|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2010 - 3.del
16.4.2010 17:10:00   
Getreal
Hej čvekice..jaz sem tudi danes nazaj tako kot didi.. user posted image

Najprej ctg ki mi je sicer risal popadke user posted image user posted image user posted image Sem mela zadnjič skor skoz na 0, max pa na ene 13, 14 teh Pascalov al v čemer že se jih meri,danes pa je blo cel caš na 40 in sem mela 3 čisto ta prave popadke, torej čez 70 teh pascalov, enega celo 120!! user posted image user posted image Bla sem že cela na trnjih, da me bodo 100% po pregledu obdržali, ker bom najbrž dovol odprta..ampak pol sem čakala eno uro na doktorja (skupaj s še tremi nosečkami), pa pride Tašev in nas samo vse pošlje domov pa v nedeljo nazaj, kao da nej si pogledamo kako lepo vreme je zunaj, mi pa tle v čakalnici user posted image user posted image user posted image user posted image oh ja...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
16.4.2010 17:19:50   
Anonimen
Getreal: zdaj se bo pa začelo zaresuser posted image user posted image user posted image user posted image

No, jaz sem pa ravno iz lulanja, pa mi ni čisto jasno kaj sem videla na wc papirju. Bilo je kar precej sluzi, rahlo rumene barve, ampak nič krvavega vmes. Saj izcedek imam stalno, ampak to je bila res večja količina, ne pa sedaj fuuul velika. No, upam, da je čep ali karkoli že, čeprav nekaterim itak ˝ven pade˝ en mesec pred porodom.

Zdaj se grem pa basat s pomfrijem... Joooj, kakšno sranje meni paše v nosečnostiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Getreal)
  Neposredna povezava do sporočila: 2227
16.4.2010 17:46:44   
legenda_m
tud jst sm še tle. dons sm s pregleda. je rekla g da je težk 3 pa pol kile, madona. vn pa noče. upam, da bo matemtičar in bo prišel na rok. skoz sm mislila da me bo prehtel pa nč. upam, da bo mulc pol kj bl ubogal. pa skoz sm govorila, da bo not ostal, da ne bom šla rodit. na evo. zdj pa zgleda da bo res. u glavnem zdj pa prosm za pomoč. k se grem kazat v porodnišnico. a grem zjutri, a to kr pridm tja pa rečem da sm po otroka pršla al kaj. hvala za info. aja verjetn bom šla v lj.

aja pa jutr je akcija očistimo slovenijo. jst bom mela akcijo očistimo stanovanje ha ha.

vsem novim mamicam vse najboljše in najlepše z njihovimi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2228
16.4.2010 17:49:41   
memole
Ejla!

Kako kej?

Jaz sem tudi še tu!user posted image

Zjutraj sem šla v laboratorij!
Ko sem prišla domov sem šla pa še mal počivat!

Drugače sem ok sam ponoči ko se zbudim me pa tako mehur boli da komaj vstanem!
A še kero boli?

Jaz sem v prvo tudi imela klistir pa ni blo sploh neki grozno pa še sam vstala sem iz postelje in sem mogla takoj na školjko!
Bolj bi mi blo neprijetno da mi svečke not turi!
Pa tudi mene so obrili!Se pa ne spomnim al sem se tudi sama kakšen dan prej!Mah pa sej zato so tam in za to so plačane!user posted image user posted image user posted image

26.9.05 se nama je rodila rožica Lara!
28.4.2010 se nam je pridružila še druga rožica Maja!
http://racka.moj-album.com

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
16.4.2010 17:50:07   
dacy
IZVIRNO SPOROČILO: cojka
Jaz sem drugač na Bledu.

cojka zaj pa ce ne bo jutri padla kava te pridem iskat kjerkoli pac ze si user posted image user posted image user posted image

No wannabemommyse je javila dopoldne ampak takrat seveda se nic ni bilo ... zdaj pa se vedno cakam na njeno sporocilo , da javi ko bo koncno porod za njo ... vam sporocim takoj ko kaj zvem user posted image

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2230
16.4.2010 19:12:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: memole

Ejla!

Kako kej?

A še kero boli?

