|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
29.4.2010 22:05:07   
strumf
čav punce. upam da uživate v lepem vremenu tako kot midva. HB za sonce user posted image user posted image user posted image user posted image . sva cele popoldneve zunaj, tak da se moram že s sončno kremo mazat. se en dan nisem namazala pa sem bila kot kuhan rak rdeča user posted image user posted image user posted image . bom imela že pravo rjavo barvo pred morjem.

oblačenje: jaz ga imam v globoki košari, oblečen pa je v bodi, majčko in pajacek, pa nogavičke in kapico. po vrhu pa ga pokrijem s tanko dekico. če pa veter piha, pa dekico prepognem da je bolj toplo.  ko pa je malo bolj hladno, pa samo dodam jopico iz flisa, pa na košaro prevleko, ki paše poleg. zaenkrat mu to ugaja, ker prespi mi cele popoldneve- tri ure enem kosu user posted image user posted image user posted image user posted image .

striženje nohtov: zanima me kdaj ste ve začele. jaz sem čakala da pride patronažna sestra, pa je rekla da naj jih kar sama, pa še to samo tiste ki so res dolgi. sem mislila da mi bo ona pokazala. prav tako mi povejte s čim jih režete.

krst: tudi midva ga bova dala krstit. sem mislila enkrat julija, pa se bova mogla kar hitro odločit, ker se neke fešte napovedujejo, pa še ljudje gredo na dopust. tak da bova mogla kar pohitet, pa še botra izbrat.

(odgovor članu lakaya)
Neposredna povezava do sporočila: 751
30.4.2010 8:49:42   
Anonimen

KRST - imeli ga bomo prva dva tedna v avgustu, datum še ne vem. Vem samo kdaj bo približno, ker ima takrat moj kolektivnega in je edina varjanta takrat, da bo tudi gospod aktivno sodeloval zraven. Botre imamo že zbrane in bo moja teta - Ninča77 in njen mož. Oblekco imam pa tudi že kupljeno in izbrano. v bistvu je bila lani najprej namenjena Živi za krst, ampak je potem Živa dobila od moje mami, tako da jo bo sedaj "podedovala" Zara. Ampak nič zato - ni bila nikoli nošena, edin oprana. Kupljena je bila pa v Zari.

(odgovor članu strumf)
  Neposredna povezava do sporočila: 752
30.4.2010 8:53:37   
Anonimen
uf a vi pa že dosti prakticirate body s kratikimi rokavi? No vidim da lahko še jst začnemuser posted image user posted image

Zaro drugače oblečem v dva bodija, pa žabe in pajkice/jeans hlače/trenirkica odvisno kako mi je. V vozičku jo pa potem samo še pokrijem pa obvezno gor dam bombažno kapico. Čeprav sem nekje slišala, da če ni vetra, da lahko brez skrbi dam kapico dol, samo ne vem. Mene je kar strah, da ne bi kako vnetje ušes dobila.

no sam še to: tudi to noč je moja madam pridna. Zaspala je ob 22uri in to sama vmes enkrat spila 120ml mleka in še kar spi. Kar je čisti luksuz po dolgem časuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil sara2007 -- 30.4.2010 8:55:11 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 753
30.4.2010 9:45:06   
lenčy
no vidiš sara da se dauser posted image

mi smo pa včeri kapljice bio gaia kupili, pa da vidimo, če bo kaj nucalo...

mene pa neki na levi strani maternice špika, upam, da si nisem kakšne jajčnike prehladila, ker js mislim imeti še enega dojenčka...

oblačenje-js ga oblečem isto kot sara- dva bodija z dolgimi rokavi, žabice, čez hlačke in nogavičke pa še tanko kapico. če zapiha, imam  tudi dekico. ga imam prav tako v košari, kjer je dost toplo.

