|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010
16.6.2010 21:27:21   
Olive

IZVIRNO SPOROČILO: Nattasha

Olive: Neki so zafrknili. Posvetovalnice morajo bit v 1., 2., 3., 4 - 5., 6., 9., 12., 18.,mesec 3 leta in 5 let.
v 1 mesecu prva posvetovalnica
V 2 mesecu kontrola teže
V 3 mesecu prva doza DI-TE-PER-POLIO-Hib
V 4 - 5 mesecu druga doza
V 6 mesecu tretja doza+KS
V 9 mesecu sistematika
V 12 mesecu ošpice-mumps-rdečke (OMR)+ denverski razvojni test pri med. sestri
V 18 mesecu rev DI-TE-PER-POLIO-Hib + denverski razvojni test pri med. sestri

V vsaki posvetovalnici pa seveda, teža, dolžina, obseg glavice in obseg prsnega koša. Razen pri 2 mesecu ko je samo dolžina in teža in pri 4-5 mesecev, ko je samo dolžina in teža. Ta dva pregleda sta namenska. Eden kontrola teže, drugi namenski pregled pred cepljenjem.

Vse kar je manj se lahko mirno bunite in zahtevate vse preglede. Pisani so v program predšolskega dispanzerskega varstva in preventiva je edina popolnoma plačana od ZZZS, tako da mi ni jasno, zakaj bi sploh hotli preskočit kak pregled...

Hvala za podrobev seznam, ki bo še prav prišel.
Bom pa poklicala in jih povprašala. So bili danes ful raztreseni (gre pediater v penzijo in med.sestra nekam drugam).

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 3276
16.6.2010 21:38:33   
julieb
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

julieb Oo, to flaško sem pa par dni nazaj kupila (ok, modro za našega fantauser posted image ), pa niti nisem vedela da je za učenje pitja... No in to mi grize user posted image . Pa še eno težavo imam. Sem mu danes vanjo dala korenčkov sok razredčen z vodo in nisem takoj pomila, pa se je prav obupno obarval ta ustnik al kaj je to, pa še plastika okoli je vsa rumena user posted image . Kako naj to očistim?

To korenje pa ni kar tak, ne? Skozi te nekaj heca user posted image user posted image

Jaz sem mu tudi dala korenčkov sok in še nisem ugotovila kako to grozno barvo spravit iz ustnika. Sem se sprijaznila, da je pač pofarbanouser posted image

Če malo stisne ustnik potem hitreje priteče, verjetno zato grize, pa bolj trdo je pa mu je všeč, če ga slučajno kaj zobki gnjavijo.

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3277
16.6.2010 22:00:41   
julieb
Zobki - sem kupila tamalemu jantarjevo verižico in jo nosi že dober teden (razen med spanjem), pa ne tečnari več zaradi dlesni, pa slini se tudi ne več, je kera že kaj probala podobno stvar?

Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 3278
16.6.2010 22:16:13   
valentinčica30
IZVIRNO SPOROČILO: julieb

Zobki - sem kupila tamalemu jantarjevo verižico in jo nosi že dober teden (razen med spanjem), pa ne tečnari več zaradi dlesni, pa slini se tudi ne več, je kera že kaj probala podobno stvar?

Sem jo kupila kolegici za darilo, sama pa je ne bi prakticirala. Ti jantarčki se mi zdijo tak mali, kaj če veižico pretrga in kakega pojeuser posted image .
Sicer pa nekatere tuki na forumu to zadevo zelo pohvalijo.

Cepljenje. Naš je prvo dozo dobil pri treh, sedaj pa čakamo drugo in smo naročeni šele ko bo mali star 5 mesecev, torej je povsod malo drugače

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 3279
16.6.2010 23:27:09   
dskubin
korenčkov sok - mi smo imeli pri taprvem eno flaškico samo za te zelenjavne sokove. žal ostanejo take in flaše in cuclji ;(

pri tadrugi smo pa kar na žličko, ostanejo pa slinčki taki :)

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 3280
17.6.2010 9:05:22   
mucica2

mi gremo pa danes po prvo pikico

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 3281
17.6.2010 9:12:47   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

Mi tudi! user posted image
Sva danes oba z user posted image zelooo slabo spala, ker on nekaj paničari glede tega cepljenja - njegova sestra ga je "nafopala", da bodo zelo hude posledice in da bi bilo bolje, če je ne bi dali cepit ... OK, posledic se je za bat, ampak ona je sama dala cepiti oba svoja otroka!!!!
Eh, upamo, da bo vse ok. Oborožili se bomo s svečkami za zbijanje vročine in dobrimi živci, pa bo user posted image .

