cilla
|
JanaB, aia, predavanje so nam organizirali v šoli za starše v ljubljanski porodnišnici. Predavala nam je babica iz šole za starše Gordana Njenič, super gospa! Razložila je, kaj lahko pričakujemo na porodu, kako to zgleda pri dvojčkih, malo o hendlingu dvojčkov, dojenju dvojčkov, itd itd. Odgovorila je na naša vprašanja, meni je bilo kul. Nič pretresljivega, a fajn. Da vam poročam, sem bila pri disere danes dopoldne. Še vedno so bile vse tri skupaj, disere ful dobre volje in pozitivna, kar je v taki situaciji, ko moraš ležat v bolnici in čakat, najboljši pristop Mi smo tudi napredovali: moja sončka so iz inkubatorja premestili v ogrevani vodni posteljici in začeli smo vaditi hranjenje po flaški. Sicer sta še zelo švoh in po enem uspešnem hranjenju sta za naslednji dve tako utrujena, da ju sploh ne uspejo/mo zbuditi in ju spet nahranijo po sondi. Ampak napredujemo, hranim in previjam ju že lahko sama, seveda se še učimo. Tudi moj se nam je že dvakrat pridrdužil, danes je že prvič on enega nahranil . Ma ja, dnevi letijo, tudi v porodnišnici, ko imaš toliko obveznosti in preden mi bo sploh jasno, bomo že skupaj na oddelku in na uvajanju pred odhodom domov. Danes sem spet prišla domov za eno noč in želela pripraviti njune cunje v sobico, da bo vsaj del stvari na svojem mestu. Ko sem pregledovala znova stvari, ki jih imam od kolegice z dvojčki, me je kar stisnilo ob pogledu na tiste ogromne otroške cunjice. Številka 56 se dejansko zdi kot zastava, oba bi lahko oblekla v en bodi te cifre Kar imam oblačil manjše številke kot 50, sem vse napakirala in odnesla v porodnišnico na intenzivno. Naj ostane vse tam tudi ko bomo mi že doma in pride prav še kakemu nedonošenčku. Najinih stanovanjskih peripetij drugače kar noče biti konec... Malo prej nama je zalilo nama kopalnico - odtok je nekje zamašen. Moj ves besen skuša odmašit odtok oz.sploh ugotovit, kje se je zamašilo (valda kje boš na soboto zvečer dobil vodovodarja...) Pridem za eno noč domov, da se bova malo pocrkljala in da se malo odklopim, pa imamo že spet "veselo". Eh ja, polni optimizma gremo naprej...
|