sassy0
|
Pozdravljene, pri nas je vojska popadala, mami pa na rr Drugače imamo pa bolnico doma, za enkrat je zdrav samo še ta najmlajši, upam samo, da bo zdržal med vsemi temi bacili. Še naša psina je zbolela Sicer smo samo malo prehlajeni, ampak ravno dovolj, da nisi dober in da moramo ta starejšemu pucat nos-zanj nekaj najbolj groznega na tem svetu ampak kar se mora, se mora. Srbeče dojke: za to sem prebrala, da gre lahko za gljivice, kar na vzven sploh ni vidno, srbi te pa tako od znotraj pri bradavici in kolobarju. Mene je sedaj tudi srbelo, imela sem mastitsa, pa ne vem ali je bilo to povezano ali ne. Dajte malo pogledat v usta, če imajo bele obloge po jezičku in ustni votlini je to skoraj to. Pomaga mazanje z Daktarin gelom, tako vam dojke, kot malim usta. Pa se pozdravi en, dva, tri. No to je vzrok, ki ga jaz poznam, lahko je tudi kaj drugega. Velikost oblačil: mi smo tudi že kar na 62, kakšen pajacek, pa tudi že 68 (so bolj male številke). Mislim, da imam 56 samo še ene 3 bodije, pa še te so glih za glih in ko jih bom naslednjič prala, bojo šli iz obtoka. Spanje: dojenčki se vam v sobi zbudijo zato, ker niso vajeni spati v popolni tišini, tudi v maternici ni tiho, pravzaprav je prav glasno. Ampak, da vas malo "potolažim" to traja samo kake 3 mesece, potem se pa počasi začne pššššš otrok spi. Takrat jih začne pa vse motit in takrat bo sobica še kako dobrodošla. Se spomnim, kako sem bila ponosna na prvega, ki je podnevi spal v kuhinji in se sploh ni zmenil za nikakršen ropot, no pa sem kmalu ugotovila, da ni bilo zaradi našega početja tako. Benjamin še spi v kuhinji, ampak sem ga mogla že ene parkrat odnest v sobo, ker je Oskar preveč galamil in ga je zbujal. Jah se počasi končuje to lepo obdobje. Potenje: tako kot je Žaži napisala, telo se čisti. Sploh, če ste kaj zatekale, potem boste švicale še par mesecev. Pri prvem sem švicala ko kak fizični radnik, pa tudi smrdelo je tako Sem se takrat umivala tako, kot še nikoli prej Pri tem, pa ni bilo tako hudo, samo skoraj nič nisem zatekala. Se mora vsa voda nekako izločit in tako se najhitreje. Vse to je normalno. Problemi z dojenjem: tu bi vsem mamicam, ki imajo občutek, da imajo premalo mleka, svetovala, da si stvari pošlihtate v glavi. Mogoče se sliši malo čudno, ampak če same sebe prepričate, da je mleka dovolj, da vaše telo že zna poskrbeti za dojenčka, ste že na pol poti. Ker če se obremenjujete s tem ali je mleko ali ni, pa tehtanjem, pa z okolico, niste sproščene in je tvorba mleka takoj manjša, ker je telo pod stresom. Govorim iz izkušenj,ker dokler nisem razčistila sama s sabo, in začela pristavljati malega kadarkoli je zajokal, pa je potem jedel ali ne in da sem sama sebi zaupala, da sigurno imam mleka zadosti, tudi pri meni ni bilo "zadosti" mleka in smo bili na dodatku. Ko pa sem se sprostila je vse steklo. Pa seveda dosti tekočine in počivanja, ker dojenje je garanje in rata luštno šele kasneje, ko se z otročkom uskladite. Pa se vse jemlje tako samoumevno, čeprav ni. In meni se zdi zelo škoda, da se tudi o težavah (ki si jih mamice dostikrat same naredijo zaradi neizkušenosti in pritiska okolice) ne govori javno in da bi se mamice malo poučilo tudi v tej smeri. Bi bilo za marsikatero lažje kot je. No pa sem na polno zafilozofirala