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3282
17.6.2010 9:21:10   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

Mi tudi! user posted image
Sva danes oba z user posted image zelooo slabo spala, ker on nekaj paničari glede tega cepljenja - njegova sestra ga je "nafopala", da bodo zelo hude posledice in da bi bilo bolje, če je ne bi dali cepit ... OK, posledic se je za bat, ampak ona je sama dala cepiti oba svoja otroka!!!!
Eh, upamo, da bo vse ok. Oborožili se bomo s svečkami za zbijanje vročine in dobrimi živci, pa bo user posted image .

mah mene ne skrbi...kar bo pač bo...sej bo minilo...

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3283
17.6.2010 9:52:31   
Jada82

Ne, kakšna pa je in kje se jo dobi, pa kako naj bi delovala?

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 3284
17.6.2010 10:36:41   
julieb
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Ne, kakšna pa je in kje se jo dobi, pa kako naj bi delovala?

http://www.jantarnakit.com/uprasanja5.html

Tu imaš opisano, jaz sem našemu kupla v Avstriji v Bipi za 9,90€, rte cene tu se mi zdijo malo pretirane. Če ti ni predaleč raši skoči v A in kupi tam.

Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3285
17.6.2010 11:40:20   
Kati81
Valentinčica, škoda za včeraj, sem šele potem videla mail ko sem domov pršla.

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 3286
17.6.2010 14:09:17   
Lara73

IZVIRNO SPOROČILO: punsha

julieb Oo, to flaško sem pa par dni nazaj kupila (ok, modro za našega fantauser posted image ), pa niti nisem vedela da je za učenje pitja... No in to mi grize user posted image . Pa še eno težavo imam. Sem mu danes vanjo dala korenčkov sok razredčen z vodo in nisem takoj pomila, pa se je prav obupno obarval ta ustnik al kaj je to, pa še plastika okoli je vsa rumena user posted image . Kako naj to očistim?

To korenje pa ni kar tak, ne? Skozi te nekaj heca user posted image user posted image

Jaz sem mu tudi dala korenčkov sok in še nisem ugotovila kako to grozno barvo spravit iz ustnika. Sem se sprijaznila, da je pač pofarbanouser posted image

Če malo stisne ustnik potem hitreje priteče, verjetno zato grize, pa bolj trdo je pa mu je všeč, če ga slučajno kaj zobki gnjavijo.

ta korenčkov sok tudi kožo obarva. Moj mlajši je popil veliko korenčkovega soka (malo kasneje) in ga je zdravnica potem gledala, če je zlatenčen. Sem razložila, da pije kor.sok in je rekla, da je to možno. Ko ga je nehal pit v takoh količinah, je postal spet normalno obarvan.

Ta nastavek sem kupila jaz včeraj. Flaško pa mam, samo je brez ročajev...

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 3287
17.6.2010 14:10:39   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: kora33

lara73...lahko si moja soseda na fv

nam pa še nikoli niso merili obsega prsnega koša...ne pri sinu in ne zdej???????

upam, da te najdem na FB pod februarke user posted image

tudi nam še niso nikoli merili obsega prsnega koša

(odgovor članu kora33)
Neposredna povezava do sporočila: 3288
17.6.2010 14:12:57   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: Nattasha

Olive: Neki so zafrknili. Posvetovalnice morajo bit v 1., 2., 3., 4 - 5., 6., 9., 12., 18.,mesec 3 leta in 5 let.
v 1 mesecu prva posvetovalnica
V 2 mesecu kontrola teže
V 3 mesecu prva doza DI-TE-PER-POLIO-Hib
V 4 - 5 mesecu druga doza
V 6 mesecu tretja doza+KS
V 9 mesecu sistematika
V 12 mesecu ošpice-mumps-rdečke (OMR)+ denverski razvojni test pri med. sestri
V 18 mesecu rev DI-TE-PER-POLIO-Hib + denverski razvojni test pri med. sestri

V vsaki posvetovalnici pa seveda, teža, dolžina, obseg glavice in obseg prsnega koša. Razen pri 2 mesecu ko je samo dolžina in teža in pri 4-5 mesecev, ko je samo dolžina in teža. Ta dva pregleda sta namenska. Eden kontrola teže, drugi namenski pregled pred cepljenjem.

