|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
14.4.2010 13:57:43   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: ugi

Jaz sem glih danes premišljevala o tem, kje bo tale moja pupka drugo leto takle cajt. Upam, da jo bo lahko moja mami mela pol leta, ker sicer ne vem, kaj bomo. Druzga kot privat varuško najt, nam ne bo preostalo.

Mi tudi, ni druge. Ne vem pa komu ga bom sploh lahko zaupala, ker sem čisto napsihirana glede tega. Ko sem jo iskala za prvega sinčka, pa se je šlo samo za 2 meseca, sem dobila take ponudbe, da te samo na WC lahko prime. Pol smo imeli srečo in sem eno punco po vezah dobila. Zdaj pa res ne vem, kaj bom. No, sej s tem se bom ubadala maja, ko pride odgovor z naše občine.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 3226
14.4.2010 13:58:03   
ugi
IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle

IZVIRNO SPOROČILO: Tretjinka

ISABELLE, ti imaš P v NG? Ker moja izkušnja je prav iz tistega ZD in to od ene zelo cenjenih P...user posted image

Ja, js mam P v NG, dr. Brecelj.

Glede vrtca:mi smo oddali vlogo, rekli so nam da nam sporočijo novembra kako in kaj, itak dvomim da bomo dobili.Tiste pol leta jo bo pazila moja nona če bo pri močeh ker je tudi ona že kar v letih, če ne pa privat varstvo.Itak mi gre na bruhanje glede tega.Je klicala ena moja kolegica enga tipa ki ima privat varstvo ker gre ona zdej v službo, mali pa ni dobil vrtca (rojen konec aprila lani) in tip računa 10€/h.In kje naj jih dobiš? user posted image

Kaaaaaaaaaaaaj, to je 800€ na mesec, če je samo po 4 ure na dan v varstvu. user posted image Groza!

Če imajo otroci doma zapik, ne bodo bežali drugam.

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 3227
14.4.2010 13:58:44   
Tretjinka
ISABELLE, ok ni to ta moja ex P user posted image
Jaz sem tudi že vpisala našo bejbo v vrtec...nič kaj dosti ne pričakujem, ampak poiskusit ni greh....

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 3228
14.4.2010 13:59:41   
ugi
Madonca, če ne bom pa kar jaz privat varstvo odprla. Sej placa je kar dost, luft je super tle na Zaplani ... user posted image

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 3229
14.4.2010 14:02:18   
Žaži
Vrtec in varstvo, predlagam da če ne dobite vrtca takoj vdarite akcijo, naredite še bratca ali sestrico, iz porodniške na bolniško in spet na porodniško in je težava z vrtcem za letos končanauser posted image user posted image user posted image .
Malo črnega humorja, ker tudi ne vem kaj bom naredila če mesta ne dobim. Doma do septembra 2011 al kakouser posted image user posted image

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 3230
14.4.2010 14:02:49   
Isabelle
Ja, sej se mi je zdelo čudno da bi ta P kej takega rekla, ampak ok, nikoli ne veš.

Grozno je to privat varstvo.Js sam upam da bo moja nona uredu, tako kot je do zdej da jo bo pogledla ker če ne ne vem kaj bom ker pol lahko damo eno plačo samo za varstvo. user posted image

(odgovor članu Tretjinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3231
14.4.2010 14:06:25   
Gwendolen
Hvala vsem za odgovore glede količine, ki jo pojejo vaši bebiji. Jah, jaz sem se že ful presekirala zaradi tega, ker mi včasih enostavno samo po 60, 70 ml na obrok poje, nikakor pa ne doseže kao predpisane minimalne količine na dan za njeno težo. Eh, zgleda res samo manj rabi. V glavnem smo poskusili že marsikaj. Zdravili smo soor, zamenjali smo okrog 8 znamk flašk, zamenjali smo 4 vrste mleka. Nimam pojma, ali naj še kaj poskušam narediti ali naj pač pustim stvari kot so. Pač uporabljam te flaške in to mleko še naprej in kar bo, bo. Dokler se redi, je v redu ali kako? Aja, uporabljamo pa NUK flaške in Novalac AC.

Aja, pa slišala sem tudi, da tisti otročki, ki več spijo, manj rabijo hrane oz. se ob enaki količini hrane bolj redijo kot tisti, ki so bolj budni. Naša je kar pridna zaspanka. Ne vem. 100 variant. 100 mnenj. Včasih ne vem, koga naj poslušam.

marijaa: zame si junakinja, ker meni je včasih z eno samo težko, ko pa pomislim nate, si pa samo rečem, kako zmoreš. Pa če se prav spomnim, si zadnjič ob treh malih otrocih še potico pekla.

