|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
8.4.2010 18:11:51   
pikicamala
majabar, rekla je, da bo PDP verjetno kakšne 3 dni kasneje - 28.10. izmerila ga je, pa je velik 3,98. za merjenje NS mora bit pa vsaj 46mm. v bistvu je danes 11 t (tako je rekla glede na velikost). včeraj nisem nič plačala - je napisala gratis. je bila pa FUL prijazna. najprej mi je čez trebuh naredila UZ, potem pa zaradi moje krvavitve (pred 14 dnevi) mi je še vaginalni Uz naredila, da je pogledala kako je s tem, potem smo pa še malega gledali kako se premetava, pa user posted image poslušali,... sem bila kar ene 15 minut noter, pa je bilo vseeno zastonj.user posted image

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
8.4.2010 18:26:26   
majabar
Hvala za informacijo. Nisem vedela, da je omejeno z velikostjo. Bomo videli, kako bo naslednji teden pri meni. Verjamem, da si kljub vsemu imela lepo izkušnjo in še ena te čaka naslednji teden:). In res prijazno, da ti ni nič računala:)!

(odgovor članu pikicamala)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
8.4.2010 19:20:41   
caroline1
Anju- povem, da se bomo izogibali modrim cunjicam user posted image  

Kar se tiče nuhalne je bil rezultat 1:3900 in sem zadovoljna, zato se ne bom več ukvarjala z vsemi testi. Tudi nosek se pikici lepo vidi.
Slabosti so še skoz prisotne, zdaj so se začeli še glavoboli user posted image  in nek čuden pritisk v glavi!!! No ja, mal spremembe očitno user posted image . Prav fajn da je mala pikica ok, ostalo bomo pa potrpeli. Nosečniških cunj še ne nosim, čeprav je moj trebuh napihnjen in primerljiv s 5 meseci ali več, jaz sem pa komaj zakorakala v 4ega. Tale napihnjenost pa najbrž izvira iz količine zaužitega sadja in zelenjave. Prebava pa stoji.

Uživajte večer!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
8.4.2010 21:18:18   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: S*

IZVIRNO SPOROČILO: tane

IZVIRNO SPOROČILO: S*

Dobro jutro!

Pri nas je tako lep sončen dan,bo treba ven na kavico.
Včeraj sem imela nuhalno v Dravljah pri DR. Reševi, rezultati so vredu, tveganje je 1:2504, dala pa sem tudi kri. Moram pa pohvalit Dr. je bila res prijazna, vse nama je razložila in na koncu nas je še vprašala če želiva še kaj izvedet...
Danes pa imam pregled še pri svoji ginekologinji. Bom pa vse skupaj izkoristila še za obisk pri frizerju, sem namreč na bolniški in se bojim kontrole, tako da bom poskusila danes maksimalno izkoristiti dan.

S*user posted image user posted image user posted image ČESTITAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...mi je dobra vila po imenu Urshy78 povedala za tole prekrasno novičko, vesela, vesela in še enkrat vesela zate...zdaj pa uživaj in božaj trebuščka in misli samo pozitivno, potem pa dobiš enega lepega oktoberčka kot ga imam jazuser posted image pa še nekajuser posted image user posted image user posted image za srečo!

Tane hvala za čestitke. Ja počasi nas je vse več "starih bork" na teji temi, pa saj sama veš, da počasi se daleč pride.
Kako je pa s vama dvema? Sem se kar stopila, ko sem pogledala tvoj tikrček user posted image   user posted image   user posted image .

midva/mi smo super, je moj zakladek res tako priden fantek, da kar verjeti ne morem...oktoberčki so zgleda pridni tako kot bo tvojuser posted image

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
8.4.2010 21:19:09   
bička
naša spi v svoji posteljci že od kar sva prišle porodnišnice.Zbuja se enkrat na noč in hoče čaj.Če je pa bolana pa 
jo  vzamem  k sebi  sam potem ne spim celo noč  nič ,ker  je skozi obračanje na  vse strani  .Ali katera ve pri DHT-u ar:1:3655  je tole ok ali ne

bička

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
8.4.2010 21:50:09   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: caroline1

Anju- povem, da se bomo izogibali modrim cunjicam user posted image  

user posted image user posted image
mi se bomo zgleda mogli še matrat za user posted image ...
caroline1 si poskusola s kislim mlekom za prebavo? če čisto malo pretiravaš, te ujame še driskauser posted image

sem dobila izvide kar združene NS+DHT. ne vem številk, sm trenutno kuverto založila, ma so ok. za podrobnejšo razlago bom prosila G v ponedeljek.