nohtki- js ga tudi še nisem strigla, ker me je kar malo strah. ponavadi ima še kar nalomljene tako da potem samo stran potegnem. ima pa ful umazane tko da me je že kar sram,ker tako zgleda, kot da ga ne umivamuser posted image

punce kako vam rata, da imate polno mleka? ker js moram enkrat na dan skor aptamil dodat. čez dn ful pijem, juhce jem pa mi ga skor zmanjka, ker je Aleks ful požeruh. zvečer si skuham polento, da imam ponoči več kot dovolj (pol mi pa teta pravi, da polenta rediuser posted image ). zdaj sm začela pit hippov čaj za dojenje (pa ne vem, če kaj nuca), zdaj bi probala pa še pivo. kolk ga pa lhk spijem na dan??

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 754
30.4.2010 10:27:22   
sanosan
Lenčy - glede mleka je moj recept takšen (nič posebnega), prvo kot prvo povpraševanje in ponudba obvezno, kar pomeni, da nimamo dude, da nimamo flaške, da imamo samo mamo in njene zize. Ko user posted image  joka in ni vzrok pokakana ali polulana plenica, se pač podojimo. Kar pomeni, da če se je pred pol ure dojil, se bo pač še enkrat na isti strani podojil. Pomembno je, da je pravilno pristavljen in da vidiš, da lepo sesa (kar verjetno že obvladate). Drugo je pri meni pomembno samo to, da pred, med ali po dojenju spijem obvezno kozarec vode (2dl ali več) in da nisem žejna. Glede hrane jaz nisem nikoli prakticirala kake polente ali česa drugega, sem redno jedla isto kot pred porodom. Če pa imaš vseeno občutek da imaš premalo mleka, pa si probaj z mislimi predstavljat in si govorit, da imaš mleka polno in da kar teče v potokih. Sicer se sliši malo čudno, ampak probati ni greh, meni je pomagalo.
Ponavadi je pri mamicah prisoten občutek, da je mleka premalo, vendar pogosto temu ni tako, ker mleko sproti nastaja, ko dojenček sesa in s tem vzpodbuja nastajanje mleka.

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 755
30.4.2010 10:34:45   
lunka1
Dobro jutro

čakam, da se moja žabica zbudi iz dopoldanskega dremeža, da se preoblečeva, nahraniva in greva na sprehod na sončka. jaz jo za ven oblečem: bodi in majčka z dolgimi rokavi, hlačke in nogavičke (to ima oblečeno doma), še ene hlačke, jopica, kapica in "čeveljci" iz blaga čez nogavičke. V vozku imava še dekico za vsak slučaj.

mleko - se ti dela po principu ponudbe in povpraševanja. več, ko bo dojenček na joški, več bo sesal, več bo mleka. nama se je stanje znormaliziralo, sem tudi imela občutek, da ga imam premalo nekaj dni nazaj, zdaj pa ga je dovolj. se pa dojiva na dve uri, tudi manj zvečer, tako, da zaspi ob 8h in se lačna zbudi ob 1h, 2h. če je med podoji predolga pavza, pa si tudi malo izpumpam, tako da se mleko vedno proizvaja. je pa stara 6t in še nisva nikoli dodajali, s tem da se je v tem času zredila iz najnižje teže 3890 v porodnišnici na 5550g včeraj, ko sem jo tehtala pred kopanjem.

krči in kapljice - pediatrinja nam je predpisala D3, mi pa smo v avstriji kupili oleovit, katere ji zdaj dajemo. občasno jo dajejo krčki, zato imamo doma tudi še ene naravne kapljice (slovenske - lakobeba vetrovne kapljice) in avstrisjske Sab. pa me zanima, če ima katera te kapljice in če je mogoče opazila, da dojenček kaj manj kaka po njih? moja je včasih kakala skoraj vsako pleničko, zdaj se "konkretno" pokaka (da je skoraj cela plenica pokakana) 2x-3x na dan. ostale pleničke imajo le "flekce"...

