|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
6.2.2010 17:55:24   
Kika99
ojla

Punce hvala za odgovor. Jaz imam tudi milo od bubchen pa sem malce razočarana. Bom poizkusila z nivejinim šamponom za dojenčke. Drugače se najina bebji zelo rada kopa user posted image user posted image user posted image , zraven se tudi smejčka.

Danes sem bila v bebi centru in sem nabavila un nastavek za v banico da se user posted image  lažje umije.

Jaz sem tudi že naveličana tega snega in te zime user posted image . Do sedaj sem samo 1x voziček ven zapeljala ostalo sva bile samo na balkonu.

zmajčica lepo da si se oglasila. tudi moja punči je decemberka v bistvu mala božička, rojena na Božič user posted image

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 751
6.2.2010 18:40:24   
ugi
Dojenje: Meni je patronažna rekla, da je treba veliko pit in veliko počivat. Tako da jaz spijem 2,5 litra čaja (ponavadi naredim liter domačega iz kumine in janeža, potem pa še kakšen šipek ali pa brusnični) pa vsak dan jem juho (danes sem celo dva krožnika). Sem pa jaz tudi slišala, da je polenta dobra za mleko delat.

Kopanje: Nam je tudi rekla patronažna, da jo namilim na povijalni (uporabljam trdo milo in brisačko, tako kot je grahek85 opisala), pol jo dam pa v banjico. Z milom jo samo enkrat na teden, drgač v banjico pa 2-3 krat na teden. Vmes jo pa samo brisačkam. user posted image Pa po kopanju jo namažem z mandljevim oljem po gubicah.

Naša je tudi že dlje časa budna podnevi. Danes se je zbudila ob 10h in je bila budna do 13h (vmes je parkrat zadremala za cca. 15 min) pol je pa spala kakšno urco in zdele spet od petih spi. Pol bo pa spet akcija od 20h do 23h. user posted image Sej ni da bi jo kakšni krči matrali, sam budna je pač in hoče, da se ukvarjamo z njo.
Včeraj sem ji že kazala kolk igračk je dobila in je bila nadvušena nad mehko knjigico mačka Murija. user posted image

Marijaa: Ti si pa res carica, da si s tremi sama. Pa da se še ven spokate pa vse zrihtate. Jaz sem bila ta teden sama čez dan z obema, pa nismo rabil nikamor it, edino kar sem mogla narest je skuhat kosilo. Pa se mi je zdelo že to čist zadosti. Sem komaj čakala vsak večer, da pride moj domu. user posted image user posted image

Poopek: Samo da je za tabo. user posted image Vem kolk si komaj čakala pikico, zdaj pa se lepo crkljajte in uživajte. Mogoče je pa tvoja pikica lačna, tako kot ti je že sassy0 pisala. Probaj jo s prstom po bradi pobožat, ko joka in če bo hotla prst zagrabit, pol je res lačna. user posted image

Alex17: Jaz sem tudi danes hotla naši pupi en bodi št. 56 navlečt gor, pa ga nisem mogla več zapet. Pa edini je k je roza, user posted image drgač je skoz v belih in modrih, kvečjem še kakšnega oranžnega ima. Bo treba spet v šoping, da ne bo kot fantek. user posted image

Če imajo otroci doma zapik, ne bodo bežali drugam.

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 752
6.2.2010 19:57:25   
polho3006
IZVIRNO SPOROČILO: egleria

IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

samo na hitrco...vse tiste ki imate občutek da je premalo mleka svetujem mami čaj od Ašiča...čaj dela čudeže...sicer je pri meni tvorba mleka kar dobra, vendar sem že dvakrat imela občutek da pa le ni toliko kot bi moralo biti in sem spila ta čaj in čez noč so bile zize prpolne, tako da...dobite ga v lekarni samostana Stična, pošljejo ga pa tudi po pošti.

kakšne so pa cene teh čajev?

Midva sva takrat kupila več čajev, tako da čisto točno ne vem, mislim pa da je en paketek 2eur. V glavnem poceni glede na efekt, ker telo reagira v bistvu takoj. No vsaj pri meni. Tako da tiste ki dojite in je mleka premalo, toplo priporočam da poskusite s tem čajem.

