|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
27.1.2012 11:00:57   
Gorga
Ojla punce user posted image

disere tako mali punci in hkrati že tako veliki, da komot sami pijeta po flaški. Super user posted image user posted image user posted image !

cilla 60g na dan! Odlično! Držim pesti za čimprejšnji odhod domov! user posted image

aia fajn, da si že dobila voziček in da si zadovoljna. Hja, kar se pa tiče stanovanja, bomo nekaj časa res na tesnem. Najbolj me skrbi kako bo z zbujanjem ponoči. Sem res mislila, da se bomo prej preselili. Mi se bomo selili v hišo mojih staršev. Moja starša pa v eno drugo. In tam kamor gresta moje dva, delajo kanalizacijo, ki bi jo mogli dokončati že decembra. Ampak ker javna naročila so kar so, bo predvidoma končano šele v marcu user posted image . Mi pa želimo prazno hišo, da bi pred selitvijo še vse pobelili, parket popravili, novo kopalnico nardili,... Sej psihično sem se že sprijaznila s situacijo. Sam vseeno bo nekaj cajta še bolj pestro kot bi sicer bilo.

Danes je pa tako lep sončen dan. Sem prav dobre volje na ta račun. Zjutraj sem bila na kontroli pri zobozdravniku. Vse ok, kontrola čez eno leto. Zdej pa moram mal na en listek napisati kaj rabimo nakupit za praznovanje sinovega rd. Smo prestavili, ker so bili prejšnji teden skoraj vsi tamali od kolegov bolani.

Aja, pa boršo za v porodnišnico imam skor 100% pripravljeno. Kompletke za user posted image user posted image  za odhod domov pa tudi. Sem jih dala v spodnji predal previjalne in zraven še seznam na listku, da ne bo moj user posted image  kaj sfalil, ko bo moral prinesti user posted image .

Lp user posted image

< Sporočilo je popravil Gorga -- 27.1.2012 11:02:47 >

(odgovor članu aia)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
28.1.2012 17:58:09   
blanč
Zdravo punce, se najprej opravičujem, da vdiram v vaše debate... Že nekaj časa je minilo odkar sem bila tudi jaz na istem kot ve, čas res hitro beži.
Mogoče pa je kakšna med vami, ki si ne more privoščiti najboljšega vozička in vse novo... Jaz prodajam rabljene stvari za dvojčka, najraje prodam v kompletu (simbolična cena), kaj vse vsebuje paket pa na spodnjem linku

http://www.mojalbum.com/twinsika/za-dvojcke

Želim vam čimdaljšo in mirno nosečnost. Meni takšna žal ni bila usojena, je pa zdaj zato toliko bolj lepo (no, ne vedno:):)) Sta prava mala nagjivčkauser posted image

Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
(Mark Twain)

Pa smo po večih letih le dobili nagrado in to kar dvojno:):)

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
29.1.2012 19:53:02   
cilla
user posted image user posted image user posted image
Mi smo doma. Po zadnjem razočaranju, ko so nas zaradi nezadovoljivih izvidov enega od mojih fantov zadržali še za nekaj dni, niti nisem več hotla razmišljat, ali nam bo uspelo biti doma še januarja al ne. Pa smo user posted image Danes, ko sem najmanj računala na to, so nas odpustili. Moja fanta imata oba že skoraj 2500 gr, tudi zrasla sta, pridobila vsaj kak gramček čez tiste svoje kosti. Trenutno spita vsak v svoji posteljici, pridna kot bubici. Jaz nimam dovolj svojega mleka, tako da jima dodajam adaptirano. Zdaj, ko smo doma, bomo preizkušali kako drugo znamko, v porodnišnici sta jedla Bebo za nedonošenčke in se mi zdi, da jima je ta povzročala napenjanje. Še vreme naj se vsaj za kako stopinjo otopli, da bomo lahko šli ven, pa bom blažena user posted image

Aja, sem šla še malo pošpegat pupiki od disere. Pupici sta carici, drobčkeni, pa že tako veliki. Neverjetno, kako veliko razliko v razvoju lahko predstavlja vsak dodaten teden v maminem trebuhu. zato se res čuvajte vse, da boste čim dlje 3v1! disere, ko pride pomlad, pa se res dobiva na tistem kafetu, tole iz avtomata ni bilo prida user posted image