Sem pa včeraj tudi jaz popizdevala. Moji mami se ne da dopovedati prav nič. Stokrat sem ji že rekla, da naj ne tišči male v rokah, ko ji zaspi, ampak naj jo odloži v posteljico. Seveda ne. Potem bi jaz rada vpeljala nek red glede ure za spanje. In me ne j... pet posto. Tamalo uspava na polno in me potem gleda: kao a zdaj jo boš šla previjat in preoblačit za spanje, ko spi. Kopamo jo na dva dni in takrat bi jo rada šla skopat pol urce prej, da se potem po kopanju pomiri, ker jo čisto znervira, ko dobi kapico na glavo, da se ji laski posušijo. In seveda me tudi pri tem ne upošteva, ampak tamalo uspava, da zaspi že kot za čez noč. Grrrrrrr.... Me je že včeraj čisto z jasnega celo njen mož podprl, ki ponavadi na njeno stran stopi. Aja, pa glede čaja. Če meni mala niti dnevnega minimuma ne poje, je nočem posiljevati s čajem, ker bo pojedla še manj. Ne vem, no. Pediatrinja je tudi rekla, da ne čaja, ker potem ne bo jedla. Res ne vem. Pa še stara mama isto...

< Sporočilo je popravil Gwendolen -- 14.4.2010 14:08:25 >

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 3232
14.4.2010 14:07:04   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle
Je klicala ena moja kolegica enga tipa ki ima privat varstvo ker gre ona zdej v službo, mali pa ni dobil vrtca (rojen konec aprila lani) in tip računa 10€/h.In kje naj jih dobiš? user posted image

user posted image To je pa ful. Dobro, če zagotovi da bo otrok genij in mali Einstein ne rečem user posted image user posted image user posted image Mater služijo na prezasedenosti vrtcev user posted image Mi bomo šli v privat varstvo, če dobim službo, drugače bova pač mi2 doma. Je pa privat v Novem mestu od 150€/mesec naprej. Skoraj zastonj proti Lj user posted image Tukaj se pa dobro začne pri 300€/mesec.

Sem se pa spomnila, da mi je P razložila glede polivanja. Pri kupčku ni panike, če se malo pocedi, to je vse ok. Problem je, če bi otrok kasneje po obroku pogosteje bruhnil tisto skutico, ker tam je pa zraven že želodčna kislina in lahko pride do vnetja požiralnika. No mi mamo skutico nekje 2x na dan, včasih trikrat, pa je rekla da to še ni za paniko delat.  

He he, mi je fini mali, je spet odkril noge odkar nimamo več široke plenice. Se bo nabrcal za cel mesec nazaj user posted image

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 3233
14.4.2010 14:13:23   
ugi
IZVIRNO SPOROČILO: Gwendolen

Aja, pa slišala sem tudi, da tisti otročki, ki več spijo, manj rabijo hrane oz. se ob enaki količini hrane bolj redijo kot tisti, ki so bolj budni. Naša je kar pridna zaspanka. Ne vem. 100 variant. 100 mnenj. Včasih ne vem, koga naj poslušam.

"Spanc je boljš, kot žganc." - so včas rekli. user posted image

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 3234
14.4.2010 14:14:12   
Gwendolen
IZVIRNO SPOROČILO: ugi

"Spanc je boljš, kot žganc." - so včas rekli. user posted image

user posted image user posted image user posted image

We're walking in the air

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 3235
14.4.2010 14:28:56   
Žaži
Gwendolen, samo pridobivanje na teži je pomembno in čisto nič drugega. Če zaupaš mnenju P upoštevaj njene nasvete, kakorkoli ima večletno prakso vsak dan z dojenčki, za vse druge pa pri enem ušesu noter in pri drugem ven.
Sicer pa zdrava logika pove da nismo vsi isti, eni pojedo veliko in se ne zredijo, eni manj in se redijo, prebavo in metabolizem imamo pa vsi različno, ščitnico tudi in konec koncev a moramo vsi v tabele pasati in v neko povprečje da lahko rečemo da smo "normalni".
Mamo pa točno nekam steraj, ona naj potem tudi pride ko ti otrok ne bo znal sam zaspati in bo ona nosila še 10kg težkega otroka po rokah sredi nočiuser posted image .

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 3236
14.4.2010 15:20:39   
nony
Mene je zdej po marijini izkušnji kr strah it k pediatru...ker moja noče kravic past...upam,da jih ne bom slišalauser posted image

Upanje ostaja....