Jaz sem v prvo tudi imela klistir pa ni blo sploh neki grozno pa še sam vstala sem iz postelje in sem mogla takoj na školjko!
Pa tudi mene so obrili!Se pa ne spomnim al sem se tudi sama kakšen dan prej!Mah pa sej zato so tam in za to so plačane!user posted image user posted image user posted image

Mene mehur ne boli samo ponoči, ampak tudi čez dan. Sem ravno zadnjič pisala, da me npr. fuuuul lulat tišči in potem tudi veliko lulam, ampak traja od 5-10s, da sploh začne urin tečtuser posted image user posted image user posted image Ne vem kaj je to.

(odgovor članu memole)
  Neposredna povezava do sporočila: 2231
16.4.2010 20:18:50   
memole

IZVIRNO SPOROČILO: Aprilčica10

IZVIRNO SPOROČILO: memole

Ejla!

Kako kej?

A še kero boli?

Mene mehur ne boli samo ponoči, ampak tudi čez ce dan. Sem ravno zadnjič pisala, da me npr. fuuuul lulat tišči in potem tudi veliko lulam, ampak traja od 5-10s, da sploh začne urin tečtuser posted image user posted image user posted image Ne vem kaj je to.

Mene pa samo ponoči!user posted image
Drugače pa ko grem lulat gre takoj ne čakam,mi pa potem ko že opravim še vedno kej priteče pa sem že oblečena in mi gre tok na živce ker morem potem skozi vložke imet!user posted image user posted image
Joj sam da pride čimprej datum za porod potem bo ok ko enkrat rodimo!

26.9.05 se nama je rodila rožica Lara!
28.4.2010 se nam je pridružila še druga rožica Maja!
http://racka.moj-album.com

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2232
16.4.2010 20:32:54   
babyloverka
mene boli vse tam spodaj, najhuje je pa ponoči. upam da bo kmalu minilo to.

sem pa zdaj čist user posted image  sem se z mamo ornk skregala, pa še to zvečer, super za mene ko sem taki sekirant da ne bom mogla mirno spat user posted image  pa še za jutri vem da ne bo glih prijetno in celi dan sva sami doma user posted image

grem počasi vodoravno, malo tv pogledat. fajn se imejte in božajte buščije, ne bomo jih imele več dolgo, potem bo namesto žogic špeh user posted image

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu memole)
Neposredna povezava do sporočila: 2233
16.4.2010 20:37:59   
neli2010
čer!

punce ali ima kakšna izkušnje z visokom pritiskom in belajkovinam v urinu. Danes na pregledu sem imela rezultat 2 - beljakovin v urinu(do danes v zadnjih tednih rezultat 1) in povišan pritisk 155/85. Ampak jaz imam pritisk vedno povečan pred pregledom potem pa mi pade normalno na 125/79 in jaz to povem sestri ampak mi ga ni hotela še enkrat mert. Doma je bil čisto normalen.

Sem pa končala 39. teden in zaradi vseh razlogov grem jutri v P ker je moja G napisala v materinsko, da naj mi sprožijo porod.

Zdaj pa ne vem kok je zadeva resna, ok voda je res obupna ampak pritisk pa ni bil realen, no pa zatekam tudi kar ampak samo v roke ki me tudi bolijo k hudič.

no bomo vidli kaj bo jutri v P če me bodo obdržali.

papa

neli

(odgovor članu memole)
Neposredna povezava do sporočila: 2234
16.4.2010 20:40:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: babyloverka

mene boli vse tam spodaj, najhuje je pa ponoči. upam da bo kmalu minilo to.

sem pa zdaj čist user posted image  sem se z mamo ornk skregala, pa še to zvečer, super za mene ko sem taki sekirant da ne bom mogla mirno spat user posted image  pa še za jutri vem da ne bo glih prijetno in celi dan sva sami doma user posted image

grem počasi vodoravno, malo tv pogledat. fajn se imejte in božajte buščije, ne bomo jih imele več dolgo, potem bo namesto žogic špeh user posted image

Tudi jaz sem se ta teden skregala s svojo mamo in to ravno en dan pred mojim rojstnim dnevom. Nekaj je skos nakladala od ene punce in sploh ne vem kaj mi je bilo, pa sem ji rekla, če je zaljubljena vanjo al kaj hudiča skos nalaga o njejuser posted image user posted image Mi je bilo potem tako hudouser posted image Hormoni nam delajo na polno. Saj bo boljše punce. Še malo potrpimo, pa bomo cartaleuser posted image user posted image

(odgovor članu babyloverka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2235
16.4.2010 20:42:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: neli2010

čer!

punce ali ima kakšna izkušnje z visokom pritiskom in belajkovinam v urinu. Danes na pregledu sem imela rezultat 2 - beljakovin v urinu(do danes v zadnjih tednih rezultat 1) in povišan pritisk 155/85. Ampak jaz imam pritisk vedno povečan pred pregledom potem pa mi pade normalno na 125/79 in jaz to povem sestri ampak mi ga ni hotela še enkrat mert. Doma je bil čisto normalen.