Grem malo kinkat, že čez kako uro bo spet čas za fanta user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
29.1.2012 21:12:10   
JanaB
Punce čisto neverjetno vas je brati. Še malo nazaj smo bile vse nosečke in D dan se je zdel tako daleč zdaj pa vas ima že toliko svoje dojenčke. Vedno bolj se zavedam, da se bliža tudi naš čas no pa vseeno upam, da bomo še kar nekaj časa 3 v 1. Kot prvo zato, da bosta oba otročka velika in krepka po drugi strani pa tudi zato ker imamo še toliko za pripravit za njun prihod. Gorga čisto si me šokirala, da imaš že torbo pripravljeno. Zdaj, ko sem končala s službo bomo tudi mi bolj pridni pri pripravah in le upam, da nas res kaj ne preseneti user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
30.1.2012 8:42:03   
lona85
Cilla, super, da ste s fantoma končno doma! user posted image verjetno je bilo kar težko dočakati dan d! user posted image Sem vesela, da je z obema škratoma vse OK! user posted image Samo še malo lepega vremena, pa bo vse kot mora biti.

Meni se pa zdi, da mi vsak teden trebuh RES konkretno zraste user posted image Pred 18. tednom se je komaj kaj videl (nihče ne bi uganil, da sem noseča), potem pa kar naenkrat bum! Sama sebi se zdim že ogromna, pa sem komaj v 24. tednu, kaj šele bo user posted image A se je tudi pri vas tako na hitro povečal ali je bilo malo bolj postopno? Pa obuti čevlje ni več tako zelo enostavno, ali pa postriči nohte na nogah, čeprav zaenkrat še gre user posted image

Danes greva z mojim gledat še za 2 rabljena vozička in upam, da se pri enem odločiva za nakup, in da bo ena obveznost več odkljukana user posted image

Ali morda katera mamica z dvojčki uporablja pralne pleničke? Sama jih imam namen kupit od racmana, pa me zanima, koliko naj jih nabavim na enega, če mislim prati nekje na 3 do 4 dni? Kakšni nasveti in izkušnje s tem?

Lep sončen dan vsem user posted image

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
30.1.2012 11:59:56   
Gorga
Ojla user posted image

cilla user posted image user posted image user posted image  Držim pesti, da boste lahko čimprej šli ven! Tle pr nas je sicer lep sonček user posted image , ampak burja taka, da ne bi dala nos skozi vrata user posted image . Čeprav mi je lih sestrična rekla, da pa je v NG mirno in prekrasno vreme.

JanaB v prvi nosečnosti sem si torbo pripravla komaj v zadnjem mesecu. Takrat sem imela v glavi, da bom šla zagotovo čez rok in sem tudi šla user posted image . Tokrat pa je res vse drugače. Dobro leto nazaj sem bila operirana na MV. Bris sem imela CIN III in po hitrem postopku sem bila naročena na konizacijo. Posledično imam zato zdaj krajši MV in bi bila na bolniški tudi v primeru, da bi bila noseča z enim user posted image . Ne smem vzdigovati in moram čimveč počivati. Sam če imaš enega fičfiriča že doma, tako kot tudi ti, veš, da velikokrat počitek odpade. Sploh v zadnjih dveh mesecih, ko je bil 3x doma zaradi bolezni. Priznam, da sem v skrbeh in zato je torba pripravljena. Kar se pa tiče cunjic za tamale, mi bo pa moja zlata mama pripravila takrat, ko bom v porodnišnici. To mi je/bo prihranjeno user posted image . Spraševala si glede širine vozičkov. Jaz sem kupila rabljen Easywalker in sem ga v petek zmerila. Res je širok 75cm. Ne vem pa koliko bi šle lupince čez user posted image  

lona85 meni se tudi zdi, da mi je trebuh kar na 1x ogromno zrasel in da bo kmalu tak kot je bil preden sem šla prvič rodit user posted image . Sem pa v 30. tednu. Kar pa se tiče plenic pa nobena od mojih frendic in kolegic ne uporabljala pralne. Preveč dela...

Lp! user posted image

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
30.1.2012 12:19:49   
claudie
Pozdravljene vse dvojne nosečke in že dvojne mamice, čestitke vsem!

Tudi mi smo zvedeli, da po tokratno presenečenje dvojno in to sicer relativno pozno, v 22t tednu. Prej je bilo enostavno spregledano, Gin je bila čist šokirana, kako da ni prej vidla, jaz sem se prvo ustrašila, ker sem mislila, kaj je narobe, no na koncu morfologije je vse izmerila in je bilo vse ok. Močno upam, da sta zdrava in da bo vse ok, kot vse, saj ve, samo moram kar napisat, ker se mi zdi, da samo še to govorim.

