|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
1.4.2010 9:41:31   
Pikab84
Ejla!

Danes zjutraj sem pa oblekla kavbojke, ki jih nisem nosila že 2 meseca, nisem vedela kaj naj oblečem pa sem probala in mi niso tesne tako kot še kakšen teden nazaj. Se mi zdi da je tista napihnjenost izginila...zdej se mi je prebava uredila nazaj...ni še tako kot je bilo preduser posted image , vendar veliko boljše kot te 3 mesece sedaj. in upam, da zdej bo pa buši rastel zaradi pikice in komaj čakamuser posted image  je moj včeraj rekel, da se mi je res nekam zmanjšal trebuh...mi ga namreč vsak večer lepo namaže in se mal z pikico pogovarjauser posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 976
1.4.2010 10:04:45   
majabar
janaja, kam greš na NS? Imava isti datum:). Jaz grem v Kalliste v Domžale.

Pikab84, počasi bi se pa trebušček že moral poznati! Moja kolegica je v 15. tednu in ima ogromen trebuh. Verjetno zaradi napihnjenosti in +4kg, ampak izgleda kot v 5. mesecu. Meni dragi vsak dan reče, naj vstanem (pogovarjava se preko Skype-a s kamero), dvignem majčko in se mu pokažem iz strani. Vse skupaj se pozna čisto spodaj majhna izbočenost maternice (prej sem imela vdolbino ker sem drobna) in je ves navdušen in raznežen. Kaj šele bo:)! Hlače so mi še vedno vse prav, je pa res, da sem izgubila 1,5kg. Ima katera občutek, da se ji trebušček pozna že zaradi pikice? Jaz se kar veselim, da se bo malo videlo, da ne bom opazila samo jaz, ko se pobožamuser posted image .

(odgovor članu Pikab84)
Neposredna povezava do sporočila: 977
   [Brisano sporočilo]
1.4.2010 10:12:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu snežakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 978
   [Brisano sporočilo]
1.4.2010 10:28:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 979
1.4.2010 11:09:14   
Pikab84
majabar...ne sej trebušček se pozna, ravno tko kot si ti napisala. sam prejšnje tedne je bil pa za svoj čas čisto prevelikuser posted image  pa ene 2kg sem se zredila, no bomo vidla čez 1 teden na pregledu, ker doma se ne tehtam...mi je čist brez veze.
Aja pa tako bi spila en mrzel bandidosuser posted image ...mi že nekaj časa ne da miru...ma mislm, da ene 3 požirke nama pa ne morjo škodituser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 980
1.4.2010 11:14:31   
majabar
kolumbo, hvala za informacije. Bom počakala na naslednji pregled in vprašala ginekologa.
Pika84, meni pa zelo diši rum:). Bandidos se mi zdi precej nedolžna stvar (tako, kot si rekla, 3 požirki niso problem). Meni je dragi rekel, naj jezik pomočim v rum, da si poteši to željo. Sem pa raje pojedla banjico sladoleda Maxim-orehova potica, ki ima rozine namočene v rumuuser posted image . Se pa vsak dan tehtam, ginekolog me pa na 1. pregledu ni, na drugega pa še čakam. Tako se sama kontroliram, da ne bo prevelikih težav;). Zadnje dni mi je veliko manj slabo in bi pojedla vse po vrsti. Dokler mi hrana ni pasala, se nisem sekirala, zdaj se bom morala pa v roke vzeti!

(odgovor članu Pikab84)
Neposredna povezava do sporočila: 981
1.4.2010 13:50:28   
anajrim
Punce živjo jaz sem julijka 2010 imam pa doma sina ki je bil rojen oktobra... zelo poceni prodam majčko PRIDEM OKTOBRA (firma popek), velikost 40, barva violična,  10€. Če katero zanima naj mi pošlje ZS.

Uživajte v nosečnosti...srečno

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 982
1.4.2010 15:26:38   
mojcaya
Jaz pa nestrpno čakam pregled, se mi je začelo vlečt v službi, ker čakam da bo ura cajt :)

Hvala za čestitke (za rd:)
in Jana, nočem bit tečka, samo ko boš naslednjič popravljala seznam, mi napiši tam 26 - hvala

Javim kako je bilo na pregledu

P.S. tole majčko - pridem oktobra - sem pa jaz dobila za rojstni dan od sodelavk hihi

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 983
1.4.2010 16:10:29   
katra55
Ojla, po dolgem času se malo oglasim, sicer vas redno prebiram, samo nimam časa kaj napisat.
Danes sem imela 2. pregled in je vse OK. Seček dela, pikica pa veselo brca, velika je že 5 cm.
Se pa tudi meni že kar fajn pozna trebušček, čeprav se še nisem nič zredila.
Naslednji pregled imam 7.5.

