|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010
27.7.2010 14:31:46   
niwci
Ja to prenehanje dojenja je kar malo hudo. Sem učiraj srečala dve kolegici, ki imata 11m stare user posted image in že odklanjata mleko. Obedve pa sta bili prepričani, ako bosta dojili še otem ko bosta v službi, vsaj večerni obrok...
Jaz si tudi ne prestavljam, kako bo zgledalo. Zdej je to tako simpl. Včasih ji za kosilo kar pozabim dat malo GH (ravno danes se je zgodilo user posted image ).

(odgovor članu ne_ja)
Neposredna povezava do sporočila: 4501
   [Brisano sporočilo]
27.7.2010 14:50:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu punsha)
  Neposredna povezava do sporočila: 4502
27.7.2010 20:17:39   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca
Moja sorodnica, ki je rodila leta 2008, se je držala takratnih smernic - do 1 leta brez glutena. Zdaj je pa itak spet kar nekaj novega... Saj ne veš, kaj bi delal.

Ne verjamem, da so bile take smernice. Sem rodila 2005 in 2007. Zagotovo ni bilo brez glutena do 1 leta - pol ne moreš ne sam kruha, tut piškotov, gresa,.. v veliko, bi rekla kar v večini otroške hrane je gluten (celo v taprvi za 4 mesece+ moraš biti prav pozoren),.. Edino, če so doma alergiki, pa da je ona bolj mirkala in začela resnično pozno.

In ja, res je, da ima kar vsaka "patronažna" neke svoje smernice. Ampak punsha, a ti je rekla ne glutena pred 1 letom al samo kruha? Ker mogoče je mislila tko, da ne daš celega kosa kruha v roko - zna bit nevarno za zadušitev, ker če ne prežvečijo in pogoltnejo kar celo bulo je lahko nevarno. Sej veste, kaj mislim, sredica je mehka in če ne znajo še dobro prežvečit se sprime v kepo. Tko da ko začnete dajat kruh najprej daš skorjo za žvečit, to je težje odgrizt stran, pa pol bolj sesajo pa tržejo manjše koščke, jabolko je tudi nevarno, če daš krhelj jabolka se rad zlomi in zaleti košček. Boljš je dat kos korenčka :) Pa pol korenčke, jabolka, pa kake hrenovke,... se razreže otroku na trakce, ne na kolobarčke, kolobarček hrenovke (no, itak ni to neka jako zdrava hrana, ampak vsake tolk pa je na jedilniku tudi v vrtcih) je glih prav za sapnik zamašit. Je treba bit kar previden, ko začnejo sami prijemat hrano in si basat v usta. Pa še nekaj, o tem nismo še nič govorile, če se jim zaleti, zdej, ko so majhni (ta prijem je tam do 1 leta), pa da ostanejo brez sape:

V primeru popolne zapore dihalne poti s tujkom pa dojenčka položimo na našo roko, da leži z obrazom navzdol in trupom nižje od medenice. Z dlanjo druge roke nato do petkrat udarimo dojenčka po hrbtu med lopaticama. Če tujek ne izleti, je treba dojenčka obrniti tako, da je sedaj njegov hrbet na naši podlahti še vedno z glavo nižje od trupa. Izvajamo pritiske (do petkrat) na spodnjo tretjino prsnice s hitrostjo en pritisk v sekundi. Če je dojenček že tako velik, da ne more biti na naši roki, lahko to tehniko uporabimo tako, da otrok leži kar v našem naročju.

Ma ... to se itak tako spreminja; se mi zdi, da je drugače od regije do regije in od patronažne do patronažne.

Dskubin, hvala za navodila. Mene je že nekajkrat grabila panika, kaj bom, če se mi začne dušiti ... Ajoooooooj, vse je mogoče ...

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4503
27.7.2010 20:19:59   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: niwci

Ja to prenehanje dojenja je kar malo hudo. Sem učiraj srečala dve kolegici, ki imata 11m stare user posted image in že odklanjata mleko. Obedve pa sta bili prepričani, ako bosta dojili še otem ko bosta v službi, vsaj večerni obrok...
Jaz si tudi ne prestavljam, kako bo zgledalo. Zdej je to tako simpl. Včasih ji za kosilo kar pozabim dat malo GH (ravno danes se je zgodilo user posted image ).