Vse kar je manj se lahko mirno bunite in zahtevate vse preglede. Pisani so v program predšolskega dispanzerskega varstva in preventiva je edina popolnoma plačana od ZZZS, tako da mi ni jasno, zakaj bi sploh hotli preskočit kak pregled...

naši pregledi so takole nastavljani:

1. pregled pri 6 mesecih
2. pregled pri 3 mesecih in 10 dneh - cepljenje
3. pregled bo pri 5 mesecih in 15 dneh - cepljenje

vmes nič. za naprej pa tudi ne vem.

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 3289
17.6.2010 16:24:29   
mucica2

tako prvo cepljenje je za nami, malo je jokala k jo je pošpricala in piknila pa je blo hiter dober....mal je blo treba pocartat....pa ni in ni mogla zaspat, ampak jo je zmatral zdej...spi kot angelček....user posted image

20.6. bo stara 4 mesece, danes pa ima 6810g in 64 cm (se je zredila za 770g v 20 dneh in zrastla 2 cm)

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 3290
17.6.2010 16:44:49   
protina
hej!

Uf ve že vse na dopust greste mi še nimamo nikjer rezerviranouser posted image .Moj pravi je še čas grrrr.. potem pa iščemo zadnje sekunde kaj.

Naša pa nekaj štrajka s hrano -dojenjem, malo potegne pa se smeji pa spet vajo ponovi in to kar traja.Hja flaša ni šans user posted image .Ji dajem in rinem pa nič,stisne dlesni skup in me gleda.
Bo treba tud na žličko vse.Prva je pojedla in spila vse kar si ji dal ta pa je izbirčna zelooooooooo.

No vsak otrok je svoj karakter a ne?

Bom pa nabavila v BC kot ti julieb in s tem poskusila

Mi še nič ne dodajamo,ker bo v torek komaj 4 mesece in bom še vsaj mesec dni počakala,ker me je strah teh alergij(sem pri prvi skoz dala) in ne bom forsirala prej.

O smo se zbudli...

(odgovor članu Olive)
Neposredna povezava do sporočila: 3291
17.6.2010 16:50:21   
niwci
No pa sem vas uspela na hitro prebrat. Ta teden sploh nisem našla časa, da bi šla kaj na net.

GH- mi smo zvečer samo na riževi kašici, pa še to bom ukinila, ker ji očitno nekaj ne ugaja. Malo poje potem pa dretje na ves glas.
Kako pa prpravite soec? A ga kupite, ali stisnete doma pripravljenega?

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3292
17.6.2010 17:57:20   
Tinca Malinca

tako prvo cepljenje je za nami, malo je jokala k jo je pošpricala in piknila pa je blo hiter dober....mal je blo treba pocartat....pa ni in ni mogla zaspat, ampak jo je zmatral zdej...spi kot angelček....user posted image

20.6. bo stara 4 mesece, danes pa ima 6810g in 64 cm (se je zredila za 770g v 20 dneh in zrastla 2 cm)

user posted image user posted image user posted image

Mi smo tudi uspešno opravili, 2 sekundici joka in je bilo. Doma je bil pa jok in jok in jok, ko sem jo previjala ... zdaj sicer spi na najini postelji, ampak verjetno ne bo dolgo, ker sosedov pes tako zelo laja, da se enostavno ne da spat zraven. Me je kar strah noči ...

Drugače imamo pa 6.200g in 61 cm user posted image user posted image user posted image , naš mali mišelinko.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3293
17.6.2010 18:00:21   
Tinca Malinca
Aja, sem pozabila vprašat. Kopanje in ostala predspalna rutina verjetno po cepljenju odpadejo??? Sklepam, glede na to, da mora imeti na ritki tisti obkladek z alkoholom...
Ma, se mi smili ta čmrlek moj mali. user posted image user posted image user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 3294
17.6.2010 18:12:35   
mucica2

user posted image user posted image user posted image

Mi smo tudi uspešno opravili, 2 sekundici joka in je bilo. Doma je bil pa jok in jok in jok, ko sem jo previjala ... zdaj sicer spi na najini postelji, ampak verjetno ne bo dolgo, ker sosedov pes tako zelo laja, da se enostavno ne da spat zraven. Me je kar strah noči ...