(odgovor članu mojcaya)
Neposredna povezava do sporočila: 984
1.4.2010 16:42:14   
Anonimen
Anonimna R

PREHRANA MED DOJENJEM: sicer jaz že na splošno mislim, da smo ljudje v vseh pogledih tako različni, in prehrana, ki posamezniku odgovarja, ni nobena izjema, da mora vsak pri sebi ugotoviti, kaj mu paše... Sicer pa na splošno odsvetujejo uživanje svežega sadja in zelenjave prve mesece, tega ne prepovedujejo, ampak naj bi se uživalo v majhnih količinah. No, jaz sicer ne dam veliko na "babje čenče", ampak ker nisem želela, da bi imel otrok krčke, sem se en mesec zadržala (naj bi kao tri, ampak meni se je že en mesec zdel dolg celo večnost) in imeli smo res "srečo" namreč moj pikec ni imel niti enkrat krčkov (ko sem bila kasneje pri nečakinji priča temu, me je skoraj kap in kar meni se je od bolečine trgalo srce)... ne morem pa reči zakaj, je pa res, da sem že med nosečnostjo pojedla res ogromno sadja in zelenjave, rib, oreščkov, skratka vse sorte zdravih reči in je morda že v trebuščku dobil en tak super pripravljalni mix user posted image . Drugače pa tudi o prehrani, ki naj bi spodbujala proizvodnjo mleka, kroži tisoč in ena, ampak jaz s tistega "seznama" veliko stvari nikoli ne jem, pa je mleka še danes več kot dovolj user posted image . Jaz vam vsem iz srca želim, da otročki ne bi imeli krčkov, da se vam ne bi bilo potrebno preveč odrekati ter da bi imele dovolj mleka in polno dojile

(odgovor članu katra55)
  Neposredna povezava do sporočila: 985
1.4.2010 19:02:18   
Alica84
Živjo!
Jaz imam precej slabe pogoje za dostop interneta, zato sem tako redkobesedna.
Na kratko:
meni je bilo rečeno, da naj nosečnice ne bi pile in jedle izdelkov iz svežega mleka.
Ne spomnim se, katera uporabnica je za boljšo uporabo začela jesti kislo mleko- to je narejeno iz neprekuhanega mleka in se ga potem odsvetuje. Pod isto skupino spadajo topljeni sirčki in mogoče še kaj.
Samo to zaenkrat...
papa!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 986
1.4.2010 19:24:34   
Anonimen
user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Alica84

Ne spomnim se, katera uporabnica je za boljšo uporabo začela jesti kislo mleko- to je narejeno iz neprekuhanega mleka in se ga potem odsvetuje.

to pa zihr na more biti res - kislo mleko, ki ga kupiš, je praviloma pasterizirano in ni nevarno. Tudi sveže mleko, če ga kupiš direkt od kmeta, je treba prekuhati in tudi tisto, ki ga dobiš v trgovini, je vedno pasterizirano.

pa za seznam, vidim, da imam en vprašajček: to je moja 3. nosečnost

trebušček: ja, uf, je in to pošteno, a ne zaradi bebice ampak zaradi prebave. Je pa tudi res, da ko ležim na trebuhu, že čutim, da me v spodnjem delu trebuha malo žuli, kot da bi bilo trdo. Tko da se bo kmalu začelo poznat user posted image

(odgovor članu Alica84)
  Neposredna povezava do sporočila: 987
1.4.2010 19:52:41   
3x mami
hm, tole okoli kislega mleka pa prvic slisim. mi ga delamo kar sami doma, in ja, iz neprekuhanega, a pasteriziranega mleka. je boljsi kot tisti iz trgovine. in pasterizirano mleko po moji logiki pomeni, da je tudi neprekuhano cisto v redu.

