Jessy
|
Pozdravljene, po dolgem času! Vidim, a je kar zatišje postalo na naši temi. Se pozna, da so lepi dnevi, čeprav so zame že prevroči. Včeraj je imel posvetovalnico pri treh mesecih in zdaj meri 62,5 cm in tehta 6750 g. V enem mesecu je tako zrastel kar za 5,5 cm!!! in se poredil za dobrih 800 g. Je bila pediatrinja zelo zadovoljna z merami. zdaj mi je jasno, da se cunje v zadnjih dveh pranjih niso skrčile, ampak se je na hitro potegnil. Bil je tudi cepljen! Se je drl kot jesihar celih 15 min, dokler ni od utrujenosti zakomiral. Je pa brez ene same reakcije, niti pordečelo mu ni na mestu vboda! Sicer je rekla, da lahko v dveh dneh pridejo reakcije, ampak mislim, da jih ne bo. Tudi ostale stvari je obvladal. Se je zadnji mesec prav fajn naučil. Je imel vsak dan pouk. V glavnem, igrački lepo sledi, ropotuljo tudi prime in se igra z njo (pa še isto je imela, kot jo ima ona), roke tlači v usta do komolcev, pogovarja se tudi, kravce lepo pase. Mama je zadovoljna! Naslednjič pa pridemo na vrsto šele 1.9., ker so vmes dopusti. Se pa bojim, da tudi nas ne bo 1.9. doma, ker imamo v začetku septembra planiran dopust, a točnega datuma še nismo izvedeli. Balka, jaz sem Tobijo đe v soboto dala v kratke hlače. Kratke rokave ima že od prve otoplitve po zadnjem dežju. Mu dam še tanke nogavičke gor in je to to. V dopoldanskem času pa mu oblečem kratek bodi, spodaj pa full tanke hlačke. V bistvu so to bombažne žabice, ki so bolj široke in zračne. Popoldne pa obvezno oboje kratko. Tudi slini se že lep čas, tako da slinčke dobi vsake toliko, še najpogosteje pa zaradi polivanja, sami mi zadnje 3 tedne mi nenormalno poliva. Tudi poka mu, ko se trudi požirati, da ne bi polil. Danes sem mu v petih minutah 3 bodije preoblekla. Enega sem mu samo čez glavo poveznila in že je spet polil. Se tolažim, da bo kmalu bolje, ker bo začel čez dober mesec z gosto hrano. Uuuu, sem bila včeraj presenečena, ko mi je sestra dajala napotke za uvajanje goste hrane, saj je kar nekaj konkretnih sprememb od Neje, ki se je rodila pred skoraj 5. leti. Me je vprašala, da kdaj želim uvajati hrano! Sem mislila, da imam prisluhe! Sem ji rekla, da nekje pri 4,5 mesecev. Se je strinjala z menoj! Potem je rekla, da se sadje nič več ne kuha, ampak že v začetku ponudi surovo, naribano ali zmiksano, pretlačeno... in ves teden 1 vrsto sadja. Nobenega uvajanja s sokovi, ampak direkt na hrano. Tudi zelenjavo lahko vso je, le stročnic še ne. Pri sadju pa ne citrusov, kivija, jagod. Kar je pa največja sprememba, je pa uvajanje glutena, ki se ga lahko da že od 4. meseca naprej!!!! Je rekla, da so raziskave pokazale, da se pri dojenih otrocih z zgodnjim uvajanjem glutena ne razvije celiakija nič bolj pogosto kot če se uvaja pozneje. Jeeeee!!!! To pomeni, da bo lahko full hrane jedel že prav kmalu, saj ne bo treba tako paziti, če je kje gluten. Evo...zadosti sem naložila, zdaj pa moram kaj skuhat, ker bo možek že kmalu prišel na kosilo. pa pa