|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
5.2.2010 18:30:17   
majčyca
Evo, na hitro se še jaz malo javim... Naša pupa trenutno spi, čeprav je zadnje dni popoldne oz. proti večeru veliko časa budna, ker jo jezijo krči user posted image
Ponoči smo fajn spali, včeraj je zaspala ob 21.15 in se zbudila ob 2h in potem ob 4.30 in zjutraj ob 7h. In pa danes smo se končno prvič kopali user posted image user posted image je kar uživala, v vodi ni nič jokala, edino ko smo jo vzeli ven iz vode, je malo zajokala.

Hvala vsem za odgovore glede kapljic ANTIFLAT! Sem ji jih dala danes preden sma šle jest, zdaj pa čakam na rezultat in res upam, da bo kaj boljše, da je ne bodo tako mučili krči.

IZVIRNO SPOROČILO: Oren

Pozdravljene punce!
Jaz mam eno vprašanje kak so kaj vaši sončki budni čez dan? Naša pupa je budna tam nekje od 10 do pol enih pa še popoldan kake dve urce pa potem od sedmih do devetih. Čez noč pa ponavadi zdrži kaki 4-5 ur skupaj, včasih pa tudi samo tri ker je lačna.Naslednji teden bo stara en mesec.

Naša pa je čez dan budna nekje od 10h do 11h ali do 11.30 in potem se zbudi približno na vsaki 2 uri in je budna vsaj pol ure. Opažam pa, da je vsak dan budna že več časa čez dan. Saj mi je to kar ok, samo da ponoči spimo fajn user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: nincrli

IZVIRNO SPOROČILO: nikita 33

IZVIRNO SPOROČILO: majčyca

Hej!
Samo eno vprašanje na hitro - tiste, ki uporabljate kapljice ANTIFLAT - jaz sem po pomoti vrgla v smeti škatlo z navodili in zdaj ne vem, koliko jih na dan lahko dobijo naši . Prosim za odgovor tisto, ki ga pozna.

Jaz mu dam max 2 šprici na dan, v navodilih ne piše kaj je maximum, samo da mu daš 2 šprici pred obrokom ali v čaj.

A to kaj pomaga proti krčem? Ma jaz sem očitno žže čist obupana... A v lekarni dobiš?

Dobijo se samo v Avstriji v lekarni. Jaz sem ji danes probala dat pred obrokom 2 šprici kar v usta, pa je zdaj trenutno nič ne muči, še kar spi. Upam, da je to kaj pomagalo in da ni le slučaj.

< Sporočilo je popravil majčyca -- 5.2.2010 18:32:31 >

(odgovor članu Oren)
Neposredna povezava do sporočila: 726
5.2.2010 18:33:23   
majčyca
V prejšnjem postu me je citiranje nekaj jezilo, tako, da sem moje odgovore kar z močno pisavo napisala user posted image

lejla969 - imaš ZS

< Sporočilo je popravil majčyca -- 5.2.2010 18:34:15 >

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 727
5.2.2010 21:41:06   
ellie
Toliko, da javim, da smo končno doma...po vseh prestanih psihičnih travmah na pediatriji v mb. Je bil danes res težek dan. Smo morali prav izsilit, da so pohiteli z izvidi. Tam sva bila 3. dan in niso vedeli nič. Vse preiskave so po 2x ponavljali...ker je vedno rezultat bil "sumljiv". In danes ugotovijo, da gre samo za prehlad. No sej hvalabogu, da je samo touser posted image  Sem pa zahtevala tudi UZ srčka (če sva že bila tam)...ker v P ponavadi samo na hitro preverijo srček in se tako nič ne vidi. Tako da smo ugotovili, da ima Anej rahel šum na srčku in malo luknjico, ki naj ne bi bila nevarna. Bom pa čez par mesecev šla z njim ponovno na UZ.