prehrana med dojenjem. ja, naceloma se lahko je vse, pod pogojem, da dojeni otrok to v redu prenasa. in ker na zacetku ne ves, kako bo reagiral, je najbojlse, da zacnes s cimbolj 'nevtralnimi' stvarmi. da si gotov, da ne bo skodilo. in potem pocasi, na recimo tri dni, dodas novo hrano. eno na enkrat. in cakas, ce bo reakcija. ce je, tocno ves, kaj jo povzroca. ce je ni super, gres naprej. in tako si pocasi bogatis jedilnik.
surovo sadje in zelenjava naj bi otrokom povzrocala malo vec tezav, ampak ne ves, ce bo tudi pri tvojem tako. je pa fajn, da pazite na hrano, ki lahko povzroca alergije oz ki se jo odsvetuje. mogoce malo pobrskajte po kakem forumu o pediatriji. pri prvem vem, da je imel hujso reakcijo na sparglje, pa sem sele potem videla, da je na seznamu odsvetovane hrane.

hrana in mleko. najbolj na kolicino mleka vpliva sproscenost, dobro pocutje mame. in potem vse ostalo. ce ste zaskrbljene, ce ste fizicno ali psihicno na tleh, potem vam nobena polenta z mlekom ne bo pomagala. tako da, najprej je treba poskrbet zase in zaupati vase, sele potem se lahko v redu poskrbi za otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 988
1.4.2010 20:11:35   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: Alica84

Živjo!

meni je bilo rečeno, da naj nosečnice ne bi pile in jedle izdelkov iz svežega mleka.
Ne spomnim se, katera uporabnica je za boljšo uporabo začela jesti kislo mleko- to je narejeno iz neprekuhanega mleka in se ga potem odsvetuje. Pod isto skupino spadajo topljeni sirčki in mogoče še kaj.
Samo to zaenkrat...
papa!

To pa ne drži, kupljeno kislo mleko mora biti narejeno iz pasteriziranega mleka, topljeni sirčki pa so odelani na zelo visoki T in jih nosečnice lahko brez skrbi uživajo. Problem so le nezorjeni (mehki) siri domače izdelave, ki niso iz pasteriziranega mleka.
Vsi mehki siri in drugi mlečni izdelki, ki se prodajajo v SLO pa morajo biti narejeni iz pasteriziranega mleka.
Če delate kislo mleko doma iz domačega mleka ali mleka iz mlekomata, mleko najprej segrejte na vsaj 72°C, potem ga ohladite na 25°C, vanj vmešajte kupljeno kislo smetano ali kislo mleko (dve žlici/l) in pustite da skisa.

< Sporočilo je popravil katra55 -- 1.4.2010 20:14:22 >

(odgovor članu Alica84)
Neposredna povezava do sporočila: 989
1.4.2010 21:03:28   
BRinME
pozdravljene...user posted image

opažam da imam prazen seznam in bi lahko še jaz dodala kakšen podatek:
26 let, S. Primorska, 1.user posted image , NP 6.4.

nevem kaj pomeni pa user posted image ?

(odgovor članu mami_1979)
Neposredna povezava do sporočila: 990
1.4.2010 21:35:12   
mojcaya
Toliko da sporočim, da je bilo na pregledu vse super. Moj se je kar topil ko je gledal najinega vojačka (tako ga je poimenoval ginekolog, ker je imel roko ob glavi kot da bi salutiral user posted image )
Videl se je srček, želodček, mehur... Za spol je rekel da ga je pogruntal, ampak nisem hotla pol vprašat, bom raje počakala do NS naslednji teden

to je to...
uživajte in lahko noč

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 991
1.4.2010 22:15:24   
anju
pasterizirano mleko je termično obdelano (pasterizacija) in tako povsem varno za uporabo. na mojem lončku kislega mleka piše, da ni iz homogeniziranega mleka, kar je čisto ok. homogenizirano pomeni, da ima razbite maščobe, kar so ugotovili, da povzroča raka na prebavilih. samo mimogrede.
sem se pa včeraj prekršila s koščkom tiramisuja, ki ima srova jajčka, deklaracije od moscarponeja tud nisem videla, ker ga je nekdo drug pripravil.