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 756
30.4.2010 10:39:31   
lenčy
sanosan to ti dam pa prou glede govorjenja, da mleka imam in da gledam optimistično naprej. ker jaz pa delam ravno obratno in se ves čas sprašujem, zakaj ga nimam, če skos pijem. glede povpraševanja in ponudbe si pa takega mnenja kot naš očkauser posted image  js bi mu že pristavla, ampak včasih vse poje in mu nimam kej ponudit. poleg tega se pa bojim, ker pravijo, naj se otrok doji ne prej kot na dve uri, ker se v tem času hrana komaj prebavi. in potem damo dudo, če je slučajno kaj tečen... po eni strani se sliši trapasto, po drugi bi mu pa najrajši dala jest, če je tako hitro lačen...

še to sm mislna vprašat....mam dva modrčka za dojenje (mueller varijanta) in se je izkazalo da me oba tiščita. zdj bi si šla kupit novega, da bi ga po vsej verjetnosti še probala. kje ste ga že ve kupile?

Rada te imava!!

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 757
30.4.2010 10:58:20   
lenčy
IZVIRNO SPOROČILO: lunka1

mleko - se ti dela po principu ponudbe in povpraševanja. več, ko bo dojenček na joški, več bo sesal, več bo mleka. nama se je stanje znormaliziralo, sem tudi imela občutek, da ga imam premalo nekaj dni nazaj, zdaj pa ga je dovolj. se pa dojiva na dve uri, tudi manj zvečer, tako, da zaspi ob 8h in se lačna zbudi ob 1h, 2h. če je med podoji predolga pavza, pa si tudi malo izpumpam, tako da se mleko vedno proizvaja. je pa stara 6t in še nisva nikoli dodajali, s tem da se je v tem času zredila iz najnižje teže 3890 v porodnišnici na 5550g včeraj, ko sem jo tehtala pred kopanjem.

kaj to pomeni, da jo zbujaš na dve uri za dojenje? kakšna pa je predolga pavza oz. na koliko časa ti potem vleče ali pa si črpaš sama? medva se dojiva nekje na 3 ure podnevi.

< Sporočilo je popravil lenčy -- 30.4.2010 10:59:11 >

Rada te imava!!

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 758
30.4.2010 11:04:02   
Pikapolonica80

Dobro jutro

čakam, da se moja žabica zbudi iz dopoldanskega dremeža, da se preoblečeva, nahraniva in greva na sprehod na sončka. jaz jo za ven oblečem: bodi in majčka z dolgimi rokavi, hlačke in nogavičke (to ima oblečeno doma), še ene hlačke, jopica, kapica in "čeveljci" iz blaga čez nogavičke. V vozku imava še dekico za vsak slučaj.

Lunka1 - Pa ji nič ni vroče user posted image ?? Imaš košaro ali jo voziš v športnem delu? Moja je sedaj ko greva ven oblečena tako kot je doma (kot si tudi sama napisala), dam ji še tanko kapico in pokrijem jo z dekico in to je to. Pa še kapico ji dam dol če smo v zaveterju. Če ji je doma dovolj toplo, zunaj pa je sedaj precej topleje, ne vem če rabi bit zaradi tega user posted image še več oblečen. Eh, sej če je ok pa pa itak ne vemo ane, men bi blo tko fino če bi znali user posted image govorit user posted image .

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 759
30.4.2010 11:32:24   
lunka1

IZVIRNO SPOROČILO: lenčy

kaj to pomeni, da jo zbujaš na dve uri za dojenje? kakšna pa je predolga pavza oz. na koliko časa ti potem vleče ali pa si črpaš sama? medva se dojiva nekje na 3 ure podnevi.