Zdaj se pa že carta pri atiju v naročju user posted image  jaz bom pa verjetno še kar nekaj časa rabila, da se malo poberem po vsem tem. Hvala vsem za lepe želje in pikapoke user posted image

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 728
5.2.2010 21:53:51   
naja6
Žaži;naš Patrick tudi čez dan tak malo spi kot ti praviš,samo je pa potem ponoči kar mir,če ga seveda krčki ne mantrajoše za jest se ne zbudi spi kar tam nekje od 22.00 pa do 5-6.00,ali pa 23.00pa do 7.00.
Krči;tudi mi uporabljamo ANTIFLAT,TUDI KAR PRED OBROKOM ŠPRICNEMO 2KRAT V USTA IN SE MI ZDI DA GRE KAR na boljše,čeprav nam je zdravnica rekla da se na pravi rezultat mora počakat nekje 10-14 dni da lahko rečemo to je pa zdaj to,nič fajn bodite in lepo mirno nočko želim vsem skupaj.Aja če katera slučajno uporablja APTIMIL,našemu ne odgovarja sem pa porabla ven iz škatle samo za ene par porcij,se mi ga zdi škoda kar tako proč metat.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 729
5.2.2010 22:39:06   
*zmajčica*
Hejla...Januarke moje...čeprav sem sama vbistvu decembrka...a nič zato...Da ne boste mislne da sem pozabila na vas...kje pa....samo tulko vsega na kupu...in ko mi komaj rata vse prebrat kar ste napisale...me čist mine tipkat..hehe...evo danes pa volja...pa najbrž končat ne bom znala...hehe...Čestitam vsem mamicam...veliko sreče in lepih trenutkov z vašimi user posted image .

Midve z Lauro sva kar vredu...Imamo krčke že iz porodnišnice...zdaj pa še zamašenega noska, da revca komaj diha...
Prvo posvetovalnico smo že imeli...smo se v manj kot mesecu zredili za 1 kilo...Zdaj imamo že 5100g...je punca že težka...mamica ma pa zastonj fitnes...hehe user posted image mami!!

Dojenje: Mi že iz porodnišnice dodajamo...in zdej se je pikica tk navadla na flašo da je enostavno ne morem na dojenje navadit nazaj...tk da počasi opuščamo tudi to...se sploh ne sekiram, čeprav je marsikatera mamica pametna...pa dej, dej...pa vztrajej...kaj čem vztrajat če nimam...ne moreš ti nekomu nekaj dat če nimaš...halo?? Pa sej ji nč ne manka...naje se...redimo se pridno...

Drugač pa že od tretjega tedna kar smo ble doma iz P....že pridno šetkamo okoli...mamica vozička sto na uro...Laura pa itak pančka...hehe...Pa še kilogramčki grejo lepo stran...haha. Čeprav jih nisem nič pridelala med nosečnostjo...edino strije...teh pa pouno...jih je po celem trebuhu...Ne vem kako bom letos na morju...bom mogla enodelne kopalke omislit si!

Drugače je pa moja Laura še brez uradno vpisanega atija v rojstni list...to zdej traja in traja in traja...in vprašanje kulko časa bo še trajalo!K tle pri nas v Novem mestu takega primera še niso meli in so tako na sodiščku kot tudi na CSD vsi zmedeni...kuk časa bom še čakala ne vem...Vem samo da komaj čakam da bo vsega konec, ker se mi že meša od vsega te ga....laufej sm, laufej tm...Laure nimam kje pustit...za vse sm sama...ponoči se mi meša...ne morem normalno na wc...ijoooo...Pol pa od mene zahtevajo neke gluposti in me matrajo s tem...Pa sam slikco lubija i Laure bi pogledali pa bi jim blo jasno, če je on ati al ne! Kok čm jim jst zdej DNK dokazat?? Prej bi mislni na to!! Ah...

No sej sm rekla da se bom ful razpisala...haha

Inn smo zdej že vse januarke tukaj...al katera še nestrpno čaka??

No počasi grem upam da se spet kmalu tipkamo, nekak se bolj na FB zadržujem...k sm ratala obsedena in odvisna od njega...haha...tako da tiste ki ste na FB se tam kontaktiramo...ostalim pa vsake tolko časa tukaj sporočim, da sm še živa...

Nč pridne mi bojte...cartajte svoje bebije...pa lubije tudi malo...hihi...
Pa se tipkamo...

Lp user posted image user posted image user posted image

Pa ne pozabite....Zmajčy ma vas rada...

LAURA 2009
ALEKS 2012

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 730
6.2.2010 6:20:19   
Anonimen
Jutro!