3x mami šparglje sem jedla med dojenjem, je bil že 9m takrat mali, sem upala, da mu mleko zasmrdiuser posted image
pa sporoči, ko bo konec gužve v tušu!
kako fino se moj fantič kobaca tam na seznamuuser posted image jana84 zakon si! je potička uspela? js bom pekla za vikend. danes sem se vrnila na svoje običajno delovno mesto in me čaka enga delauser posted image domov sem prišla kot cunja... bo že, sam do ene rižote s šparglji moram prituser posted image

majabar a celo banjco sladoleda si zmazala?! joj, sladoled... prihaja njegov čas. kljub uplahnjeni napihnjenosti ne zapnem kavbojk, niet! mleko in mlečne izdelke od kar dojim jem polnomastne, bi mogla it na posneteuser posted image za vikend na vago!

(odgovor članu mojcaya)
Neposredna povezava do sporočila: 992
2.4.2010 9:05:07   
majabar
anju, meni je tudi želo všeč tale fantiček:). Sem se pa toliko kontrolirala, da sem banjico razdelila na 3 dele in jo pojedla v treh dneh. Na splošno obožujem sladoled, a mi prve tedne ni dišal. Zdaj je pa spet vse OK:)!

mojcaya, super za pregled! Se je pa res zgodaj videl spol!

BRinME, user posted image pomeni, če se je videlo utripanje srčka na UZ.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 993
2.4.2010 10:03:18   
filisa
Počasi rastoč trebušček, rahla napihnjenost in občasno nežno zbadanje v trebuhu, je edino, kar me spominja na to, da sem noseča. Tudi utrujenost in občutljivost na določene vonje sta izginili (slabost sem pa itak občutilča samo tako za vzorec user posted image =. Skratka, počutim se super in upam, da bo tako še dolgo ostalo.

Edino, kar me malce moti so + 3,5 kg. Čeprav si tud tu mislim, da bašem se ravno ne in zdravo tud jem, tako da že ni to kaj hudegauser posted image ...

Še dobrih 5 ur, pa se mi začne podaljšan vikend user posted image . Za praznike greva obiskat partnerjeve starše in stare starše, katerim sva veselo novico, zaradi večje oddaljenosti sporočila prek telefona. Zdaj bi jim pa še v živo rada pokazala par slikic in CD z nuhalne, da vidijo njihovo bodočo vnukinjo in pravnukinjouser posted image .

Lepe praznike!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 994
2.4.2010 10:20:23   
Anonimen
Anonimna R

Sem ravno s  spregleda, je vse OK, pikica pa že prov velika, kar nisem mogla verjet, se že prov dobro vidi glava in telešček user posted image , po velikosti pa natančno ustreza dnevom nosečnosti user posted image . Jana84, NS imam 12.4, pregled pa 29.4 (hvala).

Jaz pa mleko iz mlekomata uživam (sicer zelo redko) kar neprekuhano. Je že fino malo popazit na "prepovedano" prehrano, samo jaz sem tokrat precej u izi user posted image , malo bi me sicer stisnilo pred kakšno francosko, ker sem se v prvi user posted image "zastrupila" in bruhala ter školjkam se je pa absolutno vredno odreči (še dobro, da sem se v prvi user posted image enkrat zadržala), ker si po zastrupitvi res bogi! Za divje šparglje sem vam pa primorcem prov fouvš, o to je tako slastno user posted image . Pri nas doma se kar veliko vrti okrog prehrane in divji šparglji so eden od nam ljubih gurmanskih užitkov. Sicer stari starši na vrtu "pridelajo" šparglje (pri njih je vse 100% BIO), samo z divjimi sploh ni primerjave...

S kje pa ste Primorke? Mi smo bili ravno prejšnji vikend pri prijateljih v Seči in njihov life je prov idealen user posted image . Tam je tok več sončka na leto kot v LJ... totalen mir, ptički, soline, noro dober radič (sem ga dobro uro nabirala in se ta teden "sladkala" s prima solatkami), skratka prov za spočiti oči in dušo user posted image . Drugače pa jaz na Obali obožujem sprehod od Lucije do Pirana in nazaj in tokrat najbrž prvič v življenju nisem izvedla, ker smo se tako napokali na kosilu, da nisem bila za nikamor user posted image .

Jaz pa sploh ne vem, kdaj n j poveva. Najrajši še dolgo ne bi user posted image , mi je pa ful zoprno, ker me oči zadnje čase kar skos nekaj sprašuje glede naslednjega otroka, potem imam pa kar slabo vest, kot da bi lagala user posted image . Mami se mi pa zdi, da bo spet čist paf, ker, kot sem razbrala iz njenih besed, misli, da bo to enkrat daleč v prihodnosti user posted image .