Ja, kriza bo tole, ko smo tako navajeni user posted image .
Mi smo zaenkrat sicer samo na enem obroku GH, nočem hitet, pa še na morje gremo vmes ... Je pa danes kar štrajkala, enostavno ni hotela ne ene ponujene kašice in ne druge, pa tudi drugače ni kazala kakšne lakote - je bil, kot kaže, tak neješč dan. No, saj ji ne bo hudega, ima zaloge dovolj user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 4504
27.7.2010 20:22:49   
Tinca Malinca
Ja, da se jaz malo pohvalim. Če že nismo neki pravi telovadci - samo z veliko truda gremo s hrbta na trebuh, smo pa zato bolj zgovorni user posted image user posted image user posted image .
Zadnje čase govori ku-ku, ko oponaša nas, danes je pa dvakrat ponovila ati user posted image user posted image user posted image . No, saj še ne ve, kaj govori, samo oponaša. Bi bilo pa lepo, če bi rekla mama user posted image , ampak ne - raje reče ati.

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4505
27.7.2010 21:36:34   
niwci
Jupi... ura je 21:30h naša pa že spi v svoji postelji. Po dolgem času, nam je spet uspelo prej zaspati. Zdej gre pa še mami...hihi

Neposredna povezava do sporočila: 4506
27.7.2010 21:49:49   
punsha
Moj mali fantek ima pa danes 7 mesecev user posted image user posted image user posted image

niwci super da že spite user posted image

Tinca Malinca vav, klepetulja. To je pa ziher ful dober občutek in ste vsi ponosni user posted image .

jada kak pa veš koliko se je zredila? Imaš tehtnico? Jaz ga sem pa tja kdaj stehtam kar na naši tehtnici - za ta velike user posted image . Najprej jaz stopim gor, potem pa še skupaj z njim. No ampak ta tehtnica itak ni tako natančna in se ne morem na to zanest. Je pa vsaj malo za orientacijo, da vidiš, če se teža veča user posted image

Jaz sem se pa danes igrala celo kuharico user posted image . Eneju sem skuhala kašice - zelenjavno juhico (vanjo bom jutri dodala malo gresa) in pa mesno zelenjavno kašico. In sem prvič dala zamrznit. Sedaj sem vsak dan posebej kuhala, pa je en kup packanja, poje pa skoraj nič user posted image . Sem dala nekaj kar v te kocke za led, pa še nekaj večjih posodic (po okoli 150ml). Upam da bo vredu user posted image

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 4507
27.7.2010 23:10:59   
julieb

Ja, da se jaz malo pohvalim. Če že nismo neki pravi telovadci - samo z veliko truda gremo s hrbta na trebuh, smo pa zato bolj zgovorni user posted image user posted image user posted image .
Zadnje čase govori ku-ku, ko oponaša nas, danes je pa dvakrat ponovila ati user posted image user posted image user posted image . No, saj še ne ve, kaj govori, samo oponaša. Bi bilo pa lepo, če bi rekla mama user posted image , ampak ne - raje reče ati.

Ja pri nas je podobno, s tem da brblja amamam, tsts (tak da vse špricauser posted image ) in abubu, pa nisem glih ziher da misli mama, verjetno je bolj orientiran na amam, ker mu to govorim, da odpre usta pri papcanju.

Je pa fajn slišat in sanjat, da kliče mamicouser posted image

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

Neposredna povezava do sporočila: 4508
27.7.2010 23:15:01   
julieb
Punsha - mi se tudi tak tehtamo, zaenkrat sem še vedno dobro stehtala, sem namreč kontrolirala pred pregledom. In če imam spet koliko toliko prav ima že 8500g in 68cm.

Kar se papice tiče, delam vse sproti, ker poje vse kar naredim, sem že dobila grif koliko česa skuhat, da poje.

