|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010
24.7.2010 18:54:36   
julieb
http://shop.hipp.de/angebote-vorteilspacks-r30466.html

Pa še to, teh pakiranj pa pri nas tudi ni za dobiti, jaz jih kupujem v Avstriji, pa še po super ceni 8,99€ za 900g.

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 4451
24.7.2010 18:58:19   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Rutina Pri nas se je držimo zvečer. Začnemo ob pol osmih s kopanjem, sledi oblačenje, mlečna kašica, dojenje-crkljanje in ob 8 je v postelji. Včasih zaspi v parih minutah, včasih pa pač traja malo dlje (nekje do pol ure), je ful odvisno koliko je utrujen in v teh vročih dneh od vročine. Če je preveč, potem se premetava in traja. Pač gledamo da smo ob tej uri vedno doma...
Čez dan pa... točnih ur za spanje in hranjenje nimamo. Odvisno kdaj vstane (ponavadi med 7 - 7.30), potem pa hodi spat na 2 uri. Spi pa različno, včasih 20 min, največkrat 1 uro, včasih pa potegne na 2 uri. Tudi hrani se približno na 2 uri. Glede tega ritma čez dan pa sploh ne vem... Ali naj pustim, da ima pač takole svojega in si bo že sam oblikoval, ali ga naj začnem dajati spat ob istih urah, ki jih približno razporedim čez dan. Po eni strani se mi zdi normalno, da bom poslušala otroka, saj tudi jaz nebi mogla kar spati, ko bi si zamislil kdo drug. Vsekakor je pa fino imeti en red.

No, Punsha, točno to dilemo čez dan imam jaz ... mi nimamo nekako vedno isto ... pa zaenkrat kar gledam nanjo. Čeprav se včasih joka, ker ne more zaspat in zato mislim, da bi mogoč bilo bolje, če bi meli bolj red ... hm user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4452
24.7.2010 19:25:48   
ne_ja

IZVIRNO SPOROČILO: niwci

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: ne_ja

Joj, mi mamo pa zdej take težave z uspavanjem zvečer!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Joka joka joka v nedogled. Ne vem, danes sva bile veliko okoli, ali je mogoče preveč zmatrana? Še nedolgo nazaj mi je zvečer sama zaspala, samo vrtiljak sem prižgala in je zaspala .... zdaj pa ne in ne in ne user posted image user posted image user posted image user posted image

Kakšni nasveti, predlogi? Ki ne vključujejo nošenje po rokah .... user posted image

Jada82 zakaj pa ne nošenje po rokah? Mogoče pa ravno to potrebuje...

Mogoče so pa samo zobki, pa bo tudi to obdobje minilo.

Drugače tudi mi že imamo rutino, zjutraj se zbuja od 6-8 ure, nato spi na ca.slabi 2 uri po pol ure, zvečer gremo spat med 19-20 uro. Tako kot je rekla zvesta, včasih je res zoprno, ker bi še nekje bil-še posebno sedaj poleti-ampak je otroček na prvem mestu in rutina otroku najbolj paše in mu daje občutek varnosti.

Nošenje ... hm, se mi zdi, da je bolje, da otrok sam zna zaspati ....
Pa jo včas že čez dan hočem na rokah uspavat, pa tudi slučajno ne gre, začne se upirati, kričati, zvijati ... očitno ni to to!
Drugač pa ja, mi imamo tudi vsak večer isto rutino - jest, oblečt v pižamico, umit, malo muzike in vrtiljaka, roleta dol pa spat.
Bolj me je zanimala rutina čez dan ... tko, ali gredo vaši otročki vsak dan ob isti uri spat čez dan, pa ob isti uri jeste? Meni večerna rutina uspeva, dnevna pa nikakor user posted image user posted image user posted image Pa verjamem, da bi bilo bolje .... ampak ne vem, včas je treba v trgovino, pa to pa ono ... in pol je vsak dan drugačen. Pa včas se gremo kopat, na izlet ... če bi imeli rutino, potem ne bi mogli nikamor. Pa me zanima, kako vi to rešujete?