Če kaj kupujete v Baby centru, se vam splača kje dobiti bone, ki se kupijo preko Dinersa, ker so 20% cenejši, jaz sem se te novičke ful razveselila in zdaj okrog malo nafehtavam, če ima kdo dovolj pik na Dinersu, tko da če počakam na kakšno akcijo, zadeve dobim kar precej ugodneje.

(odgovor članu majabar)
  Neposredna povezava do sporočila: 995
2.4.2010 12:25:51   
3x mami
ja, seča je lepa. pa se kup drugih krajevna obali in po primorskem. sam skoda, ker so cene nepremicnin tako visoke, da jih lahko domacini gledamo samo od dalec. to me vedno znova razjezi in razzalosti...

jana84, ja kje pa si danes? tako te je zdelala potica vceraj? user posted image
mi cakamo na kosilo pri tastih v nedeljo. prilika, da se vsi zberemo na kup. jutri pa barvanje jajck in igre z malimi. fajn vreme smo narocili user posted image

mal mam ze dosti tega pocivanja. pocasi bo treba spet mal migat, da ne bom cisto pozabila, kako to zgleda. kak kratek sprehodek bo po moje ravno prav.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 996
2.4.2010 17:46:45   
snežakinja
Evo, sem se danes naročila na NS in sicer jo imam 7.4.2010 pri dr. Strah v Domžalah.
Kakšne so kaj vaše izkušnje s Strahovo? Je bila katera pri njej?

Upam, da bo vredu, ker bom takrat že 13t in 2d in najbrž ne bo veliko časa da grem še po drugo mnenje. Pa upam, da mi tudi ne bo treba. user posted image  

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 997
2.4.2010 18:07:45   
caroline1
Snežakinja-Jaz imam 4 dni za tabo PDP in NS v torek 6.4. Ko sem se naročala, sem jih opozorila, da je po UZ user posted image za teden dni starejši in so rekli, da je v obeh primerih še ok. Grem pa v Dravlje. Po moje se nimaš kaj skrbet. Imaš pa zatem še celo vrsto pregledov, ki se delajo kasneje, če boš v dvomih. Jaz upam, da ne boš...in enako si želim tudi zase...

Danes sem opravila razgovor za službo in celo obstaja možnost, da me zaposlijo čez kak mesec ali dva. Sej ne morem verjet. Na trenutnem delovnem mestu mi namreč konec junija poteče pogodba. No ja, ne bomo se prezgodaj veselili.

Lepo praznujte...jejte najmanj za dva user posted image , ker jaz to prakticiram in veselo lezem v širino!!! Nosečniških oblačil sicer še ne nosim. Kavbojke mi ne predstavljajo težave. Ne razumem, kako se ene nič ne zredite, ne morete pa oblečt hlač user posted image ??? Jaz mam sicer po tehtnici skoraj 3 kile več. Res da so joške 1x večje user posted image . No ja, upam, da se kmalu neham debelit!!!

(odgovor članu snežakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 998
2.4.2010 20:08:19   
anju
majabar dobro se kontrolirašuser posted image js sm pravkar zmazala tretji košček, recimo potice. tisto ko odrežeš krajce, preden zviješ potico, in jih spečeš posebi. mmmm še tople... si me ti omamila z rumom - sm namočila rozine, ajoj! zdej se pa peče še poticauser posted image
hja, pa še do špargljeve rižote sem prišla - me je sodelavec presenetu prav na koncu šihta z njimi. mislim da sem ga tako lepo pogledala, da ne znam lepše pogledatuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: caroline1

Ne razumem, kako se ene nič ne zredite, ne morete pa oblečt hlač user posted image ???

meni se samo hlače krčijo. z vsakim pranjem boljuser posted image brez heca.

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 999
2.4.2010 20:55:47   
majabar
anju, joj pa moja kontrola. Dopoldne sem si spekla slanike in vse pojedla, zdaj pa sem spekla še kakavovo-kokosovo potico in sem jo seveda morala probati:). Da ne govorim kaj vse sem pojedla vmes. OJOJ!!! Slabosti minevajo in jaz vsa srečna jem, to je na splošno moj najljubši hobi, ki je zadnje tedne zaradi slabosti trpeluser posted image .

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......