O dvojčki valda nisem še nič brala, ker smo bili pač prepričani, da je samo eden. Mislila, sem da imam že vse lepo doma, razmišljala sem edino, da kupimo novo jajčko. Doma imamo namreč že dva navihančka 3,5 in 1,6 leta. Bo pestro ja :-). Nekako v šali rečem, da je to tako zato, ker mi poleg dveh rata še dve službi furat, pripravljat se za pravosodnega, pa še marsi kaj... Pa še na polno se sekirat, ker imata tamaladva pogosto vneta ušesa in sem preštudirala še pa još o teh ušesih.

Sem malo na hitro prebrala, da ste se menle o vozekih... Joj, da ne povem, da smo pri drugemu menjali vozek, kupili bugaboo cameleon, bil mi je res super, še relativno hitro sem ga umila in pospravila, da ne bo pri tretjem čist zdelan in v bistvu kar ne morem vrjet, da je bil za brez veze kuplen. Po eni strani zdej tuhtam, ali kupit nov voz za dvojčke, kar se mi zdi edina realna možnost, če hočem bit sama mobila. Če kupimo še enega enojnega, vedno rabiš še nekoga, pa tut tamaladva sta tako majhna, da ne bosta lepo zdraven hodila, jih je treba skoz lovit. Tako da sem spet pri vozičkih :-))).

Ena je spraševala za racmanke, jaz sem jih nekaj malega uporabljala pri prvem, pri nas se ni obneslo, prvo je na začetku problem, ker je tako velika in tiste nogice štrlijo iz tiste velike plenice, potem, je bilo treba skoz preoblačit in skoz prat...Na začetku sem bila še vsa švoh in sem res raje dala pampersko, vržeš in je, ne vem, pri nas se ni izšlo. Pa sem načeloma zelo za eko, na ta račun raje prej začnem odvajat od pleničk, tadrugi še nima leta in pol in smo sedaj že mesec in pol brez pleničke. So še nesreče, samo se mi zdi, da je pogruntal. Taveči je bil pa tudi suh pril letu in 7m. Pri dveh si pa sploh ne predstavljam, kako bi bilo prati dvojno količino pleničk. Ene so pa ful navdušene.

Lep pozdravček vsem

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 3007
30.1.2012 12:46:48   
claudie
Še eno vprašanje, koliko vas je prišel rabljen EW in kako ste prišle do prodajalcev, na bolhi sem gledala, ni prav nobenga.
Me pa pri njem moti, ker se ne obrne v obe smeri, to mi je bilo res super, tisti ena ga je kupla, ki pa se obrača, samo zloži se pa res na veliko, mi luškan in vse, samo mi ga pomoje nimamo kam dat. V avto recimo, šp. deli posebi, še ogrodje, imamo sicer 7 sedežni avto, tako da upam, da ga ne bi menjali, samo pomoje niti vozička ne pravim motri, kaj še kake druge reči.

(odgovor članu claudie)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
30.1.2012 13:23:11   
prijatelji
ojjj

disere čestitke za mali sončiciuser posted image
cilla vam pa veliko cartanja sedaj ko ste doma

lona85 jaz sem v 26.tednu pa imam tak trebuh kot sem ga imela pri prvem sinu, ko sem šla rodit, tako da mi trebuh kr fajn ponagajauser posted image  claudie to pa je moral biti veliki šok, da v tem tednu zveš, da imaš dvojčke. Za vozek pa mislim, da bi ti res bilo boljše, da ga kupiš za dva.Mi smo kupili bugabooja donkey twin.To z ušesi se je tudi pri nas vleko do 4.leta, potem smo pa lani marca dali vstavit zdravilne trakove v ušesa isti dan je imel tudi operacijo žrelnice, no in od takrat niti enkrat ni imel vnetja ušesuser posted image .

Lep dan

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
30.1.2012 13:50:35   
Putpuri
Pozdravljene punce,

še sama bi se vam rada pridružila v tej temi. Prej sem bila kratek čas prisotna v temi aprilčic 2012, ko so se nam začele vrstiti težave, pa sem se za nekaj časa umaknila...
Zdaj je spet vse ok, prišli smo do 30. tedna, ki smo ga 3 mesece nazaj lahko samo sanjali in se počasi pripravljamo na prihod naših dojenčic user posted image

Ker sta to prva dva otročka, smo morali kar nekaj stvari naročiti, kupiti - no, razen ta manjših oblekic, s katerimi so nas zasuli user posted image
Sva se pa midva odločila za voziček TFK - Twinner Twist Duo. Moj je naredil celo študijo okrog teh vozičkov, nekaj sva jih šla pogledat - tako da je ta na koncu zmagal...