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 753
6.2.2010 21:45:28   
alex17
sem malo brala o plavanju dojenčkov v bazenih oz. toplicah-a ve že kaj razmišljate o tem? naj bi bilo priporočljivo po 4. mesecu, pa Šmarješke toplice so menda fajn... na morje boste že kaj šli z user posted image poleti? mi bomo šli verjetno junija ko še ni tok gužve in hodijo bolj družine, se pa še odločam kam, verjetno ne prav daleč za prvič, kak Umag. Potem konec avgusta pa že na kak otok, komaj čakam! user posted image

zdaj pa kopat, mali je še kar čist naspidiran, prav dogaja mu user posted image

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 754
6.2.2010 21:58:30   
somic
mi smo danes upihnili svečkico za izpolnjen prvi mesec user posted image user posted image user posted image user posted image

malo za šalo, malo za res

ja, jaz bom šla z patrikom na morje že maja in bom ostala z njim na morju dokler bo primerno vreme- tam do septembra, oktobram kakor pač bo. itak imamo v savudriji hišo tako, da ne bo problema.

in ja, itak, kmalu v vodiko z njim. če bo vsaj malo po meni bo v "veliki" vodi zelo užival user posted image user posted image user posted image

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 755
6.2.2010 22:26:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Glede dojenja se pa tud jaz skos sprašujem, če dobi dovolj. Ker se mi zdi, da moje joške na otip ful niso več tako trde, kot so bile na začetku. Čeprav mi je včeraj v bolnici pojedel 140, danes pa vsakokrat 100ml. Res pa je da, ko poje manj, tudi manj kaka. Tak da res upam, da dobi dovolj. Komaj čakam prvo posvetovalnico, da mi pediatrinja pove kaj več. Sem se pa kar navadila, da ga tehtam pred in po obroku...sem bolj pomirjena. Čeprav mi bo patronažna slej kot prej odnesla tehtnicouser posted image  Bom pa danes šla po kak čaj za dojenje...probat ni grehuser posted image

Ellie - a vsak obrok poje tako veliko? Pa to je ful. Koliko obrokov pa ima? Tebi se pa res ni treba sekirat, da bi premalo pojedel...

Pazite kaj sem pa jaz odkrila. Grem si tako za foro črpat mleko-prejle, torej zvečer, ko mi moj user posted image  ponavadi poje tam cca 20 ml iz obeh J - in načrpam 40 ml! Kaj to pomeni? Da je tamali malo len! Ko si bom zjutraj črpala bo sigurno ful ful več., In ko bom začela še ponoči črpat, se mi bo sigurno povečala količina mleka user posted image  No bomo videli!

(odgovor članu ellie)
  Neposredna povezava do sporočila: 756
6.2.2010 22:31:12   
Kika99
morje - mi bomo šli šele septembra, ko ni več take gneče, morje pa je še vedno toplo, vreme pa tudi.

AD3 kapljice - kolikokrat na dan dajete svojim sončkom te kapljice? jaz 3x zdaj pa nevem a je to dovolj al premalo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 757
7.2.2010 0:05:52   
ellie
KiA*** jaz sem pa kar bla razočarana...češ da zadnje dni poje tako malo user posted image  preden sva šla v bolnico mi je pojedel od 160 do 200. Res pa da je takrat ful več pokakal. Smo porabli čisto preveč plenic user posted image  zdaj mi je pa super...poje nekak normalno količino pa tud kaka ravno prav...vsaj za moje pojme. Drugače pa se hraniva večinoma nekje na 4 ure. Včasih na 3, včasih pa na 5.

Uff ja...morje user posted image  mi bomo šli konec junija k tašči in tastu na Vis...tako kot sva šla lani sama. Pa mogoče še potem septembra kam sami...če nam bo finančno in časovno zneslo.

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 758
7.2.2010 8:29:15   
majčyca
Dobro jutro!

Naša princeska se je že najedla in že spet spi user posted image jaz pa sem zdaj malo izkoristila priliko in prišla pogledat na RR user posted image
Mi bomo na morje šli verjetno enkrat julija. Sva z lubijem že začela gledat malo po internetu, ker bi rada imela apartma tik ob morju, ker bi si lubi rad peljal vodni skuter zraven in da ga ne bi bilo potrebno vsak dan ven iz vode in na prikolico, bi bilo fajn, da bi bil apartma tik ob morju, da bi ga lahko pustil kar noter. Pozna katera kakšno fajn destinacijo?

