|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj danes kuhate?
4.6.2010 9:54:02   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: živka

Kaj se ponavadi je poleg ajdovih žgancev?

Zelo pašejo zraven jote! Odlični so v gobovi juhi, a morajo biti nezabeljeni. Jaz jih dam v skodelico, potem jih pa sproti dajemo v juho. Njami!!! Mislim, da bomo to jutri jedli!

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 326
4.6.2010 10:56:30   
kasso

Kaj se ponavadi je poleg ajdovih žgancev?

goveji golaž

Neposredna povezava do sporočila: 327
   [Brisano sporočilo]
4.6.2010 14:01:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kasso)
  Neposredna povezava do sporočila: 328
4.6.2010 14:14:19   
luan
Zame za danes in naslednjih nekaj dni je na meniju eksotična zelenjavna juha katero zalivam s mate čajem in rooibušem(ja hujšam).
Najmlajši ima kašo iz cvetače, brokolija, korenčka, malo piščančka in testeninic.

Ostala dva pa musako in zeleno solato.

Neposredna povezava do sporočila: 329
4.6.2010 14:16:14   
BUŠICA
mi pa danes imamo polnjene paprike iz mletega puranjega mesa in pire krompir.

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 330
4.6.2010 15:17:45   
ronja
živka, zraven ajdovih žgancev naredim jaz z improvizirano zelenjavno omakico iz korenja, bučk, čebule in česna, to dvoje prepraženo na olivnem olju ali maslu, potem prepražiš še ostalo zelenjavo na koščke narezano in malo podušiš, zaliješ z juho ali vodo in na koncu zabeliš s kislo smetano, se mi zdi, da lepo pašejo okusi (začiniš po želji, vsakič malo drugače), pa tamalidve obožujeta.

danes bojo kruhovi cmoki z verjetno ravno tako omakico, ker to pač trenutno imam v hladilnikuuser posted image , pa kruh je za porabit.

Neposredna povezava do sporočila: 331
4.6.2010 17:32:46   
StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Jabočni žličniki so zelo enostavna in hitro pripravljena jed iz sestavin, ki so vedno doma, zato so klasika za zjutraj, kadar ni kruha, za popoldne, kadar se nam mudi ali nič ne da, za zvečer (iz istih razlogov;)... Pa še otroci majo radi. Olupiš jabolka (jaz jih dam vsaj 5-6, ali še več, če so manjša, ampak to je odvisno od vašega okusa), jih razpečkaš in narežeš na rezine (ne pretanke, na 12 delov je ravno fajn). V skledi zmešaš 300 g moke (jaz vzamem navadno 100g pirine, ti so nam najbolj všeč in so bili tudi včeraj, sem pa delala tudi že polnozrnate, koruzne in ajdove, ampak pirini pri nas zmagajo - seveda lahko naredite tuid čisto bele, če hočete), 1 jajce in 2 deci vode za belo oz. po potrebi še več za mešano testo (pirina, polnozrnata, ajdova in koruzna moka bojo več popile). Zvreš vodo, jo soliš in potem z žlico zajemaš testo in ga daješ v slan krop, da nastanejo žličniki. Medtem v veliki ponvi zraven stopiš 50 g masla, daš gor jabolčne rezine in 100 g sladkorja (jaz navadno vzamem rajši rjavi sladkor in ga dam kako žlico več, če je veliko jabolk). To lepo podušiš, da se jabolka zmehčajo, sladkor stopi in poveže z maslom v tako fajn omakico in potem v to iz kropa lepo prestaviš kuhane žličnike (ko priplavajo na površje oz. če so iz mešanega testa pustite še kako minuto dlje, da se res prepojijo do sredine). premešaš, po želji posuješ s cimetom in postrežeš.

ronja, tole se pa že bere dobro, kako mora biti šele okusno user posted image
Se jih v nedeljo lotim. Komaj čakam.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 332
4.6.2010 20:24:15   
marta82
Včeraj: goveji zrezki v čebulni omaki, svaljki, zelena solata
Danes: domača pica, paradižnikova solata s papriko

BE NICE!
I could be your boss someday.

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 333
   [Brisano sporočilo]
4.6.2010 22:21:14   
Brisani uporabnik

(odgovor članu marta82)
  Neposredna povezava do sporočila: 334
4.6.2010 22:24:03   
Volga

Mmmm ronja, dobro se sliši, bomo sprobali.

A kruhove cmoke sama delaš? Kako?

kako, kako....razmočiš kruh v mleku, daš not eno jajce, sol, peteršilj, lahko slanino al kej tazga, oblikuješ in vržeš v krop.

Neposredna povezava do sporočila: 335
   [Brisano sporočilo]
4.6.2010 23:08:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 336
5.6.2010 8:00:03   
sonček33
danes piščančje tortilje, jutri piknik, ponedeljek piščančji paprikaš in polenta

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

Neposredna povezava do sporočila: 337
5.6.2010 8:28:34   
naja17
Filan krompir + solata

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 338
5.6.2010 22:39:19   
marta82
Juha, ocvrt sir, paradižnikova solata.