V katerem tednu ste ostale? Ste že pri koncu? Kje pa boste rodile?
Uživajte v lepem, čeprav vetrovnem dnevu!

(odgovor članu prijatelji)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
30.1.2012 20:20:06   
cilla
Jaz sem tik pred novim letom kupila novega TFK, ker je bil še najbližje tistemu, kar sem hotela od vozička. Spodobnega rabljenega za normalno ceno do tedaj nisem dočakala. Če bi voziček kupovala zdaj, bi šla še enkrat preverit Baby Jogger City Double. Še model 2011 ni imel trdih košar, letošnji pa jih menda že ima. Meni je bil krasen, pravi kompromis med mestnimi "marelami" in športnimi vozički. Pa veliko bolj ajnfoh se zloži in tudi na manjše kot npr moj TFK.

Trebuh: jaz ga kar pogrešam user posted image . Morda se bom kateri zdela nora, ampak tisti občutek, ko sta bila ves čas z mano, je bil nepozaben. user posted image Tudi to, da proti koncu nisem več dobro vidla številk na tehtnici, in da si nisem mogla več na izi nogavic obut, me ni motilo. user posted image
Moj trebuh je začel zaresno rasti tam od morfologije naprej. In rasel je v valovih, nekaj dni je stagniral, potem pa se je kar naenkrat povečal "za eno številko".

Pred časom smo debatirale o zimskih vrečah. Vam moram povedat, da je bil to eden mojih najboljših nakupov. Res, hvala vam puncam tukaj, da sem izvedela zanje. Tudi fizioterapevtka v porodnišnici jih je pohvalila, tako glede zaščite otroka pred mrazom kot glede "dodatne obloge", ki jo predstavlja za moja nedonošena piščanca. Tako da vsem tistim, ki boste rodile še preden pride toplo, jih res priporočam. V porodnišnici sem jih dala v vrečo v lupinici, oblečena kot za doma in nič bolj, vrečo sem pustila odprto dokler smo kolovratili po porodnišnici, pred izhodom sem jo zapela, potegnila vrvico okoli glave in smo šli.

Mi smo fajn user posted image .

(odgovor članu claudie)
Neposredna povezava do sporočila: 3011
30.1.2012 20:43:19   
claudie
Jop se moram strinjati, da je bil kar šok, mi ras ni čist jasno, kako niso prej pogruntali. Sam s tem se bom čim manj ubadala, glavno, da bo s pikam vse ok.

Bi pa res vprašala prijatelj kaj so to zdravilni trakovi, ali mogoče misliš timpanalne cevčice, tavečji je sedaj dobil datum za odstranitev žrelnice, res srčno upam, da bo potem bolje, so pa rekli, da mu bodo ušeska samo sčistili, da te cevčice še ne pridejo v poštev. Zanimivo je pa to, da je kolegici za punčko na enak izvid, res enak, njen orl dr svetoval te cevke.
A te lahko vprašam, koliko stane bugaboo duo?
Vozeke za enega sem res preštudirala v nulo, to ene dve leti nazaj in sem bila res zadovolna s tem bb cameleončkom.

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
30.1.2012 21:55:54   
JanaB
Cilla nekaj si omenjala, da v porodnišnici dobiš kupončke za 30% popust v BC. Ali je to popust na karkoli ali le za točno določene artikle? V mislih imam nakup električne prsne črpalke Medela.
Claudie ufff to je pa res bil šok. Že za nas je bil, ko imamo doma eno 22 mesečnico in trije otroci sploh nikoli niso bili opcija. Te čisto razumem, ko že misliš, da imaš kar nekaj pripravljeno od prej in recimo voziček že rešen potem pa ugotoviš, da lahko začneš od začetka z iskanjem stvari.
Gorga midva sva tudi zdaj nekako odločena za Easy walkerja, ki ga postrani spraviva v dvigalo tudi z montiranima lupinicama. Malo me edino skrbi, ker se športni del ne da obrnit v obe smeri kar je bilo pri prvem vozičku mogoče in mi je velikokrat prav prišlo. Zdaj pa lažje razumem, da imaš stvari že pripravljene. Jaz sem v prvo imela pripravljeno torbo ene 2-3 tedne prej, mogoče tudi zato, ker nisem imela čisto nobenih težav in sem na koncu rodila 9 dni čez PDP. Zdaj ste me pa malo streznile in se bom priprav kar lotila.
Glede trebuha, moje mere zdaj v 29. tednu so take kot v prvo v 38. tednu. Zrastel mi je veliko prej kot v prvo tako, da niti nisem mogla dolgo skrivati nosečnosti pa tudi obuvanje čevljev, sklanjanje in podobne stvari so že dolgo zelo otežene user posted image