Sem pa končala 39. teden in zaradi vseh razlogov grem jutri v P ker je moja G napisala v materinsko, da naj mi sprožijo porod.

Zdaj pa ne vem kok je zadeva resna, ok voda je res obupna ampak pritisk pa ni bil realen, no pa zatekam tudi kar ampak samo v roke ki me tudi bolijo k hudič.

no bomo vidli kaj bo jutri v P če me bodo obdržali.

papa

neli

Moji kolegici so zaradi tega naredili cr. Je sicer imela skos povečan pritisk, potem je začela še zatekat in je potem mislim, da hodila vsak dan na ctg, nato so pa kar cr naredili. Zdaj pa že carta svojega princauser posted image Naj te ne bo strah. Bomo držale pestke zate in mislile nateuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neli2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 2236
16.4.2010 20:56:27   
babyloverka
aprilčica verjamem da ti je bilo hudo. meni je tudi, vendar nisem sama kriva, imam tudi jaz kaj za zamerit. v bistvu je izzivala celi teden pa bolj kot ji pravim da me naj pri miru pusti bolj me špika pol sem pa vedla da bo izbruhnilo en dan. user posted image

neli2010 veliko sreče jutri in da bi čimprej cartala svojega zakladeka user posted image

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
16.4.2010 21:24:11   
dacy
neli visok pritisk in zatekanje lahko povzrocita preeklampsijo, zarad katere pa posteljica prehitro dozoreva, otrok pa posledicno zacne zaostajat v rasti ... meni so zarad tega skoraj dva tedna prej sprozli porod , baje zna bit zadeva dost nevarna za otroka ...

Pa se stanje nase wannabemommy... prva tableta ni povzrocila dovolj mocnih popadkov , tako da danes zal ne bo se cartala user posted image ... jutri bodo ponovno probali, tak da jutri vam porocam kako in kaj ...

< Sporočilo je popravil dacy -- 16.4.2010 21:26:38 >

Moj soncek Aleksei je prisel na svet kot moje darilo za materinski dan 25.3.2010 ob 3:47 , tezek 2635, in velik 47cm

(odgovor članu babyloverka)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
16.4.2010 22:11:37   
tropical
Evo mene še zmerom čakam na moj dan.
Kot prvo bi čestitala vsem mamicam, ki že cartate svoje user posted image .
Bila sem na ZO ampak ni uspelo, žal. Tako da sedaj čakam kdaj se bo pri meni začelo, mal me špika v spodnjem delu trebuha, ampak drugih znakov še nimam. Detece je zelo umirjeno. Tako da se prav bojim da bom dočakala moj PDP. babyloverka hvala ker si poskrbela za moj seznam. Eno uro sem rabila dasem vse prebrala za nazaj.
Pregled ne vem še kedaj bom imela, ker morem v ponedeljek poklicat.

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
16.4.2010 22:25:40   
dacy
tropical mi smo pa ze misli, da si ti ze med nami taresenimi in da ze doma lepo cartas, ko se tolk dolgo nisi javla 

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
16.4.2010 22:25:59   
NATAŠA35
tropical sem res mislila, da si že šla...no, škoda da ti ni uspel ZO ...

babyloverka mah bom že dobila ta vozek...pa ne sekiraj se zarad mami, sej če ti je težila, je dobila nazaj....vse se bo lepo uštimalo nazaj

aprilčica ja po moje se ti je malo odluščil čep...lahko se ti začne dogajat v parih urah ali pa tudi ne, tako kot meni, ko že čakam ve kot teden dni, pa še nič user posted image

memole mene tudi boli mehur in to samo zvečer, ker je prepoln in komaj vstanem, potem pa grem na wc in opravim, pa moram še malo počakat, ker se vedno še nekaj usuje zraven user posted image user posted image tako kot pri tebi...

getreal sej nedelja bo pa kmalu, pa boš lepo cartala, sploh ker se je pri tebi že dobro začelo....