Zdaj sem Pii že 2 dni dajala kapljice Antiflat pred vsakim obrokom (no, ponoči in takoj zjutraj še ji ne dam, potem dopoldne, popoldne in zvečer pa) in je bilo včeraj že kar boljše. Upam, da bo vsak dan boljše, ker tisto jokanje je bilo res grozno, ko jo je tako zvijalo user posted image

Se mi je pa začelo dogajat, da ko mi čez dan zaspi na rokah in jo odložim v spalnici v njeno posteljico, se mi čez kakšnih 5 do 10 minut zbudi in začne jokat, če pa jo odložim v dnevni sobi na sedežno, pa lepo spi. Sem že razmišljala, če je možno, da Pia čuti, da je v spalnici sama (ker sva midva v dnevni sobi - čez dan) in se zaradi tega zbudi? Se to dogaja še kateri?

In pa zadnje dni jaz ponoči ful švicam, pa mi ni jasno od česa user posted image prehlajena sploh nisem, počutim se drugače tudi ok. Je možno, da bi bilo to od utrujenosti? Se to dogaja še kateri?
Zdaj pa grem malo posesat po stanovanju, kuhat mi pa danes ni treba, ker za vse kuha moja mami user posted image

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 759
7.2.2010 8:40:44   
Zala01
dobro jutro,

sem pravkar naročila preko maila v Samostan Stična tisti Mamica čaj za povečanje dojenja...upam da bo pomagalo, saj imam občutek, da mi mleko res že usihauser posted image .

Danes ima naš miškolin točno 1 mesec, bratec mu je že risbico narisaluser posted image , pa malo bomo proslavili. Spali smo kar v redu, še vedno pa nismo vzpostavili nekega istega stanja budnosti in spanja, ki bi se vsaki dan vsaj približno ponavljal. Predvčerajšnjim je recimo bil cel dan buden, včeraj pa je praktično čez cel dan spal, ga je bilo skoraj nemogoče zbudit, pol je pa ponoči auf. Kako je pa to pri vas?

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 760
7.2.2010 8:44:43   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: majčyca

In pa zadnje dni jaz ponoči ful švicam, pa mi ni jasno od česa user posted image prehlajena sploh nisem, počutim se drugače tudi ok. Je možno, da bi bilo to od utrujenosti? Se to dogaja še kateri?

Majčyica, točno to s švicanjem ponoči se meni pojavlja že kakšna 2 tedna. Pa sem se tudi jaz spraševala, kaj se mi to dogaja, saj prej sem zelo redko zašvicala sploh. Je pa prav zoprno, ker se sredi noči zbudim vsa mokra, tudi v lase...pa sploh ne vem od česa.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 761
7.2.2010 9:08:21   
Žaži
Ne vem ali morajo res vsi moji otroci biti občutljivo na luno, pri nas je norišnica vsakič ko je kak lunin krajecuser posted image .

Zala, midve oz. najina otroka pa bosta skoz na isti dan praznovalauser posted image . Meni je ta mesec tako hitro minil, smo že na 62 oblačilih, 56 sploh ne spravim več nikamor, prava velikanka je (no, tudi po kguser posted image ), komaj čakam v torek sistematskega da jo premerijo in vidim koliko je napredovala. In za en štos bo res dobila mini tortico, da jo slikam za spominuser posted image . Samo ne vem kdo jo bo pojedel, ker sem jaz že en teden na dietiuser posted image

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 762
7.2.2010 9:13:08   
somic
majčyca, pri nas se dogaja točno tako kot pri vas. zaspi na rokah, ga dam v posteljico, potem pa jok. seveda, na maminih rokah je najlepše!! user posted image user posted image user posted image

je pa res to, da najin tudi hitro zaspi v dnevni sobi, ko se čez dan kar nekaj dogaja in v bistvu niti ne mirkamo kaj delamo, pa ga ne moti. on uživa in spi, v spalnici pa je čisto druga pesem. možno res, da je preveč tiho vse skupaj, in to če ne čuti bližine se mu zelo pozna.

tudi glede potenja imam jaz enak problem. sem ravno z mami govorila o tem zdajle pri kavi, pa je rekla, da je pri njej bilo enako. pravi, da je to še vse od napora od same nosečnosti in poroda. telo še ni aklimatizirano. se moramo malo bolj čuvat- no vsaj jaz. včasih me kar zanese in pretiravam. grozna sem!

