Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 13:16:14
|
|
|
|
lenčy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica80 Hlače - sej trenirke so tud meni vse prav, ker so tko fino raztegljive , jih bom pa potem samo stran zmetala ker sem jih zdej tko znucala, pa si bom kupila eno fenci . js mam isto trenirko ampak je tudi znucana, tko da se bi v njej šetala okol z vozičkom in bom tudi kupila eno fenci ursa_p js bi tud pana cotto! sm jo že enkrat nardila in je bla ful dobra, jo mislim v bližnji prihodnosti spet. uživaj v njej, js grem pa na motovilec z jajčki
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 13:24:29
|
|
|
|
ursa_p
|
Lency ... a ti mi pa sline z motovilcem cedis??? Nimam cist nobene solate doma, jo bom mogla it iskat, ker mi je kr fajn zapasala. Bom videla kako bo ratala .. sem po receptu iz Kulinarike delala ... ce imas pa kaksen dober recept, se pa priporocam.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 13:45:46
|
|
|
|
Pikapolonica80
|
urša - jz mam fuuuul dobr recept za pannacotto!
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 13:48:15
|
|
|
|
Pikapolonica80
|
http://www.total.si/recepti_9.html Evo! že velikokrat preizkušeno in je superca!! Brez smetane in je zato ful lahka pa zarad tega nič slabša.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 13:49:39
|
|
|
|
hermy1
|
IZVIRNO SPOROČILO: ursa_p Pa vse lepo do avgusta in se naprej! PS: Sem se lotila delat Panna Cotto ... upam, da mi uspe in da bo dobra. Sem jo zadnjic jedla v Kavalu ... mmmmmmmmmmm, kako je bila odlicna!!! Lp, Ursa Hvala za dobre želje...jih vračam !!! A boš tako naredila?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 13:50:00
|
|
|
|
Jessy
|
Jaz jo pa kar od Dr.Oetkerja kupim in mi je izredno dobra.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 14:00:02
|
|
|
|
ursa_p
|
Joj, takole lepa zihr ne bo ... zdej cakam, ce se mi bo sploh strdila ... Pikapolonca ... a se nisi sla ven? Bom pa se tole tvoje poskusila ... tole je verjetno bolj jogurtova strjenka, ki sem jo pa tud mislila narest ... samo se tak jogurt morm najt - jaz ga prvic vidim.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 15:01:25
|
|
|
|
lenčy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy Jaz jo pa kar od Dr.Oetkerja kupim in mi je izredno dobra. ja to sm tud že probala in je odlična drgač sm jo pa nardila iz litra sladke smetane, 2 žlici sladkorja v prahu, 2 lističa želatine, potem daš v hladilnik in čakaš, da se strdi. je pa po receptu tizga kuharja j. oliverja
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 15:07:57
|
|
|
|
*pupsa*
|
Njamiiii kr sline se mi cedijo k vas berem Jst sm pa dons tko utrujena da komi pravilno funkcioniram...zdele sem mojedva poslala v trgovino da bom mela pol ure mir....za znort me boli križ pa te kite med nogami da komaj hodim, ležat mi pa tud ne paše ker me spet peče zgaga...zdej pa ne vem a se tale moja bejba gor pa dol spušča Kako ste ve kej...se pri kateri danes kaj dogaja?
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 15:11:57
|
|
|
|
girl79
|
cao, sem na hitro ujela, da imate tudi debato o tem kaj oblecti za iz porodnisnice...no jaz sem imela kar trenerko, pa eno bombazno majcko, ce bo pa katera imela kakšne hlače, naj pa raje izbere tiste, ki jih je nosila v bolj pozni nosečnosti že...jaz sem imela 4 dni po porodu še vedno tak trebuh, kot da grem čez 1 mesec še enkrat rodit , no ampak je pa zdaj že bistveno boljše...kot da bi bila v poznem četrtem mesecu.. nič, naša Nežka se je prebudila, pa kolca se ji, tako da letim....