Drugač pa se naša user posted image danes skuša prevaliti na trebuh, prav matra se, pa ne gre, pol je pa jezen jok  user posted image user posted image user posted image

Tudi mi nimamo še nobene rutine. Enkrat se zbudi ob 5h, drugič spi do 9h, potem včasih ima skori takoj dopoldanski počitek, včasih ga preskoči, da o spanju zvečer sploh ne govorimo. Smo že lepo spali ob 21h, zdaj pa spet podaljšujemo vse tja do 23h... user posted image
Sem probala držat vsaj večerno rutino, samo pri nas to ne gre. Tudi če jo spravljam spat ob 20h, do 23 sploh ne zaspi, pa sem kar opustila, smo se preveč martrali.

Mi smo se "matrali" ene 3 mesece, samo vztrajen moraš bitiuser posted image je pa res, da se najdejo tudi izjeme, otrok, ki ne bo pa ne bo spal...mogoče je potrebo potlej že drugje poiskati vzrok. Sosedo vem, da so do dobrega leta dajali krčki, bogico malo.

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 4453
24.7.2010 20:37:40   
Zofy

Joj, mi mamo pa zdej take težave z uspavanjem zvečer!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Joka joka joka v nedogled. Ne vem, danes sva bile veliko okoli, ali je mogoče preveč zmatrana? Še nedolgo nazaj mi je zvečer sama zaspala, samo vrtiljak sem prižgala in je zaspala .... zdaj pa ne in ne in ne user posted image user posted image user posted image user posted image

Kakšni nasveti, predlogi? Ki ne vključujejo nošenje po rokah .... user posted image

Jada82 zakaj pa ne nošenje po rokah? Mogoče pa ravno to potrebuje...

Mogoče so pa samo zobki, pa bo tudi to obdobje minilo.

Drugače tudi mi že imamo rutino, zjutraj se zbuja od 6-8 ure, nato spi na ca.slabi 2 uri po pol ure, zvečer gremo spat med 19-20 uro. Tako kot je rekla zvesta, včasih je res zoprno, ker bi še nekje bil-še posebno sedaj poleti-ampak je otroček na prvem mestu in rutina otroku najbolj paše in mu daje občutek varnosti.

Nošenje ... hm, se mi zdi, da je bolje, da otrok sam zna zaspati ....
Pa jo včas že čez dan hočem na rokah uspavat, pa tudi slučajno ne gre, začne se upirati, kričati, zvijati ... očitno ni to to!
Drugač pa ja, mi imamo tudi vsak večer isto rutino - jest, oblečt v pižamico, umit, malo muzike in vrtiljaka, roleta dol pa spat.
Bolj me je zanimala rutina čez dan ... tko, ali gredo vaši otročki vsak dan ob isti uri spat čez dan, pa ob isti uri jeste? Meni večerna rutina uspeva, dnevna pa nikakor user posted image user posted image user posted image Pa verjamem, da bi bilo bolje .... ampak ne vem, včas je treba v trgovino, pa to pa ono ... in pol je vsak dan drugačen. Pa včas se gremo kopat, na izlet ... če bi imeli rutino, potem ne bi mogli nikamor. Pa me zanima, kako vi to rešujete?

Drugač pa se naša user posted image danes skuša prevaliti na trebuh, prav matra se, pa ne gre, pol je pa jezen jok  user posted image user posted image user posted image

Tudi mi nimamo še nobene rutine. Enkrat se zbudi ob 5h, drugič spi do 9h, potem včasih ima skori takoj dopoldanski počitek, včasih ga preskoči, da o spanju zvečer sploh ne govorimo. Smo že lepo spali ob 21h, zdaj pa spet podaljšujemo vse tja do 23h... user posted image
Sem probala držat vsaj večerno rutino, samo pri nas to ne gre. Tudi če jo spravljam spat ob 20h, do 23 sploh ne zaspi, pa sem kar opustila, smo se preveč martrali.

Mi smo se "matrali" ene 3 mesece, samo vztrajen moraš bitiuser posted image je pa res, da se najdejo tudi izjeme, otrok, ki ne bo pa ne bo spal...mogoče je potrebo potlej že drugje poiskati vzrok. Sosedo vem, da so do dobrega leta dajali krčki, bogico malo.