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 3237
14.4.2010 15:26:06   
Isabelle
Gwendolen, mami povej svoje in delaj tako kot ti misliš da je prav.Meni glede tega pa ne bo noben solil pameti, js tamalo okol 7-7.30 okopam (kadar jo kopam, če ne ji pa samo ritko umijem v škafu in preoblečem), nekje ob 8.30-9 poje in pol jo dam spat.In tega urnika se držim vsak dan.Če smo zuni gledam da smo pravočasno doma da jo poštimam.In ko sem bliža 9 ura je že fajn zaspana.Pač dojenček mora imet eno rutino in če se navadi na roke je konc.Pol si ti v dreku in noben drug.Tko da G. kr pogumno uveljavi svojo besedo.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 3238
14.4.2010 15:26:34   
somic
grahek, moj amačkica je imela raka. kožnega, je bilo kar precej grdo za videt. sej je boljše tako user posted image

sisi, nič hudega, je pa prav smešno kako si ljudje hitro naredimo predstave o kom drugem... nisem zamerila, kje pa, samo mi je smešno, ker sem čisto črna, potem pa slišim, da ste me "pobarvale" na čisto nasprotno barvo user posted image user posted image user posted image

patrik zadnje čase ogromno poje. sicer na obrok niti ne več, ostaja tam od 120 ml- 180m, sem pa opazila in to traja že kar precej časa, da je lačen na 3 ure pribljižno, tako, da imam občutek, da ga non stop hranim. me je pa prejšnji teden kmalu kap zadela ko mi je pojedel 230ml. najprej sem mu naredila 180, sem bia prepričana da bo dovolj in ko je zmanjkalo se je začel jokat, da je bila groza in še kar naprej je lovil flaš, pa sem pe naredila 60mo, pa je potem čist en malček ostalo notri.

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 3239
14.4.2010 16:30:22   
Gwendolen
Hvala za vzpodbudo, punce! Tule človek res malo pride k sebi, ko ga drugi potolčejo.

Ja, glede hranjenja sem pa že skoraj obupala, da bo naša začela kaj bolje jesti. Pač spraviva notri od 620-690 ml na dan, več pa ne, čeprav ima 6 kg in bi morala po tabelah (ha ha, a ne Žaži) jesti najmanj 720 ml na dan. To je na normalen dan. Na neješči dan pa 560-580 ml. Vsaj do sedaj je bilo tako.

Ja, pa pri hranjenju se tamala vedno dere. Včasih je tako lačna, da komaj čaka, da bo zagrabila flaško in začne opletati z glavo, včasih se pa pač po svoje buni. Se mi zdi, da ima zelo močno voljo in vedno poskuša nekaj uveljavljati. In potem mi zvečer mami stoji zraven in me gleda, kako tamali naštimavam tisto flašo v usta, jaz pa potem ratam še bolj živčna in jasno, da se tamala še bolj dere. Ko sem ji do sedaj pa dvakrat rekla, da če gre lahko stran, da tamala tudi rabi mir pri hranjenju in da se bova že zmenili, je bila pa veleužaljena. Sploh je zadnje čase res za vsako figo totalno užaljena in res ne vem, kako naj pristopim do nje. Izogniti se ji pa ne morem, ker živimo v skupnem gospodinjstvu. Sicer po takem porodu in poporodnih težavah, ki sem jih imela, ne bi mogla brez nje, ampak tudi hvaležnost ima svoje meje, menda.

Pa sem se spet malo spihala. Sori, punce!

We're walking in the air

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 3240
14.4.2010 16:32:34   
Gwendolen
IZVIRNO SPOROČILO: somic

me je pa prejšnji teden kmalu kap zadela ko mi je pojedel 230ml.

Uau, to pa je količina!!! Meni je do sedaj naenkrat največ pojedla 180 ml. Pa še to samo enkrat, večkrat se je pa zgodilo, da po 160 ali 170 ml. Samo to je redko. Midve 230 ml skupaj spraviva v dveh obrokih. Pa še to ne vedno.

We're walking in the air

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 3241
14.4.2010 16:53:47   
majčyca
Zdaj se samo na hitro javim, zvečer pa upam, da mi bo uspelo še vse prebrat za nazaj.
Danes sva imele s Pio slikanje kolkov in je vse ok, tako, da tudi ponoči več ne rabima široko povijat user posted image user posted image
Pa moram povedat, da žganci očitno res delajo čudeže. Včeraj zjutraj sem jih po dolgem času spet jedla in je danes ponoči spala 1. rundo 6 ur in pol in še potem 4 ure user posted image user posted image jaz pa sem po dolgem času imela spet cele trde joške ponoči user posted image Tako, da sem si tudi danes za zajtrk skuhala žgance in bom videla kako bomo spali danes in če bo tudi spala tako super, potem bom kar prakticirala žgance za zajtrk user posted image

Imamo pa doma spet bolnika - moj lubi ima gnojno angino user posted image danes zjutraj je imel 39,3 vročine, antibiotike je dobil (Ospen) in niti stat prav ne more, tako ga vse boli. Jutri zvečer pa mora nazaj v Nemčijo user posted image upam, da se bo do takrat vsaj boljše počutil (saj mislim, da bi antibiotiki morali že malo prijet do takrat).

