ko je doma, ker njemu bodi skupaj stisne. 

Jaz tudi zagovarjam široko povijanje, ampak samo do slikanja kolkov (ne vem točno, kdaj dobiš napotnico za to - ok. 3., 4. meseca?), tam ti potem itak dajo navodila, ali je treba še tako povijat ali ne - odvisno od razvitosti kolkov. In še tako je, da pediatri to preporočajo, v razvojni pa sploh ne, ker to ovira otroke pri gibanju. To potrjuje tudi moja izkušnja: moj prvi - s katerim je bilo razvojno vse ok - je imel bombažne pleničke Racman. In te so res široke med nogami. Posledično je sedel pozneje od povprečja, da ne govorim o hoji; shodil je pri 17 mesecih. Pri drugem so mi racmanke odsvetovali, ker je bil preveč zategnjen v mišicah in ker so predebele in preširoke, se je zaradi njih še bolj usločeval nazaj in zategoval v ramenih in vratu in rokah.

Je pa v Postojni super to, da slikajo kolke ob rojstvu in ti takoj povejo, če je treba široko povijat (če niso čisto razviti) ali ne (če so že čisto razviti); vedno pa dodajo, če je vse v redu, da se moraš sam odločiti, ali boš povijal tako do vnovičnega slikanja kolkov (po 3. mesecu) ali ne.

Kengurujček: se ne priporoča zaradi posedanja hrbtenice (ne zaradi jajčk), vsaj dokler otrok ne sedi. Zato do 6. meseca bolj priporočajo sling, štorkljo, pouch ipd.

U, danes sem pametna za tri user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 859
30.3.2010 18:50:24   
mkbk

Je rekel, da v košari. Ker ima v lupinici ful čudno glavo, to se strinjam, ker vidim, kako ima mali glavco, samo jaz ga še vedno dajem v lupinico. Niti si ne predstavljam kako za vraga privežeš košaro na sedež Samo nisem niti spraševala, to ga je moj bolj poslušal, jaz sem ravno tamalega oblačila in se je drl, tako da sem bolj malo slišala. 

Bohnedej, če ni taka košara, da je tud za v avto! Ta jih pa strela user posted image !. Men so v P pokazal, kako se podloži lupinic aza tok mejnhne otročke!!! Fizioterapevtka. Magari pejd vprašat kakšnega nevrofizioterapevta, al pa bv LJ P!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 860
30.3.2010 18:53:35   
mkbk

nax05, saj ti bo P menda dal napotnico za razvojno ambulanto in fizioterapijo (to dobijo vsi nedonošenčki, se mi zdi), pa ti bodo tam razložili. Samo na hitro: lupinica je super, ker ima otrok sproščene mišice in je v položaju lunice. Tako da je boljša kot npr. ležalnik. Za spodbujanje gibalnega razvoja naj bo pa dojenček čim več na tleh in tudi spi naj na ravni podlagi. To so priporočila naše zdravnice v razvojni ambulanti in še nevrofizioterapevtke (sem morala hodit z mojim malim). 

Ma sam v lupinici res kao no fajn met tamalih, ker jim saturacija ful hitro pade, men so rekli, da dokler so ful majhni se mormo v avtu ustavljat in met pavze na vsake 30 -45 min. Položaj lupinice je pa kao priporočen za ko ga v naročju držiš... pa da nam preveč pametna, tko so pač men rekli, sva tud bla na NFTH.user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 861
30.3.2010 19:40:12   
petrca2507

petrca mojemu Taiu so prav mejhne oblekceuser posted image Samo tok, če boste široko povijale, vam št 50 skoraj ne pride v poštev.

Jst najprej sploh nism vedla, da se take majhne oblekce tud kupuje. Ne rečem, če je otroček manjši. Ampak pri normalni velikosti ob rojstvu (kar je pri kolegici bilo), pa ne vem kako zgledajo taki bodiji na otročku. user posted image

Btw ugotovila sem, da imamo res Trafica. Bravo petrcauser posted image

Takoj, ko si napisala, da je kombi znamke Renault, ni bilo druge možnosti, kot Trafic. user posted image Sej bi tud pri drugi znamki ugotovila, za kater model gre, ker so me avtomobili dolgo časa zanimali (očitno so to trajne posledice druženja s starejšim bratrancem, ki je po poklicu avtomehanik user posted image ).

Jst sm imela pa zdej starše na obisku. Sta se pripeljala samo zato, ker je očiju povezava med mp3-jem in prenosnikom nagajala. In je prišel na posvet k mojmu user posted image , da sta vse zrihtala. V zahvalo sta pa že vnaprej prinesla čokoladni sladoled s koščki čokolade. Sem jima rekla, da lahko večkrat tkole prideta. user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 862
30.3.2010 19:47:15   
katrinka
kengorujcek - ga imamoo, hcerka je bila rada notri...prvic slisim za fantke in jajcka...zanimivo...vredno si zapomnituser posted image smo pa mojo malo dali notri ko je sama drzala glavo pokonci - tam okoli 3-4 mesecauser posted image
bodiji - moja mala se je rodila 50cm in imela siroko povijanje zaradi kolkov - st. 56 je bila idealna, st. 50 sploh nisem kupovalauser posted image

(odgovor članu petrca2507)
Neposredna povezava do sporočila: 863
30.3.2010 19:54:04   
MaliMišek
No, jst ne bom preveč pametna, ker vem samo to, kar so nam povedal v MŠ, da otrok naj ne bi bil v lupinici dlje kot 30 minut, da naj bi bila namenjena zgolj prevažanju v avtomobilu in da ga je potrebno v primeru daljše poti večkrat vzeti ven, da se raztegne in nadiha user posted image .

