|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
14.4.2010 10:55:09   
Žaži
Sem vedela da sem nekaj pozabila.
Živa poje na obrok 140ml, zadnje dni naenkrat kar 160ml, ker je še komaj zdržala do naslednjega obroka in ponoči se je začela spet hitreje zbujati. Je kar požerušček, vedno popije do zadnje kaplje, tako da moram prav paziti koliko ji dam, ima pa že od 2 tedna obroke točno na 4 ure, ponoči pa enega izpusti, tako da dnevne količine ne prekorači.

(odgovor članu tinncyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3201
14.4.2010 11:00:38   
Oren
Marijaa....poglej pri nas smo trije otroci v družini. Jaz sem spregovorila pri osmih mesecih-hitro. Moj brat pa še pri 2 letih ni skoraj nič govoril! Pa se je mama enako ukvarjala z nim kot se je z mano. Pa so ji vsi zdravniki solili pamet...da je zaostal pa ne vem kaj vse. Pa jim je vedno rekla da pozna svojega otroka in da bo že spregovoril ko pač bo in se ni dala. In potem je kar naekrat začel govorit...ampak kar cele stavke sploh ga niso mogli več utišat....pa so vsi zdravniki bli kar tiho. Ne morejo biti vsi otroci enaki, eni prej drugi malo kasneje-tega česar se zdravniki držijo so smernice in nič drugega. Eni zdravniki pač nimajo niti kančka človečnosti v sebi, da take strelajo. Ti bodi taka kot si, imej rada svoje otroke pa boš vidla da bosta oba čist normalno napredovala.

Jaz sem bila včeraj v razvojni z mojo Zalo, ker se je rodila prehitro pa z nizko porodno težo. Se grema samo pokazat. Pa je rekla pediatrinja da je že kak mesec pred vrstniki po razvoju, pa se grem stavit da nič ne delam stvari drugače kot ostali. Enako jo dajem na trebušček, se pogovarjam z njo, jo dajem v igralni center... pa je pač nekatere stvari malo prej osvojila...bojo pa prišle stvari ki jih bo osvojila kasneje od vrstnikov in se s tem sploh ne obremenjujem. Vedno si preberem razne knjige da pač vem spodbujat razvoj.....z rezultati pa se niti malo ne obremenjujem. Jaz že poznam svojega otroka...mi noben nebo solil pameti.

(odgovor članu tinncyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3202
14.4.2010 11:16:19   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: tinncyka

glasujte za nas!!user posted image user posted image user posted image prosim!! http://www.majhnikoraki.si/index.php?id=8173 

mi bomo pa pa potem kontra glasovali če boste sodelovaliuser posted image

Sem ti dala glas...pa srečno!user posted image

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu tinncyka)
Neposredna povezava do sporočila: 3203
14.4.2010 11:19:49   
alex17
dan čveke moje!

joj kaj berem marijaa, kot so napisale že punce pred mano, zame si fantastična mama in samo ti najbolje poznaš svoje otroke in vsak je drugačen, zato se ne dat! user posted image   se pa tud naš še ne vali s hrbta na bok, obratno pa, kravice pa lepo pase če je razpoložen, pa ful bi skoz glavo pokonci držal oz. se pokonci nosil. pa stopalc tudi še ne drži, a ni to med 4.-5. mes.? pri nas pa ga pediatrinja nič ne da kravice past ali kaj takega, samo posluša srček, pogleda ušesa in usta, pa jajčka je otipala, sem jo sama vprašala če se ji zdi njegovo gibanje normalno. tako da očitno so kar razlike med pediatri kaj user posted image