Sem že stokrat hotela napisati kaj, pa me je vedno kaj prehitelo (popoldnevi so kar tempo). Tale ura je kot nalašč za računalnik hehe user posted image

Najprej hvala vsem za nasvete o dojenju. Klicala sem pediatrinjo in pikija naročila, povedala pa mi je, naj si ponoči črpam mleko v črpalko, če user posted image  spi celo noč (kot je pri nas). A še katera to dela?

Marijaa - tako kot je že stokrat rečeno, res si carica! Meni se zdi še eden velik zalogaj (kar se tiče dela in skrbi), kaj pa šele v tvojem primeru. Ampak vedno bolj ugotavljam, da naši otroci potrebujejo vesele in nasmejane mamice, pa tudi če je kdaj kaj manj pospravljeno in narejeno, a ne?

Angel care - sva kupila in na mojo veliko grozo je danes ponoči piskal kar 2x! user posted image  Sem bila čisto paf. Ko je pričelo piskati sem user posted image  začela tresti in je bil res kar komica. Kdo ve, kaj bi bilo, če ne bi imela tega. Saj mogoče ne bi bilo nič, ampak kdo ve? user posted image

Ellie - no, samo da je vse v redu in da ste lepo doma.

Zmajčy - sem res ponosna nate, da zmoreš vse sama in še tako pozitivna kot si. Le tako naprej user posted image  

Grahek - članek ki si ga pripela je pa res dober, hvala.

IZVIRNO SPOROČILO: grahek85

Zelo dober članek o dojenju, tvorbi mleka, zgradbi dojke in še kaj:

http://med.over.net/klinicne_stroke/dojenje/index.php?pcat=185&stran=7&n=13898

Samo kaj ko sem jaz tako lena. Danes bi se mogla zbudit in si načrpat ponoči, da se vzpodbudi povpraševanje in te stvari pa sem imela uro, pa sem vseeno zaspala user posted image  Joj, kdaj se bom skup vzela user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Nincrli

Zakaj pa je sploh treba mešat, če prešaltaš na drugo am? Zarad okusa ali še česa?

Ko so meni razložili v lekarni, so v vsakem mleku drugačni encimi in jih ni dobro med sabo mešati. Naš ima Aptimil, me pa skrbi, da se bodo pojavili krčki, ko ga vse tako kritizirate... 

(odgovor članu Žaži)
  Neposredna povezava do sporočila: 731
6.2.2010 7:05:56   
egleria
tudi jaz se javljam na tej temi, čeprav že malo pozno.. zdej je Patrik star 3 tedne in 4 dni. končno nam je uspelo z dojenjem. skopali smo ga že dvakrat. tudi zunaj sva že bila in je užival.. upam da bo danes lepo vreme da gremo spet na sprehoduser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: *zmajčica*

Dojenje: Mi že iz porodnišnice dodajamo...in zdej se je pikica tk navadla na flašo da je enostavno ne morem na dojenje navadit nazaj...tk da počasi opuščamo tudi to...se sploh ne sekiram, čeprav je marsikatera mamica pametna...pa dej, dej...pa vztrajej...kaj čem vztrajat če nimam...ne moreš ti nekomu nekaj dat če nimaš...halo?? Pa sej ji nč ne manka...naje se...redimo se pridno...

mi smo tudi dodajali v porodnišnici pa sem potem mela dost mleka ob odhodu. potem pa spet 3 dni po prihodu domov je prišla patronažna in se mi otrok ni nič zredil ampak shujšal. tak da sem mogla spet dodajat. ampak VEDNO! najprej dojenje potem dodatek. tudi če je od mene spil nekaj mililitrov sem mogla zmeraj najprej dojit potem pa dodat. in tako sem počasi zmanjševala dodatek, povpraševanje se je povečalo in zdej mam mleko pa ni treba več dodajat. dodajala sem pa 2 tedna.. tak da vztrajanje se splača.. je zelo težko, včasih sem že skoraj obupala. ampak če mleka res ni kljub trudu potem pač ne moreš pomagat..

(odgovor članu *zmajčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 732
6.2.2010 7:18:03   
Anonimen
Egleria - a si dodajala po žlički ali po steklenički? Kako se ti je povečala količina mleka in kdaj? Jaz se še vedno ubadam s tem problemom, ker moram dodajat. Popoldne mi J "usahnejo", zjutraj imam največ mleka. Ponoči spimo. A si si ti črpala ponoči, če je mali spal?