Naj malecija pohvalim, danes je popoldanski obrok pojedel tri breskveuser posted image user posted image user posted image , so bile super zmiksane in skoraj kot zelo gosti sok, pa sma ga počasi žličkala in je vse zmazal.
Pojma nimam kam da vso to hrano, ker ga sploh ni toliko skupuser posted image

Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 4509
28.7.2010 8:31:20   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: zimska

IZVIRNO SPOROČILO: punsha

jada sem videla tiste lutke, in potem ko smo šli domov sem bila ziher, da sem jih kupila...no ampak očitno jih nisem, samo mislila semuser posted image . So tud meni všeč. Pa prav nič ti ni treba čakat, da bo starejša. Daš jih na prste, ali samo eno, pa se z malo igraš prstne igre. V tem ful uživajo. Tak da jih nič ne pospravljajuser posted image

Jada - lahko prosim poslikaš kako zgledajo?

Se strinjam, nič ni treba čakat. Mi imamo enega zajčka ltko za na prst, je bila Lanu zanimiva že kmalu, ko je sedel. Še zdej si jo sam natakne na prst in se igra z njo. ga moram nahecat, da bo Vida zabaval z njim.

Evo, link http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/90159279?filterBean=se.ikea.ms.search.beans.IrwSearchFilterBean%4021eee3e4&SEARCH_FILTER_0=eNqVU01v00AQHQxtQQ1CDRUV4kalXkC2hHrLpa2roqAAEa44OKe1PbgL%252FmJ3nTQ9IH4BNyTED%252BAE%250AEkicOdh%252FjPWuk8ZJ26g%252BOM68N29m580WP8tfsMIZPOFo0g9IzJibHAnzT0wPScLNLhs56v8RjQSy%250AAxl8W3wuvpV%252Fyt975ZfQgEcubLxT4L4v6BDtNEqZC%252B3Z2CscIRdzxD6jPrqw1YylQe6L43Emkfsa%250AOaSceBEGtfBmMzqRniPX4g%252FnozPyW%252FqgE2zfS3PRlTNw4UETOcg5TZDzBcB2kA1Vnc0mcERiGo1l%250AU81wN0AiVdrN6IvU4wvUPruoYN0%252FH8CqX02DC7AGPY5W5Z0Vc0vTLeWdNfWumyTItIGdHtzVM7FP%250ASCZ%252FBJjXFVivBaoOBLR778mQWBFJQssRjCahpLQ0RZvzET7BzWmacqYObUxCU1tqoN4eByP0hS5c%250AI%252FW6OLK0LNUnIU2IoGnSVHRyzyYCw5SNK8CQQMjSPNPHeYM8j4SA3eUnfz6fVR2OqS9up3kiVe7p%250AAeSCRtZLknVOM5h7cqZtWnLFZqe8Myr%252Bjsp%252FQfH9zADQkvKePr2OSFr%252BCLZ3y6%252FbLQMMF1aJumI9%250AWBmSKNeTlsICoPpcv%252FTFq%252FcdTZItPFvawsLM6jHcMODWAFqxXJzKVmma3N%252Bdi%252FZXzfKcdvy6U%252BUd%250AYkaYiDERV%252Bad01TeWixvKZVrCI8vTdEMRb8dO2MuML6aryiSf5qp5z9TMNSO

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4510
28.7.2010 8:33:59   
Jada82

jada kak pa veš koliko se je zredila? Imaš tehtnico? Jaz ga sem pa tja kdaj stehtam kar na naši tehtnici - za ta velike user posted image . Najprej jaz stopim gor, potem pa še skupaj z njim. No ampak ta tehtnica itak ni tako natančna in se ne morem na to zanest. Je pa vsaj malo za orientacijo, da vidiš, če se teža veča user posted image

Ja ja, jaz tudi tako naredim kot ti. Nimam prav une vage za dojenčke. Ampak kljub temu, da to ni čisto natančno, lahko vsaj okvirno vidiš. In vidim, da ni dost. Žal user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4511
28.7.2010 8:36:12   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: julieb

Punsha - mi se tudi tak tehtamo, zaenkrat sem še vedno dobro stehtala, sem namreč kontrolirala pred pregledom. In če imam spet koliko toliko prav ima že 8500g in 68cm.

Kar se papice tiče, delam vse sproti, ker poje vse kar naredim, sem že dobila grif koliko česa skuhat, da poje.