Mi smo se tudi zadnja 2 meseca matrali glede večernega uspavanja in moram rečt, da je sedaj mnogo boljše. Tudi on je bil med tistimi, ki so prve 3,5meseca lepo zaspali sami brez problema in pol kar naenkrat štala. In sem se mučila in mučila in popi*** zraven in se je očitno obrestovalo. Hvala bogu, ker sem že skooraj obupala. Mi se tudi trudimo z neko večerno rutino, čez dan pa je kot je. Če smo zunaj, spi v vozeku, če pa smo doma, ga dam obvezno spat v svojo posteljo, mu zapojem Barčica po morju plava in pol naj bi kao vedel, da je to to - priprava na spanje. Menda ta dnevna rutina naj ne bi bila lih tako ornk kot večerna, dovolj, da ga npr. vedno pred spanjem v roke vzameš, malo popestvaš, zapoješ vedno eno in isto pesmico in ga odložiš v posteljo. Al pa ga še malo pobožaš. Baje naj bi to bilo dovolj za čez dan.

Glede večerne rutine pa je tako kot ste že ugotovile - pol ne moreš nikamor zvečer. Imam pa par prijateljic, ki otroke povsod s sabo vlačijo, pa nimajo nobenih težav s spanjemuser posted image . Včasih se počutim ujetnik nekih lastnih pravil in da kompliciram brez potrebe...

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu ne_ja)
Neposredna povezava do sporočila: 4454
24.7.2010 20:47:40   
Zofy
Aja, pa še glede nošenja. Jaz sem tudi bil akao striktno proti in se trudim, da ne bi na rokah zaspal in da ne bi na zizi zaspal... Ok, zdaj mi ratuje, dojim na zadnje okoli 17.30, pol zvečer papica in to je to.
Sem pa hotela rečt, da so nekatere moje prijateljice uspavale striktno na rokah. Ene, ker drugače ni šlo, ene, ker se jim ni dalo, jim je bilo lažje crkljat otroka pred TVjem dokler ne zaspi, pa lahko pol vsaj kak film pogledaš... No, in sedaj so ti otroci stari 2 leti in nimajo nobenih težav s spanjem. So na istem kot Julija, ki smo jo skozi uili, da naj zaspi sama. Samo jaz nisem želela, da se navadi na zizo ali pa na nošenje zato, ker sem želela imet kdaj tudi fraj večer in it kaj ven. Tudi jaz rabim čas zase. No, zaenkrat grem 1x na teden na tenis, če pa ne na tenis pa vaj ven s prijateljicami do kakih 24h.

Pa še to da poročam. Danes je brez vode spal do 5.20user posted image user posted image user posted image . Zaspal pa je nekje 20.45, jedel pa okoli 20h, smo še bili na bazenu in sem mu kar tam papico pripravilauser posted image . Sem prav spočitauser posted image user posted image

Svet je poln lepote, ko je srce polno ljubezni.

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4455
24.7.2010 21:11:46   
ne_ja
Zofy, kako smo si mamice različneuser posted image meni je pa nekaj najlepšega, da zapanča na moji zizi, še prekmalu ne bo več...men je že to hudo, ker sedaj spi v svoji postelji. prenošena in prezibana je bila ogromno in še bo in res čedalje manj rabi to, ker ve da bo dobila, ko bo potrebovala. meni ni lepšega, kot svojega otroka uspavati...je pa tvoja Julija ziher fesjt punca, ker imam tudi jaz Julijouser posted image

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4456
24.7.2010 21:22:16   
t*e*j*k*a
hej spet jaz, sej vas redno berem, ampak pišem pa bolj poredko.

Glede te rutine: mi imamo podnevi tako, da se zbudita od 7-8-ih zjutrah, gresta spat ob 10-ih, spita vsaj do 11-ih, včasih celo do enih, in gresta potem spat ob treh popoldan in spita vsaj do 4-ih, včasih do 5-ih, potempa zvečer ob osmih spat.
Jaz sem jima to čist vrinla, če bi niju poslušala bi mela celo štalo, ker nista imela istega ritma in je eden bedel, drugi spal, pol pa kontra. Zdej mi je pa prov fajn, ritem sta sprejela za svoj in imam glih tolk časa kot ve ki imate enojčkeuser posted image user posted image user posted image .