Če imaš še kakšen nasvet glede dojenja, ti bom hvaležna.

(odgovor članu egleria)
  Neposredna povezava do sporočila: 733
6.2.2010 8:03:07   
marijaa
Punce hvala za pohvale, ampak ve bi prav tako zmogle, če bi imele 3, kaj bi vam pa drugega preostalo.
zmajčica Super si, te prav rada berem. Lepo, da Laura lepo napreduje. Upam, da tiste papirje, čim prej zrihtaš
Spet je sneg zapadel in bo težko it na sprehod.
leila kako se pa tisti prašek iz Italije imenuje? A to se v vodi razstopi? Me zanima, ker gresta tast in moj v ponedeljek v Italijo.
Od 20  do približno pol enih zjutraj je Alina vpila kot nora, je imela krče ni pomagalo nič, potem je na najini postelji zaspala in spala kar do pol sedmih. Tian je pa lepo 1 ritem osvojil. Ob 22 h zaspi in se ob 5 h zbudi lačen kot volk. Edino takrat res intenzivno je, sicer pa vmes na joški tud zaspi, ga nežno v lička vščipnem pa spet malo povleče.
budnos Hja Alina ravno nima urnika, najraje spi čez dan, takrat ni veliko budna, ponoči je pa bolj aktivna, bolj lačna. Ja ćez dan je po obroku še kakih 15 20 minut največ pa spet za 3 ure zaspi. Tian mes 22 in 5 h ponoči spi, ob 5 h ga previjem in nahranim okrog 7 h zaspi nazaj in spi do 9h. Sicer je čez dan kako uro in pol največ buden- Dosti spi.
kia Jaz sem si pri velikem kdaj ponoči črpala, če se m se jaz zbudila od bolečih polnih jošk on pa ne. Sem enkrat imela hud mastitis in sem se bala, da bi se zadeva ponovila.Sem zato črpala z aventovo črpalko in dala tisto potem v hladilnik ali skrinjo in mu je potem moj ali tašča dala, če mene ni bilo doma. Mleka sem imela jaz dosti tako prvič kot ga imam spet zdaj. A tekočine spiješ dovolj? Jaz še zmeraj ogromno tekoče hrane poleg 2 litrov vode na dan pojem in se mi zdaj kar tvori. Na začetko je bila malo kriza prve dni , nisem vedela, če ga imam dovolj za oba ali ne.

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 734
6.2.2010 10:01:59   
egleria
IZVIRNO SPOROČILO: KiA***

Egleria - a si dodajala po žlički ali po steklenički? Kako se ti je povečala količina mleka in kdaj? Jaz se še vedno ubadam s tem problemom, ker moram dodajat. Popoldne mi J "usahnejo", zjutraj imam največ mleka. Ponoči spimo. A si si ti črpala ponoči, če je mali spal?

Če imaš še kakšen nasvet glede dojenja, ti bom hvaležna.

dodajala sem po steklenički (ona od nuka je ful fajna ko ma tak velik oziroma širok cucelj). morala sem ga hranit vsake tri ure - tudi ponoči (če je bil lačen prej sem mu pač dala prej za jest). prvo stehtat, potem podojit, spet stehtat da sem videla koliko je pojedel in mu potem dodat kolikor je rabil še zraven.. tako je bilo dva dni, potem pa sem poskušala večinoma dojit (nič tehtanja več) pa četudi sem mu pristavljala vsako uro ali pa dve.. dodala sem mu samo popoldne ko sem imela manj mleka. potem sem pa še s tem nehala.. pač mu popoldne dam večkrat za jest.. ponoči mi pa spi po 6 ur skupaj potem pa je lačen.. črpala si nisem nič mleka..

aja tehtat sem jaz mogla ker se mi ni redil.. sam sem ugotovila da me to sam vrže iz tira ker tudi tehtnice niso čisto zanesljive.. tak da sem potem nehala.. čisto se mi je uredila vsa zadeva po treh tednih..

moj nasvet: čimvečkrat pristavljat da se ti tvori mleko.. zmeraj najprej dojenje potem dodajanje po potrebi.. meni je začel drugi dan zavračati zizo ampak sem ga malo prelisičila z nastavki.. pa je blo potem spet vredu.. zdaj se dojima že brez nastavkov..
upam da ti uspe.. res je potrebnih veliko živcev za vse to...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 735
6.2.2010 11:33:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: marijaa

Mleka sem imela jaz dosti tako prvič kot ga imam spet zdaj. A tekočine spiješ dovolj? Jaz še zmeraj ogromno tekoče hrane poleg 2 litrov vode na dan pojem in se mi zdaj kar tvori. Na začetko je bila malo kriza prve dni , nisem vedela, če ga imam dovolj za oba ali ne.

