mate0ja
|
jutro, vam najprej postrežem , da se boste pod spodnje sploh lahko prebile. Dan žena mimo, pa nism bla čist nč pocrklana . Sm tud jest jezna na mojga, da bi mu najraj vrata pokazala. Tamala je bolna, on je pa na bolniški, ker si jo lažje vzame kot jest. Sam je na bolniški točno do štirih, ko jest stopim skozi vrata. Pol mi pa tamalo obesi okrog vratu on pa rit nastavi kavču in se ne premakne In da se vse skupaj dovolj začinjeno, tamala ponoči ne spi. Se premetava, pogovarja, s povštrom ma probleme, pa kovtrček jo tišči in to se vse dogaja na najini pojstli, od danes ponoči na moji polovici, ker si je on svojo zaščitil s pregrado . Že dva dni zapored spim samo po kake dve urce. In pol si je še upov neki ljubosumje zganjat, ker sem od sodelavcev dobila rožice pa bombonjero. Sm ga tok nahrulla, da sm kar hripova ratala, pa se sploh ne morem skregat pošteno z njim, ker pravi, da se njemu ne da za bedarije kregat. Val da, njemu je fajn, k se mu vse k riti prinese. To je njemu v dobrem in slabem. Ko bo mal slabše bom jest vse podelala. No da ne govorimo, da si je on zrihtov dopust naslednji teden, ko pa točno ve, da ga jest ne morem met. Ampak to se mu bo pa duplo vrnilo. Jest sm si pa včer na hitro zrihtala v začetku aprila, v službi sm dobla mal boljšo stimulacijo in takoj rezervirala toplice za tri dni, med tednom. Jest pa tamala greva. Prov mu je, kaj se pa obnaša tako ignorantsko. A še mal pojamram. Ravno izpolnjujem prošnjo za vrtec in ob tem mi gre tudi na kozlanje. Mi smo ljubljančani osem dni manj, kot bi mogli biti za dodatne točke. Torej drugo razredni Ljubljančani. Plačujemo v občinsko blagajno, vrtca nam pa ne morejo zagotovit. Ker sm bla že včer tok dobre volje sem kar klicala šefico za izobraževanje in predšolske dejavnosti na občino. Sm ji mal manj lepo razložila, da sva se lansko leto ob tem času slišale v zvezi z enako problematiko in da se mi zdi nedopustno, da v tem času, kljub temu, da so vedeli, da bo prostorska stiska v letošnjem letu enaka al pa še večja, niso kaj veliko ukrenili. Najbolj me pa moti to, da v enem letu niso uspeli urediti privatnega sektorja. Vsaj seznam privat varstev bi se lahko potrudili narediti, da bi vsaj na ta način komu olajšali ta problem. In tisti ignorantsko ponižujoči odgovori so me seveda še bolj v slabo voljo spravili. Če bi mela čas, pa mal več volje, bi zlobirala, da gre vse skupaj v ustavno presojo. Že na uč se vidi, da stvar ni ustavna. Ustava pravi, da smo vsi enaki pred zakonom, zakon, ki ureja javno varstvo pa pravi, da so javni vrtci dostopni vsem državljanom. Torej ..... Zdej grem pa kavo spit, da probam vsaj malo izboljšat dan. Ker popoldne bom itak mogla še tamalo k dohtarju vozit