GH tudi že pridno papamo, danes zvečer sta oba skupaj pojedla 320ml riževe kašice, drugače pa smo probali že korenček, hruške, krompir, bučke, banano, jutri dobita tudi špinačo. Jesta pridno in ogromne količine, zato smo en obrok dojenja že izpustili.

Uživajte čao

(odgovor članu Zofy)
Neposredna povezava do sporočila: 4457
24.7.2010 21:50:16   
punsha
Še eno vprašanje...gledam liste, ki jih je dala patronažna, o uvajanju GH. Zakaj kruh šele med 10-12 mesecem? Kaj takega pa vsebuje, da ga user posted image prej ne sme?

27.12. 2009 sem postala mamica čudovitemu fantku

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 4458
24.7.2010 22:20:38   
bili83

Še eno vprašanje...gledam liste, ki jih je dala patronažna, o uvajanju GH. Zakaj kruh šele med 10-12 mesecem? Kaj takega pa vsebuje, da ga user posted image prej ne sme?

hja... meni je pediatrinja rekla, da lahko kruh po tem, ko mu uvedem žita z glutenom. žita z glutenom pa naj bi se uvedla med 6. in 7. mesecem. torej načeloma kruh po 7. mesecu...

Nace- 1.2.2010
rojstvo: 4020 g, 54 cm
2.3.2010: 5200 g, 58 cm
1.4.2010: 6160 g, 63 cm
4.5.2010: 7150 g, 67 cm
8.6.2010: 8150 g, 70 cm
6.7.2010: 8810 g, 73 cm
2.11.2010: 10700 g, 80 cm

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4459
24.7.2010 22:23:44   
bili83
jutri gremo na morjeuser posted image user posted image  upam, da se vreme kmalu popravi, ker je zdaj prav user posted image

nace je danes prvič uspel za kosilo celo pojesti nekaj žličk kašice (po skoraj treh tednih od začetka uvajanja). celo tako se je najedel, da se je potem hotel dojiti šele čez eno uro. mami zeloooo ponosnauser posted image user posted image user posted image

no, uživajte, se javim ko se vrnemo...

Nace- 1.2.2010
rojstvo: 4020 g, 54 cm
2.3.2010: 5200 g, 58 cm
1.4.2010: 6160 g, 63 cm
4.5.2010: 7150 g, 67 cm
8.6.2010: 8150 g, 70 cm
6.7.2010: 8810 g, 73 cm
2.11.2010: 10700 g, 80 cm

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 4460
25.7.2010 9:24:13   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: bili83

jutri gremo na morjeuser posted image user posted image  upam, da se vreme kmalu popravi, ker je zdaj prav user posted image

nace je danes prvič uspel za kosilo celo pojesti nekaj žličk kašice (po skoraj treh tednih od začetka uvajanja). celo tako se je najedel, da se je potem hotel dojiti šele čez eno uro. mami zeloooo ponosnauser posted image user posted image user posted image

no, uživajte, se javim ko se vrnemo...

Uživajte na morju!!! In user posted image user posted image user posted image za kosilo user posted image .

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 4461
25.7.2010 9:27:23   
Tinca Malinca

Jaz tudi mislim, da je fora z glutenom.
Moja sorodnica, ki je rodila leta 2008, se je držala takratnih smernic - do 1 leta brez glutena. Zdaj je pa itak spet kar nekaj novega... Saj ne veš, kaj bi delal.

Meni se zdi, da je bolje poskusit gluten pred dopolnjenim 1. letom - da si si kmalu na jasnem glede celiakije in podobnih zadevščin. Očitno se pa itak smernice patronažnih razlikujejo tudi zdaj - na mojem listku od patronažne piše: glutenska živila med 6. in 7. mesecem. user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4462
25.7.2010 9:30:31   
Tinca Malinca
Ja, pa še dnevna rutina. Pri nas to nikakor ne funkcionira, ker je vedno na delu Murphy.
Takrat ko bi jaz rabila malo časa zase, da bi kaj naredila, takrat je VES dan budna, rabi animacijo, pa sprehode ... ko se pa meni že itak nič ne da, pa ona prespi tudi po 3 ali 4 ure čez dan.
Drugače pa pazim - če vidim, da je zaspana, ji ponavadi damo mir, tudi če imamo obiske.