Marijaa, točno to. Kako naj vem, če ga je zadosti?

Ker pri meni je bilo vse ok, mali je spal in vse, ni jokal kaj dosti, dokler ni prišla patronažna sestra in me zamorila, da se ne redi dosti in da MORAM NUJNO dodajat. Potem sem začela dodajat in mali se je razvadil na 60 ml naenkrat, čeprav bi pri meni dobil prve tedne pač 2x po 30 ml recimo. Bi ga pač dojila bolj pogosto. No in me je zafrustrirala s to tehtnico, da ga skoz tehtam in merim, ne vem a imem dosti mleka, a mu ne delam škode, če ne dobi dodatka itd. Ker na dan naj bi moj pojedel cca. 450 ml, moji obroki pa so od 80-90 ml zjutraj, 60 ml dop, pa SAMO po 30 popoldne in zvečer, ponoči oz zjutraj pa spet več. In skupaj mojega nanese okoli 300, ne več. Kako torej vem, da imam dovolj mleka? A to ven teče, če ga imaš dovolj, a je to pravilo? Ker J so zdaj že bolj mehke, kot so bile prve dni v P a ne? To naj bi blo normalno...

Skos pa hoče sesat...

IZVIRNO SPOROČILO: egleria

... meni je začel drugi dan zavračati zizo...

A vidiš egleria, tega je mene strah. In kako ti sedaj veš, da imaš dovolj mleka?

Joj punce, jaz se vam res opravičujem, ker tako morim s temi vprašanji, ampak občutek imam, da mi voda teče v grlo, ali se bova dojila ali ne je precej odvisno od teh dni...Saj vem, tudi če bo treba z Aptimilom futrati, bo zrasel in če ne bo mleka, si ne bom očitala, ampak probala bi rada res vse...

Hvala ker me razumete...

(odgovor članu marijaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 736
6.2.2010 11:38:59   
Anonimen
Aja še to. Pri meni je posledica stekleničke to, da mi ne zavrača J, ampak se ful krega na njej, kar se prej ni nikoli. Ker pričakuje, da bo ful bolj teklo...

Sem pa vprašala pediatrinjo, kako je s tem, pa mi je zabičala-NE GLEDE na vaše želje, otrok ne sme biti lačen!!! Itak, seveda se strinjam, ampak vseeno-tanka je meja med imeti dovolj mleka in ne, a ni

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 737
6.2.2010 13:10:16   
egleria
meni je rekla patronažna da če se hraniva na 3 ure potem more pojest najmanj 70ml na obrok.. fajn bi pa blo 80 ml ali več.. vedela sem da mam dost mleka ko sem ga začela vsako jutro tehtat nageca pa videla da se redi čeprav mu ne devam tok dodatka..
probaj dodajat samo zvečer ko maš najmanj mleka.. pa dej samo 30 ml dodatka po dojenju pa potem spet dojit čez kakšno urco..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 738
6.2.2010 13:11:01   
grahek85
Živjo!

Naš žabonko lepo panča, tako da sem se šla hitro sem oglasit user posted image Danes ponoči je spal 5 ur v kosu, ker luksuz! Si je mami fino odpočilauser posted image Drugače pa ugotavljam, da naš ni ravno ljubitelj kopanja, ni mu tako všeč v vodi user posted image No, bomo še vztrajali in videli, kaj bo.