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 763
7.2.2010 9:50:36   
Žaži
Potenje je pa nekaj najbolj normalnega sedaj, hormonsko ravnovesje se spet spravlja v red v telesu, pa od dojenja se švica, od same proizvodnje mleka (to je pravo delo za telo) in od tega ko otrok je, pa čiščo še imamo.............ne skrbite, vse to bo sčasoma minilo, trajat pazna tudi še kak mesec ali dva.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 764
7.2.2010 10:17:01   
grahek85
Živjo!

No tukaj v naši kotlini se nekaj sonček kaže, mogoče bo pa res za it ven user posted image user posted image user posted image Sam da se vreme ne skazi do poldneva.

IZVIRNO SPOROČILO: alex17
sem malo brala o plavanju dojenčkov v bazenih oz. toplicah-a ve že kaj razmišljate o tem? naj bi bilo priporočljivo po 4. mesecu, pa Šmarješke toplice so menda fajn... na morje boste že kaj šli z user posted image poleti? mi bomo šli verjetno junija ko še ni tok gužve in hodijo bolj družine, se pa še odločam kam, verjetno ne prav daleč za prvič, kak Umag. Potem konec avgusta pa že na kak otok, komaj čakam! user posted image

Jaz bi tudi šla na to plavanje za bebike, baje da je super fajn. Nisem se pa še nič pozanimala glede detaljev, npr. kje in koliko stane. Vem, da se da tudi v Tivoliju, bi mi bil pa super Atlantis, ko ga mam tako blizu user posted image Sem pa zasledila, da se gre lahko nekje po tretjem mesecu starosti.

Na morje bomo pa šli začetek septembra, verjetno dol nekam k Makarski. Tam je res ful lepo in tudi obala je primerna za pikote. Komaj čakam!!!!!!!! user posted image Majčyca, tam bi bilo tudi za vas super, ker je vse tik ob morju, predvsem v tistih manjših naseljih okoli Makarske.

IZVIRNO SPOROČILO: Kika99
AD3 kapljice - kolikokrat na dan dajete svojim sončkom te kapljice? jaz 3x zdaj pa nevem a je to dovolj al premalo user posted image

Mi jih sploh nismo dobili, je rekla da ma bolj majhno mečavo in se nič ne mudi user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Zala01
Spali smo kar v redu, še vedno pa nismo vzpostavili nekega istega stanja budnosti in spanja, ki bi se vsaki dan vsaj približno ponavljal. Predvčerajšnjim je recimo bil cel dan buden, včeraj pa je praktično čez cel dan spal, ga je bilo skoraj nemogoče zbudit, pol je pa ponoči auf. Kako je pa to pri vas?

Pri nas kar gre, se mi zdi da že čisto loči dan in noč. Zdaj morajo še zize pogruntat, da je ponoči treba malo manj mleka delat, da me ne bo vse tako živalsko tiščalo in bolelo. Zvečer ponavadi zadnjič ziza okoli 22h (+/-1h) in potem spi recimo 4 ali 5 ur, potem spet zizanje in potem spimo še kake 3 ali 4 ure pa je že jutro. Načeloma lepo zaspi po vsakem zizanju, včasih ga pa kaj iz tira spravi in mamo nočno crkljanje. Joka se HB nič oz. malo.

nočno švicanje sem pa jaz imela bolj med nosečnostjo, zdaj me kdaj ponoči res prav zebe, čeprav mamo 24 stopinj v stanovanju (vem, prevroče, samo ne gre manj).