No, edino za jest pa že imava eno rutino ... vedno med 11. in pol 12. poje obrok GH.  

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4463
25.7.2010 9:41:51   
Jada82
Ojla!
Samo da javim: včeraj je user posted image zaspala hitro, samo 1krat sem dudo popravila, drugač brez joka user posted image user posted image user posted image user posted image Je pa tud čez dan več spala, ja user posted image user posted image user posted image Dopoldn 2 uri, popoldne 2 uri, pa še zvečer v vozku malo ... user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4464
25.7.2010 13:09:11   
Tinca Malinca

Ojla!
Samo da javim: včeraj je user posted image zaspala hitro, samo 1krat sem dudo popravila, drugač brez joka user posted image user posted image user posted image user posted image Je pa tud čez dan več spala, ja user posted image user posted image user posted image Dopoldn 2 uri, popoldne 2 uri, pa še zvečer v vozku malo ... user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image , bravo Iris!!!
So pa zdaj taki bolj spalni dnevi ...

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4465
25.7.2010 13:54:17   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

Ojla!

user posted image user posted image user posted image user posted image , bravo Iris!!!
So pa zdaj taki bolj spalni dnevi ...

Ups, popravek! IZA!!! user posted image .
Sta mi obe imeni všeč in jih pogosto mešam...

Neposredna povezava do sporočila: 4466
25.7.2010 14:48:23   
dskubin
Moja sorodnica, ki je rodila leta 2008, se je držala takratnih smernic - do 1 leta brez glutena. Zdaj je pa itak spet kar nekaj novega... Saj ne veš, kaj bi delal.

Ne verjamem, da so bile take smernice. Sem rodila 2005 in 2007. Zagotovo ni bilo brez glutena do 1 leta - pol ne moreš ne sam kruha, tut piškotov, gresa,.. v veliko, bi rekla kar v večini otroške hrane je gluten (celo v taprvi za 4 mesece+ moraš biti prav pozoren),.. Edino, če so doma alergiki, pa da je ona bolj mirkala in začela resnično pozno.

In ja, res je, da ima kar vsaka "patronažna" neke svoje smernice. Ampak punsha, a ti je rekla ne glutena pred 1 letom al samo kruha? Ker mogoče je mislila tko, da ne daš celega kosa kruha v roko - zna bit nevarno za zadušitev, ker če ne prežvečijo in pogoltnejo kar celo bulo je lahko nevarno. Sej veste, kaj mislim, sredica je mehka in če ne znajo še dobro prežvečit se sprime v kepo. Tko da ko začnete dajat kruh najprej daš skorjo za žvečit, to je težje odgrizt stran, pa pol bolj sesajo pa tržejo manjše koščke, jabolko je tudi nevarno, če daš krhelj jabolka se rad zlomi in zaleti košček. Boljš je dat kos korenčka :) Pa pol korenčke, jabolka, pa kake hrenovke,... se razreže otroku na trakce, ne na kolobarčke, kolobarček hrenovke (no, itak ni to neka jako zdrava hrana, ampak vsake tolk pa je na jedilniku tudi v vrtcih) je glih prav za sapnik zamašit. Je treba bit kar previden, ko začnejo sami prijemat hrano in si basat v usta. Pa še nekaj, o tem nismo še nič govorile, če se jim zaleti, zdej, ko so majhni (ta prijem je tam do 1 leta), pa da ostanejo brez sape:

V primeru popolne zapore dihalne poti s tujkom pa dojenčka položimo na našo roko, da leži z obrazom navzdol in trupom nižje od medenice. Z dlanjo druge roke nato do petkrat udarimo dojenčka po hrbtu med lopaticama. Če tujek ne izleti, je treba dojenčka obrniti tako, da je sedaj njegov hrbet na naši podlahti še vedno z glavo nižje od trupa. Izvajamo pritiske (do petkrat) na spodnjo tretjino prsnice s hitrostjo en pritisk v sekundi. Če je dojenček že tako velik, da ne more biti na naši roki, lahko to tehniko uporabimo tako, da otrok leži kar v našem naročju.