Drugače pa za vse, ki se sekirate zaradi dojenja - moj najmlajši bratec je zavračal flašo, pa smo poskusili z vsemi možnimi modeli. Mami je imela težave z laktacijo na eni dojki in je bila ponudba bolj švohna. Posledično se je mali v prvem mescu zredil samo za 80g in je bil čisti halo pri pediatru in patronažni. Samo drugače ni šlo, ker flaše ni hotel niti videti. Kaj hočem reči - dojil se je potem še celo leto in danes mu čisto nič ne manjka. Nikoli ni bil med močnejšimi, ampak tako pač je - nismo vsi enaki. Če bi pa sprejel flašo bi pa rekli, da je reveža flaša rešila in da bi sicer 100% umrl od lakote ali pa vsaj imel ne vem kake posledice. Nič od tega se ni zgodilo, danes je povsem normalen otrok. Kako so pa dojili pred 100, 1000 ali 10.000 leti, ko ni bilo dodatkov... Če bi bilo res tako, da mora že od štarta teči kot v učbeniku in po vseh normativih iz ne vem kakih tabel, bi človeštvo že zdavnaj izumrlo. Precej posameznikov je do odraslosti umrlo zaradi raznih infekcij, poškodb in drugih težav. Če bi bilo še dojenje tak halo bi jih pa definitivno premalo preživelo za ohranjanje vrste. Tako da nič puško v koruzo, saj bo šlo! Tudi če ne čisto kot v knjigi, glavno da ne obupate/obupamo!!!

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 739
6.2.2010 13:46:53   
egleria

Drugače pa za vse, ki se sekirate zaradi dojenja - moj najmlajši bratec je zavračal flašo, pa smo poskusili z vsemi možnimi modeli. Mami je imela težave z laktacijo na eni dojki in je bila ponudba bolj švohna. Posledično se je mali v prvem mescu zredil samo za 80g in je bil čisti halo pri pediatru in patronažni. Samo drugače ni šlo, ker flaše ni hotel niti videti. Kaj hočem reči - dojil se je potem še celo leto in danes mu čisto nič ne manjka. Nikoli ni bil med močnejšimi, ampak tako pač je - nismo vsi enaki. Če bi pa sprejel flašo bi pa rekli, da je reveža flaša rešila in da bi sicer 100% umrl od lakote ali pa vsaj imel ne vem kake posledice. Nič od tega se ni zgodilo, danes je povsem normalen otrok. Kako so pa dojili pred 100, 1000 ali 10.000 leti, ko ni bilo dodatkov... Če bi bilo res tako, da mora že od štarta teči kot v učbeniku in po vseh normativih iz ne vem kakih tabel, bi človeštvo že zdavnaj izumrlo. Precej posameznikov je do odraslosti umrlo zaradi raznih infekcij, poškodb in drugih težav. Če bi bilo še dojenje tak halo bi jih pa definitivno premalo preživelo za ohranjanje vrste. Tako da nič puško v koruzo, saj bo šlo! Tudi če ne čisto kot v knjigi, glavno da ne obupate/obupamo!!!

jaz se čist strinjam s tem. tudi moja mama je mela podobno situacijo z mojim bratcem.. pa je zdaj zdrav devetletni fant z ogromnim apetitom.user posted image

sam jaz sem žal morala dodajat ker je naš Patrik mel zlatenico in je bil bolj zaspanko, brez moči tak da niti ni mogel jest. smo mu pač morali vsilit po flaški pa ga budit da je pridobil nekaj gramov, s tem tudi več moči da je lahko vlekel. je pa res da nisem čisto poslušala patronažne pa dodajala skos - prva dva dni sem potem sem pa začenjala ukinjat in sem ji to tudi povedala pa je rekla glede na to da se je zredil in ni shujšal je super..
fora je tudi v tem da nas preveč prestrašijo te patronažne in pol smo čist panične pa v strahu - to pa tudi ni dobro za nastajanje mleka..
spit čim več tekočine (minimalno 3 litre na dan čaja za dojenje, vode, brusničnega ledenega čaja) pa pol litra mleka na dan in tudi kakšne juhice so dobrodošle.. pravijo pa da je tudi polenta vredu za tvorbo mleka.
to je glede hrane in pijače.. potem je treba tudi dost počivat.. mleka ob koncu dneva ni toliko ker smo že utrujene.

< Sporočilo je popravil egleria -- 6.2.2010 13:48:28 >

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 740
6.2.2010 14:00:44   
Kika99
Živijo punce

kopanje user posted image - mam eno vprašanje glede kopanja. Patronažna je rekla da naj jo šamponiram zunaj na previjalni in pol dan v banico. jaz bi pa malo poenostavila pa bi jo kar v bani  celo skopala. Dala bi par kapljic niveinega šampončka za dojenčke in je to to, mislite da je to narobe?. Kako pa ve kopate?

