Najki
|
Lep dan! rose verjetno si cutila vetrove. meni se redko tako zgodi, da ksn vetrcek pobrca ravno tako kot bebica. pa to se mi je tud po porodu vcasih zgodilo in je identicen feeling. sprva naj ne bi cutila brce ampak metuljcke v trebuhu, ki scasoma ojacajo v brce. tko da js bi rekla, da ni se to. hrana - opozorila bi na to, da so lahko sladoledi tvegani, ce jih kupite v kepicah na ulici recimo, ker so bili dolgo izpostavljeni zunaj in ni receno, da niso ze drugi dan tam. pa nekateri vsebujejo jajca, tko da js bi se jih izogibala. me je gino opozorila na to v prvi nosecnosti. banjice pa lucke al pa sorbeti so varnejsa izbira. drugace pa se izogibajte - neprekuhanim ali nepasteriziranim mlecnim izdelkom, tu so tudi mladi in sploh plesnivi siri, feta. - termicno neobdelanim mesnim izdelkom, kot so slanina, prsut, biftek, razen ce so kuhani ali peceni oziroma recimo na pici. prej boste dobile toxo tam kot od mack. - dobro operite predvsem pritlehno sadje in zelenjavo. - ribe, ki zivijo pri dnu, so bolj kontaminirane s kovinami in jih odsvetujejo, prav tako morski sadezi. - surovim jajcem - prevec sladkorju. ce se nalivate s sokovi ali vodami z okusom, pazite da nimajo sladkorja. - pekoci hrani, zajblju, zeliscnim cajem Pa se kaj sem pozabila. Drugace pa za info mi je zobar prejsnjic povedal, da vsebuje jogurt vec kalcija kot mleko. Glede na to, da imam sama rajsi jogurt, pa nikjer ni napisana vsebnost kalcija, sem se pozanimala, saj je treba povecati vnos kalcija predvsem v zadnjem trimesecju. Pocutje prehlajena . name zelo vpliva vreme in tale dez me je kar v posteljo vrgel. hvalabogu za soncek danes. maternica se mi je ze zelo napihnila in ce pritisnem nanjo, jo cutim se v krizu kot bi imela baloncek not . tako da mi je vecino notranjih organov potisnila navzgor, pa ko temu dodam se napihnjenost in velika prsa, mi vse skupaj precej pritiska na pljuca in mi je ful neudobno stat. horizontala prav odvzame pritisk. problem mi je tudi malega nosit, ker mi pritiska na zelodec, ki je zdej ful visje. sklanjanju se izogibam zaradi slabosti, ceprav so se te ful omilile. V prvi nosecnosti sem se na zacetku cudila, kako so nosecnice nepokretne in si ne morejo niti cevljev zavezat al pa vstat s kavca. tko od ene sestega meseca naprej mi je postajalo vse bolj jasno . Pa racat sem zacela ker je bil trebuh v napoto, pa skos me je lulat pa hrbet sem drzala nazaj in je bilo racanje ful bolj udobno. Ok zdej sem se razpisala mal za nazaj pa mal za naprej, grem zdej delat, ce sem ze v sluzbi .
|