(odgovor članu claudie)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
30.1.2012 22:49:12   
cilla
JanaB, Medela je zakon user posted image Njihove črpalke smo uporabljale v porodnišnici. Pa ena od cimer je prinesla od kolegice potovalno električno (Medela Swing), ki je bila glede na majhnost tudi prav lušna. Kupončki iz porodnišnice so žal "namenski", 30-odstotni je za električno črpalko od Aventa.
Si preverila cene pri zastopniku (jih tudi izposojajo)?
Moram pa rečt, da je ročna (moja je Aventova) veliko veliko hitrejša kot vsaka električna (hitrejša je tudi od profesionalnih električnih). Priznam pa tudi, da malce bolj boli (meni je bolečina po 4 tednih neredne uporabe znosna).

Aja, glede na izkušnje iz porodnišnice moram ful ful pohvalit tudi blazine za dojenje Rika. Smo jih imeli na razpolago v intenzivni za crkljanje otrok, tudi kasneje na oddelku so mi jo posodili, da sem lažje hranila moja piščanca. Tako da sem si jo naročila za domov, si namreč želim, da bi mi ratalo dojiti oba istočasno in ta blazina v verziji za dvojčke je res prav s tem v mislih narejena.

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
31.1.2012 10:05:01   
Gorga
En vetrovni pozdrav vsem user posted image

claudie dobrodošla. Hja, vedno je šok, ko izveš za user posted image user posted image , ampak v 22. tednu pa mora bit še večji user posted image . Za rabljenega EW (celoten komplet s košarami in prevlekami, od prvih lastnikov,...) sem dala 400€. Sem pa verjetno cel mesec dnevno spremljala bolho in takoj, ko sem videla oglas, stopila v akcijo. Mene osebno ne moti, da se ne obrača v obe smeri, ker že moj prvi enojni ni imel te funkcije. Tamali pa me sploh ni pogrešal v vidnem obzorju, ker ga je zanimalo vse na okrog user posted image . Res pa je, da je velik. Če bomo kam šli, bo zasedel cel prtljažnik. So pa mi kolegice, ki že imajo dvojno srečo, priporočale, da kasneje kupimo kar kako marelo. Vse precej navijajo za Peg Perego Ario Twin.

Putpuri dobrodošla tudi ti. Mi2 sva obe aprilčici in obe v 30. tednu. Fajn, da ste ok. Kakšne težave si pa imela, če seveda lahko zaupaš.

cilla normalno je, da pogrešaš trebuh. Jaz sem ga tudi po prvi nosečnosti. To pa je preprosto zato, ker je ta občutek, da v tebi raste tvoj otroček nekaj najlepšega na svetu!

Jaz pa imam jutri pregled in tudi UZ, da G pogleda kako user posted image user posted image napredujeta. Komaj čakam user posted image

Lp vsem user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
31.1.2012 10:28:53   
prijatelji
Živjo

claudie zdravilni trakovi ali timpanalne cevčice je isto. Zanimivo, da imajo zdravniki različna mnenja glede tega, ker vidim da to res pomaga no vsaj našemu je. Res pa je, da je kljub odstranitvi žrelnice lani imel še dvakrat angino, baje je to normalno. Zimo smo zgurali brez bolezni razen vodenih koz in virusne alergije. Cena vozka je bila 1489€ brez zimskih vreč in adapterja(športni del,košare in strehica, nakupovalna košara) problem je ker je potrebno vse posebaj plačevatii. Zimske vreče in adapter te pridejo dodatno še 280€.

Gorga jaz imam rok 5.5. in mi je ginekoliginja rekla, da morem 10.aprila v porodnišnico in roditi do 21.aprila, seveda če ne bom prej rodila. A je tebi tvoja G tudi kaj takega rekla? Namreč moja me je že na zadnjem pregledu prestrašila, da upa da se vidima 17.2. na pregledu pri njej in ne v porodnišnici. Prvo ko sem prišla domov iz pregleda sem samouser posted image .