Ne, zbujam je ne več, sem jo pa na začetku. Včeraj je recimo zaspala ob pol 9h (jedla je ob 8h) in se je zbudila ob 1h zjutraj. Pa sem jo podojila in si drugo dojko malenkost izčrpala (60ml). Pa se je spet zbudila ob 5h in sem jo dojila na tisti dojki, ki sem jo prej spumpala... Ja, midve sva nekje na 2-3 uri, razen, če sama želi, tako kot si rekla, če ni polulana ali pokakana, jo dojim. Zvečer pa je lahko tudi na 1urico, potem pa zaspi in večinoma tudi kupčka ne podirava, ker je mission imposible user posted image

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 760
30.4.2010 11:33:23   
lunka1

IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica80

Lunka1 - Pa ji nič ni vroče user posted image ?? Imaš košaro ali jo voziš v športnem delu? Moja je sedaj ko greva ven oblečena tako kot je doma (kot si tudi sama napisala), dam ji še tanko kapico in pokrijem jo z dekico in to je to. Pa še kapico ji dam dol če smo v zaveterju. Če ji je doma dovolj toplo, zunaj pa je sedaj precej topleje, ne vem če rabi bit zaradi tega user posted image še več oblečen. Eh, sej če je ok pa pa itak ne vemo ane, men bi blo tko fino če bi znali user posted image govorit user posted image .

Ne verjamem, da ji je vroče, ker jo imam doma v tistih tankih hlačkah, ne v kakšnih debelih flis. Upam, no... user posted image

(odgovor članu Pikapolonica80)
Neposredna povezava do sporočila: 761
30.4.2010 11:49:14   
lenčy

IZVIRNO SPOROČILO: lenčy

Ne, zbujam je ne več, sem jo pa na začetku. Včeraj je recimo zaspala ob pol 9h (jedla je ob 8h) in se je zbudila ob 1h zjutraj. Pa sem jo podojila in si drugo dojko malenkost izčrpala (60ml). Pa se je spet zbudila ob 5h in sem jo dojila na tisti dojki, ki sem jo prej spumpala... Ja, midve sva nekje na 2-3 uri, razen, če sama želi, tako kot si rekla, če ni polulana ali pokakana, jo dojim. Zvečer pa je lahko tudi na 1urico, potem pa zaspi in večinoma tudi kupčka ne podirava, ker je mission imposible user posted image

zanimivo. pri nama je pa tako: podnevi, ko sva zunaj, jeva nekje na dobre 3 ure in to kar obe(L in D). poje do konca, mogoče bi na vsaki ostalo kakih 20ml ampak si nč ne izčrpam (že zaradi tega ne, ker bi ves čas jokal, če sva sama). ponoči spi 5 ur, potem spije le eno (ker je zaradi polente tako polna) in pa malo druge. si je pa kljub temu ne izčrpam in si rečem, da bo imel pa za zjutraj dovolj. sm to verjetn delam narobe a? mogla bi si jo takoj spraznt? ma se bojim, da se do jutra ne bi ponovno napolnileuser posted image  

Rada te imava!!

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 762
30.4.2010 12:29:34   
Tjasa27
oj

jz ga za ven oblečem, če je tak dan kot danes majčko, body na preklop (brez "hlačk") in žabice pa copatke. to je vse. če piha mu dam še kapico ampak mu zdej par dni nisem dala, no danes pa spet ker piha. in je bil čist vroč. nič ga ne pokrivam, ga imam pa v košari. zeblo ga sigurno ni. se mi pa zdi da ga je vseen bolš mal manj oblečt kot če mu je vroča in je ves moker ker se tako hitreje prehladi. moje mnenje.

lp

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu lenčy)
Neposredna povezava do sporočila: 763
30.4.2010 13:17:53   
plamen
Najprej odgovor MUREN - ne nisem nosečka user posted image , samo spet imamo lahko akcijo in treniramo za drugega.

kapica - moji sestri je patronažna novembra rekla, da je ne rabi in ona ji ni nikoli dala kapice. Patronažna ji je rekla, da je slabše če ima kapo in ušesek ven pogleda, kot če je nima, saj so v košari zelo zaščiteni in je bilo tudi pozimi notri nekje 18 stopinj.
Jaz kapco sicer dam, ima še bombažno, sedaj bom počasi prešaltala na poleten material.