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu tropical)
Neposredna povezava do sporočila: 2241
16.4.2010 23:35:01   
nizy
IZVIRNO SPOROČILO: dacy

Pa se stanje nase wannabemommy... prva tableta ni povzrocila dovolj mocnih popadkov , tako da danes zal ne bo se cartala user posted image ... jutri bodo ponovno probali, tak da jutri vam porocam kako in kaj ...

drage moje , jaz pa ne razumem teh G user posted image če že določijo termin za sprožitev poroda ,zakaj potem ne izpeljejo do konca , bi pač našopal še v žilo pa bi zih šlo , ne pa samo s tabletkam se zafrkavat pa matrat porodnice,... skratka vse ali pa nič user posted image

danes je dobila prvo tabletko , jutri drugo in kaj če spet nebo dovolj močnih popadkovuser posted image ,... bodo čakali še  tretji danuser posted image

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 2242
16.4.2010 23:46:36   
dacy
nizy tud meni ni jasno zakaj ji po 8 urah niso ponovno vstavili tableto ... ne vem zakaj so jo kr pustili , da so potem se tisti popadki kolk jih je bilo splahneli ... meni je prva tableta tud sprozila vse skupaj preslabe popadke , sele pri drugi se je zacelo vedno mocneje dogajat , je pa res da je ona dobila priloznost se spocit vmes, kar pa jaz nisem mogla in jaz sem na koncu ostala cist brez moci, ko bi jo najbolj potrebovala ... ona bo vsaj malo bolj pri moceh ... vglavnem upajmo da bo jutri boljse in da bodo jutri porihtali do konca tako kot treba 

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 2243
17.4.2010 1:07:35   
didi5

Tak pupike - kot vidite po uri jaz še kr ne spim, ker me že nekje od 19.30 dajejo popadki (očitno). Ura je trenutno ena in zdaj imam že pol ure ma skoraj točno na 5 min. prej sem pa imela od 10 pa tam do na 7 min. Predvidevam, da je to to (no upajmo) - niso prijetni, so kar boleči ampak po moje skor premalo (sem imela menstrualne hujše) ampak vseeno bom počasi zbudila dragega da greva v P.

Mi pa ni voda odtekla, nobenega čepa, mala je zdaj tri ure brckala ko nora (kar mi je zelo čudno, ker se baje umirijo).

Zdaj me je postalo strah ko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ampak vseeno upam da še danes cartamo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Smo na vezi!!!

Ustvarjamo našo malo družinico

(odgovor članu dacy)
Neposredna povezava do sporočila: 2244
17.4.2010 8:26:10   
Venera

IZVIRNO SPOROČILO: didi5

Tak pupike - kot vidite po uri jaz še kr ne spim, ker me že nekje od 19.30 dajejo popadki (očitno). Ura je trenutno ena in zdaj imam že pol ure ma skoraj točno na 5 min. prej sem pa imela od 10 pa tam do na 7 min. Predvidevam, da je to to (no upajmo) - niso prijetni, so kar boleči ampak po moje skor premalo (sem imela menstrualne hujše) ampak vseeno bom počasi zbudila dragega da greva v P.

Mi pa ni voda odtekla, nobenega čepa, mala je zdaj tri ure brckala ko nora (kar mi je zelo čudno, ker se baje umirijo).

Zdaj me je postalo strah ko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , ampak vseeno upam da še danes cartamo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Smo na vezi!!!

didi5 držim pesti zate in da še danes, če že ne cartaš!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image
wannabemommy, zate še kar naprej držim pesti, uboga reva. Jaz sem imela res srečo, da je že prva tabletka prijela!!!! In če pomislim, da bi imela šele jutri PDP in bi še morala rodit, mi kar slabo postane.

Punce moje, vsem držim pesti, da boste čim prej "rešene" in boste kmalu objele svoje lepotice in lepotce!user posted image . Nataša35 tebi pa še posebej želim user posted image user posted image !!!!!!

