_sanja_*
|
IZVIRNO SPOROČILO: nina42 PilotGirl7 nič ne skrbi, v bistvu te samo še bolj motivira za študij Najboljše je itak da poslušaš sebe in svojega in to je vse kar moraš vedet, ostalo pa se samo po sebi zrihta. Se podpišem. Noben bav bav ni imet otroka med študijem in otrok je samo dodatna motivacija in nikakor ovira. Vsaj pri meni je bilo tako. Pa ko praviš, da nisi zabušavala, ampak si pridna študentka... Tudi jaz sem enaka, nisem nikol prej zabušavala, ampak po otroku pa ni bilo nič slabše, kvečjemu še prej se kaj naučiš, rabiš manj časa. In se je brezveze obremenjevat s tem, kaj in kako in če bo šlo. Seveda bo, če sama tako želiš. Pa najboljši nasvet na svetu je tale, ki ga je napisala Nina ja: Poslušat sebe in svojega otroka. Sanja_* ja ambulantni porod je vsekakor edina opcija za mene, ker ostat 3-4 dni v porodnišnici mi je večja muka kot rodit... tko, da mene več ne bodo videli na oddelku, tiste, ki pa jim paše, da se tam spočijejo pa se kar naj... meni je to nekaj najhujšega, tko da... Žal mi je da sem že prvič tko dolgo čakala, ampak veš kako je, ko te je še vsega strah oz. ko te vsi z vsem strašijo, ti pa jih vdano poslušaš No zdaj sem pa že stara in izkušena Se podpišem. Jaz si prvič ne bi upala domov, pa ne zaradi drugih, ampak se mi je zdelo, da ga nisem znala niti previt oz. nisem bila sigurna kako to zgleda Nisem pa od tistih 3 dni tam mela popolnoma nič, razen stresa, spala tako ali tako nisem nič, ker sem ga na 3 ure vozla na flaško, so mi ga hranle, jaz ta čas črpala, po pol ure za 2-3 kaplce mleka, potem ko bi lahko mogoče za 2 ure zadremala, se je pa cimrin otrok drl,... itd. Pa saj veš. Vse prej kot mir v glavnem. Da pa o prijaznih sestrah sploh ne govorim Da bo v drugo amb. porod pa sem razmišljala že, ko še niti noseča nisem bila. In sem sigurna v to, če bo tako kot prvič - da bova oba bp, bo porod tekoč in brez zapletov, ipd. Prvič sem rodila hitro. Voda mi je odtekla ob 12.30h, ob 13.30h sem prišla v P, potem so me dali na CTG do 15h, nato v porodno, ob 15.52h sem pa rodila.
|