oblekice smo pa mi 56 tudi že pospravili, mamo samo še dvoje žabice v uporabi, ker so bile malo večje. Dobro, da smo ubogali nasvete in kupili minimalno količino oblek 56 user posted image Ja res gre ful hitro, naš ma danes že 5 tednov. Sem včeraj gledala razvite slike in ko sem mela pred sabo za primerjat kak je bil v P ali prvi teden doma in kak je zdaj, me je skoraj kap, kaka razlika. Res rastejo ko gobe po dežju, se napredek vidi vsak teden.

somic, nekaj bi te vprašala. Koga si si pa izbrala za pediatra v Nm? Meni noben ne diši user posted image Sploh zdaj, ko smo meli pregled v Lj in je tukaj res zakon. Majo ločen vhod za bolne in zdrave otroke, sestre so super prijazne, pediatrinja pa tudi. Mi je kar groza, da bomo morali menjati.

< Sporočilo je popravil grahek85 -- 7.2.2010 10:18:38 >

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 765
7.2.2010 10:17:38   
grahek85
Sonček je pa ta čas, ko sem pisala, izginil user posted image

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 766
7.2.2010 10:26:50   
somic
dobre ste, da so vaši malčki že prerastli toliko oblekic. jaz mojega še kar oblačim v 50...user posted image user posted image user posted image , smo pa pospravili št 46. to pa je napredek!

je res bolj mini sorte. sem pa tudi jaz upoštevala predloge in kupila res minimalno količino oblekic 56, 50 pa niti ene!!!

in potem ko se je rodil tak pikec je mami letala na okoli in kupovala najprej za nedonošenčka, kasneje pa sva že šle skupaj po št 50.

saj bo, itak ne more ostat za vedno taka mini, ne??

grahek, pedijatrinja ki je na voljo v nm, je dr. zorc. samo ona sprejema nove otročke in je tudi med najbolj pohvaljenimi v nm. jaz sem si želela da dobim njo in na koncu je bila samo ona na razpolago.
kaj več ti bom povedala v torek, ko greva s patrikom prvič k njej. če boš kaj rabila pa kar reci!

kdaj pa prideš v nm? pa prideš za stalno, al kako? se bova zmenile z vozički, pa bova šle na kavico, ok?

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 767
7.2.2010 11:09:58   
majčyca
IZVIRNO SPOROČILO: Zala01

IZVIRNO SPOROČILO: majčyca

Majčyica, točno to s švicanjem ponoči se meni pojavlja že kakšna 2 tedna. Pa sem se tudi jaz spraševala, kaj se mi to dogaja, saj prej sem zelo redko zašvicala sploh. Je pa prav zoprno, ker se sredi noči zbudim vsa mokra, tudi v lase...pa sploh ne vem od česa.

Tudi jaz sem zgoraj cela mokra, tudi lase imam mokre user posted image grozen občutek. Ker drugače jaz tudi praktično ne švicam, edino ko sem imela vročino sem švicala, ampak to je tako normalno. Zdaj pa sem zdrava, pa se mi to dogaja user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: somic

majčyca, pri nas se dogaja točno tako kot pri vas. zaspi na rokah, ga dam v posteljico, potem pa jok. seveda, na maminih rokah je najlepše!!

je pa res to, da najin tudi hitro zaspi v dnevni sobi, ko se čez dan kar nekaj dogaja in v bistvu niti ne mirkamo kaj delamo, pa ga ne moti. on uživa in spi, v spalnici pa je čisto druga pesem. možno res, da je preveč tiho vse skupaj, in to če ne čuti bližine se mu zelo pozna.

tudi glede potenja imam jaz enak problem. sem ravno z mami govorila o tem zdajle pri kavi, pa je rekla, da je pri njej bilo enako. pravi, da je to še vse od napora od same nosečnosti in poroda. telo še ni aklimatizirano. se moramo malo bolj čuvat- no vsaj jaz. včasih me kar zanese in pretiravam. grozna sem!

Ja pri nas je tudi tako, da če dam Pio spat v dnevni sobi, lahko vse normalno delamo zraven in se pogovarjamo, pa bo ona lepo mirno spala, če pa jo dam čez dan v spalnici v posteljico, pa se zbudi. Ponoči pa brez problema spi v svoji posteljici. Ravno zaradi tega mi je to bilo čudno...

