tintara
|
Hojla! Malo manj se oglašam, včasih vmes sam preberem. Tako zdaj ne bom čist vedela kaj pokomentirat. JAz se grem danes raziskovalno novinarko . Dobili smo odločbo za vrtec, pravzaprav zelo spodbudno, smo 5 na čakalni listi. Vauuu, super. Sam itak nam bolj malo koristi, ker tudi če 4 odpovejo do začetka leta, smo še vedno zunaj, ker nimamo izpolnjenega starostnega pogoja. Torej morajo 4 izstopiti od 1 septembra naprej. Toliko jih pa zagotovo ne bo. Hm, 5 pravzaprav, no pa to nima veze. Meni je začelo vse skupaj nekam smrdet. Slučajno sem govorila s poštarjem, ki je prinesel in je rekel, da ima otroka rojenega 28. oktobra (torej dva dni za Vanetom) in je 7 v čakalni listi, pa prijateljica je deseta, z otrokom en teden mlajšim od VAneta... V glavnem zanima me, kako hudiča so v Kamniku od 1 do 26 oktobra rojeni le 4 otroci, potem pa v povprečju en na dan ali vsaj na dva dni????? Če mene vprašate, so sprejemali tudi otroke, rojene po 1.10., torej še niso izpolnili kriterija 11 mesecev ob sprejemu v vrtec. Mi smo pa ven padli kao samo zaradi tega. Ma ne vem, morda sam bluzim, ampak jaz poznam 4 otroke, ki so bili rojeni pred našim, pa menda ne poznam vseh otrok v Kamniku. za kakršnokoli pritožbo imam čas 15 dni, sam saj itak ne vem, če je fora. Tudi naš je spet malo prehlajen (no, odnesel jo je fuuul dobro, v primerjavi z nami - očitno je res pomagalo, da sem se nalezla jaz in mu potem v mleku dajala protitelesa, drugače si ne znam razlagat). Tudi bolj malo ven potegnem. Nekaj pa že. Jaz imam oba aspiratorja, na vpih in tega na baterije (z linka) in moram rečt, da tale baterijski je zanič. Vsaj naš. Kot da ne bi bilo vakuma, če sem hotela kaj ven povčelt, sem mogla prav v nos zarint tist ta roza nastavek, sam potem pa v kako žilco zadeneš in je takoj kri zraven. S tem je pa v redu, zelo redko pride do krvi. Evo, jaz sme pa ravno premišljevala, kako različen je Vane od ta prvih dveh. On je uživač. Ne morem vam povedat, kako priden je. Vedno se smeji, skoraj nič ne joka..., ponoči sicer ne spi najbolje, ampak čisto v redu pa. Idealen otrok torej. Sam zdaj sem začelka ugotavljat, da napreduje pa ne tolk hiter, vsaj zdi se mi, ko vas berem. Npr: našega obrat s hrbta na trebuh ne zanima. On je vedno zadovoljen s tistim kar zna. In zato ne joka, ker nima problemov. a me zastopite. Srček je, res UŽIVA ŽIVLJENJE KOT MU JE DANO. Nisem vedela, da je to možno. Nadja je bila 100% drugačna (no, je še), vedno na poti k novemu in sprva nemogočemu, kar pa je gonilo napredka, a zraven prinaša veliko tečnobe, ker ne uspe narediti, kar si je zadala. Je kateri znano - Shopgirl, mislim, da bi lahko našla Kajo v tem. Tako malo za tolažbo, najbolje je neka srdeina, verjetno. No, kakorkoli že, itak prav veliko ne moreš naredit. Vsak po svoje, pravi moja tašča. Uf, dost bo nakladanja. Mere napišem naslednjič. Pa lahko noč, T
|