marijaa
|
Mi smo pa včeraj imeli posvetovalnico. Alina ima 63 cm 6300 g, Tian pa je večji drobižek ima 61 cm in 5400 g. Je pa pediatrinja me zamorila včeraj, ni bilo naše, ker je na bolniški in sem psihično na tleh in se sprašujem, če sem res tako slaba mama, da zato zaostajata v razvoju sploh Alina. Je rekla, da Alina premalo dviguje glavo na trebuhu, da jo premalo dajem na trebuh, da ima v pokončnem položaju preveč ohlapne vratne mišice, da se premalo odziva na premikajoče predmete..., s tianovim pasenjem kravic je bila bolj zadovoljna vendar tudi ne čisto in mogel bi se znat sam obrnit na bok a mu še ne uspe. A vaši se že vsi obračajo iz hrbta na bok?Saj Patriku tudi ni uspelo pred 3,5 mesci, pa je potem pri 10 shodil. No in jo jaz vprašam, če bo treba hodit v razvojno ali na kakšne terapije, če tako zaostajata, pa reče ja to pa ne , ker nimata nobenih prirojenih telesnih hib in nista hipotona, le malo bolj se je treba ukvarjat z otroci, saj zato pa jih imamo a ne in se očitajoče zastrmi v me.Jaz sem se skoraj v zemljo pogreznila. Nisem vedela, če prav čujem kaj mi govori, pa saj se oba igrava z njima, moj ju meče v zrak, jim kaževa igračke, no črk in knjigic pa še res ne. Je rekla, da jko bo mala na trebuhu, ker sem ji povedala, da se dere, je rekla naj ji dam kakšno igračo. Ojoj bi jo kar domov peljala, da vidi vse kar imata in da dajem. Imata igralni center, ležalnik z igralnim lokom, nad povijalno visi igrača, v svoji posteljici imataviseče igrače s glasbo in tomyijevo lučko, ki meče svetlobo na strop. Pa saj zdaj jih Tian že ful prijema, da o boksanju in brcanju v nje splo ne govorim, saj Alina jih tudi zboksa in se zraven smeji. Ko sem prišla domov sem se razjokala. gwendolen lepo, da si se javila. Zdaj pa moram it, da bom malo majn slaba mama, voham Alino, da je napolnila plenico. Jo grem previt, čeprav je še vesela in tolče z nogami in rokami po igračah nad njo