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 15:12:16
|
|
|
|
Pikapolonica80
|
Urša - ma jzsm že nazaj, sem pol LJ prehodila pas še kr nč , zdej grem v toplo vodo ležat da vidm če bo kej, če pa še to ne bo pomagal, pa še mojga naskočim ko pride domov , ja pol pa ni hudič da bi se kej začel... K sreči sm včeri jedla pannacotto, drugač bi jo tud jz šla delat . Pupsa - ti maš tud jutri PDP tko kot jaz ne? tud jz sm neučakana že
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 15:56:03
|
|
|
|
ursa_p
|
Cau! Evo ... jaz sem bila spet na enournem sprehodu, pa pospraviljala sem prej kot zmesana doma, pa spet nic. Edino v vroco vodo se pa res ne upam lezat ... sploh ne vem kako je s tem, ker sem ze odprta. Se pa drugace jaz VEDNO tusiram s precej vroco vodo, ker me drugace zebe. No, razen poleti. Moja panna cotta tokrat ni uspela ... se ni strdila tako kot bi se mogla! No, je pa okusna. Je pa skoraj enak recept se mi zdi, kot od Lency, samo da sem dala jaz not 60g sladkorja in 2 zlicki zelatine. Lency .. kako si jo pa ti kuhala? Jaz sem najprej dala stran 2 zlici, pa zelatino not, ostalo sem skuhala skoraj do vrenja, potem pa odstranila s stedilnika in primesala smetano z zelatino. No, zdej je ze ene 3 ure v hladilniku, pa je samo zgoraj bolj trda, spodaj pa kar tece. Ocitno je bilo premalo zelatine, pa mal prevec sladkorja. Lp, Ursa
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 16:00:27
|
|
|
|
lenčy
|
joj se ne spomnm več, kako sm jo delala, k to je res dolgo nazaj... sam po moje je 3 ure premal, ti jo še kr v hladilniku pusti. pa upam, da si dala v nizke posodice, da se to hitrej strdi...
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 16:16:10
|
|
|
|
naty28
|
Pozdravljene, mam eno vprašanje, zaj med vikendom sem bila iz petka na soboto zadržana v bolnici zaradi slabega CTGja, no pol pa je bil 4x lep CTG in sem šla v soboto domov. No in so mi rekli, da mi bojo domov poslali odpustnico, na kateri bo tudi pisalo, kdaj sem spet naročena. No pa sem danes dobila po pošti to odpustnico, pa nič ne piše kdaj sem spet naročena. Kaj naj zaj, ju3 pokličem v porodnišnico pa se sama naročim, ker k mojemu ginekologu tudi več ne hodim, ker mi je rekel, da me bojo zdaj dalje v porodničnici mb naročali.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 16:28:14
|
|
|
|
Zvezdici
|
naty - ja jaz ti predlagam, da pokličeš v P in poveš situacijo. Drugače ne boš izvedela kdaj imaš naslednji pregled. Jaz sem pa takoo zmatrana. Že dolgo ne tolko. Očitno preveč hodim naokoli. Pa nikakor se mi ne uspe naspati. Poćasi mi zmanjkuje energije. Pa njami za panacoto.. tale na slikci zgleda njami!! Jaz tudi!
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 16:29:00
|
|
|
|
*pupsa*
|
A še katero daje tale spomladanska utrujenost al sam mene...jst sm čist brez moči! Sam d mož pride domov pol grem pa pod vroč tuš da mal k seb pridem...men to vedno pomaga.
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 16:32:17
|
|
|
|
Zvezdici
|
IZVIRNO SPOROČILO: *pupsa* A še katero daje tale spomladanska utrujenost al sam mene...jst sm čist brez moči! Sam d mož pride domov pol grem pa pod vroč tuš da mal k seb pridem...men to vedno pomaga. Hahaha.. sem ravno malo pred tabo napisala. Enako.. sem čisto fuč danes.
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 16:34:18
|
|
|
|
*pupsa*
|
Hehehe očitno smo že mal telepatsko povezane
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 16:37:38
|
|
|
|
Zvezdici
|
Hehe, očitno res. Sem, pa iz ure v uro bolj nervozna kdaj bo. pupsa kako pa kaj tvoja mala z drisko? Je že boljše?
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 16:41:07
|
|
|
|
*pupsa*
|
Ne naša pikica še vedno driska in ima vročino....oz. zdej je na dieti tko d ne driska, takoj ko ji damo kaj druzga za jest pa kr steče skoz njo....jutri imamo kontrolo pa bomo vidli kaj bo povedala....noro je tole, vročina pa še vedno nad 39 stopinj
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 16:53:45
|
|
|
|
Zvezdici
|
Joj boga . Upam, da bo kaj kmalu bolje!