Drugače nax in Zvezdici lepo, da sta se spet oglasili!!! user posted image

Jst sm hotla it pa ob šestih spat, pa je blo presvetlo user posted image , sem se neki premetaval po postelji, zdej sem pa budna kot sova user posted image .

Mene pa skrbi, da nam bo tudi št. 56 premajhna user posted image . Me prav zanima kako nas bodo zmerili na jutrišnjem pregeldu user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 864
30.3.2010 20:38:01   
amazonka3
Čvekce,

a se vi zavedate da ste dons od zjutraj spisale 5 straniuser posted image user posted image
Vidim, da se nekatere pogovarjate okoli porodnih bolečin - punce, sploh ni hudo, sploh če imae svoje popadke, sam poslušajte svoje telo!
Tista o gas maski pa rožcah je bla pa šponska user posted image user posted image user posted image , sam vam povem, sem dvakrat rodila in nobene nisem slišala ne kričat ne preklinjatuser posted image

Sprašujem pa sledeče, glede na to da ste tortojedke:
a bi katera šla z mano (mi delat družbo) naslednjo sredo (ne jutr), DOPOLDNE na tortico, lokaciji sta dve možni:
- slaščičarna Mihalek v Šiški - home made mljask torte
- BTC kvaježe, aja Zvezda user posted image

No, da vidm, a bo kera sploh kej odgovorila.
Aja, pa rabm družbo, ker za razliko od Krtkove sem jez res v depri user posted image

(odgovor članu MaliMišek)
Neposredna povezava do sporočila: 865
30.3.2010 20:48:22   
petrca2507
amazonka...jst bi ti šla takoj delat družbo, ampak še nisem na dopustu oz. porodniški. user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu amazonka3)
Neposredna povezava do sporočila: 866
30.3.2010 20:51:55   
amazonka3
Veš kaj, sej ti si šiškarca a ne petrca, jo loh pa tud kdaj popoldne usekava - čeprav takrat bom pa mulčice mogla s sabo vlečtuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 867
30.3.2010 21:03:22   
petrca2507
Zaenkrta sem še šiškarca, ja. user posted image
Men ponavad zvečer zapaše kaj sladkega in potem me mora moj user posted image peljat v Kresničko. user posted image

www.petrca.net

(odgovor članu amazonka3)
Neposredna povezava do sporočila: 868
30.3.2010 21:15:02   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: mkbk

nax05, saj ti bo P menda dal napotnico za razvojno ambulanto in fizioterapijo (to dobijo vsi nedonošenčki, se mi zdi), pa ti bodo tam razložili. Samo na hitro: lupinica je super, ker ima otrok sproščene mišice in je v položaju lunice. Tako da je boljša kot npr. ležalnik. Za spodbujanje gibalnega razvoja naj bo pa dojenček čim več na tleh in tudi spi naj na ravni podlagi. To so priporočila naše zdravnice v razvojni ambulanti in še nevrofizioterapevtke (sem morala hodit z mojim malim). 

Ma sam v lupinici res kao no fajn met tamalih, ker jim saturacija ful hitro pade, men so rekli, da dokler so ful majhni se mormo v avtu ustavljat in met pavze na vsake 30 -45 min. Položaj lupinice je pa kao priporočen za ko ga v naročju držiš... pa da nam preveč pametna, tko so pač men rekli, sva tud bla na NFTH.user posted image

Ti si bila najbrž že zelo zgodaj na NFTh, a ne? Ker jaz sem bila po mojem tam ok. 4. meseca, pa je možno, da so zato drugačna priporočila. Pa še to je, da je bil moj normalno donošen in krepak in ni bilo povečane bojazni zaradi dihanja. Sem pa tudi enkrat brala debato, kako ene razvojne zdravnice in nevrofizioterapevtke priporočajo lupinico in da je treba otroka čim več imeti v njej, druge pa to abosultno odsvetujejo. Meni se zdi, da itak nobena  skrajnost ni dobra. Kar pa je zame sveto, so "avtotesti" za lupinice, ki imajo neprimerljivo boljše rezultate glede varnosti med vožnjo oz. trki kot pa košare.

amazonka, jaz sem tudi blizu Šiške; za popoldne ni problem, ampak tudi z dvema malima prikolicama user posted image , za sredo dopoldne me pa vprašaj naslednji teden, bom videla, kako mi gre s pisanjem mojega "življenjskega izobraževalnega dela" user posted image .