IZVIRNO SPOROČILO: grahek85
Na morje bomo pa šli začetek septembra, verjetno dol nekam k Makarski. Tam je res ful lepo in tudi obala je primerna za pikote. Komaj čakam!!!!!!!! Majčyca, tam bi bilo tudi za vas super, ker je vse tik ob morju, predvsem v tistih manjših naseljih okoli Makarske.

Hvala za nasvet, bom malo pobrskala po netu, če bom našla kaj primernega user posted image

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 768
7.2.2010 11:11:46   
Tretjinka
o, debata o morju user posted image user posted image user posted image komaj čakam! čeprav bo letos, s tremi otroci, kar štala user posted image mi imamo prikolico v kampu, tako da bomo večino poletja kar dol user posted image če bomo zdržali - mi in sosedje user posted image
drugače pa smo s prvim prvo sezono šlo na Korčulo, ampak je bil starejši-imel je cca 9 mesecev.....ni bilo nobenih težav....
z drugim pa smo šli na Rab z avtodomom v kamp, ko je imel slaba 2 meseca....tudi z njim nismo imeli nobenih težav....
Tiste, ki imate 1. otročka vam letos res ni treba komplicirat s primernostjo plaže itd, ker naši otroci tako še ne bodo v movingu, drugo leto pa...drugo leto bo pa že cel žur, ko bodo že vsi na nogicah user posted image

KOPANJE: jaz sem do zdaj vsakič imela drugo patronažno in vsaka dela malo po svoje, zato bom delala malo po svoje tudi jaz user posted image ....no, prvi dve sta še imeli podoben pristop in sicer miljenje zunaj in nato v banjico malo počofotat, potem mazanje z oljem....to rundo pa sem prav malo slabo ostala.....je hotela imet kopel, niti ne trdega mila, ki sem ga v ta namen kupila....HB sem imela kopel od večjih dveh, drugače je sploh nebi imela...no in ona je samo banjo napolnila z vodo, kapnila par kapljic kopeli in v banjici umila še laske in to je to....potem je niti ni nič namazala,.,,je rekla naj jo samo po potrebi in kopel naj uporabljam cca 2x na teden, drugače samo vodo....no, pa če ima suho kožo naj dam kar v banjico par kaplic olja....in to je to...no, saj tako sem jaz tudi večja dva kopala, ampak malo kasneje....jaz nevem....jaz bom kar malo po občutku....ko bom videla, da mala ni na volji,bom naredila to hitro verzijo s kopeljo, ko pa se nama bo luštalo "lepotičit" si bom vzela čas za verzijo prejšnjih dveh babic, ki se mi sicer za otročka ne zdi tako prijetna, je pa vsekakor bolj higienska....no, mazala pa jo vseeno bom...sploh takrat, ko bo pomoćena v kopel....

OBLEKICE, mi nekatere 56 še navlečemo nase, ampak prav na tesno user posted image

ŠVICANJE, uf koliko sem prešvicala prejšnja 2 tedna user posted image pa sploh nisem vedela, da je od tega....

DOJENJE: zdaj, ko tehtam, sem začela user posted image spodbujat, da poje več, kadar poje samo malo (in bi hotela čez kako urci spet) in mislim, da se to full pozna na mleku...imam full bolj dober občutek v dojkah in tudi slišim, da mala konkretno požira....pa tudi velikokrat mi dobesedno teče iz tiste dojke iz katere ne dojim...ponoči je prav zoprno, saj mi nekako ni da bi nosila ponoči modrc in blazinice in sem parkrat bila že tako mokra, da sem se morala preoblečt....tko, da jaz upam, da nama bo uspelo!

SPANČKANJE: tudi naša biba spi veliko bolj pridno tekom dneva v dnevnih prostorih, kjer je čista ludnica, kot pa ponoči v sobi, kjer je mir in tišina....še par neprespanih noči mi manjka in bova še ponoči spali pri odprti TV user posted image

SASSY, user posted image za sistematski! vi2 sta imela že drugega, ane? a to hodiš k "nam" ali kam drugam? če bi vedela,da si bila tu, bi te na kavico povabila....sem bila sama s tamalo...vem, jaz sem kriva, ker se ti nisem še nič oglasila...sorry!!!! če hodiš k "nam", daj mi povej, a se dosti čaka, da prideš na vrsto in koliko časa vse to traja? mi2 imava v petek 1. pregled in imam uro ob 14.30, potem pa moram po mala2 v vrtec....a bom pozna user posted image ?