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
31.1.2012 15:09:16   
anchika
Čestitam vsem ki ste in vsem ki še boste  rodile  dva  čmrla oz. dve čebelici. Tudi jaz sem bila na vašem  mestu in včasih  tudi jaz pogrešam   trebušček. Zelo lepo je imeti   dva    pikca naenkrat to je nekaj posebnega. Zelo je lopo in  tiste naporne dneve kar pozabiš v   petih minutah. Če katero zanima   prodajam voziček Hartan zxII in  nekaj oblekic za  fanta dvojčka. Srečno vsem  mamicam!!!

(odgovor članu prijatelji)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
1.2.2012 12:45:28   
Gorga
Ojla user posted image

Danes sem imela pregled. Moj MV se še kar drži, je kratek, ampak za 1x še ok. Naredila mi je tudi UZ. Tamale dva sta še vedno obrnjena z glavami navzdol in en čez drugega user posted image . Plodovnice je še dovolj in posteljici sta lepo prekrvavljeni. Napisala mi je napotnico za injekcijo za pljučka. Je rekla, da mal preventive ne škodi in se kar strinjam z njo. V ponedeljek grem v PO porodnišnico. Se moram še pozanimati ali me bodo zadržali noter čez noč ali grem 2x tja. Vprašala sem jo še do katerega tedna moram direktno v LJ in mi je rekla naj ne skrbim, da če se bo kaj začelo dogajat nej grem kar lepo do PO in potem me bodo že oni prepeljali naprej v LJ. Naslednji pregled imam čez 2 tedna, spet bo naredila UZ, dala bom kri in vodo. To je to.

prijatelji ta tvoja G pa je res smotana, da te tako straši. Že tako smo me same dovolj v skrbeh. Moja G mi je rekla, da se porod ne sproža prej in da ni potrebe, da bi prej hodila v porodnišnico, če vse poteka bp. Sej imam pri nji pogoste kontrole. Zabičala mi je naj čimveč počivam in naj ne berem preveč raznoraznih stvari, ker ne smem imeti v glavi negativne misli.

Kako ste ostale kaj?

Lp user posted image

(odgovor članu anchika)
Neposredna povezava do sporočila: 3018
1.2.2012 18:06:16   
JanaB
Tudi jaz sem danes imela pregled. Oba sta dosegla/presegla eno kilco user posted image in sta obrnjena na ritko. MV je lepo zaprt in dolg kar ni neka garancija, da tako tudi ostane je pa dober znak. Sem vprašala glede injekcije za pljučka, ki pa se rutinsko (zaradi stranskih učinkov) pri dvojčkih ne daje več. Gorga ti jo verjetno dobiš zaradi skrajšanega MV. Čez en teden imam kontrolo zaradi brazgotine od prvega CR in redni pregled spet čez 3 tedne. V 8 mesecu me bo poslala na pregled v P, da še tam ocenijo stanje in se dogovorimo glede načina poroda.
Midva sva sedaj nekako odločena za EW voziček, ker ga spraviva v dvigalo tudi z lupinicama ma glede rabljenega slabo kaže, ker se čisto nobeden ne prodaja user posted image
Lepo se imejte in pazite, da vas ne odpihne v teh dneh. Še dobro, da smo dodatno obtežene user posted image

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
1.2.2012 22:34:54   
dekle23
živjo nosečke in mamice dvojčkov :) tudi sama sem ponosna mamica skoraj 7 mesečnih fantov Gala in Vida :) ufffff trebuh, ja to je blo obdobje....uffff iz švoh 80cm sem prišla na dobrih 130 :) haha tako da so me vsi hecali da najprej pride skoz vrata trebuh, potem dolgo nič, in šele nato se jaz pokažem.  Glede vozičkov vidim da poteka debata, mi smo imeli hartana....meni je super voziček. sicer smo kupili rablenega, ampak za teh 6 mesecev se mi zdi da se novega že ne splača glih  kupovat. če katero zanima, ga tudi prodajamo. ker smo si omislili marelco.

zdej pa šibam spat, ker bo treba kmal vstat, ker fanta nikakor ne uspeta prespati cele noči, ko en spi, se bo drug zbudu in obratno. :)

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
2.2.2012 10:00:01   
claudie
Pozdravljene,

kako ste kaj?

Pri nas smo se navadili na novico, da bosta dva :-). Včeraj sva bila še v LJ pri dr. Cerarju, ki je HB rekel, da je vse ok, moram priznat, da sem bila tako živčna pred pregledom, no samo, da je vse ok. Sta pa enojajčna dvojčka, je rekel, da je to bol rizično in da jih morajo na 14 dni spremljat, ker imata skupno posteljico. Sem mu rekla, a se moram kaj sekirat, pa mi je rekel, da razloga ni. Je rekel, da če se do sedaj nisem v stilu, ker nisem vedla, da sta dva, se tudi naprej ne rabim. Je bil tak posrečen.
A ima še katera enojajčne dvojčke? Edin mal me je prestrašu, ko je rekel, da se bova v 32. tednu pogovarjala, kako bomo rodil, sam upam, da ne bodo preveč nedonošeni.