lenčy - bolje da si izčrpaš, ker bodo potem še bolj delale in bo več mleka. VSaj pri meni je tako in črpalka tudi ustvarja povpraševanjeuser posted image . Včasih je joška že čist mehka in sem mislila, da ni več notri, ko preverim pa kar špricne. Tako da mleko ratuje sproti in ga nikoli popolnoma ne zmanjka. Spijem občasno pol BAndidosa, ker piva ne maram, sam ne vem če mi kaj pomagauser posted image , polento sem ene 2x jedla pa tut nisem porajtala učinka. Pijem pa veliko. Preden dojim si tudi kozarec pripravim in pijem vmes, na sprehod s sabo vzamem vodo in HB imam med potjo pipe in napolnim.

tjaša - jaz tudi tako oblačim in mislim, da je OK. Se strinjam s tabo glede tega, če mu je vroče.

Mi pa sedaj ne jemo več toliko nazaj, ampak smo začeli polivati. Bolje to kot da se mi davi, sam včasih gre res na polno ven...

Zdele zgelda ni bil lakota, mi je jedel samo z ene in zaspal. Bom vidla al bo zdržal 3h ali bo prej sirenauser posted image . 1,5h sprehoda sva že oddelala, popoldne pa še s tatom ena serija. Zdaj mi je prevroče. Imam pa po rokah tudi že jaz barvicouser posted image .