Lp,

živa   

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 869
30.3.2010 21:15:16   
neka_noč
Jaz bi šla takoj... pa bom cartala. user posted image user posted image Bom še v Postojni. 

Neposredna povezava do sporočila: 870
30.3.2010 21:29:11   
mkbk

sej jst vem, da me imate že dost z mojim jamranjem, sam men se zdi, da bo men trebuh počil!!!!!!!!!!!!! Prov boli me!!!! Razneslo me bo!!!user posted image user posted image user posted image user posted image  Tko mi ga razteza!!!

Sva že dve...resno! Jst kooomi žvim -mislm, zakaj se ta trebuh mal hitrej ne razteguje,men čist noben položaj ne ustreza!

Sej ne vem, kar berem in komentiram, pa lohk da sm že čisto uzadaj s komentaji, bo prov zanimivo videt v kako debato sm uletela user posted image

nax ...hotla sm ti še neki napametvat.. aja, da zarad prezgodnjega rojstva se ti že tko malo podaljša porodniška, ker se šteje tok kot si prej rodila minus 30 dni. Samo moraš jacit na csd, da ti pošljejo novo odločbo! Pol pa lohka podaljšaš še če bosta na fizioterapiji.

Pa še da je mela nekanoč čist prav, da se lupiniico pravilno pripravi tko, da zrolaš tri zložene plenice in jih daš na dno in pa še eno ob vsako stran tam ko ima glavco pa ramco, da mu ne opleta. Ne vem če si predstavljaš. Jst sicer ti vse to pišem z najboljšim namenom in upam, da ti ne najedam in da boš sploh utegnila prebrat. user posted image

(odgovor članu krtkova)
Neposredna povezava do sporočila: 871
30.3.2010 21:43:39   
mkbk
uuuuuuuuuu neka noč, don si pa nekam velik prkloplena.

živa - sej zdej majo tud v LJ P UZ kolkov takoj, pol maš pa še kontrolo pri P pri 3m, tko da Filip je mel 1a in1b in ni blo treba nič povijat...kaj pa vem jaz ne bi če se mi to ekstra ne priporoča zaradi težav, k se mi zdi, da bo otrok čist bogi če ga bo junija in dalje še kaj ekstra oblačila. Ne rečem, če ti rečejo da je treba, potem tukaj ni kej. Jst kar verjamem, da so od takrat ko smo bli mi mejhnipa so nas vse po defoltu široko povijal že kej spremenil...npr. delajo UZ pri dojenčkih. čeprav baje da se mi zna zgodit, da bom pa zdej mogla ga v tolk plenic tlačit, ker punčke majo menda rajš težave s kolki na začetku. majo pa ene mamice ful rajš široko povijanje, ker lohk dojenčka boljš primejo, pravjo da je bolj "kompakten".

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 872
30.3.2010 21:45:54   
mkbk
amazonka, jst bi se z veseljem zmenla sam tud pamža svojga merkam drug tedn, pa je še premejhn, da bi z njim lahko na tortice hodila, ker je pri miru točno 0 min 3 sek..user posted image . Dopoldne bom mela pa več cajta čez 14 dni k grem na DOPUST user posted image

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 873
30.3.2010 21:53:57   
mkbk
Srake...neki vam morm povedat...sem čist prijetno vznemirjena - dans me je moj predragi mož ektremno presenetu...sm še v še čist totalnem šoku! Je nekaj pripeljala express pošta in mi je dal da odprem, notr pa verižca in obesek z diamantki user posted image user posted image user posted image user posted image ...nč jasn! Zdej probam izvrtat kaj je ušpičuuser posted image user posted image . Mogoče hoče jutr gledat Barco po tvju user posted image

< Sporočilo je popravil mkbk -- 30.3.2010 21:54:39 >

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 874
30.3.2010 21:57:53   
živa

Pa še da je mela nekanoč čist prav, da se lupiniico pravilno pripravi tko, da zrolaš tri zložene plenice in jih daš na dno in pa še eno ob vsako stran tam ko ima glavco pa ramco, da mu ne opleta. Ne vem če si predstavljaš. Jst sicer ti vse to pišem z najboljšim namenom in upam, da ti ne najedam in da boš sploh utegnila prebrat. user posted image

Z zvito kvadratno otroško brisačko (velikost recimo 80 x 80 cm) gre lažje user posted image .

živa - sej zdej majo tud v LJ P UZ kolkov takoj, pol maš pa še kontrolo pri P pri 3m, tko da Filip je mel 1a in1b in ni blo treba nič povijat...

Evo, moj čvergi tudi, pa so mi priporočali povijanje do 3 mesecev oz. naslednjega slikanja kolkov user posted image . Pri maksiju, ki je imel oba 1a, so pa rekli, naj se sama odločim user posted image . Ma naj se zmenijo med sabo, ker ene novopečene mamice so potem čisto panične zaradi nasprotujočih se navodil (pa ni na nobeno dejansko osebo letelo, čisto na splošno govorim).

Lp,

živa

(odgovor članu mkbk)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......