Sem pa rekla, da ne bom nič brala, kaj in kako tako kot je gorga napisala, ker ja sem pa take sorte, da se sekiram za vsako reč.
A ima katera tudi enojajčne dvojčke?

Jap tile vozički, sva šla pol po pregledu res pogledat tele vozeke......omg kako se to vse na veliko zloži, noro, ta EW mi je kul, razn, da se ne obrne okol, samo ga nimamo v avtu kam dat, pa imamo enoprostorca, samo če zadaj postavimo sedež za tavečga, ne gre voziček nikamor. Tako da smo nekako na tem, da si poleg enega, ki ga že imamo doma in je bil pripravljen za tretjega člana, za četrtega sposodimo še en enojen vozek s košaro pa tiste sponke, potem pa kupimo kako marelo, tele aria twin se kar na mičkeno zložijo.
Za tiste par mesecev na začetku, se mi zdi, niti ne hodiš veliko okol. Ko bosta pa že mal večja bo pa marelca čist ok. Zaenkrat smo na tem.

Pozdravček

(odgovor članu dekle23)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
2.2.2012 11:08:36   
spiteri
user posted image user posted image user posted image user posted image
disere čestitke za tvoji pikici. Super, da ste tako dobro speljali porod!! Da je bilo vse ok!
user posted image user posted image user posted image user posted image
cilla dobrodošli doma! Sem te uspela prebrat v članku, super zgledate! Sam da ste doma, za sprehode ste pa glih ujeli mrazzzzz. Držim pesti za toplejše vreme! Katere zimske vreče si potem kupila? ;)
lona85 mi smo pri ta prvi uporabljali pralne plenice Wonderoos, s katerimi sem bila zelo zadovoljna. Zdaj jih bom še nekaj dokupila, da bom kmalu tudi pri dvojčicah uporabljala. Za Racmanke sem slišala zelo različna mnenja, enim so zelo všeč, spet drugim ne. So pa novejše zelo vpojne z bambusovim vložkom, jih je soseda pohvalila. Pa Bum Genius je tudi pohvalila (soseda uporablja te dvoje).
Gorga in JanaB Super novica, da tako lepo napredujete!user posted image user posted image user posted image user posted image
claudie dobrodošla in čestitke za dvojno presenečenje!! Kar se pa tiče vozičkov za dvojčke in enojnih vozičkov, sem se jaz odločila, da bom uporabljala dva enojna, ker so se mi vozički za dvojčke zdeli predragi, pa itak smo kupili za prvo čist nov voziček in se mi je zdelo res nesmiselno kupovat velik voz za 3 mesece uporabe. Tako nam je prijateljica še en voziček posodila in smo se na začetku vozili z dvema, ko je bil ata na očetovskem dopustu. Potem pa nisem več mogla hodit ven brez še nekoga in sem dala obe pikici v eno ogromno košaro in se tako vozim z enim vozičkom naokrog. Zdej pri mesecu in pol je pa nastal problem, ker bosta prerastli košaro, sem se pa odločila, da aktiviramo voziček Ario Twin, ki smo ga kupili lani konec leta, ker so imeli v BC eno akcijo na stare kolekcije. Ko bomo začeli Ario uporabljat pa poročam, kako gre. Sem pa slišala, da se da dobit sponke in spneš dva vozička skupaj in ju lahko potem sama sprobaš. Ker imam en voziček Peg Perego drug pa Bugaboo, nisem šla niti preverjat, če se da tudi ta dva skupaj dat.
Putpuri tudi tebi želim dobrodošlico in čestitke, ker ste tako daleč pregurali! Le tako naprej! Jaz sem imela tudi težave pri nosečnosti z dvojčki, sem že mislila, da se sploh ne bo izšlo, hodila po bolnicah in me je že čist psihoza dajala, no pa smo zdržali do 36t in zdaj imam dve mali pikici, ki super napredujeta.
Super vas je brat, bolj malo mi pa uspe napisat tako da srečno do konca vsem nosečkam, mamicam pa čim več cartanja!

