ursa_p
|
Ojla punce! Zadnjji cas, da vas pridem mal pozdravit. No, brala vas res nisem od moje porodne zgodbe naprej, ker mi ne znese oziroma si za to ne vzamem dovolj casa. Da na hitro (ce se bo dalo) povem kako smo kaj. Gal je nasega novega clana odlicno sprejel in nimamo nobenih tezav. Zelo lepo skrbi zanj, ce se slucajno joka ga tolazi ali mu hitro prinese dudo ... ce pa nic ne pomaga pa "mami, Lan je lacen" ... v glavnem imamo res strasno prijaznega in super velikega bratca. Nobene pripombe kar se odnosa do svojega bratca tice. Tudi mu ni problem pocakat, ce na primer hranim Lana. Res super. Upam, da bo tako tudi ostalo. Popek mu je odpadel ze v porodnisnici, vendar smo se zaradi nenehnega odpiranja zaceli kopati sele pri 3-eh tednih. Pa mu najprej ni bila voda nekaj strasno lusnega, ampak zdej se pocasi navaja in ze uziva. Ampak cebricka pa se vedno nisem prinesla iz kleti in ga sprobala ... se moram. Se dojiva in se redi kot en mali pujsek, kljub temu, da smo imeli hude tezave z bruhanjem, ki pa so sedaj v "mejah normale". Dojila sva se 10 na eni in 10 na drugi strani, on pa je bruhal in bruhal. Se po 2 urah je kar lilo iz njega. Potem pa smo sli sposodili tehtnico in ugotovili, da poje za dva, tako da smo hranjenje skrajsali na 5 minut na eni in 5 al pa najvec do 8 na drugi strani, pa ima cisto dovolj (ze v tem casu poje pomoje zdej ze cez 200 - je pri enem mesecu v tem casu jedel od 150 do 180 g). Vmes redno podirava kupcke - se najbolje, da najprej po 3-eh minutah, potem pa po koncanju na vsaki strani, pa je kar znosno. Sicer skoraj vedno malo polije, ampak res ni krize. Pa tudi potem se tece iz njega, ampak smo se ze navadili, da ga po hranjenju je vsaj pol ure drzimo pokonci. Posteljico imamo dvignjeno, prav tako previjalno mizico in vozicek, na kavcu ne lezi vec, edino se lezanik, kjer je dvignjen. Pa hranjenje razen zvecer (zadnjo rundo po kopanju) ne sme biti prej kot na 3 ure. Drugace pa je samo se od 5x do 6x na dan in imamo ze kar nek priblizen ritem. Je zelo priden otrocek in skoraj ne joka ... razen kadar je lacen ali zaspan. Takrat mu pa ni pomoci. Imel je res cisto malo krckov oz ga je malo zvijalo, ampak je tudi to minilo. Spanje ... imeli smo ze 2 noci cisto prespanih ... enkrat do sedmih in enkrat do osmih zjutraj, sedaj pa spet je ponoci - ampak se zbudi nekje okoli 4-ih, 5-ih in potem spi do 7-ih, 8-ih al pa 9-ih - cist super. Je imel eno virozico z drisko in ga je ocitno to tako utrudilo, da je celo noc prespal. Se vedno upam, da se bo to (ne driska, samo spanje) kmalu ponovilo in da bomo spali cele noci. Cez dan spi vecinoma v vozicku, le redko v lezalniku, v narocju pa tudi bolj malo casa, ker ga vedno odlozimo, ce ze zaspi v narocju. Je pa res, da se najbolje spi v vozicku. Danes sem ga dala kar doma v kosaro in je notri spal. Zunaj je vsak dan, ne glede na vreme, saj imamo pred vrati en mini balkoncek, tako da ga dam pa tja spat, ce ze na sprehod ne moreva. Danes sva bila po rahlem dezju zunaj eno uro ... sva bila sama in sva mogla kuze na sprehod peljat. Ene ste sprasevale kako je z dvema in oba zrihtat. Men je kr problem, ce sem zvecer sama ... pa sem bila prvi mesec brez Matica, ampak sem tasco al pa mami prosila, da sta prisle, da sta medtem, ko sem rihtala Gala, imele Lana. Ker pri nas kar traja, da Gala zrihtam (tusiranje, umivanje zob, oblacenje, branje pravljic, ... ), tako da Lan ta cas ni mogel biti sam, pa se buden je med tem casom. In ko je bil Gal v postelji, je bil cas za urejanje Lana. Da sem ga potem lahko umiru podojila in da je tudi v miru zaspal. In se danes je tako, da gre Gal v posteljo pred Lanom. Mamo tud sobo tako narejeno, da je najina spalnica v kateri je Lan prehodna do Galove sobe in bi bil sam hrup, ce bi sel Gal kasneje spat. Drugace pa brez problema rihtam se psa zraven - samo moram prej vse zrihtat, preden se zacne vecerno urejanje in spravljanje spat. Gremo lepo skupaj na sprehod in nimamo tezav. Tudi Gal je ze tako velik, da gremo komot vsi skupaj. Edino problem je, ker ne moremo hodit tu pri nas cez cesto na travnike, ker je makadam in Lan po takem tresenju cist prevec bruha. Tako da se sprehajamo po Kaslju. Hmmm ... sem ze tko cist prevec napisala, pa verjetno sem se pol stvari pozabila. Aja ... ene par nasvetov, ce ima se katera tezave z: - ce vam otroci med dojenjem spijo oz zaspijo, baje pomaga, da jim slecete hlacke, da jih malenkost zebe in baje ne zaspijo. - kar se tice spanja ponoci ... Lan je ze v porodnisnici lepo spal, potem pa sva prisla domov, pa cela stala ... prvo noc se je zbujal na eno uro in hotel jest ... jaz sem bila cist konc ... povem patronazni in vprasam, ce je mozno, da mojega sinka zebe in mi je svetovala, da ga zvecer zavijem v dekico in sele potem pokrijem s kovtrckom ... od takrat dalje spi kot polhek ... in ga se danes dajem tako v posteljo. Je pa res, da zivimo v hisi in da je precej bolj hladno kot v blokih. Se to moram povedat ... med pocitnicami smo si privoscili dan v Gardalandu ... Lan je ostal pri tasci, jaz pa sem si s seboj odnesla pumpico. Lan je bil ful priden, moj ta velik sinko je uzival, da ga je bilo tako lepo gledat, mama je uzivala se bolj (en dan je zame premalo ), v glavnem super. Tako da je Lan en dan prezivel sam brez mamice (flasko smo ze prej sprobali in Aptamil, pa je kar lepo jedel), tasca je bila pa tud zadovoljna. Edino moja mami je bila cist uzaljenja, ker Lana nisem njej pustila ... ampak, ce se ji ne da dopovedat, da Lan prej kot na 3 ure ne sme jest, ji pac otrocka ne morem zaupat. Cim bi mal zajokal, bi mu ze flaso dala. Mi skoz govori ... ja, Urban (brat) je tud skoz bruhal ... pa kaj pol ce je bil tolk lacen ... no, pa sem ji rekla, da moj pa ne bo ... v glavnem ji ni bilo nic prav. Sem imela pa potem celo sranje zaradi pumpanja ... je bil Lan se 2 dneva na Aptamilu, ker sem imela premalo mleka. Ok, mislim, da je to vse ... zaenkrat ... zdej pa upam, da se bom bolj pogosto oglasala. Lahko noc. Ursa
< Sporočilo je popravil ursa_p -- 15.5.2010 23:41:21 >
|