sem pa dons čist brez energije, kot izžet cunja, upam da se me kaj ne loteva user posted image   upam da mali ne bo prezahteven dons da ga bom sfolgala... user posted image  
imamo pa zadnja dva dni zvečer kar borbe da se lepo podojiva in zaspiva, ker je še ob devetih ali kasneje ves buden in bi se kar smejal in pogovarjal na joški in noče vlečt, tako da je včeraj zaspal šele tretjo rundo malo čez pol enajsto, ponavadi pa zaspi okrog devetih user posted image   pa sumim da je mogoče zato, ker je podnevi spal več kot ponavadi (zaradi cepljenja user posted image ). prej sem jamrala ker podnevi nič ne spi, zdaj pa ker preveč, nikol nam ni prav user posted image  

punce, kaj pa naš piknik?? dejmo se vsaj za datum in okvirno uro zment če smo še za stvar, kaj pravite? user posted image

(odgovor članu Oren)
Neposredna povezava do sporočila: 3204
14.4.2010 11:34:44   
ugi
Tinncyka: Evo sem že glasovala. user posted image

Marijaa:
No, saj so ti že druge napisale in tudi jaz ti pravim, da se ne sekirat. Si super mama, res. Jaz te občudujem. user posted image

Punce ne se sekirat, če vsi otroci ne bojo vsega počel. Recimo od moje prijateljice tapru fant se nikol ni plazu, ampak kar shodil in to ful zgodaj. Naš Luka se je plazu pol leta preden je shodu, in to šele pri 14,5 mesecih. Od nečakinje tamal je pri treh tako žogo brcnu, da jaz ne bi bla v golu pri njem. user posted image Moj 5 letnik pa tko brcne da komaj žoga do mene pride pa ne stojim dlje kot 5 metrov od njega. Pač ne bo fuzbaler. Tako, da sem se že davno nehala sekirat. Eni so/smo za eno stvar bolj nadarjeni, drugi pa za kaj drugega. Ljudje smo pač različni in prav tako otroci. user posted image

Gwendoleen: Lepo, da si se javila. user posted image

Zdej je pa alarm ...

Če imajo otroci doma zapik, ne bodo bežali drugam.

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 3205
14.4.2010 11:35:11   
Žaži
Čakite malo, a to da se otrok prevali pomeni iz hrbta na bok ali iz trebuha med pasenjem kravic na bokuser posted image . Ker to pa Živa kar naprej dela že dlje časa, med previjanjem mi sploh skoz tako "nagaja" user posted image . Ker zame je prevaliti se iz hrbta na trebuh ali iz trebuha na hrbet. Torej popoln obratuser posted image . Jao bože, zdaj bom pogruntala da po drugem otroku pojma nimam kaj je prevaliti seuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 3206
14.4.2010 11:45:04   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: Žaži

Čakite malo, a to da se otrok prevali pomeni iz hrbta na bok ali iz trebuha med pasenjem kravic na bokuser posted image . Ker to pa Živa kar naprej dela že dlje časa, med previjanjem mi sploh skoz tako "nagaja" user posted image . Ker zame je prevaliti se iz hrbta na trebuh ali iz trebuha na hrbet. Torej popoln obratuser posted image . Jao bože, zdaj bom pogruntala da po drugem otroku pojma nimam kaj je prevaliti seuser posted image user posted image user posted image

jaz sem tudi do zdaj tako mislila, to s hrbta na bok se mi pa vali že kar nekaj časa.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 3207
14.4.2010 11:55:09   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: Zala01

jaz sem tudi do zdaj tako mislila, to s hrbta na bok se mi pa vali že kar nekaj časa.

Se mi zdi da je to "polni obrat", s hrbta oz. trebuha na bok pa "delni obrat". He he he, kera znanost user posted image Še mal pa bojo delali trojne axle in dvojne ritbergerje user posted image user posted image user posted image

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 3208
14.4.2010 12:04:12   
Zala01
aaa tako Grahek, torej delni obrat obvladamouser posted image ...upam, da ne kdaj na previjalni mizi!