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 17:05:36
|
|
|
|
t_anja
|
Eva nas s pregleda...to je zadni. Spet smo šli za +2kg gor (kaj čmo tako je - ne vem od kje), pritisk mam 130/70, kar je normalno. Sm pa omenila streptokok in ga vprašala, če je že pozno, da mi vzame bris. Je reku, če čutim, da me kaj srbi itd. pa sem rekla da ne ampak da bi vseeno rada, da se pogleda. Je brez problema vzeu (nič omenil kakšnega plačila) ampak reku, da bo morde pozno, če bom šla prej rodit, ker bodo šele čez en teden rezultati. Me bo sestra v sredo poklicala kako je... Nazadnje mi je dau ene globule (svečke) za uravnavanje PH v nožnici, ker imam skoz (že pred nosečnostjo) izcedek in mi je res pomagalo. Razen zdaj par dni nisem dajala, da bo bris pokazal prav. Je pa reku, da naj kar do konca ponucam, kljub temu, da mam ponoč občutek kot da mi plodovnica odteka. To je že tretja stvar, ki jo imam med nosečnostjo za uravnavanje PH (da ne pride do kakšne okužbe)... Je pogledau tud z UZ najino in je še vedno tako obrnena kot pred tremi tedni. Je reku, da bo morda celo kaj prej...pol se je pa hitro popravil in reku, da morda pa ne. Saj še sam ne ve...to samo bejba ve kdaj ji bo zapašalo prit na svet. Smo ugotovili, da je tista mala bula pri popitu ritka bejbe - je imel prav . Na levi strani so nogice (tud štrli bula vn), glavica pa že veselo čaka kdaj bo pokukala na plano... Je bil dns Kristan res dobre vole in sva se vse pomenila. Včasih ni res za nobeno debate. Dns se je pa kar malo pohecau. Tako, zdaj pa samo čakamo kdaj bo ugledala svet....
< Sporočilo je popravil t_anja -- 17.3.2010 17:08:47 >
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 17:26:43
|
|
|
|
Pikapolonica80
|
IZVIRNO SPOROČILO: ursa_p Joj, takole lepa zihr ne bo ... zdej cakam, ce se mi bo sploh strdila ... Pikapolonca ... a se nisi sla ven? Bom pa se tole tvoje poskusila ... tole je verjetno bolj jogurtova strjenka, ki sem jo pa tud mislila narest ... samo se tak jogurt morm najt - jaz ga prvic vidim. No ja jogurtova strnjenka ampak je odlična . Jogurt total prodajajo v Sparu, drugač je pa tud navaden jogurt glih tko vredu (sam da je ta na žlico ne tekoči).
|
|
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 17:46:45
|
|
|
|
Jessy
|
Ženske, čist ste me zmešale s to panna cotto. Jaz bi je tuuudi!!! Še dobro, da ne smem iz hiše, ker drugače bi zagotovo šla po sestavine. Saj bi mojega poslala, pa ne vem na pamet, kaj vse rabi, nanj se pa ne morem zanesti, da bo vse prav prinesel. Bom pa kak gramček manj pridelala zarad tega. T_anja, lepo, da si tako fajn opravila s pregledom!!! Zdaj pa zdrži še toliko časa, da dobiš rezultate za streptokok, potem pa hitr rodit!
|
|
RE: Marčevke 2010 - 4. del 17.3.2010 18:36:49
|
|
|
|
pinakolada
|
živjo evo jaz sem tudi danes imela CTG in se mi je 2 x kr orng popadek narisal . . G. mi je se preveril plodovnico in je primerna, pretoki so ok, posteljica pa je tudi še I.stopnja . Sem pa sedaj 38/1 pa je naša punca po meritvah bolj majhna. Sem G. vprašala kolik bi bila velika če bi se sedaj rodila in je reku, da tam okol 45 cm . A ni to bolj malo (ker zaostaja nekje za 2 tedna)? Aja, pa doila sem tudi izvid na streptokok in je bil NEGATIVEN (plačala sem 30 €). Glede zatekanja, je pa tako, da imam tud ijaz noge (gležnje) in prste na rokah (kosti me bolijo) zeloo zatečene, tako da noge kar v luft držim da malo uplahnejo. Glede kopanja z vročo vodo, sem jaz slišala da to ni dobro zaradi same prekrvavitve do ploda in da se to močno odsvetuje ???. Moj G. priporoča manj vročo vodo oz. toplo???? Naslednji CTG imam 24.3.2010 Čestitam vsem novim mamicam in tudi tistim, katere že cartate svoje štručke.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?