< Sporočilo je popravil dskubin -- 25.7.2010 15:02:29 >

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

Neposredna povezava do sporočila: 4467
25.7.2010 15:05:26   
dskubin
evo, našla še slikco:

user posted image

Sicer upam, da ne bo nobena rabla, samo vseeno boljš, da vemo, pa ne rabimo, kot obratno ;)

< Sporočilo je popravil dskubin -- 25.7.2010 15:10:12 >

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4468
25.7.2010 16:08:13   
niwci
Super to. Sem lih danes razmišljala, kako bi odreagirala če bi se kaj takega zgodilo, ko uvajamo GH in lako pride umes kak košček...
Sem hotela tudi dat en velik krhelj jabolke, pa si ne upam, da se ne odlomi.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4469
25.7.2010 16:22:37   
rožca26

Jaz tudi mislim, da je fora z glutenom.

Meni se zdi, da je bolje poskusit gluten pred dopolnjenim 1. letom - da si si kmalu na jasnem glede celiakije in podobnih zadevščin. Očitno se pa itak smernice patronažnih razlikujejo tudi zdaj - na mojem listku od patronažne piše: glutenska živila med 6. in 7. mesecem. user posted image

Ahoj!

Res da sem pri marčevkah, ampak upam, da mi ne zamerite, če tukaj komentiram.

Pri Vidu nam je patronažna rekla, da se začne gluten uvajat od 6. meseca dalje. Sedaj pri Eli pa mi je rekla, da se naj bi začel gluten uvajat že od samega začetka uvajanja goste hrane (od 4. meseca), pa je med njima le leto in pol. Če mene vprašate, imajo vsako leto nove fore. Ko sem bila jest dojenčica so začele mame uvajat GS že pri 6 tednih - začele so najprej s sokci in tako naprej - pa ni bilo nič narobe z mano.
Mnenja sem, da moraš delat po občutku in to je to. Jest sm tudi že začela uvajat GS pri Eli in delam enako kot pri Vidu: sadje je sveže in ne delam nobenih čežan (ker so popolnoma brez okusa in naš tamal jih je vse spljuval, pa rad je), v kuhano zelenjavo pa vedno dam malo soli oz. namesto te domačo vegeto, ki je malo soljena - zaradi okusa, ker že jaz osebno ne bi jedla popolnoma nesoljeno hrano, razen v določenih primerih priprave.

Ker pa že pišem, pa vam sporočam, da smo super. Vid je Elo zelo lepo sprejel in jo naravnost obožuje - ljubezen je obojestranska user posted image . Se pa naša pikica že malo plazi, sedi pa že kot profesorca. Skratka smo aktivni sto na uro. Je pa kar naporno oba imeti doma. Na srečo pa bo Vid septembra šel končno v vrtec, tak da bo bistveno lažje. Glede tega sem res vesela, ker ima naš fant otroke blazno rad.

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

Neposredna povezava do sporočila: 4470
25.7.2010 16:23:41   
rožca26

Super to. Sem lih danes razmišljala, kako bi odreagirala če bi se kaj takega zgodilo, ko uvajamo GH in lako pride umes kak košček...
Sem hotela tudi dat en velik krhelj jabolke, pa si ne upam, da se ne odlomi.

daj ji raje ponudi korenček. Nam je patronažna svetovala še suha jabolka.