BE NICE!

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 339
7.6.2010 12:22:50   
zvesta
brskam... nekaj na hitro in enostavnega bi...

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 340
   [Brisano sporočilo]
7.6.2010 12:36:22   
Brisani uporabnik

(odgovor članu zvesta)
  Neposredna povezava do sporočila: 341
7.6.2010 12:51:45   
tintin
juha
široki rezanci na drobtinah in solata

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 342
7.6.2010 21:35:12   
ronja
A kruhove cmoke sama delaš? Kako?

Sama, itak, sicer se ne bi starega kruha znebilauser posted image . Pa pri nas mamo mali zmrzovalnik, ni placa še za take kupljene hece, je že ostalega preveč notuser posted image . Pa itak mora za sladoled placo ostatuser posted image .

Kako? POdobno kot volga, samo da jaz stepem skup jajca in mleko, po želji začinim (jaz dam ogroooomno petršilja, da so čisto zeleni cmokiuser posted image , pa včasih še žličko soli, lahko tudi malo popra - pri nas je starejša v fazi, ko jo vse "peče", tako da poper izpuščamuser posted image ), pa potem v to malo namočim kruh, narezan na kocke (jaz dam tudi skorjo - kam pa češ sicer z njo?user posted image ). Ko se malo prepoji, se da fajn oblikovat cmočke. Če nimaš časa namakat, potem pač malo bolj pregneteš testo, pa je. Jaz cmočke soparim, ne vem, koliko se to drži skup, če flikneš v vodo (moja mami je to zavijala v cunjo in potem tako kuhala in potem rezala na rezine, meni se zdi bolj izi dat v soparilnik, pa da potem nimam sranja s tistimi cunjami in dovolj velikim loncem,da gre vse not, itd....)

živka, jaz sem zraven kruhovih cmokov naredila isto zelenjavno omako iz korenja, bučk,... Čisto fajn pride, nama se zdi,da ne rabiš mesa, saj je to bolj sočno.

Čez vikend smo bili pri dediju in je seveda bilo meso: v soboto smo kuhali mi: kozlička (zadnjo nogo) v pečici (nek bio zadovoljen kozliček naj bi to bil, dokler ej bil živ), mariniranega v neki moji improvizaciji, pa korenje in bučke prav tako v pečici in rižoto s papriko zraven.

V nedeljo je kuhal dedi, zato je bil seveda obvezno krompir v pečici in nabodala (puranja, se mi zdi) in še neko drugo meso in zelenjava (vse v pečici, njegov štedilnik je dobesedno tisti kamperski, bomba - ima zunaj - ne moreš ne vem kaj gor naredit, zato vedno nekaj v pečici naredimo).

Danes sem dala iz zmrzovalnika ostanek kruhovih cmokov in omakice od petka in so fant in punci to jedli, jaz sem pa cel dan na sladoledu in jogurtih.

Neposredna povezava do sporočila: 343
8.6.2010 18:31:57   
ronja
Danes mi je ratalo sproducirat samo eno kremno špinačno juhco in to je to. Kaj drugega itak ne spravim vase, ostalih pa ni, so na vikendu in jim je lubi skuhal klobaso, hehe.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 344
8.6.2010 18:57:45   
sanasan
včeraj: riž + imitacija šobske solate + bananini in jabolčni vaflji z nutelo
danes : pečen riž + pečen lososov kotlet + paradižnikova solata
jutri: tortilje + zelena solata

CARPE DIEM!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 345
9.6.2010 22:31:20   
ronja
Danes kremna špinačna juha (kar je ostalo od včeraj, sem nalašč naredila več;) in makadamijevi vaflji s sladoledom - to je bila izrecna želja moje tastarejše žverce (no, ni treba, da so makadamijevi, samo želela si je vafljeuser posted image ), pa je tak cuker, da ji težko rečem ne...

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 346
10.6.2010 21:42:47   
marta82
Predvčerajšnjim: Golaž (kuhala tašča in dala še za nas malo nastranuser posted image ) in polenta.
Včeraj: puranji zrezki v zelenjavni omaki in makaroni.
Danes: moja mama častila pico in solato (v meni najljubši picerijiuser posted image ), zvečer pa kumarčina solatra z jogurtom.

BE NICE!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 347
11.6.2010 9:25:25   
naja17
Puran v smetanovi omaki z gorgonzolo + rezanci

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 348
11.6.2010 9:49:07   
Sacherca
V tej vrocini cevapcici + hladna testeninska solata (kuamrice,paradiznik,jogurt ,majoneza,testenine)

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 349
11.6.2010 12:34:31   
ronja
Včeraj so bili koprivovi njoki z žajbljevim maslom.

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?