Anonimen -> Al sam mene to moti? (28.6.2005 8:20:41)
|
Verjetno sem čudna,da me to moti, sploh ker je to postalo družbeno sprejemljivo in odobaravano početje. Nepotrebne bolniške med nosečnostjo, namreč. V bistvu so se razni nasveti kako ostati doma oz. izjave v stilu:'sej itak ti ne bo treba v službo, boš mal ginkologu potožila, da boš ostala doma.' Potem sem zanosila prvič in že so se začeli razno razni 'nasveti' prijateljic, kolegic, znank, sodelvk..., kako čimprej in čimdlje ostati doma. V drugi nosečnosti so se nasveti ponavljali. Namreč zadnjič me je zbodlo, ker jih poznam veliko, ki načrtujejo to, da bodo v nosečnosti na bolniški -načrtno. Same priznajo, da jim ni nič, no doma, pri G pa jim vse fali. V času bolniške pa delajo vse sorte samo počivajo ne. Recimo, da se da v teh mesecih napisat magisterij, adaptirat stanovanje, nadzorovat gradnjo hiše, ali pa se zgolj prekladat po stanovanju sem in tja... Še bolj je pa nenavadno to, da je enostavno sprejemljivo razmišljanje: sej bom šla na dopust pol bom pa že zmutila, da bom ostala po dopustu kar doma. Mi je zjutri slabo, pa raje ne bi hodila v službo. Ne vem, ampak mislim, da denar za te 'bolniške' gre iz iste blagajne, kot za operacije srca in podobno. In ne razumem, da se veliki večini ljudi zdi tak način razmišljanja nekaj najbolj normalnega. Po drugem ss. Mi je G razložila, da v naslednji nosečnosti zaradi ponavljajočih ss ostanem prve tri mesece doma in se izogibam vsakim stresom. Verjetno zaradi groze v mojih očeh je še dodala:če ni to, da boste doma bolj stresno. Meni se ne zdi potrebno, da se nosečnost obravnava kot bolezen, če normalno poteka, 'lenoba' je pa druga stvar. Jaz osebno ne bi mogla izkoristit te vsesplošne panike, ker se mi zdi misel, da zaradi moje 'lenobe' oz. izogibanja službi nekdo ne bo dobil tistega, kar verjetno bolj nujno rabi oz. da ne bo mogla doma ostati tista nosečnica, ki je počitka in bolniške resnično potrebna in je nujno zanjo in za otročka. Jaz tega ne bi mogla, ampak ljudje smo si različni in prav občudjem tiste srečke nosečke, ki so tolk flegma, da to zmorejo, saj njim škodit itak ne more, kvečjemu koristi. Saj ne obsojam nobene, ne narobe razumet, vsaka dela v svoje in svojega otroka dobro. Ampak še vedno ne razumem. Mejte lep dan s svojimi bebicami, al pa kar sam tako. Sorite za dolg pošt:ups:
|
|
|
|