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 4471
25.7.2010 22:03:11   
smuki
Kar se tiče rutine pri nas je trenutno še vse bolj tako tako... čisto odvisno, kdaj se zjutraj naša frajla zbudi.
Se pa trudimo, da ima prvo kašico med deseto in enajsto uro (odvisno kako se izide dopoldanski spanec), med drugo in tretjo uro "kosilo" in okoli pol osmih oz. osmih (če slučajno pohajamo) riževa kašica. Zvečer nam bolj ali manj ratuje, da se po kašici gremo umit, v pižamo in na zizo. Je pa tudi pri nas minilo tisto obdobje, ko sem jo dala v posteljico, vrtiljak, včasih duda in je zaspala. Zdaj v 98% zaspi pri meni na postelji, ko se dojiva. Če ni tako in da jo dam kr v posteljico, se obrne na trebuh in pase kravice oz. puza po postelji, dokler ne pride do ograje in z glavo tišči notri. Potem je pa jok, ker še ni poštudirala kako nazaj.

Kar se pa tiče koščkov hrane... zadnjič sva ji dala korenček in ker ima naša punca že spodnja dva zobka ji je ratalo en košček korenčka odtrgat. Kje za vraga ga je skrivala, saj se ji je zaletelo z njim, ko že zdavnaj ni imela več korenja v roki. No, sej ni bilo nič hujšega, sam mal je zakašljala (s tem da sem jo jst vsa prestrašena vzela v roke, jo obrnila na glavo in tolkla po hrbtu). Vglavnem sem se ustrašila kot sam hudič.

Vem, da smo se že pogovarjale, o tem, kdaj prestavit naše bibe v svojo sobo... V glavnem sem začela mal brskat za otroškimi sobicami, pa me zanima predvsem tiste, ki že imate otroke, s katerimi sobicami ste res zadovoljne.
Za enkrat sem gledala Planet (Alples), Mavrica (Novoles), Mali princ (Iles)...

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 4472
25.7.2010 22:05:06   
Lara73

Zofy, kako smo si mamice različneuser posted image meni je pa nekaj najlepšega, da zapanča na moji zizi, še prekmalu ne bo več...men je že to hudo, ker sedaj spi v svoji postelji. prenošena in prezibana je bila ogromno in še bo in res čedalje manj rabi to, ker ve da bo dobila, ko bo potrebovala. meni ni lepšega, kot svojega otroka uspavati...je pa tvoja Julija ziher fesjt punca, ker imam tudi jaz Julijouser posted image

tudi jaz tako razmišljam. To je moj zadnji otrok in še prehitro zrastejo - preverjeno. Zato se cartamo do nezavesti. Edino kar sem dosegla je, da spi v svoji sobi in svoji postelji. Mož bi jo imel kar pri nama...

moja princeska Monika:
rojena 8.2.2010 3950g in 54cm
23.3. 4720 g in 53 cm
18.5. 5600 g in 59,5 cm
23.7. 6540 g in 65 cm
14.9. ?

(odgovor članu ne_ja)
Neposredna povezava do sporočila: 4473
25.7.2010 22:09:25   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: smuki

Vem, da smo se že pogovarjale, o tem, kdaj prestavit naše bibe v svojo sobo... V glavnem sem začela mal brskat za otroškimi sobicami, pa me zanima predvsem tiste, ki že imate otroke, s katerimi sobicami ste res zadovoljne.
Za enkrat sem gledala Planet (Alples), Mavrica (Novoles), Mali princ (Iles)...

Men je Planet všeč in Mali princ je tudi pipi. Moj mož je mizar in ko dela otroške sobe tam malo "kradem" ideje ( ko jih moram narisat). No pa kaj novega se tudi spomnem, pa s tam kjer sem prej delala,...

moja princeska Monika:
rojena 8.2.2010 3950g in 54cm
23.3. 4720 g in 53 cm
18.5. 5600 g in 59,5 cm
23.7. 6540 g in 65 cm
14.9. ?

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 4474
26.7.2010 9:06:00   
vaney
Otroške sobe...mi imamo celo stanovanje od Alplesa, tako da sva tudi otroško sobo naročila njihovo in je vse super kvalitete, tudi če bi še 1x kupovala, bi isto kupila. Res, da poceni glih ni, ampak se splača.

Tako, burek imam že skoraj v riti, popokam bejbo - beri Dašo, ki jo skoraj vsi (razen atijauser posted image ) kličemo bejbauser posted image in šibamo s kolegico na kavo

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 4475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  177 178 [179] 180 181   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?