Anonimen -> Al sam mene to moti? (29.6.2005 13:51:26)
|
....gre se za to, da so mene zmotila vsa butasta pametovanja, kako naj ostanem na bolniški, pa sem bila takrat tiho... in mi je žal... In na bolniško bom žal verjetno morala it, ko bom, če bom in Bog daj da bom, kdaj noseča. Nočem nasvetov in nočem na bolniško, če tega ne rabim. In zaradi ponavljajočih splavov v zgodnji nosečnosti mi je že rekla G, da me čakajo tablete in nestresno okolje in noge v luft in redne preiskave... In moti me to, da so me vsi obravnavali, pa pejt na bolniško, vsaj doma boš. In jest nočem bit doma in jest hočem imeti normalno nosečnost...In koliko jih je ki težko zanosijo, ali imajo ponavljajoče splave, kolkio jih je, ki se za otročka trudijo in koliko jih je, ki ne vejo, kaj pomeni truditi se za to, da bodo mame in veselo izkoriščajo sistem, ki je bil namenjen nekim drugim potrebam. In predvsem nočem, da me tlačijo v isti koš kot vse tiste, ki to izkoriščajo. Mene to, da nekatere to počnejo ne moti, moti me, da se to že ob diagnozi nosečnosti predpostavlja. Koriščenje bolniškega staleža, namreč. In moti me to, da mene enačijo z njimi. In žal mi je za vsako, ki mora po sili razmer bit doma, ker mi je popolnoma jasno, da bi tudi ona bila rada zdrava in si tudi ona želi, da bi bilo z njenim malčkom vse ok. To je bil namen začetnega pošta in to sem tudi večkrat vmes povedala. Jaz z veseljem plačujem davke, za vse, če bom le jaz dobila, kar rabim, ko bom to potrebovala. A si želim preveč?
|
|
|
|