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 741
6.2.2010 15:05:12   
egleria
meni je patronažna tud tak pokazala da ga namilim zunaj potem pa dam v banjico.. sama ga še nisem kopala..

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 742
6.2.2010 15:09:22   
lejla969

IZVIRNO SPOROČILO: marijaa

leila kako se pa tisti prašek iz Italije imenuje? A to se v vodi razstopi? Me zanima, ker gresta tast in moj v ponedeljek v Italijo.

hm, kako naj razložim. V bistvu so na naravni osnovi(zelišča) pripravljeni praški, pakirani v kapsuli. V enem pakiranju imaš 20 kapsul za 10 dni (1 kapsulo zjutraj in 1 zvečer). Ko kapsulo odpreš jo daš na žličko in zmešaš z malo vode oz.si iztisneš par kapljic svojega mleka. To premešaš in daš otroku v ustka. Jaz potem takoj dojim.
Te kapsule oz. zelišča pripravlja ena lekarna v Italiji, ma res samo ena v Romans dIsonzo. Če želiš ti na zs pošljem tel. številko. Kapsule ti dajo za 10 dni, povedati jim moraš starost in težo dojenčka, tam počakaš in ti jih na osnovi tega zamešajo. Cena ene take doze je 14 EUR.
Čez 10 dni pa greš nazaj po naslednjo dozo.Tako oni prakticirajo.
Povem pa ti, da nam pri prvemu otroku ni pomagalo nič razen teh kapsul. Zdaj pri Ivotu so se tudi začeli neznosni krči in smo šli spet po te kapsule. Že po tretji kapsuli je bilo dobro, zdaj ga še malo napenja, to pa samo zvečer po cca 10 min.

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 743
6.2.2010 15:58:29   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: Kika99

Živijo punce

kopanje user posted image - mam eno vprašanje glede kopanja. Patronažna je rekla da naj jo šamponiram zunaj na previjalni in pol dan v banico. jaz bi pa malo poenostavila pa bi jo kar v bani  celo skopala. Dala bi par kapljic niveinega šampončka za dojenčke in je to to, mislite da je to narobe?. Kako pa ve kopate?

ojla!
vidim da so prakse s kopanjem zelo različne med patronažnimi-meni je pokazala tako, da ga dam v vodo ki ima 37'C in najprej samo z vodo umijem učke in obraz, potem v vodo dodam naravno mandljevo ali olivno olje, par kapljic, in ga s krpico umijem po celem telesu, laske pa samo 1x na teden s šampončkom (jaz imam od Mustele, baje je super). ni omenila nobenega mila ali šamponiranja zunaj user posted image no mi se tako kopamo in ima krasno mehko kožo, nič suho ali kaj. pri umivanju pa ga včasih še malo namažem z oljem ali bepanthenom po pregibih in to je to.

naš je tudi danes kar lepo spal-zaspal je po dojenju že ob 22.30 (za nas kar zgodaj ker hodimo bolj pozno spat) in spal do pol 3h, 4 ure skupaj, to je za nas super, potem pa spet do 6h, in potem ob 8h sem ga  vzela k sebi. so ga pa prejle kar  matrali vetrovi in je jokal kake pol ure, potem je ful sesal dvakrat, zdaj pa spančka user posted image

sva bila dop. v Kiku v Zagorju, pa ni bilo ne vem kaj, kar bi mi blo všeč, je dost več za punčke kot za fantke, sem kupila samo en bodi pa za eno darilo za sodelavkino punčko. mi je ponudba v BC dost bolj všeč in tud ni tako draga, če znaš poiskat. mi je ful žal, da bojo naš BC v Litiji zaprli, pa so mel ful prometa user posted image

pa spet sneži, le kdaj bo pomlad??? user posted image

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 744
6.2.2010 16:00:17   
alex17

Živjo!

