Roberta69
|
Malce sem preleta in vidim, da debtirate o vozičkih...kako je pri nas VOZIČEK: jaz sem ob nakupu iz tega naredila cel projekt. Edini voziček, ki mi je vizualno res všeč (še danes) ima edino lastnost to, da je lep , drugače pa je (vsaj zame) neuporaben. Ker smo pri nas doma bolj športne narave, posedat na kavice skoraj ne hodim (oz. odkar imam otročka sploh ne) in se zeloooo rada sprehajam, sva gledala predvsem na to, da bo voziček čim bolj vozen po vseh terenih. Na koncu sva izbrala Bebe' Comfort - High Trek (vizualno ni prov lep, tako kot v mojih očeh ostalih 99% vozičkov ), ima pa orng kolesa in zavoro (namen je bil, da bomo rolali, pa potem kar nikoli nismo - no, morda pa še bomo), z njim se z lahkoto pelješ po gozdu in neravnih terenih, zdaj mi pride prav, ker ima športni del kar dolg, tako da mojemu dvoletniku ne visijo noge čez (se še kar rad vozi v vozičku)... Minusi pa so: ko se zloži, je ogromen, tako da rabiš kar velik prtljažnik (sicer se da še kolesa odmontirat in je malo manjši, ampak komu bi se pa dalo to skos početi), ni ravno v nulo narejen, v smislu, da se pri zlaganju vedno zatika stehica, sprednje varovalo ima ful smotan način namestitve (čeprav ga mi itak zdaj nimamo, ker smo ga izgubili), skratka je kar preveč robusten in širok (zna biti moteče v trgovinah, pa recimo v kampu ga nisem mogla zapeljat s sabo v WC in tuš, tako da sem to počela kar pri odprtih vratih in upala, da ne bo nihče gledal ). Če bi se še enkrat odločala, bi se verjetno vseeno odločila enako, in sicer predvsem zato, ker sem potem spoznala čare marele (Moon Kiss s trdim hrbtiščem - enkraten voziček, zeloo priporočam) in jo bom takoj, ko bo otroček lahko sedel, začela uporabljat (zasede čisto malo prostora ). Brez košare si pa jaz vozička ne predstavljam. Meni se zdi to nujen del ob vsakem letnem času, sploh pa ne mislim, da letni čas igra neko vlogo pri sprehodih, fora je edino v količini oblačil zate in za dojenčka A če je mrzlo, da bi bil kar doma - meni bi se po pravici povedano zmešalo - že ko pride kak čist busy dan (jaz delam doma za računalnikom) in mi kar ne znese iti ven, je moje razpoloženje neprimerno slabše kot drugače. Če finančno že ne gre drugače, mora športni del nujno imeti možnost namestitve v čisto raven položaj, ker je za hrbtenico dojenčka zelo neprimerno in nezdravo, da ni zravnana - no, to je glavno, potem ga pa posledično bolj oblečeš oz. dodatno zaviješ v kaj toplega. Se je pa bolj smiselno odreči kakšnim oblačilom, gugalnemu stolu, itd. - še sto je drugih reči, ki jih v bistvu ne rabiš... Jaz mislim, da je smiselno in potrebno največ pozornosti usmeriti oz. največ vložiti v kakovosten voziček (predvsem, ki ima primerno hrbtišče) in avtomobilski sedež (ki je po varnostnih testih ustrezen), vse ostalo pa ne igra take vloge... no, ko je otrok večji, je pomembna ustrezna obutev, prehrana, itd. Prihaja čas ljubezni, torej ljubite se, ljubite svoje bližnje in se imejte lepo
|