(odgovor članu claudie)
Neposredna povezava do sporočila: 3022
2.2.2012 15:37:13   
cilla
Katere zimske vreče si potem kupila? ;)

tele (v tej trgovini): http://www.babyblume.de/de/Kinderwagen-Buggys/Zubehoer/Fillikid-Fusssack-ALASKA-natur.html

(odgovor članu spiteri)
Neposredna povezava do sporočila: 3023
2.2.2012 17:36:40   
Putpuri
Hejla,

Gorga, pri nas se je v 15.tednu pojavila huda oblika TTTS sindroma - povedano drugače - ena punčka je imela ogromno plodovnice, druga skoraj nič, temu primerna je bila tudi razlika v velikosti in obremenjenosti ta velike punčke in še nekaj drugih težav.
Do 17. tedna smo lahko samo čakali kako se bodo stvari razpletle, bila sva pripravljena prav na vse. Po 17. tednu, ko te lahko pošljejo na lasersko operacijo v London ali Hamburg (ki je sicer zelo tvegana za pikice), pa za las nismo izpolnjevali kriterijev za poseg. In tako smo spet lahko samo čakali... To je bilo tako psihično naporno, da vam ne znam opisati. Šlo je iz tedna v teden, iz pregleda na pregled. V najbolj kritičnem obdobju smo imeli preglede 2x na teden, potem 1x na teden, nato smo decembru začeli na 14 dni. Potem se je čudežno vse lepo uredilo in zdaj punci precej enakomerno rasteta in imata trenutno ocenjeno težo 1400 in 1350 g, kar je popolno povprečje za enojčke v 30.tednu user posted image Ker je maternični vrat še vedno dolg 34mm in zaprt, počutim se pa v bistvu bolje kot takrat ko je bila kriza, ne bomo dobili niti injekcij za pljučka.
Upam, res upam da bo tako tudi naprej, do konca.
Cel čas pa v bistvu nisem bila na bolniški - vseskozi sem imela to možnost, ampak sem raje hodila v službo, vsaj za par ur, da sem se malo raztresla - drugače bi samo o tem razmišljala. Tako da sem šele zdaj, zadnjih 14 dni na dopustu.

prijatelji - zakaj ti je ginekologinja tako rekla? Malo čudno in bedno je njeno govorjenje in strašenje...

claudie - lepo da si imela lepo izkušnjo s prim. Cerarjem - pri meni je bil tako osoren in neprijazen, rekel je, da iz te nosečnosti ne bo nič, da bom imela splav tako ali drugače... tako da super, da je bil dobre volje.
Pri meni se ne ve ali sta punčki enojajčni ali dvojajčni dvojčici - imata dve ovojnici in eno posteljico, TTTS kaže na to, da sta enojajčni, drugi znaki so kazali, da sta dvojajčni... tako da ne midva ne zdravniki nimamo pojma kaj sta user posted image

spiteri - čestitam za tvoji pikici - ja, pri dvojčkih je toliko več zapletov, je pa velik del zgodb s srečnim koncem - samo pozitivno naravnan je potrebno ostat - psiha tukaj ogromno naredi...

Punce, imejte se lepo, tudi če je vreme bolj sibirsko in zoprno!

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3024
3.2.2012 9:19:13   
lona85
Pozdravček dvojne souser posted image in dvojne mamice!

Sem ful vesela, ker sva z mojim le kupila voziček, ki gre v najin prtljažnik user posted image Sva ga uzela kar prek bolhe, skoraj pri sosedih user posted image Imava zdaj Implast Spiderja za dvojčke, v živo je res še ful lepši kot je bil prek fotk user posted image Pa zelo lepo je ohranjen in zelo vodljiv, zaenkrat izgleda super.

Claudie, kakšno presenečenje, da si tako pozno izvedela, da imaš kar user posted image user posted image pod user posted image ! Čestitke!!! user posted image Uf ti vozički... verjetno je v tvojem primeru res bolj kupiti/si sposoditi še enga enojnega. Je moral biti kar šok, sploh če od začetka misliš, da nosiš enega user posted image

Prijatelji - Grrr... kera smotana ginekologinja, pa kaj jim ni jasno, da tako strašijo. Že tako se mi zdi, da je vsaka user posted image , ko izve da nosi dve pikici malo prestrašena in namesto vzpodbudnih besed pa kar tako?! Kdo bi razumel take ljudi...

Putpuri, prav vesela sem, da se je po začetnih težavah vse tako lepo uredilo user posted image Samo pozitivno moramo misliti in s tem najbolj koristimo našim malim pikicam user posted image Upam, da bo šlo zdaj vse gladko do rojstva user posted image user posted image

Lep vikend vam želim user posted image

(odgovor članu Putpuri)
Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?