Naš žabonko lepo panča, tako da sem se šla hitro sem oglasit user posted image Danes ponoči je spal 5 ur v kosu, ker luksuz! Si je mami fino odpočilauser posted image Drugače pa ugotavljam, da naš ni ravno ljubitelj kopanja, ni mu tako všeč v vodi user posted image No, bomo še vztrajali in videli, kaj bo.

kar navadite ga kopanja, da bo potem užival tud na morju in v bazenčku! user posted image

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 745
6.2.2010 16:05:59   
polho3006
samo na hitrco...vse tiste ki imate občutek da je premalo mleka svetujem mami čaj od Ašiča...čaj dela čudeže...sicer je pri meni tvorba mleka kar dobra, vendar sem že dvakrat imela občutek da pa le ni toliko kot bi moralo biti in sem spila ta čaj in čez noč so bile zize prpolne, tako da...dobite ga v lekarni samostana Stična, pošljejo ga pa tudi po pošti.

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 746
6.2.2010 16:39:55   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: Kika99

Nam so tudi v MŠ in patronažna pokazali tako, da ga namiliš zunaj in potem v banjici v bistvu samo spereš. Mili se ga tako, da milo najprej podrgneš po brisački in potem greš po pikecu z brisačko. To pa zato, da ne bi bilo preveč mila. Sicer smo mi kupili milo v kosu od Bubchen, ki je prav za dojenčke, samo nisem preveč zadovoljna. Se mi res zdi, da bolj kot ne izsuši kožo user posted image Naslednjič bom samo v vodo dodala olje za kopanje, nič drugega. Za obraz so pa nas tako učili, da se ga pred kopanjem opere z brisačko in brez čistil. V banjici raje ne, da se ne prestraši vode, ki bi mu zalivala cel obraz. Mah očitno nas res čisto drugače učijo, prosto po Prešernu user posted image user posted image user posted image Verjetno je smiselno ugotoviti, kaj mamici in otročku najbolj paše oz. odgovarja in se potem tega tudi držati.

IZVIRNO SPOROČILO: alex17
pa spet sneži, le kdaj bo pomlad??? user posted image

Joj se strinjam, meni se že meša.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Da bi šla vsaj po kruh lahko s pikico sama dopoldne... Zdaj ni šans ker je mrzlo/zaledenoelo/zasneženo...user posted image  user posted image  user posted image  

Za kopanje sva pa ravno danes razmišljala, da bo treba nekaj naresti, da bomo septembra lahko veselo čofotali na morju user posted image Menda nam bo uspelo. Se bomo ju3 kopali bolj dopoldne, ko ni tako tečkast oz. je ponavadi dobre volje. Mogoče bo pomagalo. 

< Sporočilo je popravil grahek85 -- 6.2.2010 16:41:19 >

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 747
6.2.2010 16:50:16   
ellie
Mi smo pa danes imeli kar pestro drugo polovico noči in dopoldne. Mali je med spanjem skos jamral in jokal...in potem je celo dopoldne bil buden in ful tečen. Zgleda ga ful matra ta prehladuser posted image  No, vsaj popoldne je bilo mirno...kot da bi odrezal. Upam, da bo počasi šlo na boljše..

Glede dojenja se pa tud jaz skos sprašujem, če dobi dovolj. Ker se mi zdi, da moje joške na otip ful niso več tako trde, kot so bile na začetku. Čeprav mi je včeraj v bolnici pojedel 140, danes pa vsakokrat 100ml. Res pa je da, ko poje manj, tudi manj kaka. Tak da res upam, da dobi dovolj. Komaj čakam prvo posvetovalnico, da mi pediatrinja pove kaj več. Sem se pa kar navadila, da ga tehtam pred in po obroku...sem bolj pomirjena. Čeprav mi bo patronažna slej kot prej odnesla tehtnicouser posted image  Bom pa danes šla po kak čaj za dojenje...probat ni grehuser posted image

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 748
6.2.2010 16:52:24   
lejla969
majčyca imaš ZS.

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 749
6.2.2010 17:35:00   
egleria
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

samo na hitrco...vse tiste ki imate občutek da je premalo mleka svetujem mami čaj od Ašiča...čaj dela čudeže...sicer je pri meni tvorba mleka kar dobra, vendar sem že dvakrat imela občutek da pa le ni toliko kot bi moralo biti in sem spila ta čaj in čez noč so bile zize prpolne, tako da...dobite ga v lekarni samostana Stična, pošljejo ga pa tudi po pošti.

kakšne so pa cene teh čajev?

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
10 najlepših daril, ki jih otroku ne moret...
Najboljša darila so tista, ki jih ni mogoče kupiti, niti zaviti v bleščeč papir. To je seznam stvari, ki jih ne boste do...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?