|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj danes kuhate?
31.5.2010 11:42:39   
pomlad08
IZVIRNO SPOROČILO: ronja


Za večerjo pa grisek v modelčku (že prej skuhan in ohlajen, tako kot puding) s svežo vročo čokoladno omakco čez.



Meni je pa tale ideja všeč. Kako pa ta čokoladen preliv narediš, je kakšna posebna fora?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 301
   RE: Kaj danes kuhate?
31.5.2010 12:38:51   
uškinamama
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ma, ne, za biologe je plod oliva, pa naj Istrijani govorijo, kar hočejo;)


pa ne samo Istrijani  http://sl.wikipedia.org/wiki/Oljka


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 302
   RE: Kaj danes kuhate?
31.5.2010 13:14:32   
tamiflu
Vampi in polenta

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 303
   RE: Kaj danes kuhate?
31.5.2010 14:28:08   
Hope2
Riž, puranji trakci in šitake v smetanovi omaki

jutri pečeni kitajski rezanci z zelenjavo in šitakami

(odgovor članu tamiflu)
Neposredna povezava do sporočila: 304
   RE: Kaj danes kuhate?
31.5.2010 14:31:40   
špelin@
Musaka z ohrovtom + zelena solata.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 305
   RE: Kaj danes kuhate?
31.5.2010 19:21:03   
marta82
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

jutri pečeni kitajski rezanci z zelenjavo in šitakami


A lahko recept? Kakšne rezance kupiš - navadne al kakšne spešl?

_____________________________

BE NICE!
I could be your boss someday.


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 306
   RE: Kaj danes kuhate?
31.5.2010 19:25:15   
Sacherca
Taksne jaz uporabim za pecene v voku,dobis jih tudi v Mercatorju,Tusu...

http://hofer.si/si/html/offers/2867_16796.htm

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 307
   RE: Kaj danes kuhate?
1.6.2010 7:19:50   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Sacherca

Taksne jaz uporabim za pecene v voku,dobis jih tudi v Mercatorju,Tusu...

http://hofer.si/si/html/offers/2867_16796.htm



Ja take, spešl iz kitajskeuser posted image

Rezance posebej v kropu skuham, po navodilu iz vrečke. V ponvi ali voku pa prepražim po želji zelenjavo(kockice) ali meso ali ribo, lignje, kozice ali pa kombiniram ... odvisno kar se nam lušta. Dodam kuhane rezance, 1-2 jajčki in še malo prepražim, na koncu dodam mleti čili in semena (lan, sezam, sončnična). V glanem vedno nekaj novega, komot eksperimentiraš

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 308
   RE: Kaj danes kuhate?
1.6.2010 9:34:11   
luan
Za kosilo bo krompirjev golaž in palačinke.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 309
   RE: Kaj danes kuhate?
1.6.2010 16:51:25   
Felicita
zelenjava v voku s polnozrnatimi špageti (dober nadomestek kitajskim rezancem user posted image ), za posladek pa skutina torta z limeto.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 310
   RE: Kaj danes kuhate?
2.6.2010 8:57:53   
Sacherca
Pečen riž z jajčko, zraven pa zelenjava s svinjino v voku

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 311
   RE: Kaj danes kuhate?
2.6.2010 9:23:50   
špelin@
Zadnje čase vsi nekaj "vokate" user posted image

Pri nas bodo ribe, pire krompir in špinača (iz blitve).


(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 312
   RE: Kaj danes kuhate?
3.6.2010 10:35:35   
ronja
Meni je pa tale ideja všeč. Kako pa ta čokoladen preliv narediš, je kakšna posebna fora?


Lahko sicer samo stopiš čokolado v smetani, ampak jaz navadno zakompliciram stvariuser posted image . Poizkusila sem že vsaj 10 receptov za čokoladno omako in mi je najbolj všeč tisti, kjer je več sestavin, ena od njih pa kak invertiran sladkor (med, zlati sirup ali podobno...) Včasih dam namesto tega javorjev sirup in mi je tuid zelo všeč: dam torej temno čokolado, smetano, včasih kombiniram z mlekom, če nimam, dam vodo, lahko dodaš še maslo, če češ bolj bogat okus in pa nek tak sirup, da dobiš primerno mazavo gostoto.

(odgovor članu pomlad08)
Neposredna povezava do sporočila: 313
   RE: Kaj danes kuhate?
3.6.2010 10:36:12   
Sacherca
chilli con carne user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 314
   RE: Kaj danes kuhate?
3.6.2010 10:36:36   
ronja
Včeraj je bil zeliščni kiš, danes bo pa tista ala pica iz pora. So se plani malo prestavili, ker je mel lubi terene, tako da smo v pon. jedli jabolčne žličnike.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 315
   RE: Kaj danes kuhate?
3.6.2010 10:38:14   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
jabolčne žličnike

Recept, prosim user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 316
   RE: Kaj danes kuhate?
3.6.2010 10:38:45   
*miska.mcc*
špageti alla millanesse plus paradajz

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 317
   RE: Kaj danes kuhate?
3.6.2010 10:40:02   
Sacherca
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Včeraj je bil zeliščni kiš, danes bo pa tista ala pica iz pora. So se plani malo prestavili, ker je mel lubi terene, tako da smo v pon. jedli jabolčne žličnike.