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 764
30.4.2010 13:37:51   
Jessy
Hvala vsem za odgovore glede oblačenja.
Jaz ga včeraj in danes nisem nič več oblekla kot je bil notri oblečen. Ko je začelo pihati, sem ga pokrila z dekico, zvečer, ko je postalo pa hladno, pa eno majčko. Danes je bil že brez kapice.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 765
30.4.2010 13:41:26   
Jessy
Lenčy, ne šparaj mleka za jutro, ker ti bo samo zastajat začelo. Sicer si jaz ponoči niti pod razno ne mislim črpat, ker se mi zdi to le eno matranje, ampak, če ti ni odveč, pa lep očrpaj, ker ti bo tako še bolj proizvajalo mleko.
Mene je prejšnji dan začela boleti leva dojka in sicer tako, kot bi se kam udarila. Zvečer sem na njej opazila tudi rdeč kolobar iz katerega sta peljali še dve debelejši črti in povsod tam, kjer je bila ta rdečica, me je tudi bolelo. Takoj sem se lotila masaže, ponoči sem stalno čutila to bolečino, zjutraj pa sem ga podojila na levi dojki, nato pa vse sčrpala ven. Vmes, ko mi črpalka ni več vlekla mleka, sem ga še malce pristavila, da je podudlal, nakar je mleko spet teklo v potokih. To sem naredila z njim ene 3x in tako načrpala še 60 ml mleka. Moram rečt, da mi je takoj po črpanju rdečica izginila, bolečina pa prav tako.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 766
30.4.2010 19:06:55   
meti.v
Ola punceuser posted image
se spet po dougem času mal javljamuser posted image  Danes ima moj mali točno en mesec in smo že mel prvič obisk pri pediatruuser posted image  Se je zrediu za več kot kilo tko da ma zej 4655g in zraseu je za 2cmuser posted image  Dubiu je še AD3 kaplice no upam da ga ne bojo krči preveč matral po teh kaplicah kot sm slišala da jih rado.user posted image  Drgač ga občasno dajejo krči sam pa ni tok hudo,je kr pridn.user posted image  Samo ponoč bi pa lahko dal časa spau,se mi zbuja na 2 uri včasih na 3, čez dan pa je na 3 do 4 ure. Tko da upam da bo tud moj kdaj ponoč dal časa spau tko kot pr vasuser posted image
Glede oblačanja mam tud jz probleme ker ga ponavat preveč oblečem pol pa ugotovim da mu je vroče. user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 767
30.4.2010 21:46:41   
zoey
Čer!
Še en lep dan je za nami, paše tale sonček, čeprav je že kar malo vroče. Se bo treba prej iz postelje spravit user posted image Naš mali ga nekaj sračka zadnji 2 noči, je začel slabo podirat kupčke in potem ga poleg krčev še to zvija ponoči in 'malo' kriči, potem pa ne zaspi, ker je čisto naspidiran. Za razliko od mame user posted image Ko je najbolj hudo, ga nosim, ampak me je res strah, da se bova nekam prevrnila, ker sem vsa zakomirana, me kar zanaša user posted image Sem pa sprobala tudi podiranje kupčka čez roko in včasih deluje.
Joške so še vedno podivjane in mleko šprica in zaliva in še vedno nisva za v javnost user posted image A se ne bi to že lahko malo umirilo??? Jaz bi Kljukca user posted image
Drugače je ogromno zunaj, dopoldne sva mi2, popoldne ga sprehaja še babi, pa oči, vmes pa na balkonu vedriva. Jaz ga oblečem v bodi, hlačke, termo štumfke, tanko kapico in to je to. Če nič ne piha, je brez kapice. Če je kaka stopinja manj, mu dam še eno majčko čez. Takoj dobi izpuščajčke po vratu, zgornjem delu hrbta in prsih, tako da ga ne oblačim več, ga raje z dekico pokrijem in košara ima 'pokrov'. Meni se zdi najbolj pomembno, da so stopala topla, to mi je glavni znak, da je mali OK.
Vsak dan se bolj smejčka in je tako cortkan, da se kar topim. Pa opazuje, tako da mu igrala in vse viseče stvari postajajo vedno bolj zanimive. Se pa še vedno precej joka, vsako stvar bi zdaj, takoj, če ne je že panika. Se pa hitreje pomiri. Krčki ga še dajejo, Antiflat ne deluje tako čudežno, kot sem upala user posted image , ampak je vseeno fajn, ker je sladek in potem z veseljem podudla in se hitreje pomiri. Plamen - tnx 100x!!!!
Zvezdici, ti si spraševala, če lahko daješ 2 kapljice. Jaz sem začela z BioGaio, pa ni bilo efekta, ampak jih vseeno dajem, ker so itak probiotiki in se mi zdijo neškodljive, druge imam pa proti krčem, tako da dajem oboje, včasih celo 3, ampak vsakih le 1 odmerek. Če ga sračkam, me pa le naderte user posted image
Naš fant pa danes 1. ni kakal user posted image Bo verjetno ju3 potem porcija od sredine hrbta do jošk user posted image Zadnjič sva ga komaj spucala, potem pa še namočila v čebriček user posted image Režala sva se pa kot utrgana, ker se nisva mogla načudit količini, ki jo je sproduciral user posted image
Mirno noč želim

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu meti.v)
Neposredna povezava do sporočila: 768
30.4.2010 21:50:38   
lucika
dojenje: ko je lačen, ga pristavim, navadno na eno stran in ima dost. črpam nič, ker ne vem zakaj bi. včasih imam občutek, da nič kaj ne teče, včasih pa, da se bo zadavil na mleku. ampak mislim, da je tako že prav in ne kompliciram s tem, ampak se prepustim.kako sploh veste, da rabi še? a joka po podoju? ali se vam samo zdi, da ne teče dovolj?

oblačenje: raje premalo kot preveč. štramplov (hlačne nogavice al kako se reče) naš ni nosil nikoli. če je hladno ima pač plišaste hlačke, zgoraj benkico in bodi in jopico. če pa je toplo, pa samo benkico in bodi, pa spodaj hlačke. košara je res zaprta, tak da mu kr hitro vroče postane. tudi pri tavečjemu sem imela tako da ga nisem preveč oblačila, če je bilo več kot 10 stopinj tudi ni imel štramplov. tašča se križa, ampak mali je zdrav ko ris. tudi v glavo je bolje da jih malo zebe, kot da jim je malo prevroče, če se že idealno ne vtrofi. za malega imam eno bombažno kapico na šiltek in zaščito za uhece, fajna.

