Kasija
|
tanja a ti niso copatki ok. sem ti dala slab nasvet torej. jaz jih imam doma in so zdržali eliana in upam, da bodo tudi gala. hočem rečt, da je bil moj nasvet dan v dobri veri. vstajanje z rito v zrak tudi gal je to delal. iz tega položaja se je potem vsedel tako, da je rito prekucnil na najvišji točki na tla. po moje ni nič narobe, samo vadi. zdaj se vsede že brez tega z nižje postavljeno rito. flaska jaz bi tudi gledala avatar ena je spraševala za šivalni stroj. pa se jaz koza ne spomnim katera. meduzica mogoče? v glavnem bom ostalim malo zasmetila temo z dogovorom, sicer bi poslala zs. možne firme, ki se jih zdaj spomnim in so tu na prodaj, so pfaff, toyota, elna, bernina, singer. dobi se še juki, samo to so industrijski stroji. noben stroj danes ni več delan v evropi. žal. pri izbiri stroja je pomembno, da je čim bolj trden - manj plastike in več "železa". da se manj kvari. pa da med strojem in tabo steče kemija. to se ne hecam. izbira stroja je kot izbira recimo avta, mora ti bit domač, ker ti bo služil ne vem desetletje ali več. bernina je ala merđo med šivalnimi stroji. to obenem pomeni, da ima velikoooo funkcij. kar lahko kar zmede. singer je bil včasih krasen in stare singerce so zakon, nove so pa zelo osnovni, enostavni modeli z veliko plastike. meni sta bila všeč pfaff in toyota, samo sem gledala overlocke. elna je nek srednji razred, s kar nekaj - pa ne preveč funkcijami, srednje trdna, srednje vse. jaz sem se pri overlocku odločila za toyoto. kot rečeno pa nisem gledala navadnih šivalnih strojev. obstaja še ena možnost - da na bolhi kupiš star bagat. jaz ga imam od babice. to je tak trpežen, železen stroj, ki se malo kvari in je narejen da traja desetletja. šiva pa raven šiv in cikcak. in to je to. z njim lahko kljub temu narediš vse. ne dela pa tistih lepih šivov - rožic, vijugic, ipd. pa še enkrat se opravičujem, da sem pozabila, katera sprašuje. moram šibat. se tipkamo. lep dan želim.
|