IZVIRNO SPOROČILO: jana84

...ko je pa bil star 6mescev pa mu je nekaj obrnilo zgleda, od takrat pa ne spi več.

Pol pa se je počasi začelo, mal je bil bolan, mal so mu zobki rastli in smo mu začeli popuščati, da je vedno več spal pri naju. In zdaj smo pa tam kjer ni muh. Mislim, da bo treba res malo več potrpežljivosti in vztrajnosti z najine strani, da se bo navadil spat v svoji sobi...Še predvsem zdaj ko bomo dobili še enga dojenčka...

pri nas je bilo konec spanja s 7muser posted image do tega je celo sam zaspal. ma očitno je nekaj dogajalo in mi ni žal, da je bil pri naju. pa to dojenje in ga prenašat ponoči, ko si itak cel omotičen... še padu bi mi z rok... lažje je blo, takrat je to kljub stiskanju v troje pomenilo več počitka.
potem pa smo se začeli pogovarjat o spanju, njegovih strahovih in željah, hvalit prespane noči, jana poskusite se mimogrede pogovarjat o spanju, z nežnimi sugestijami, mogoče bo palilo... samo ko so bolani, takrat pa je treba potrpet. pravzaprav takrat celo hočem, da je ob naju, da ga spremljava. al pa ne spim od skrbi in ga stalno hodim tipat...

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
9.4.2010 7:35:32   
SM10
Dobro jutro,

Danes pa mene čaka pregled in NS. Čestitke vsem, ki ste jo že opravile in je vse ok.
Glede slabosti so še vedno prisotne, začela pa se je alergija na cvetni prah, tako, da bo kakšen mesec kihanja in smrkanja, solzenja.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
9.4.2010 8:28:56   
mojcaya
prijetno dobro jutro vsem!

Pa kaj je s temi glavoboli?? Jaz sem zaradi tega cel vikend doma preležala. Že kakšne tri tedne me glava boli vsaj enkrat na teden - in to tako močno da še bruham...kar nekaj.
Rezultati naše NS so super. Risk je 1:5822. Nosna kost se lepo vidi. Utrip je 162. Velik je pa že 6,9cm user posted image . Za spol sva pozabla vprašat zaradi vznemirjenosti, ko sva ga gledala user posted image  zdravnica pa tudi nič ni rekla, tako da predvidevam da se ni videlo ? Drugače pa aparatura v Dravljah in pri mojem ginekologu se sploh ne more primerjat :S tista pri njem je predpotopna haha

Čestitam vsem nosečkam za dobre rezultate pa tistim, ki vas še čakajo pregledi seveda!

Lep vikend!

(odgovor članu SM10)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
9.4.2010 9:00:10   
sasadejan
Jutro user posted image

Tudi mene danes čaka NS in komaj čakam, da bo ura 11:00 da z mojim greva.

Želim vam lep sončen dan in poročam, ko pridem nazaj v službo.

(odgovor članu mojcaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
9.4.2010 9:07:32   
majabar
Kar nekaj vas je že vstopilo v 2. trimesečje. Zanima me, če nadaljujete z jemanjem folne kisline, ali ste prenehale?
Nove, dobrodošle! Tiste, ki imate danes pregled pa veliko sreče in uživajte v pogledih na svoje pikice!