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 3209
14.4.2010 12:09:29   
Isabelle
Moja mala je zaspala.Sem jo navadla da okoli poldne gre spat v posteljco, seveda ko je slabo vreme in smo doma, če ne greva itak ven.Učeri mi je spala dve uri in potem ni nič sitna, ker se lepo naspi.
Do zdej mi je pojedla 90ml vsake 2-3 ure, zdej v zadnjem tednu mi je pa preskočila na 120ml vsake 3 ure. Je bolj drobižek, ampak dokler se lepo redi se ne sekiram.Očitno rabi manj.

Moram se zdej spravit spucat kuhinjo in potem še njeno omaro z oblačili ker jih ima polno ki so ji že premajhni in samo za brezveze zauzemajo plac.In se morem kr hitro spravit ker če ne bom spet zabušavala kot učeri.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 3210
14.4.2010 12:16:07   
Žaži
user posted image user posted image user posted image Dobro da zdaj to vem, da bom lahko P poročala da delni obrat obvladamo v nulo, polnega pa tu pa tamuser posted image . Česa se še ne bom tukaj naučilauser posted image

Drugače jo pa jaz tudi navajam hoditi spat sredi dneva enkrat na pošteno rundo v posteljo, ko vidim da se ji oči zapirajo greva v spalnico, ležem se zraven nje da sva stisnjeni in me ima ob sebi, vseeno pa mi ne zaspi v naročju ali še huje da bi jo nosila. In lepo zaspi v max 5 min na trdno. Takrat potem pospravim, skuham, malo tukaj visimuser posted image in ona se lepo naspi preden pride bratec iz vrtca.
Z vikend je pa druga pesem, tamali ne da miru da bi lahko šla sama z njo v sobo, mora on obvezno zraven in ker on ne spi več podnevi je kot vrtavka zraven in tamalo prej znervira kot pa da uspe mirno zaspati. Takrat samo na dolg sprehod upam da zaspi in jo potem samo prenesem v stanovanje in spi dalje.

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 3211
14.4.2010 12:19:43   
grahek85
Evo sem šla čekirat moje bukve (prašne na polici user posted image ). Z boka na hrbet namerno večina pri 1-3m, s hrbta na bok večina 3-5m, s hrbta na trebuh večina 5-7m. Za vse pa piše "obrne", ne prevali ali obrat.

sedenje ob opori po 3m, trdno samostojno sedenje 5-7m (lahko se ob njem tudi igrajo s predmetom),

iz hrbtnega položaja: dvig v sedeč položaj s pomočjo opore 6-8m, v stoječ z oporo 8-10m, dvig v stoječ brez opore 8-12m (najprej začnejo tako, da se prevalijo na trebuh, kasneje najprej na bok, šele po drugem letu pa najprej v sedečega).

po 6m premikanje z načini, ki se pojavljajo pred hojo (plazenje, po štirih), hoja s pomočjo 8-12m, samostojno 9-13m, v prvi polovici drugega leta nekaj korakov vzvratno, kasnej tudi bočno, do konca drugega leta večina usklajeno teče in sonožno skoči s tal

po stopnicah se vzpenjajo predno hodijo (s pomočjo plazenja), spuščajo se navadno vzvratno, v prvi polovici drugega leta večina s pomočjo hodi najprej navzgor in nato še navzdol po stopnicah

Evo malo grobe motorike v prvih mesecih. Vse je za večino, so pa tudi odstopanja. je pa tukaj variabilnost manjša kot npr. pri razvoju govora. Sosledje je tudi bolj kot ne enako, včasih je izpuščena faza plazenja pred hojo. Lahko še fina motorika:

uspešno seganje po predmetih (se vsaj dotaknejo) v četrtem mesecu. Uspešno seganje po viseči igrači 3-4m, po igrači pred njimi 4-5m, usklajeno in spretno pobiranje igrače pred njimi 5-7m.

Prijemanje: najprej prijemanje s celo roko pri čemer je palec vzporedno z ostalimi prsti, s palcem v delni opoziciji 4-6m, le z blazinicami 5-7m, pincetni prijem (mali predmeti in palec v popolni opoziciji) okoli 9m.