Drugače imamo pa 6.200g in 61 cm user posted image user posted image user posted image , naš mali mišelinko.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

20.02.2010 - Manja

Neposredna povezava do sporočila: 3295
17.6.2010 18:16:19   
mucica2

Aja, sem pozabila vprašat. Kopanje in ostala predspalna rutina verjetno po cepljenju odpadejo??? Sklepam, glede na to, da mora imeti na ritki tisti obkladek z alkoholom...
Ma, se mi smili ta čmrlek moj mali. user posted image user posted image user posted image  

jaz mislim da ne, sej daš pol spet ponovno obkladek nazaj gor

20.02.2010 - Manja

Neposredna povezava do sporočila: 3296
17.6.2010 18:22:29   
Tinca Malinca

jaz mislim da ne, sej daš pol spet ponovno obkladek nazaj gor

Eh, upam, da bo kar spala. Sredi noči je pa ne bom kopala user posted image .

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3297
17.6.2010 18:57:24   
Bauky
hojla,, joj je bedno vreme... pri nas pada toča in je tut parkrat zagrmelo in se je user posted image zbudil in neutolažljivo jokal... no zdaj lep spi naprej.

Meni je P rekla da ni potrebno nobenega obkladka in res nisem nič dala in tudi ni blo nič rdeče , le mogoče pikica tam ko je dobil pikico. Tisti dan ga res nisva kopala iz preventive, pa se mi ni zdelo d je kaj drugačen bil kot sicer, le ponočiu je imel malo, malo povišano T.

Danes smo imeli UZ kolkov in sta oba kolka bp.... le prejet izvid ni... dobila sem izvid s slikco dveh desnih kolkov, in sicer en je bil od našega user posted image , druga slikca pa od druge punčke. To sem vidla šele ko sem domov prišla, probala poklicat in ni več noben delal. Mislite da bom sploh lahko dobila pravo slikco ali vse to oni brišejo. Pa sej mi ni tok za sliko , važn da je bp.

Neposredna povezava do sporočila: 3298
17.6.2010 20:33:33   
Jada82

Super, vidiš, da se fajn redi tale vaša Manja!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Bravo, kar tako naprej!

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3299
17.6.2010 20:42:12   
Jada82
Punce, men se pa Iza spet takoooo joka. Joj, jaz bom kar znorela. Spet, ko spi, je ok, ko pa se zbudi, se ene 5-10 minut smeji in igra, potem pa začne tečnariti, potem pa po možnosti histeričen jok .... tako teženje lahko traja tudi po 2 uri. Joj, jaz res več ne vem. In ko cel dan to poslušaš, enostavno rataš živčen. Nočem bit, pa vendar sem, vsak dan user posted image
In potem ji tudi kar kakšno zabrusim, z ostrim glasom. Potem pa mi je žal itd. user posted image user posted image user posted image Ma ne vem no, jaz res več ne morem tako naprej. Enostavno me nima, da bi z njo kam hodila, ker itak ves čas joka. V vozku, na sprehodu, doma,  povsod. In človeka vse skup mine. Me tud nima za nobenega otroka več.

Pa tako je nervozna, jaz ne vem ... danes sem začela razmišljat, kaj pa če je kaj narobe z  njo, tko, psihično? user posted image user posted image user posted image user posted image   Ker ona je res ves čas nezadovoljna in živčna in potem joka in tako maha in krili in kar trese se ... po 2 uri, res, prav tak živčen otrok je. Jao .... komaj čakam, da zraste, tole mi ni prav nič v veselje. In po svoje si kar želim v službo, ker tole je prav mučenje user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 3300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

FOTO: Tako je v resnici videti trebuh po p...
Blogerka Mel Watts je s fotografijo svojega trebuha po porodu osvojila simpatije na družabnih omrežjih. Spremembo svojeg...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

zanositev
Lelly28 RR

kako hitro vam je uspelo zanostiti?

v prvem mesecu (52%)

v pol leta (24%)

v enem letu (10%)

po več letih (14%)

Število vseh glasov: 21

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!