jutri gremo na pohod z vozičkom. original pot je  km v eno smer, a bomo verjetno malo skrajšali, če ne bo šlo...

lepo se imejte

(odgovor članu meti.v)
Neposredna povezava do sporočila: 769
30.4.2010 22:53:27   
Jessy
Zoey, kako luštkan avatar!!! A boš tudi kakšno večjo slikco pokazala, al ga nameravaš skrivat??!?!?user posted image
Sem se takoj spomnila na Tobijo, ko sem prebrala, da ti prvič ni kakal, ker približno pred tednom dni se je to tudi nam zgodilo in od takrat naprej kaka približno 1x dnevno, oz. še malce bolj poredko, nekje na dan pa pol. user posted image  Se mi prav fajn zdi, ko ni več vsaka plenica polnauser posted image , je pa potem problem, ko toliko nakaka, da ga komaj očistim.
Kljukec bi res že pasal. user posted image  

Lucika, pri nas je točno tako, kot si ti napisala, da se včasih skoraj zadavi ob dojenju, drugič pa pije normalno. Tudi jaz mislim, da tako pač mora biti.

Ko smo že pri oblačenju, me zanima še, kako jih oblečete za spanje??? Pa koliko so pokriti?
Jaz sem ga oblekla v bodi z dolgimi rokavi + mako majčka + bombažne žabice do pasu. Pokrit je s poletnim "kovtrčkom" in dekico čez.

Jaz pa upam, da bo današnja noč kaj podobna včerajšnji, saj mi je včeraj zaspal ob 22h (danes pol ure pozneje), prvi podoj je bil ob 3.40, naslednji ob 6h, nato spet ob 7.30, vstala sva ob 9h. Pravljično lepo!!!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 770
   [Brisano sporočilo]
30.4.2010 23:38:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 771
1.5.2010 8:30:25   
Tjasa27
Jutro!

jz ga za spat oblečem bodi, žabice in čez bombažnega pajaca in danes je prvič spal v vreči, ker si je včeraj deko čist zbrcal dol in je bil razkrit. tako da sem ga danes dala v vrečo, čez ga pa nisem nič pokrila. ponoči sem parkrat preverila je bil topel. ne vem. a je to premal???

lp

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 772
1.5.2010 9:19:44   
sanosan
Lenčy - Kar se tiče pogostega pristavljanja, jaz prvič slišim, da se ne bi pristavljalo na manj kot dve uri, ker se hrana ne prebavi. Jaz ga pristavim čisto po njegovi potrebi in če vidim, da mu nekaj ne paše tudi pol ure po tem, ko je jedel, ga kljub temu pristavim in mu je bolje. Običajno takrat tudi zaspi po parih potegih. Zato jaz zdaj že pri drugem nimam dude, ker jo enostavno zaradi takšnega načina ne potrebujem. In zaradi tega nisem imela nobenih težav z odstavljanjem ali razvajenostjo ali čem podobnim, kot bi si kdo mislil. Imam pa izredno zadovoljnega otroka.

Oblačenje - jaz sem včeraj mojega preveč oblekla in sicer bodi z dolgimi rokavi in še majčko gor, pa pajacka in se mi je skoraj skuhal. Sem se naučila, da to ni najbolj pametno in ga zdaj oblečem samo v bodi z dolgimi rokavi, zraven pa vzamem jopčko v primeru, da se ohladi. Kapico imam običajno samo zraven, če bi ga morala kaj ven iz vozička jemat, drugače pa je nima.