(odgovor članu didi5)
Neposredna povezava do sporočila: 2245
17.4.2010 8:28:53   
nizy
didi5- upam , da že cartašuser posted image

(odgovor članu Venera)
Neposredna povezava do sporočila: 2246
17.4.2010 9:37:27   
NATAŠA35
venera hvala ti user posted image user posted image ...bomo kmalu videli, če se mi želja uresničila

didi upam, da že cartaš ali pa da boš kmalu cartala user posted image user posted image

jaz grem dudike in flaške prekuhat in potem torbo za vsak slučaj naštimat...moram pa danes na proslavo v šolo, moja dva nastopata user posted image user posted image

Moja sreča so moji otroci: David, Luka, Jakob in Simon

(odgovor članu nizy)
Neposredna povezava do sporočila: 2247
17.4.2010 10:02:26   
dacy
didi ce si imela menstrualne krce hujse pol se niso pravi popadki , zal tapravi bolijo hudicevo bolj kot pa mocni menstrualni krci ... Drzim pa pesti , da je mogoce pri tebi drugace, ali pa da bodo pomagali s se kakimi umetnimi popadki in da ne bos le koncala na oddelku v sobi ... VSO SRECO user posted image

(odgovor članu NATAŠA35)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
17.4.2010 10:07:29   
Anonimen
Didi5 in Wannabemommy: držim pestke za vajuuser posted image user posted image user posted image user posted image

Neli: tudi zate držim pestkeuser posted image user posted image user posted image

NATAŠA: uživaj na proslaviuser posted image

Venera: veš kako ti zavidam, da že cartašuser posted image user posted image

Nizy: tudi jaz ne razumem tegauser posted image user posted image Te potem še čisto psihično uničijouser posted image

Tropical: jaz sem tudi mislila, da že cartaš. Pa res škoda, da ZO ni uspeluser posted image user posted image Kaj pa sedaj? Boš vseeno poskusila naravno, ali je to že kar cr?

Babyloverka: upam, da se pomeniš z mamouser posted image user posted image user posted image user posted image

Memole: jaz imam stalno dnevne vložke. Si sploh ne predstavljam, da jih ne bi nosila, ker imam precej belega tokauser posted image

Pri meni še vedno nič. Tudi dvomim, da je bil tisto včeraj delček čepa, ker ni bilo čisto nič krvavouser posted image

(odgovor članu NATAŠA35)
  Neposredna povezava do sporočila: 2249
17.4.2010 10:30:35   
Anonimen
Dobro jutro punce!

No, nekaj nas pa se vseeno vztraja. Pa edino Dacy in Venera se se malo javljata za vzpodbudo. Drugace se bi nam res zdelo, da bomo celo zivljenje nosece user posted image

Nizy, hvala za zgodbo o super hitrem porodu. Jaz bi tudi tako! Saj vem da boli, ampak imam rajsi, da me eno uro ful ful boli kot pa 31 skoz po malem. In ja, jaz jih bom definitivno podkupila, da ce mi vaginaleta ne prime, da mi nasopajo v zilo. Nasa mala bo kar odletela ven user posted image user posted image
Imam pa itak zmenjeno z eno babico, ki dela v porodnisnici, da bo prisla z mano rodit, tako da upam, da se bom lahko z njo zmenila, da mi malo pospesi vse skupaj. user posted image

Natasa, mogoce ti bo pa na proslavi voda odtekla. No, v vsakem dobrem holivudskem filmu bi blo tako user posted image
Ti kar pocakaj, Nikamor se nama ne mudi, a ne?

Aprilcica in memole, se mi kar malo smilita, da imata taksne probleme. Jaz sploh nimam nobenega izcedka in nobenih problemov ze celo nosecnost. Spim brez spodnjih hlac in se bojim tiste cisce in vlozkov, ker me totalno ob zivce spravljajo. In potem bom zivcna mlada mati. Pa ne zaradi otroka, ampak zato, ker bom slabo spala zaradi vlozkov in spodnjih hlack user posted image

Tropical, le pogumno. Saj porod z ritko naprej ni tako redek pri nas. Drzim pesti, da bo vse ok!

Didi, upam, da si se ze resila. Moja mama tudi pravi, da je imela popadke sibkejse kot menstrualne krce. Ampak ona je imela taksno menstruacijo, da je skup padala pa vsak mesec skoraj izkrvavela. Jaz pa sem imela taksno, da sploh vedela nisem. Pa trajala je 3 dni. Tako, da bom jaz tudi vedela kdaj so ta pravi popadki, ker bom verjetno mislila, da umiram user posted image

Lep dan vam zelim. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?