Naj malecija pohvalim, danes je popoldanski obrok pojedel tri breskveuser posted image user posted image user posted image , so bile super zmiksane in skoraj kot zelo gosti sok, pa sma ga počasi žličkala in je vse zmazal.
Pojma nimam kam da vso to hrano, ker ga sploh ni toliko skupuser posted image

O kolk ti zavidam glede hranjenja ... da bi naša user posted image kaj več jedla ... ta otrok pa ni nič kaj lačen. Evo, zdej za zajtrk mi je zmazala 100 ml mleka (pa še eno žličko riževih kosmičev sem dala notri, da je malo gosteje in bolj kalorično). Za kosilo bova ponovno imeli pire ... pa mogoče pol popoldne še breskev. Sej breskev si skuhala, ane?

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 4512
28.7.2010 9:13:07   
julieb
Prvič sem prekuhala, sok je imel za piti, brekev pa je bila za v kašico, kombinirala sem z marelico.

Včeraj sem pa breskve samo poparila, da sem jih lažje olupila in jih zmiksala s paličnim v super fino kašico, je imel rajši neprekuhano kot kuhano.

Danes pa dobi najprej zelenjavo potem pa še jabolko in hruško, samo jabolka ne mara. Jabolka pa hruške pa prekuham, ker ga drugače preveč napenja, sok kot vedno za piti za čez dan, sadje pa zmiksam.

Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4513
28.7.2010 9:16:06   
julieb
Sicer pa Jada ne sekiraj se, dokler je tvoja Iza zdrava in ne kaže nekih bolezenskih znakov oziroma hiranja ji je že to dovolj koliko poje.

Probaj ji zmes dajati kake sadne sokove za pit, tudi od tega dobi malo kalorij, kajn pa vem mogoče pa ji bo tako všeč, da bo začela super jesti.

Naš Lionel sicer ogromno poje, ampak po vsakem obroku kaka, včasi že med hranjenjem in to ne malo, me že malo skrbi, čeprav lepo pridobiva na teži.

Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 4514
28.7.2010 12:19:53   
Tinca Malinca

Sicer pa Jada ne sekiraj se, dokler je tvoja Iza zdrava in ne kaže nekih bolezenskih znakov oziroma hiranja ji je že to dovolj koliko poje.

Probaj ji zmes dajati kake sadne sokove za pit, tudi od tega dobi malo kalorij, kajn pa vem mogoče pa ji bo tako všeč, da bo začela super jesti.

Naš Lionel sicer ogromno poje, ampak po vsakem obroku kaka, včasi že med hranjenjem in to ne malo, me že malo skrbi, čeprav lepo pridobiva na teži.

Se strinjam, Jada. Ti vsaj nihče ne teži, da je predebela - kar jaz zadnje čase non stop poslušam!!! user posted image .

A Lionel toliko kaka? Naša je prej kakala po vsakem hranjenju, zdaj ko smo na enem obroku gh, smo pa srečni, če ji uspe enkrat na dan ...
Ji pa zadnje 3 dni sploh ni za jest - ne gosto, ne mleko ... upam, da se ni spravila hujšat user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 4515
28.7.2010 12:20:47   
Tinca Malinca

Ja pri nas je podobno, s tem da brblja amamam, tsts (tak da vse špricauser posted image ) in abubu, pa nisem glih ziher da misli mama, verjetno je bolj orientiran na amam, ker mu to govorim, da odpre usta pri papcanju.

Je pa fajn slišat in sanjat, da kliče mamicouser posted image

Eh, jaz vem, da še ne ve, kaj konkretno pride iz ust user posted image . Pač ponavlja to, kar sliši od nas ...
Bo treba še kar čakat, da bomo slišale tisti tapravi mama in ata user posted image .

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 4516
28.7.2010 12:23:15   
Tinca Malinca
Naša punca je praznovala 5 mesecev in god 26. 7. in je dobila celi kup daril - ampak se vseh novih igrač boji!!!
Boter in botrica sta ji kupila tistega pametnega kužka, ki poje in govori - mala direkt v jok.
Babica in dedek sta pa kupila tisto psičko Fiono, ki se premika in laja ... in naj bi se otrok plazil za njo naokoli ... hm, mala pa začne jokat, ker se tako ustraši user posted image . Hja ... preveč stvari ni dobro... jaz sem itak za čim manj igrač - potem dobimo pa celega vraga.