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
9.4.2010 9:26:31   
zinchy
jest jem Elevit in ga bom jemala do konca nosečnosti user posted image
Punce mene sam nekaj zanima..moja ginekologinja ima tako slab ultrazvok,da mi je rekla ,če hočem izvedeti spol moram it k drugemu ginekologu,ki ima boljši ultrazvok..kdaj nej grem?okoli 20.tedna?pa če katera ve koliko me bo to stalouser posted image

lp

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
9.4.2010 9:52:23   
3x mami
dan!

ja, se mi zdi, da je okoli spanja toliko zgodb, kot je otrok... pa tudi dva v isti druzini si nista enaka. ta prvi se mi je 6m(!) ponoci zbujal na uro, ampak smo preziveli. mala pa je ze od zacetka bolj zaspanka in se je na zacetku zbujala samo 3x na noc, kar je meni bilpravi balzam. sploh pa, na zacetku imajo mali se cisto mali zelodcek, zato se bolj pogosto zbujajo. ko mal zrasejo in se jim zelodcek mal poveca, imajo mal vec zaloge in lahko dlje spijo. saj tudi njim pase spat, ne sam nam...
zdaj, pri 4 in skoraj 3 letih, spita oba kot top, vsaj v svoji veliki postelji, skupaj v otroski sobi. tezave imamo samo takrat, ko sta fajn prehlajena al pa ko imata vrocino. ko je kriza, ju raje vzamem k sebi, se oni boljse naspijo, jaz pa tudi, ker sem mirna.

spol. ce bi sla zaradi tega na samoplacniski uz, bi sla skupaj z morfologijo. zinchy, a ti jo bo delal tvoj gin al bos sla kam drugam? takrat (ce se ne motim, je tole okoli 24t) se vse dalec najlepse vidi, pa tudi vsi spolni organi so ze fajn razviti, tako da ni vec dvoma, kaj je. pri nuhalni je vse se tako majhno, da se lahko tudi zmotijo. moj na splosno raje pocaka do morfologije, tudi ce se prej ze kaj vidi. pravi,da je rad ziher, preden kaj rece.

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
9.4.2010 9:58:48   
zinchy
3x mami ja na nuhalni sm že bla pa je bil baby tko živ, da smo komej kej vidluser posted image Za spol mi je reku gin.,da je še prezgodaj ko sem bila na nuhalni. Tko,da bom mogla kar do 24. tedna počakat. Bom šla pa samoplačniško ker ima moja gin. tko slab ultrazvok,da se nič ne vidi user posted image

13.10.2010 Mai Peter

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
9.4.2010 10:00:40   
pikicamala
dobro jutro vsem! kar zavidam tistim, ki so že dale skozi NS, sploh pa če že veste spol! jaz komaj čakam, da zvem!!!
a je katera prehlajena? mene muči nahod, grlo in kašelj! sem en čas kar čakala, da bo bolje, zdaj pa bom verjetno morala kak sirup začet pit! ima katera kakšen nasvet?

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
9.4.2010 10:06:53   
jana84
Hej punce!

Evo še ena čudna, na pol neprespana noč je za nami! Danes je celo bruhal user posted image Groza. Ne vem od česa je vse skupaj, al od zobov al kaj?! Če ne bodo kmal zrastli mu jih bom ven povlekla...Pa pustmo to, da ne bom slučajno vseh bodočih mamic preplašla...Sej načeloma otročički lepo spančkajo ponoči, nič se ne obremenjevat user posted image Itak pa potem vsak nasmeh ki nam ga podarijo čez dan izbriše tista nočna bdenja, kaj ne?

Glede folne kisline: jaz jo bom jemala dokler jo še imam doma in to mislim da bo še ene 3tedne...Takrat pa bom že dobro zakorakala v 2.timesečje. Meni je že kdaj rekla G, da naj jo jemljem prve 3 mesece, ker je takrat potreba veliko večja, ker jo otročiček rabi, potem pa poskušat čimveč s hrano dobit noter...Sem zadnjič na vrečki s semeni brala da ima brstični ohrovt ful veliko folne kisline...Mogoče.

Pikicamala, a potem ti je uradno prestavla PDP al kako? Ti popravim na seznamu?
Tebi je rekla, da otroček velik 40mm ogdovarja 11tednom nosečnosti? Men je pa moja G rekla, da je naš, ki je bil v torek velik 45mm velik ravno za 10+6...Pa imam PDP 29.10. Ah, kdo bi vedel...Se sploh ne obremenjujem s temi podrobnostmi, ker itak so otročki ful različno veliki...Naš pobalin je bil v začetku ful mali, je celo zaostajal za skor en teden, na koncu pa se je rodil velik 55cm in težek 3440g, zdaj pri 18mesecih pa je velik že 85cm in težek (lahek) 10kg....Sestrina hčerka pa se je rodila skor 10cm manjša in 1kg lažja, pa je zdaj prava babura! user posted image