Ravnanje s predmeti: še preden uspešno segajo po njih. pri 2m ravnajo s predmetom, če jim ga dajemo v roke, ampak z isto roko, ravnanje z dvema rokama 4m.

Tako, malo suhoparne razvoje. Na srečo je življenje veliko bolj pisano in raznoliko user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 3212
14.4.2010 12:23:53   
Zala01
Grahek pa ti si cele zapiske pretipkala, kaj si pa študirala? Sej tolk natančno jaz mislim, da niti na izpitu iz pediatrije nisem znala, je pa res tega fuuul časa nazaj.

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 3213
14.4.2010 12:25:26   
Zala01
Aja pa hvala za informacije, si moram nekam shranit tvoj postuser posted image .

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 3214
14.4.2010 12:26:31   
Tretjinka
MARIJAA, ene P so res en velik user posted image ....meni je pri 2. otročku moja EX P full očitala, ker sem imela starejšega po 4ure v vrtcu, jaz pa bila na porodniški z malim.....očitala mi je pa na tak način, da sem se res počutila kot najslabša mama in najslabši človek na svetu....se rabila full časa, da sem vse te besede prebolela.....vem, da je težko, ampak probaj pozabit in se ne sekira za mnenja ljudi, ki nimajo pojma o tvojem življenju!
Jaz bi tudi prišla na piknik, če me vzamete....bi rada čvekala z vami, le na forumu mi najbolj ni do tega user posted image

Drugače smo mi ok, drug teden imamo 1. cepljenje....
eno vprašanjce.....Pika noče niti slišat, da obstaja duda, je pa zdaj ugotovila, da obstaja palček user posted image .....ima kakšna kak dober nasvet oz izkušnjo, kako ji "vzet" ta palček user posted image

Glede napredovanja v razvoju, pa se tudi jaz ne kaj dosti obremenjujem....v bistvu sploh nevem kaj bi že morala početi in kaj ne....glede na to, da je to moj 3. otroček, sem že videla, da si niti 2 nista enaka.....kaj šele trije user posted image ...tko, da....kr na easy....važno je, da so naši otročki zadovoljni in zdravi.....

LP

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 3215
14.4.2010 12:38:00   
ugi
IZVIRNO SPOROČILO: grahek85

Se mi zdi da je to "polni obrat", s hrbta oz. trebuha na bok pa "delni obrat". He he he, kera znanost user posted image Še mal pa bojo delali trojne axle in dvojne ritbergerje user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image pa salte. user posted image No, zgleda da našitorej delni obrat včasih rata.

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 3216
14.4.2010 12:39:50   
Isabelle
IZVIRNO SPOROČILO: Tretjinka
eno vprašanjce.....Pika noče niti slišat, da obstaja duda, je pa zdaj ugotovila, da obstaja palček user posted image .....ima kakšna kak dober nasvet oz izkušnjo, kako ji "vzet" ta palček user posted image

Tudi meni bi prišel kakšen nasvet prav.Ker naša tudi noče dude, dvakrat povleče, vrže vn in takoj da palček v usta. In se mi zdi da ga ma zmeri raje. user posted image

Js sem s P zelo zadovoljna, sem izbrala tisto h kateri sem jaz hodila do lanskega leta, pol sem pa bla prisiljena zamenjat splošno zdravnico. user posted image Ker edino njo sem dobro poznala od P tle pri nas, čeprav sem jo težko dobila ker ma ful zasedeno, ampak sem patronažni (ki nas je tudi naročila) rekla da sem bla js njena pacientka in da sem bla z njo ful zadovoljna in pol je rekla da bo probala zrihtat.Ker vem da ni fajn če maš kakega smotanega zdravika.

(odgovor članu Tretjinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3217
14.4.2010 12:53:41   
grahek85
Grahek pa ti si cele zapiske pretipkala, kaj si pa študirala? Sej tolk natančno jaz mislim, da niti na izpitu iz pediatrije nisem znala, je pa res tega fuuul časa nazaj.