LP

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 769
7.2.2010 11:14:58   
Tretjinka
aja, GRAHEK, MAKARSKA je res lepa, prekrasna, ampak full nagužvana....a ni? a ti poznaš kakšne skrite kotičke? ker tisto kar jaz poznam je vse tako komercialno, da dvomim, da lahko pustiš tam parkiran skuter user posted image

(odgovor članu Tretjinka)
Neposredna povezava do sporočila: 770
7.2.2010 11:42:23   
Oren
IZVIRNO SPOROČILO: somic

dobre ste, da so vaši malčki že prerastli toliko oblekic. jaz mojega še kar oblačim v 50...user posted image user posted image user posted image , smo pa pospravili št 46. to pa je napredek!

je res bolj mini sorte. sem pa tudi jaz upoštevala predloge in kupila res minimalno količino oblekic 56, 50 pa niti ene!!!

in potem ko se je rodil tak pikec je mami letala na okoli in kupovala najprej za nedonošenčka, kasneje pa sva že šle skupaj po št 50.

saj bo, itak ne more ostat za vedno taka mini, ne??

Pri nas je tudi tak da so ji vse 56 stvari še zelo prevelike:), imam 2 bodija 50 in to je to. Po moje še bomo kar en čas čakali da bomo prišli na 62. Je pa res da je naša pupa nazadnje že tehtala skoraj 2900 :) Tak da napredujemo počasi.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 771
7.2.2010 11:53:40   
ellie
Jaz tudi nenormalno švicam ponoči...ampak sem vedela, da je to posledica hormonovuser posted image

Oblekice nosimo še kar št. 56...pa še to so mu nekatere prevelike. Se pozna...da je imel pri rojstvu "samo" 48 cm.

Tretjinka jaz sem tudi ponoči brez modrca, ker mi je čisto preveč neudoben. Si pa dam pod majčko eno preloženo tetra plenico.

(odgovor članu Oren)
Neposredna povezava do sporočila: 772
7.2.2010 12:41:09   
Kika99
ojla

oblekice - jaz ji oblačim večino bodijev že 62, mislim da mam še ene 3 majčke št. 56 ostalo sem pospravila ker so bila že čisto na knap in zelo neudobne. Otroci rastejo kot gobice po dežju user posted image . Včeraj sem bila v BC in so imeli akcijo zimskih oblačilc. Kupila sem en zimski kombinezonček za pol ceneje, čisto istega mi je moja mami kupila septembra št 56 pa je dala 22 eur jaz pa včeraj samo 11 eur user posted image

modrci - ko se mala kengorujčka pri meni ga moram sneti tako da mam samo majico, ker se z glavico ugnezdi čisto med joške - bog ne daj da jo premaknem user posted image . sem probala z modrcem pa ji ni bilo vredu se je kar odrivala stran, zdaj je pa ok user posted image

morje - mi bomo šli kar na pag  v začetku septembra, tja hodiva že 3 leta vedno v iste apartmaje z 5* (najboljši na pagu baje), z lastniki smo postali dobri prijatelji in je za naju bilo vedno ceneje user posted image . joj sem se zdaj spomnila da bom morala do takrat bejbi narest osebno izkaznico user posted image

sistematski - na drugega sva naročeni 1.3., takrat bo dobila tudi nek sirup, ker je zdaj še ne smejo cepiti proti rota virusu.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 773
7.2.2010 12:58:05   
Tretjinka
KIKA, tudi jaz sem bila v BC in se prav fajn izživela med vsemi temi popusti user posted image user posted image user posted image , pa še v Kiku sem bila, kjer je itak vse fuuul poceni, tako, da ima naša mala zdaj novo kolekcijo oblačilc user posted image user posted image ....mogoče sem malo pretiravala, ker zima ne bo trajala večno, ampak mi je bilo prav težko kaj tam pustit, ko pa so cene toliko nižje kot navadno user posted image user posted image user posted image pa tak užitek je bilo zapravljat za roza cotke user posted image

a katera kaj on line nakupuje?