< Sporočilo je popravil jana84 -- 9.4.2010 10:07:37 >

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
9.4.2010 10:07:16   
3x mami
pri nas vse zdravimo z medom, limonami, inhaliranjem pred spanjem (mentol kapljice) in pa z grgranjem islandskega lisaja pred spanjem. zlo pomaga, priporocam. je pa ta lisaj noter tudi v nekaterih sirupih in 'bonbonih', ki jih dobis v lekarni.

za spol zadnjic (v 13t) nisem zdrzala in sem mojega vprasala. je kar nekaj casa gledal, potem pa sam rekel, da bo raje se molcal, ker ni se cisto jasno. glede na to, da je obrakrat prav povedal na morfologiji, mu zaupam. saj, kar je, je, in nam tako ne zbezi vec user posted image

tak lep dan je danes. so napovedali do 20 stopinj, jupi. grem pect torto. upam, da mi bo ratala...

Neposredna povezava do sporočila: 1091
9.4.2010 10:10:30   
3x mami
jana84, a to imate petke? pri nas so bli takrat zlo bogi, pa za trojke tudi. in vse stiri naenkrat so prihajale ven, tako da vrocina in tecnoba na vrhu... si probala mal masirat dlesen?

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
9.4.2010 10:14:21   
jana84
3xmami...a torto si se spravla pečt? Sem zadnjič luste nardila, kaj? No, jaz jo bom pa jutri pekla...In sicer sem se odločla: torta bo z belim biskvitom ter z jogurtovo kremo z gozdnimi sadeži...Upam, da bo uspela, ker bom prvič delala tako kremo...Vendar zaupam receptom, ker sem že nekaj tort naredila po teh receptih (knjiga Torte od Alenke Kodele) in so vse super uspele - nobene nismo vrgli proč ampak lepo pohamsali user posted image

Včeraj pa sva z mami (ok, priznam da sem jo jaz pekla mama pa je sinkota pazila) spekli belo pito - ima nečakinja v nedeljo krst, sestrična pa konec meseca poroko, tako da bomo združli peko za obe priložnosti!

Ma kake petke! Spodaj ima obe enki in obe štirici zunaj, o ostalih pa ne duha ne sluha! Zgoraj pa ima enice, dvojke in štirice...Se bojim vprašat kaj bo ko mu bodo trojke rastle, baje da ful boli! Da bi mu dlesni masirala...O to pa ne! Ma ne dovoli, da mu prst vtaknem v usta za nič na svetu - da bi mu s kakšnih hladilnim gelom namazala...Pa naj si sam grize prste - jih ima že čist pogrizene!

< Sporočilo je popravil jana84 -- 9.4.2010 10:16:31 >

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
9.4.2010 10:16:25   
mojcaya
pikicamala jaz sem imela hud prehlad, ki še vedno ni čisto minil... Lahko vzameš kakšen lekadol (tudi lekadol C - ni nobene panike). Jaz sem dobila v lekarni še od propolis za špricat v nos - vsaj malo bolje je, čeprav se ne more primerjat z operilom. Veliko limonce sem stiskala, pa inhalirala sem vodo z kapljicami smrekovih iglic (se tudi dobi v lekarni). Najboljše zdravilo pa je počitek!
Za sirup pa vprašaj - jaz nisem kašljala, tako da nevem. Pa čimrej okrevaj

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
9.4.2010 10:19:34   
jana84
pikicamala: za kašelj lahko piješ Prospan, ali pa kakršen koli zeliščni sirup. Jaz sem pila sirup za izkašljevanje od ta malga, nek zeliščni...Povprašaj v lekarni...
Za nos si lahko mal pošpricaš z morsko vodo, ki se jo dobi v lekarni v spreju al pa si namažeš pod nosom in mal v nosnice z mastjo Nisita. Jaz sem si s to mastjo redno mazala ko sem bila ful prehlajena, ker nisem smela nobenga spreja špricat v nos, ker mi je takoj kri prtekla...
Pa velik čajčka z medom in limonco!!!In POČIVAT!

