miapia
|
Tista, ki želi moj nasvet, ji bo to verjetno dobrodošlo. Tista, ki se je odločila izgubljati kg na dolgi rok, vse čestitke, sploh če se ni poslužila teh modernih diet. Ena punca je napisala, da ji Montignac ni šel oz. se ne bo zmožna prehranjevat. Meni je ta dieta larifari, če gledaš živila pri dieti le skozi GI. Twix ima nižji GI kot lubenica. ??? Kaj pa je bolj zdravo? Če se zavedate svojih odvečnih kg, morate spremeniti svoj način prehranjevanja in življenja. Sploh pa miselnost. Jaz sem jo morala z danes na jutri in sicer zaradi zdravstvenih razlogov (pa to ni debelost), sem pa seveda vesela, da kg od poroda kar kopnijo. Pa da kopnijo počasi, kar je seveda najbolj zdravo. In v čemu je skrivnost? Odpovejte se sladkorju, beli moki in mleku. Kaj boste jedle znotraj tega je sicer vaša odločitev, je pa priporočljivo, da si najdete nadomestke, npr. agavin, javorjev sirup, med, moka iz pire, ajde, rža..., mlečne izdelke pa jejte zgolj v obliki navadnih jogurtov, ne pa kakšnih sirovih, smetanovih omak... Nič sladkarij, nič testenin iz pšenične moke, in pa čimmanj OH. Jaz moram npr. nadzorovati dnevni vnos le teh v telo, s tem, da ima večino zelenjave tudi OH. Pomemben podatek je tudi, a mleko in žita napihujejo, ker so težko prebavljiva. Če tega ne boste uživale, boste v parih dneh uplahnile, sploh v trebuhu, kar boste tudi občutile. Telovadba? Super, vsak dan imate možnost vozičkat in je zgolj priporočljivo. Pa ne po kafičih, ampak na zrak in nekako v obliki hitre hoje, npr. okrog 5 km/h. Ni pa slabo vedeti, da se ob hudem naporu (beri višji srčni utrip od določenega) maščoba več ne topi, ampak se krepijo mišice, to pa lahko povzroči tudi višanje kg. Aja, še ura zadnjega obroka. Jaz na to sedaj ne dam nič. Jem redno skoraj vsak dan večerjo okrog osmih zvečer, največkrat riževe vaflje z margarino ali pa namazi iz oreščkov. Priporočam pa trgovino Kalček v BTC-ju za zdravo prehrano. Pa srečno vam želim še naprej.