Neposredna povezava do sporočila: 4517
28.7.2010 16:43:26   
niwci
tega kužka imamo tudi mi, pa se ji kar dopade.

No včiri sem se pohvalla, kako že spimo, pol smo pa mele od 2h naprej nočnega... To se že dolgo ni zgodilo. Vsega res ne moremo imeti user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4518
28.7.2010 17:06:39   
punsha
Ojla user posted image

jaz pa sploh ne vem, ali naj ga pohvalim ali ne. Bom še vraževerna ratala user posted image . Kadar ga pohvalim, se potem takoj obrne na glavo. No v glavnem... zadnje čase je začel prav lepo spati čez dan. Ok, ponoči tudi, le sedaj ga je luna malo zmetala in upam da pridemo na stari tir -zbujanje 1x na noč. Čez dan pa sedaj spi najprej dopoldne malo manj kot eno uro, potem okoli 12 zaspi za 2 uri in še popoldne za uro in pol do 2 uri user posted image . Prav priden fant je. Tudi zamoti se lahko veliko sam. Ko kuham kosilo, ga največkrat dam zraven v stolček (na pol leži), pa se pogovarjava, kuhava... včasih ga imam pa kar v dnevni sobi na tleh na blazini in se ful lepo zamoti.Ga lahko kar dlje časa pustim, pa je priden.No, potem pa jaz hodim malo sem, pa malo tja... Je pa fino, če se otrok zna sam malo poigrati. Se pa vedno držim tega, da pridem k njemu še preden me začne klicati. Sicer se lahko navadi in s tem išče pozornost. Tako pa ve, da pridem...No saj veste user posted image

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 4519
28.7.2010 18:56:27   
julieb
Mi pa smo dobilki zobek user posted image .

Sem probala kak ma kaj dlesni otečene, pa sem zatipala nekaj ostrega pa pogledam in glej je že malo zunajuser posted image

Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4520
28.7.2010 18:57:14   
zvesta

Sem probala kak ma kaj dlesni otečene, pa sem zatipala nekaj ostrega pa pogledam in glej je že malo zunajuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 4521
28.7.2010 19:30:20   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

user posted image user posted image user posted image

moja princeska Monika:
rojena 8.2.2010 3950g in 54cm
23.3. 4720 g in 53 cm
18.5. 5600 g in 59,5 cm
23.7. 6540 g in 65 cm
14.9. ?

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 4522
28.7.2010 20:44:06   
Jada82

. Tudi zamoti se lahko veliko sam. Ko kuham kosilo, ga največkrat dam zraven v stolček (na pol leži), pa se pogovarjava, kuhava... včasih ga imam pa kar v dnevni sobi na tleh na blazini in se ful lepo zamoti.Ga lahko kar dlje časa pustim, pa je priden.No, potem pa jaz hodim malo sem, pa malo tja... Je pa fino, če se otrok zna sam malo poigrati. Se pa vedno držim tega, da pridem k njemu še preden me začne klicati. Sicer se lahko navadi in s tem išče pozornost. Tako pa ve, da pridem...No saj veste user posted image

Blagor tebi, jaz samo da grem stran, user posted image takoj v užaljen in tečen jok user posted image Še na wc ne morem, ne da bi ona jokala ... no, itak grem in pol joka ... tečno pač, ampak kaj čem ... taka je ....

Smo bli pa dones na dolgem sprehodu in je bla prov pridna. Sva lahko ati in mami še gor na hribu (Hom pri Bledu) spila pirček v miru user posted image user posted image user posted image Ona se je pa kar smejala pa pogovarjala ... sej včas je prav faca. Najbolj ji je všeč, da jo mečem, premetavam, gugam, skratka po rokah gor in dol, da se dogaja user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4523
28.7.2010 20:44:40   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Lara73

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

user posted image user posted image user posted image

Super res! A pa je bil kaj dost tečen prej?

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 4524
28.7.2010 20:54:41   
Tinca Malinca

Čestitke! user posted image user posted image

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 4525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  179 180 [181] 182 183   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?