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu mojcaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
9.4.2010 10:46:35   
pikicamala
jana84 - ni mi treba še popravljati datuma, bom videla drug teden kaj bo rekla. rekla pa je da 3,98 odgovarja 10t6d. pri meni je to smotano, ker nisem imela redne M. lani decembra sem imela operacijo - odstranitev pregrade in se mi po tem še M ni uredila. kaj pa vem.user posted image bom videla kaj bo v torek rekla. samo da je baby ok, pa da se pridno premetava tam notriuser posted image .
drugače pa folno kislino - jaz jo bom tudi jedla skozi celo nosečnost. sedaj jem centramed mami, ker mi je bilo po elevitu slabo. sem pa zadnjič pri G gledala neke prospekte, da je za vsak trimester malo drugačna potreba po vitaminih, tako da bom malo pobrskala, pa mogoče menjala firmo (drugačna količina vitaminov). lp

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
9.4.2010 10:57:22   
3x mami
jana84, ja, pri nas so bile trojke in petke najhujse. ostale se je se dalo. pri petkah sta mi oba dobila vrocino, pri trojkah pa sitnobo. ma revezi so, ker sploh ne vejo, kaj se dogaja, pa jih tako matra...
drugace, uh, 18m, moj je takrat dobil sestrico. se kar raznezim, ko pomislim... ko sem sla v porodnisnico, sem ga se mal popestvala in mi je bilo tako kruto ga pustit za par dni (nisva bila se nikoli narazen) - tako majhen drobizek--. po treh dneh, ko sem se vrnila, pa se mi je zdel pravi velikan. hecno.

ja, torto, moram. jutri moz praznuje rojstni dan. pa jo moram dobro spackat.

Neposredna povezava do sporočila: 1097
9.4.2010 11:01:54   
rose85
Mogoče katera jemlje, pozna Femibion 2?
Sem slišala da naj bi bil dober za drugo trimesečje.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
9.4.2010 12:34:38   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: zinchy

3x mami ja na nuhalni sm že bla pa je bil baby tko živ, da smo komej kej vidluser posted image Za spol mi je reku gin.,da je še prezgodaj ko sem bila na nuhalni. Tko,da bom mogla kar do 24. tedna počakat. Bom šla pa samoplačniško ker ima moja gin. tko slab ultrazvok,da se nič ne vidi user posted image

Js sm sla enega prejsnjic tudi samoplacnisko in sem se odlocila kar za 3d in mi ni zal. Je bil pa to zadnji UZ se mi zdi. Takrat sem tudi spol izvedela, ker se je prej ful skrival, so se matrali, pa ni slo user posted image . V glavnem priporocam ti 3d, mi smo videli ze obliko glave in lasno linijo in sem takoj vedela, da bo ocijev v obojem =]. Pa je res tako. Pa nogice, prstke, da bi ga lahko kar pobozala. Ma ce bo sansa, bom sla se enkrat na 3d, sej mi bo mende spet en zmanjkal proti koncu. Cene se pa razlikujejo med ordinacijami in tudi mesti. V Postojni je recimo 20 eur cenejse kot v Lj., pa se malo pozanimaj.

jana nas se slini kot buldog zadnji teden, pa mu zgleda trojke ven prebijajo. je bilo par mesecev zatisje pred zobki, ko jih je pa do prvega leta pridelal ze 12, zdej ima 15m pa so spet zaceli. in je tudi prvic dobil vrocino zaradi njih, mende so dlesni zdej  trse kot pri prvih zobkih. Sicer pa so fajn kakrsnakoli grizala pa hladila, ce ni tega, prav hitro dobimo zobe v kozo kamor pade. Calgel mu je pred meseci olajsal bolecino za toliko casa, da je lahko zaspal, pa vsec mu je bil. Mogoce bi tvoj rad odpiral usta za gel. Sicer se mu pa jaz ne upam dati prstov v usta ker savsne do krvi user posted image , tko da sem ocija zrtvovala za zobke prestet, pa naju mali ni razocaral pri savsanju, je k mala piranja.

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
9.4.2010 12:54:59   
bička
zakaj  bi hodila na samoplačniško  ,saj ti mora ginekolog pregledati v  20 do  24 tedna. Ta pregled se imenujemonografijain lahko vpraatudi za spol, je pa pregled v sklopu vseh pregledov v nosečnosti.

bička

(odgovor članu zinchy)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......