bili83
|
IZVIRNO SPOROČILO: zimska IZVIRNO SPOROČILO: Nattasha IZVIRNO SPOROČILO: zimska Cepljenje je bilo uspešno opravljeno (za oba). Lana so cepili 2 dozo v ramo proti klopnemu meningitisu. Vid je dobil 2.dozo rotafixa in 1. redno cepljenje v rito. Jokal ni nič, niti trznil ni. Ker ima rito tako oblazinjeno po mojem niti čutil ni kaj dosti... Malo me skrbi, kako je prijel rotafix. Z injekcijo mu je na 2x špricnila v usta in obakrat je pljunil vse ven. Sestra, ki ga je cepila je trdila, da je vsaj polovico pogoltnil. Jaz pa nisem prepričana, ker je precej polil ven. Plačali smo 80 evrov in bom fentala vse po spisku, če slučajno pokasira roto...ker se pač eni sestri ni dalo malo bolj potrudit. Mere VID pri 4mes: 10.100g in 70 cm (in Lan je imel pri tej starosti identične mere) Mere LAN pri 2 letih: 15.300g in 95 cm Oj! Rotarix in ne rotafix;))) In pojest mora cel mililiter, ker več itak ni:) Se zgodi da pljunejo ven, ampak jaz imam praviloma vedno kako žličko poleg, da ujamem, če se to zgodi. Je pa res, da pri nas Rotarix daje zdravnica in ne sestra, ravno zato, da sama oceni, kolko je res pojedu otrok. Bi pa blo zanimivo, če bi zdravnica rekla, daje treba še enkrat dat, bi pa sestra plačala 80€. Mene bi tud razkurlo, da se tud tolko ne potrudi, da tisti mililiter poje... Ja, ja ... rotarix. Kaj ti misliš? Da pol ni bil cepljen, a ne? Ker mu je na 2x stisnila in obakrat je pljunil vse ven. Nič ni lovila in nič mu ni dajala nazaj v usta. Zdravnice pa sploh zraven ni bilo. Jaz sem nekaj sitnarila, da ni ok, pa je rekla da je zihr pol pojedel. Potem je pla v ordinacijo od zdravnice in se vrnila in rekla: zdravnica je rekla, da je uredu. Ja, kako, če pa je sploh zraven ni bilo?? In kako naj zdej preverim, če je bil res cepljen? to pa res čudno, da so tak naredli... ker pri nas mu je sicer tudi dajala sestra, ampak je imela žličko poleg in sproti lovila kar je ven priteklo, pa zdravnica je tudi ves čas opazovala... katastrofa, da se bolj ne potrudijo, če jim že plačamo