Kaj pa je to?

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 318
   [Brisano sporočilo]
3.6.2010 10:41:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sacherca)
  Neposredna povezava do sporočila: 319
   RE: Kaj danes kuhate?
3.6.2010 11:36:20   
ronja
Kiš (originalno quiche, samo se mi ni dalo pisat tako dolgo;) je v bistvu slana pita - v pečici pečena francoska jed, kjer je na dnu krhko testo, not je pa nadev (ti so seveda različni), ta nadev je pa potem še prelit z mešanico smetane in jajc. Zenkrat sem jih naredila okoli 15-20 različnih, nekatere večkrat. Včerajšnji zeliščni kiš je imel v testu poleg moke, masla in rumenjaka še sesekljan petršilj, tako da je bilo testo zeleno in flekasto od petršilja. Nadev je bil iz pora, mlade čebule, malo česna in ogrooomno zelišč (jaz sem dala petršilj, drobnjak in majaron - pač kar sem imela svežega, samo mora bit res veliko, da da okus). Testo sem dala v pekač za pite (tisti keramičen) in slepo pekla (brez file), medtem sem prepražila in podušila česen, por in mlado čebulo, na koncu sem vmešala še vsa zelišča, vse skup nadevala v napol pečeno testo in prelila z zmesjo jajc, smetane in mleka. Potem spečeš do konca (na 180-190°C, cca pol ure). Kiši so ena lubijevih naj jedi, pa tudi malidve jih imata zelo radi, tako da so kar pogosto na sporedu.

Jabočni žličniki
so zelo enostavna in hitro pripravljena jed iz sestavin, ki so vedno doma, zato so klasika za zjutraj, kadar ni kruha, za popoldne, kadar se nam mudi ali nič ne da, za zvečer (iz istih razlogov;)... Pa še otroci majo radi. Olupiš jabolka (jaz jih dam vsaj 5-6, ali še več, če so manjša, ampak to je odvisno od vašega okusa), jih razpečkaš in narežeš na rezine (ne pretanke, na 12 delov je ravno fajn). V skledi zmešaš 300 g moke (jaz vzamem navadno 100g pirine, ti so nam najbolj všeč in so bili tudi včeraj, sem pa delala tudi že polnozrnate, koruzne in ajdove, ampak pirini pri nas zmagajo - seveda lahko naredite tuid čisto bele, če hočete), 1 jajce in 2 deci vode za belo oz. po potrebi še več za mešano testo (pirina, polnozrnata, ajdova in koruzna moka bojo več popile). Zvreš vodo, jo soliš in potem z žlico zajemaš testo in ga daješ v slan krop, da nastanejo žličniki. Medtem v veliki ponvi zraven stopiš 50 g masla, daš gor jabolčne rezine in 100 g sladkorja (jaz navadno vzamem rajši rjavi sladkor in ga dam kako žlico več, če je veliko jabolk). To lepo podušiš, da se jabolka zmehčajo, sladkor stopi in poveže z maslom v tako fajn omakico in potem v to iz kropa lepo prestaviš kuhane žličnike (ko priplavajo na površje oz. če so iz mešanega testa pustite še kako minuto dlje, da se res prepojijo do sredine). premešaš, po želji posuješ s cimetom in postrežeš.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   RE: Kaj danes kuhate?
3.6.2010 11:39:29   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: ronja


Jabočni žličniki



user posted image user posted image user posted image

jutri bojo za zajtrk user posted image

sicer bo pa dans kot kaže solata (popečene bučke, paradižnik, mlada čebula, paprika, sir na žaru) z balzamičnim kisom user posted image


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   [Brisano sporočilo]
4.6.2010 7:42:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 322
   RE: Kaj danes kuhate?
4.6.2010 8:24:07   
špelin@
Ronja, hvala user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 323
   RE: Kaj danes kuhate?
4.6.2010 9:27:01   
khurde
cvetačna juha, rižota z bučkami, lečini polpeti, zelena solata

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 324
   RE: Kaj danes kuhate?
4.6.2010 9:31:35   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: živka

Kaj se ponavadi je poleg ajdovih žgancev?


kislo zelje al pa obara/ajmoht/...
jest jih drugač tut z mlekom obožujem, samo potem ne sme bit ocvirkov gor.


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?