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 774
7.2.2010 14:22:48   
sassy0
Pozdravljene,

pri nas je vojska popadala, mami pa na rr user posted image  Drugače imamo pa bolnico doma, za enkrat je zdrav samo še ta najmlajši, upam samo, da bo zdržal med vsemi temi bacili. Še naša psina je zbolela user posted image  Sicer smo samo malo prehlajeni, ampak ravno dovolj, da nisi dober in da moramo ta starejšemu pucat nos-zanj nekaj najbolj groznega na tem svetu user posted image  ampak kar se mora, se mora.

Srbeče dojke: za to sem prebrala, da gre lahko za gljivice, kar na vzven sploh ni vidno, srbi te pa tako od znotraj pri bradavici in kolobarju. Mene je sedaj tudi srbelo, imela sem mastitsa, pa ne vem ali je bilo to povezano ali ne. Dajte malo pogledat user posted image  v usta, če imajo bele obloge po jezičku in ustni votlini je to skoraj to. Pomaga mazanje z Daktarin gelom, tako vam dojke, kot malim usta. Pa se pozdravi en, dva, tri.  No to je vzrok, ki ga jaz poznam, lahko je tudi kaj drugega.

Velikost oblačil: mi smo tudi že kar na 62, kakšen pajacek, pa tudi že 68 (so bolj male številke). Mislim, da imam 56 samo še ene 3 bodije, pa še te so glih za glih in ko jih bom naslednjič prala, bojo šli iz obtoka.

Spanje: dojenčki se vam v sobi zbudijo zato, ker niso vajeni spati v popolni tišini, tudi v maternici ni tiho, pravzaprav je prav glasno. Ampak, da vas malo "potolažim" to traja samo kake 3 mesece, potem se pa počasi začne pššššš otrok spi. Takrat jih začne pa vse motit in takrat bo sobica še kako dobrodošla. Se spomnim, kako sem bila ponosna na prvega, ki je podnevi spal v kuhinji in se sploh ni zmenil za nikakršen ropot, no pa sem kmalu ugotovila, da ni bilo zaradi našega početja tako. Benjamin še spi v kuhinji, ampak sem ga mogla že ene parkrat odnest v sobo, ker je Oskar preveč galamil in ga je zbujal. Jah se počasi končuje to lepo obdobje.

Potenje: tako kot je Žaži napisala, telo se čisti. Sploh, če ste kaj zatekale, potem boste švicale še par mesecev. Pri prvem sem švicala ko kak fizični radnik, pa tudi smrdelo je takouser posted image  Sem se takrat umivala tako, kot še nikoli prejuser posted image user posted image  Pri tem, pa ni bilo tako hudo, samo skoraj nič nisem zatekala. Se mora vsa voda nekako izločit in tako se najhitreje. Vse to je normalno.

Problemi z dojenjem: tu bi vsem mamicam, ki imajo občutek, da imajo premalo mleka, svetovala, da si stvari pošlihtate v glavi. Mogoče se sliši malo čudno, ampak če same sebe prepričate, da je mleka dovolj, da vaše telo že zna poskrbeti za dojenčka, ste že na pol poti. Ker če se obremenjujete s tem ali je mleko ali ni, pa tehtanjem, pa z okolico, niste sproščene in je tvorba mleka takoj manjša, ker je telo pod stresom. Govorim iz izkušenj,ker dokler nisem razčistila sama s sabo, in začela pristavljati malega kadarkoli je zajokal, pa je potem jedel ali ne in da sem sama sebi zaupala, da sigurno imam mleka zadosti, tudi pri meni ni bilo "zadosti" mleka in smo bili na dodatku. Ko pa sem se sprostila je vse steklo. Pa seveda dosti tekočine in počivanja, ker dojenje je garanje in rata luštno šele kasneje, ko se z otročkom uskladite. Pa se vse jemlje tako samoumevno, čeprav ni. In meni se zdi zelo škoda, da se tudi o težavah (ki si jih mamice dostikrat same naredijo zaradi neizkušenosti in pritiska okolice) ne govori javno in da bi se mamice malo poučilo tudi v tej smeri. Bi bilo za marsikatero lažje kot je.

No pa sem na polno zafilozofirala user posted image

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......