Eh me vsi postrani gledajo, če povem kaj user posted image Sem pa morala tole znat tipitopi 5 let nazaj. Da vidiš iz kere bukve je tole te kap, ker smo jo morali celo znati u poden. Mi je pa fajn da jo mam, je fina za kaj takega pogledat not. Pa ko bomo na prvih besedah vam tut lahk kej napišem user posted image V bistvu že zdaj glede tega gruljenja in brbljanja user posted image

Držite pesti za naju z malim, greva v trgovino po kruh. Menda naju ne bo kak dež ujel user posted image

< Sporočilo je popravil grahek85 -- 14.4.2010 12:54:38 >

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 3218
14.4.2010 13:03:49   
grahek85
Klinc. Zunaj rosi user posted image  user posted image  user posted image

Evo članek o hujšanju (in telesni vadbi) med dojenjem:
http://www.ringaraja.net/clanek/lahko-hujsam-ce-dojim_556.html

< Sporočilo je popravil grahek85 -- 14.4.2010 13:11:03 >

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 3219
14.4.2010 13:30:23   
Žaži
Grahek, zakon si, tole si je pa direkt za shranit ali pa še boljše POD NAŠ SEZNAM SHRANIT

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 3220
14.4.2010 13:31:18   
Zala01
pa ravno sem pojedla 4 čokolatineuser posted image ...zdaj pa preberem o vnosu kalorij na dan iz Grahkovega linka...do zdaj mi vsekakor ni uspelo shujšat 1 kg na teden z dojenjem in hitro hojo z vozičkom.user posted image No, sej ko bom zaključila z dojenjem, začnem s tekom, pol bo pa šlo dol, menda.

< Sporočilo je popravil Zala01 -- 14.4.2010 13:33:06 >

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 3221
14.4.2010 13:35:25   
Tretjinka
ISABELLE, ti imaš P v NG? Ker moja izkušnja je prav iz tistega ZD in to od ene zelo cenjenih P...user posted image

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 3222
14.4.2010 13:37:56   
naja6
Tinncyka;imaš glas tudi od mene
Punce,vem da je že enkrat bila ta tema,ampak vseeno:kako mislite rešit problem z vrtcem,saj naši sadeaj niso dovolj stari za vpis,septembra ko bo pa še en vpis pa nam ne garantirajo,da bo kaj fraj,a bote imele privat varstvo?

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 3223
14.4.2010 13:46:48   
ugi
Jaz sem glih danes premišljevala o tem, kje bo tale moja pupka drugo leto takle cajt. Upam, da jo bo lahko moja mami mela pol leta, ker sicer ne vem, kaj bomo. Druzga kot privat varuško najt, nam ne bo preostalo.

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 3224
14.4.2010 13:48:50   
Isabelle
IZVIRNO SPOROČILO: Tretjinka

ISABELLE, ti imaš P v NG? Ker moja izkušnja je prav iz tistega ZD in to od ene zelo cenjenih P...user posted image

Ja, js mam P v NG, dr. Brecelj.

Glede vrtca:mi smo oddali vlogo, rekli so nam da nam sporočijo novembra kako in kaj, itak dvomim da bomo dobili.Tiste pol leta jo bo pazila moja nona če bo pri močeh ker je tudi ona že kar v letih, če ne pa privat varstvo.Itak mi gre na bruhanje glede tega.Je klicala ena moja kolegica enga tipa ki ima privat varstvo ker gre ona zdej v službo, mali pa ni dobil vrtca (rojen konec aprila lani) in tip računa 10€/h.In kje naj jih dobiš? user posted image

< Sporočilo je popravil Isabelle -- 14.4.2010 13:53:23 >

(odgovor članu Tretjinka)
Neposredna povezava do sporočila: 3225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  127 128 [129] 130 131   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?