V petek pa imava s Pio 3. posvetovalnico, da vidimo, kako je moja pupa zrastla v zadnjem mesecu user posted image
Aja, pa danes sma se šle slikat in sem ji dala delat osebno izkaznico user posted image
Tako, zdaj pa grem hitro malo po stanovanju pospravit, pa vas zvečer preberem.

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 3242
14.4.2010 17:18:15   
tinncyka
se vam samo na hitro oglasim da vas vprašam nekaj... kaj ste že rekle da pomeni če user posted image  kaka bolj temnozelen kakec? imela je še malo svetlega zraven sam večinoma je bil pa zdle temenuser posted image

TAJA, 24.1.2010 - 3080g/49cm 12.26h :)

14.6.2008 - nas je zapustil naš mali angelček :'(

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 3243
14.4.2010 17:35:05   
naja6
Največkrat to pomeni da ima krčke,vsaj tako je meni rekla P

(odgovor članu tinncyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3244
14.4.2010 17:52:40   
Žaži
Temno zelen, ampak to res temen kot špinača je potrebno pokazati k P. Ostali zeleni odtenki so pa prebava in krči in sedaj ko so prehlajeni še od sluzi, ki je ne morejo prebaviti.

Somic, to so pa res velike količine mleka.

Gwendoleen, Živa se zna kregati med obrokom s flašo ponavadi ko je že preveč lačna in ne teče dovolj hitro za njo (koliko imaš luknjico, na Aventu naj bi po 3m že bila luknja 3) in še nekaj, mirno je samo če mi sedi v naročju obrnjena stran od mene, da se lepo nazaj nasloni in pije. Morda poskusiš, škoditi ne more.

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 3245
14.4.2010 18:08:24   
Enkica

IZVIRNO SPOROČILO: Žaži

Temno zelen, ampak to res temen kot špinača je potrebno pokazati k P. Ostali zeleni odtenki so pa prebava in krči in sedaj ko so prehlajeni še od sluzi, ki je ne morejo prebaviti.

Ok punce, pa od kje vam vse te informacije??!!!??? Jaz se včasih resnično počuti ornk neumna, ker nič od tega ne vem. Meni ni P nič rekla, da naj bom pozorna kakšno blato ima user posted image . Naša ima zadnje dni temno blato z "območji" kjer je blato rumeno...torej naj jutri k P nesem plenice od zadnjih dni?

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 3246
14.4.2010 18:13:25   
Žaži
IZVIRNO SPOROČILO: Enkica

Ok punce, pa od kje vam vse te informacije??!!!??? Jaz se včasih resnično počuti ornk neumna, ker nič od tega ne vem. Meni ni P nič rekla, da naj bom pozorna kakšno blato ima user posted image . Naša ima zadnje dni temno blato z "območji" kjer je blato rumeno...torej naj jutri k P nesem plenice od zadnjih dni?

Nee, še kap jo bouser posted image . Samo opiši blato, torej gostoto in barvo in koliko časa to teaja in kolikokrat na dan kaka. Pa verjetno ni čisto nič narobe, samo omeni in vprašaj od česa bi to bilo.
Drugače pa vem vsaj jaz iz knjig, izkušenj, foruma........Verjemi, da sem bila pri sinu prav tako nevedna in so druge vedele več. Zato smo pa tukaj, več glav več veuser posted image

(odgovor članu Enkica)
Neposredna povezava do sporočila: 3247
14.4.2010 18:14:35   
somic
enkica, ne misli, da je meni kaj p rekla... itak tukaj zven najpomembnejše user posted image

glede mlek apri patriku, res, da je to ogromna količina, se je pa hvala bogu zgodilo le enkrat. sem o tem govorila z p, pa je rekla, da ima obdobje ko bolj raste in rabi nekoliko več hrane.

sicer pa sem že nekaj časa nazaj hotela vprašat, tiste ki hranite z am, za koliko časa imate eno škatlo??

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Enkica)
Neposredna povezava do sporočila: 3248
14.4.2010 18:15:46   
Gwendolen

mirno je samo če mi sedi v naročju obrnjena stran od mene, da se lepo nazaj nasloni in pije. Morda poskusiš, škoditi ne more.

To bom pa res poskusila, hvala za nasvet!

We're walking in the air

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 3249
14.4.2010 18:38:05   
Gwendolen
IZVIRNO SPOROČILO: somic

sicer pa sem že nekaj časa nazaj hotela vprašat, tiste ki hranite z am, za koliko časa imate eno škatlo??

Kot sem že napisala, uporabljamo Novalac AC in kadar ne je lepo in ji delamo vsaki dve uri flaško in ga tudi več zlijemo stran kot pa ga poje, je škatla za 2 dni do 2 dni in pol. Je pa 400 g škatla, če slučajno ne poznaš. Kar hitro gre, ja. Drag špas, ni kaj.

We're walking in the air

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 3250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?