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 773
1.5.2010 9:28:00   
rožca26
IZVIRNO SPOROČILO: sanosan

Lenčy - glede mleka je moj recept takšen (nič posebnega), prvo kot prvo povpraševanje in ponudba obvezno, kar pomeni, da nimamo dude, da nimamo flaške, da imamo samo mamo in njene zize. Ko user posted image  joka in ni vzrok pokakana ali polulana plenica, se pač podojimo. Kar pomeni, da če se je pred pol ure dojil, se bo pač še enkrat na isti strani podojil. 

To je pa odličen recept, da bodo otroci potem skoz na teb - poznam take primere, kjer so punce to počele in sedaj se jim otroci skoz jokajo, če niso v naročju, mame pa tudi nič ne spijo, ker se ponoči morjo dojit tudi do 8x ... PA BREZ ZAMERE ZA TAK ODGOVOR, sam jest sem pristašica reda in do sedaj se mi je vedno obrestovalo (prvi spi celo noč, Ela je tudi začela spati celo noč, prvi je zelo samostojen, sam se zaigra, ne nori, ko more iti v posteljo ...).

GLEDE OBLAČENJA - Zanima me, če vam otroci nič ne protestirajo(tiste, ki jih oblačite na turbo)? user posted image  Naša malena je vsa rdeča v obraz, pikice od vročine je dobila, ponoči ni mogla spati, drla se je pa tudi na turbo.
Glede na to, da so temperature tudi čez 25 stopinj, je naša zelo malo oblečena - spodaj ima bodi s kratkimi rokavi, čez majčko z dolgimi rokavi, ki je zelo tanka, hlačke ima pa zelo tanke (tiste letne), pa obuta je v nogavičke in copatke. Ponoči pa je oblečena le v pajacek in pokrita je z dekico, ki je oblečena v jogi rjuho. Vam povem, da se je danes tako srečna zbudila, kot že dolgo ne (odkar je ta vročina user posted image ). Je pa res, da so si otroci različni. Vem, da sem pri Vidu še mirno lahko dala bodi z dolgimi rokavi in majčko čez, pa se ni kregal. Ela pa zgleda vročine ne prenaša dobro (kar ima definitivno po meni) in je bila vsa zaripla v obraz. Aja, doma je tudi oblečena tako kot za ven, med dojenjem je pa celo v kratkem bodiju, ker včeraj je bila vsa mokra po laseh - ker jo tudi jaz zelo grejem (ker jest sem bom skuhala - me prav zanima kaj bo šele poleti - aj, bom gagala user posted image ).

< Sporočilo je popravil rožca26 -- 1.5.2010 9:38:38 >

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 774
1.5.2010 9:43:00   
sanosan
No pri meni ni nič drugače pri 4,5 letniku in 2,5 letnici kot pri tvoji hčerki, kar se spanja tiče, tudi noben od niju ni na meni visel in noben od niju ni jokal, če ni bil v mojem naročju. Tudi najmlajši ne visi na meni in ne joka če ni v mojem naročju. Jaz samo pravim, da novorojenčka, dojenčka ne moreš razvadit s tem, da se odzivaš na njegove potrebe, kar pomeni, da če joka, ga pač vzameš v naročje in ga potolažiš. Seveda pride trenutek, ko ne moreš otroka tokaj dvignit in se mu posvetit, to je normalno, da pa bi jaz zaradi principa in kao reda otroka puščala, da joče, to pa ne. Sem probala metodo uspavanja, da sem ga pustila jokat in ga samo božala, pri prvem, pa mi je delovalo kot mučenje, zato sem metodo spremenila in sem zadovoljna, da sem jo. Ko je bil pa čas, da začne spati v svoji postelji, pa je to sprejel brez problema in ni bilo nobenega joka pred spanjem (ta metoda se je potem izkazala za uspešno še pri drugi hčerki).

Sicer pa ima vsak svoje prepričanje in vsak svoje poglede. Jaz samo povem svoje izkušnje, ki jih imam s svojimi otroci in če to komu prav pride ali če koga s tem pomirim, toliko bolje.

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.